Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1605. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bilkerk , hsnzby , hsnzby Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (5 Mobil) - 7 Masaüstü6 Mobil
5 sn
36.260
Cevap
1.138
Favori
3.547.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 16031604160516061607
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.4 milyonluk araçlara da bu devirde lüks denemez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eviniz yoksa alin bir tane hocam , olmadi toki filan kovalayin ödeme sartlari çok iyi , oturmaniza da gerek yok :) size yakin bende de net maaşlar ancak ev işini Tee 2018 de bitirdim. İlk arabami da 2020 de aldim, şimdi evde 2 araba oldu diye bendekini satip 2.eve giresim var. Araba eve göre değer kaybeden bişi , en kötü pasif gelir oluyor , sevgilerle

• sirnova S kullanıcısına yanıt

farkli ekranlarda gozukuyor derken hocam? biz simdi adamla anlastik ,evi almaya tapuya gittik adama parasini havale ettik imzalari attik . bu durumda ona ayri bir ekranda mi gozukuyor?

• GOLDFALCON kullanıcısına yanıt

Hocam harç ödeme ekranında her kişinin borcu interaktif vergi dairesinde ayrı ayrı gözüküyor ancak satıcı benimkini de öde yoksa satmam diyebiliyor bu yüzden mecbur ödüyorsunuz. Zaten zorunlu olarak ev sahibinden alınsa dahi fiyata ekleme yaparlar muhtemelen.

• Arkadaşlar merhaba. 1590lardan beri takip ediyorum forumu. Ben kamu çalışanıyım. 1650ye anlaştık ev için. 36bin tl maaş alıyorum ve ailemle çalışıyorum. Annem babam da kamu çalışanı, eğer ekspertiz onaylarsa 1milyon civarı kredi istiyorum o da 32bin civarına denk geliyor. Anne babanın maaşı hane gelirine dahil ediliyor mu? Ya da kefil bulsam o miktarı verirler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. yeni bir ev alma arifisindeyim. eskisi bugün satıldı. ihtiyacım olan kredi miktarı 300k. ama aylık çok yüksek ödeyemem açıkçası. 10-15 aralığında ancak ödeyebilirim. garanti 3,03 oranla en mantıklısı görünüyor şu anda. lakin vade olarak 5 yıl ile 10 yıl arasında aylık ödemede sadece 1500 tl fark varken toplam ödeme 5 yıllığın 2 katı. yani sizce kaç aylık bir kredi seçimi mantıklı olur.

Umarım çok karıştırmamışımdır anlatmak istediğimi. :)

• AlperInTheHouse A kullanıcısına yanıt

istanbul da toki satışları oluyor mu ?

• Merhabalar ben kamuda öğretmen olarak görev yapıyorum. Ben geçtiğimiz hafta Garanti Bankasından 750.000Tl tutarında konut kredisine başvurdum. Ön onayı geçtikten sonra cuma günü ekspert geldi. Acaba ortalama ne kadar sürede rapor hazırladıkları hakkında bilgisi olan var mı? Bir de benim findeks notum 1400 küsürlerde çıkmıştı. Kredinin tam anlamıyla onaylanmasında bir sorun çıkabilir mi? Benden kredi kartı borçlarımı vs. kapatmamı isteyebilirler mi?

• ambitious_man A kullanıcısına yanıt

Merhaba, ben de alım arefesindeyim kredi çıktı ama tapu için vekalet bekliyoruz satış tarafından. Akbank'tan çektik, pazartesi başvuru yaptık ertesi gün eksper eve gitti. Tam bir hafta sonra bankaya imzaya gittik, siz bir hafta gibi düşünün eksper raporunu. Banka ön onay için sorun çıkarmadıysa eksper raporundan sonra sorun çıkarmazlar diye düşünüyorum(eksper evin banka tarafından satılıp satılamayacağına dair bilgi veriyor çünkü). Kredinin bir aylık taksidinden fazla kredi kartı borcum vardı, konusu bile geçmedi bankada. Ancak bu da miktara bağlı eğer tüketici krediniz varsa yada kartınız tamamen doluysa isteyebilirler.

PS: USD birikimli 12 senelik sigortayı bir zorunluluk gibi anlatıyorlar imza sırasında, bunu "zorunlu değilse" yaptırmak istemediğimi belirttim birkaç defa. Yapmadılar ama o arada ilave bir ferdi kaza sigortasını kitlediler tabiri caizse. DASK hariç ilk yıl ödemeli sigortalara taksit yaptılar kredi kartından.

• kotakot kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam şimdiden. Ben ne olur ne olmaz diye kapatabildiğim borçları şu an kapatmaya çalışacağım. Küçük bir şehirde yaşadığım için umarım eksper raporu da kısa sürede sonuçlanır. Belirsizlik zor geliyor. Acaba eksper raporundan sonra başvurusu olumsuz sonuçlananlar oldu mu?

Merhaba, acaba kredi çekerken çıkan masraflar nedir, ortalama? 13k exper ücreti var sanırım. Bir de hangilerini kredi kartına taksit yapıyorlar? Bu arada hayırlı olsun.

Ön onay alındıktan sonra eksper sürecine girildiği için hayırlı olsun şimdiden. İçiniz rahat olsun. Rapordan sonra kredi vermeme gibi durum olsa eksper gitmeden red veriyorlar.

• hekimoglu19 kullanıcısına yanıt

Umarım hocam çok teşekkürler.

• onurzcn kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam eksper ücreti dışında diğer çıkacak ücretler hakkında tam olarak bilgi sahibi değilim ama ekspere 13.000Tl ödedim. Diğer sigorta ücretleri karta taksit yapılabiliyor diye biliyorum. İnternette bazı kişiler eksperle birlikte 40.000Tl'ye yakın ödeme yaptıklarını yazmışlar. Umarım bu kadar yüksek ödeme çıkmaz 😊

• Herkese merhaba 4 milyon civarı evler bakıyorum kendi işletmem var 5 senedir düzeni kurduk işliyor , 2 milyon kredi çekmek istesem onay alabilir miyim bankaya gitmeden sormak istedim bilgisi olanlara

• Eryaman, yeni batı, susuz taraflarında maksimum kredi çekebileceğim evler arıyorum. Öneriniz var mı?
    Aylık 80k ödeyebilirim.
    2m nakitim bulunuyor.

En az 100m2 istiyorum.

Eksper 13k avans alıyor (ama bazen fazlası iade ediliyor)

8 k kredi tahsis ücreti

13 k hayat sigortası

1 k dask

8 k bir sigorta daha (depremdi galiba)

100 tl eft

bir de galiba ipotek masrafı var

%4 + döner sermayex2 = tapu masrafı

+varsa emlakçı :)

• Güncelleme yapayım duruma dair. Vakıf olumsuz dönüş yapınca garanti bankasına başvurdum. Eşimin maaşını işe yeni başladığı için kabul ettiremedim. 75000 bordrom var. Rakamı 1.150.000’e çektik, taksidi 72ye çıkardık. Taksit 39000 çıktı. Ön onay geldi eksper ücreti 13.000 kesildi.

• emrekesk1n kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun şimdiden hocam. Acaba Garanti'de eksper raporu hazırlandıktan sonra başvurunun reddedilme ihtimali oluyor mudur? Bu konuda bir şey söylediler mi? Aslında bankacı özellikle kamu sektöründe çalışan ve öğretmen gibi maaş ortalaması yüksek olan kişilerin kredi başvurularının çoğunlukla olumlu sonuçlandığını söylemişti ama içimde biraz huzursuzluk var nedense. Bu arada bana da Garanti'deki bankacı sözleşmeyi imzalayana kadar mümkün olduğunca kredi kartı borçlarınızı kapatmaya çalışın dedi. Şu an eksper raporunun hazırlanmasını bekliyorum.

Bankada ki abla tanıdık bir insandı aradı hayırlı olsun dedi. Eksperden döner mi bilmiyorum. Kart borçlarımı vakıf kapatmamı istemişti şu an ne benim ne eşim üzerine bir borç yok. Dönmez buradan hayırlısıyla bilmiyorum inşallah senin de benim de kısa sürede sonuçlanır hocam:)

• 
Sayfa: önceki 16031604160516061607
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.