Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (2804. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103.925
Cevap
647
Favori
4.336.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
57 oy
Popüler Konular listesinde
100. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 28022803280428052806
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• valla ben sevdim bu filmi...izlenebilir çerezlik bir film..

imdb de verilen oyu ben de veriyorum..

• Öykü ve kurgu bakımından aşmış film. Janet Leigh'i burada yine bir motel sahnesinde gördüm. Quinlan için "psikopat değil, ağır şizofrenmiş" desek yeri. Geçmişine takılı kalarak benzer şekilde intikam almaya çalışıyor. Ayrıca izleyiciyi heyecan içerisinde bırakması da güzel detaylardan biri. "acaba ne olacak, nasıl sonuçlanır" soruları film boyu aklımdan çıkmadı.

• 6.5/10

• Western filmlerini severim, 10 dalda Oscar adayıymış.

Bayağı güzeldi film 8/10

• Başta söylediği repliği bir yerden hatırlıyorum diyordum ki aksiyonun dibinde kendini gösterdi.

7/10

• 7.5/10

bazen ağlattı bazen hırslandırdı ama birşeyler eksik gibiydi duyguyu tam alamadım ya onu da tam verse gözü kapalı 10 puan verirdim

• The Dictator
    7/10

Bazı sahnelerde geberdim.

Boom boom, bang bang, lie down, you're dead.

Steam: kaan0zer | Origin: ikista | Twitter: kaanoz3r | last.fm: kaan-ozer
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Dogtooth filmini izledikten sonra kesinlikle ekşi sözlükteki yorumları okumayın. Yahu bu film özünde aile kurumunu eleştiren bir film. Eleştirilen aile türü de otoriter bir babaya sahip olan sapkın bir aile türü. E madem esnetmek istiyorsunuz, otoriter bir babayı, totalitarizmle özdeşleştirebilirsiniz. Ama yok kapitalizm eleştirisi, yok komünizm övgüsü biraz komik oluyor. Bir filmden daha fazlasını bekleyenler, konuyu şişirip şişirip farklı yerlere çekiyor.

Ayrıca Tesis'i beğenmeyen arkadaş ne tür gerilim filmlerinden hoşlanıyorsun acaba da gerilim türünün en iyi filmlerinden biri olan Tesis'i beğenmedin. Aradığınız çok farklı şeylerse filmlerine kendilerini katarak öznel yapıtlar çıkaran yönetmenlere ilişmeyiniz.

Jacob's Ladder'dan hoşlanıyorum hocam. İzlediyseniz ne tür filmlerden hoşlandığımı anlarsınız... Gerilimin bi çok alt dalı var. Psikolojik, Mindbender (kafa karıştırıcı tarzda) vs... Bu film bana herşeyiyle çok sıradan, belki ortalamanın biraz üstünde sayılabilicek bi film gibi geldi. insan kesen bi katilin hikayesinde "özgün" bişey bulamadım. çk klasik gedi... hani bu özgün ise, jacobs ladder nedir diye merak ediyorum. beni şaşırtan ve aklımda kalan tek şey uzun saçlı arkadaşın karanlıkta kıza anlattığı cüce masalıydı, bende kız arkadşaıma anlattım

ayrıca doogtooth'u totalitarzimle bağdaştırabiliriz doğru; özgür yaşamın kısıtlanmasının alası vardı. ama ben bu filmde daha fazlasını gördüm... herkesin filmi sizin gözünüzün gördüğü seviyede ve o açıdan görmesini bekleyemezsiniz. nitekim benim gibi daha başka şeyler gören çok kişi olmuş ve bu görüşlerini paylaşmış. filmin ardından hemen okumakta beni gayet etkilemiş ve şaşırtmıştı. "katılıyorum, %100 doğru, yürü be!" falan demiyorum. ama çok ilginç ve dikkat çekici detaylardan bahsedenler vardı, şaşırtıcıydı. zaten film mükemmeldi, bide ardından bunu okuyup "acaba mı ?" sorusunu sormak bana çok zevkli gelmişti. donnie darko'nun ardından araştırma yapmak misali... toplumsal mesaj verme niyetinde değil hiçkimse, sadece içinde bi çok şey barındıran bi filmin tadını çıkarmak niyetindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 12 Ağustos 2012; 1:17:09 >

• 8.5/10 .. izlemeyen kalmasın bence.. ço kgüzel romantik dram bir film.

• Çocukken aşırı derecede aklıma gelen bir düşünceydi bu filmin konusu. Acaba ben bir tiyatro sahnesindemiyim, işletiliyormuyum gibisinden. Herkesin başına gelmiştir bu duygu. Filmi izlerken sıkça bu duyguya kapıldım. Bu yüzden birşeyler farklıydı bu filmde, işte eğlence budur dedim. Son zamanlar da izlediğim en eğlenceli filmlerden biriydi. Birşey izlemenin verdiği zevki tekrar hatırlatıyor insana adeta.. Bir olayı bilmeden yaşamak ancak gerçek hayatın korkusundan uzak kalması tercih edilmiş bir insan. Ne yaşadığının farkında bile değil, aslında bizler de değiliz. Bir kere Jim Carrey'nin oyunculuğuna hastayım. Yahu o çok şapşal ve komik duygu aromasını anında önüme sunma olayı yok mu. İşte o beni benden alıyor, kahkahalara boğuluyorum. Zaten The Truman Show filminde oynamak için kendisi başvurmuş beni oynatın diyerek. Ağzına sağlık Jim.. Sinema tarihi olarak böyle konulara hala ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Inception'da bunun bir örneğidir. Daha gizli yerlerde yatan, akıl oyunları saklayan o kadar çok perdesiz film var ki.. The Truman Show, eğer ki kendinizi çok farklı bir Dünya'da görmek isterseniz izleyeceğiniz bir film olsun. Tadına varın, tavsiye ederim.

8.3/10

• Another Year 7.5/10

A ay 7/10

Orijinalden alıntı: Lawagolem
    Jacob's Ladder'dan hoşlanıyorum hocam. İzlediyseniz ne tür filmlerden hoşlandığımı anlarsınız... Gerilimin bi çok alt dalı var. Psikolojik, Mindbender (kafa karıştırıcı tarzda) vs... Bu film bana herşeyiyle çok sıradan, belki ortalamanın biraz üstünde sayılabilicek bi film gibi geldi. insan kesen bi katilin hikayesinde "özgün" bişey bulamadım. çk klasik gedi... hani bu özgün ise, jacobs ladder nedir diye merak ediyorum. beni şaşırtan ve aklımda kalan tek şey uzun saçlı arkadaşın karanlıkta kıza anlattığı cüce masalıydı, bende kız arkadşaıma anlattım

ayrıca doogtooth'u totalitarzimle bağdaştırabiliriz doğru; özgür yaşamın kısıtlanmasının alası vardı. ama ben bu filmde daha fazlasını gördüm... herkesin filmi sizin gözünüzün gördüğü seviyede ve o açıdan görmesini bekleyemezsiniz. nitekim benim gibi daha başka şeyler gören çok kişi olmuş ve bu görüşlerini paylaşmış. filmin ardından hemen okumakta beni gayet etkilemiş ve şaşırtmıştı. "katılıyorum, %100 doğru, yürü be!" falan demiyorum. ama çok ilginç ve dikkat çekici detaylardan bahsedenler vardı, şaşırtıcıydı. zaten film mükemmeldi, bide ardından bunu okuyup "acaba mı ?" sorusunu sormak bana çok zevkli gelmişti. donnie darko'nun ardından araştırma yapmak misali... toplumsal mesaj verme niyetinde değil hiçkimse, sadece içinde bi çok şey barındıran bi filmin tadını çıkarmak niyetindeyim.

Size çok şeyi klasik gelen film, kendisinden sonra yapılan pek çok filme esin kaynağı olmuştur bence. Ben neden beğenmediğinizi merak etmiştim, öğrenmiş oldum, o yüzden uzatmaya gerek yok sanırım.

Bu film farklı yorumlara açık olabilir ama bu seyircinin gördüğüdür. Yönetmen de bu filmde şunu şunu demiştir. Ama seyirci yönetmenin anlattığından çok başka yerlere atlıyor bence. Ve herkes konuyu esnetmede kendini özgür hissediyor. Ben buna karşıyım, çünkü filmin asıl anlatmak istedikleri göz ardı ediliyor ve bunun yerine seyircinin filmden umdukları asıl anlatılanın yerine geçiyor. O kapitalizm eleştirisini mesela filmden öyle koku alan biri ileri sürüyor, ardından bunu okuyan 'aa evet lan, böyle bir şey vardı işte filmde' diyor. Bu tür dallanıp budaklanan görüşler ya da uydurmalar ya da seyircinin fantezi dünyası mesela bu filmdeki baskıcı ve sapkın aile babası eleştirisinin gölgede kalmasını sağlıyor. Ama tabii insanlar eğlenmek için filmde hiç anlatılmamış şeyleri yazabilir, okuyabilir ona bir şey diyemem. Neyse daha da uzatmayayım, görüşlerimizin uzlaşacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 12 Ağustos 2012; 1:31:01 >

• quote:

quote:

Size çok şeyi klasik gelen film, kendisinden sonra yapılan pek çok filme esin kaynağı olmuştur bence. Ben neden beğenmediğinizi merak etmiştim, öğrenmiş oldum, o yüzden uzatmaya gerek yok sanırım.

Bu film farklı yorumlara açık olabilir ama bu seyircinin gördüğüdür. Yönetmen de bu filmde şunu şunu demiştir. Ama seyirci yönetmenin anlattığından çok başka yerlere atlıyor bence. Ve herkes konuyu esnetmede kendini özgür hissediyor. Ben buna karşıyım, çünkü filmin asıl anlatmak istedikleri göz ardı ediliyor ve bunun yerine seyircinin filmden umdukları asıl anlatılanın yerine geçiyor. O kapitalizm eleştirisini mesela filmden öyle koku alan biri ileri sürüyor, ardından bunu okuyan 'aa evet lan, böyle bir şey vardı işte filmde' diyor. Bu tür dallanıp budaklanan görüşler ya da uydurmalar ya da seyircinin fantezi dünyası mesela bu filmdeki baskıcı ve sapkın aile babası eleştirisinin gölgede kalmasını sağlıyor. Ama tabii insanlar eğlenmek için filmde hiç anlatılmamış şeyleri yazabilir, okuyabilir ona bir şey diyemem. Neyse daha da uzatmayayım, görüşlerimizin uzlaşacağını sanmıyorum.

katılmadığım yerler var. mesela tesis türünün ilk örneği olsa bile benim için sıradan (ki değil). merak etmeyin filmin vizyon tarihini göz önünde bulundururum her zaman... bu filmin bu kadar göz önünde olmasının nedenini ben ispanyol sinemasına bağlıyorum. ispanyol sinemasını asla küçümsemiyorum, bi çok mükemmel filmin çıktığı bi sektör. ama o senelerde ispanya'dan beklenmeyen nitelikte, beklenmeyen türde bi film çıkması bu filmi bu kadar göz önünde tutan etken olabilir bence... yine aynı tarihte bu film amerikan sinemasına ait olsaydı u kadar ilgi görmeyeceğini düşünüyorum. jacob's ladder'ı da bi izlemenizi tavsiye ediyorum.

diğer konuda ise; tamma görüşlerinizde haklı olabilirsiniz ama yine aynı yere gelicez. sizin için "asıl anlatmak istediği şey" olan ayrıntılar, benim veya başkası için öyle olmayabilir. eğer yönetmen kendi ağzından "ben bunu anlatmak istedim" demediyse, bu film asıl anlatılmak istenenin direkt olarak saptanabiliceği tarzda bir film değil, biraz ucu açık.

• çekilen sahnelerin hoşluğu, atmosfer ve en önemlisi hopa. hepsi muhteşemdi.
    hikayeyi çok başarılı buldum. yönetmen gerçekten başarılı yönetmiş filmi. kısaca 9/10 veriyorum.

ESOGU-Comparative Literature
    STEAM ID: darkluck
    hâlâ cahiliz.
  • quote:

katılmadığım yerler var. mesela tesis türünün ilk örneği olsa bile benim için sıradan (ki değil). merak etmeyin filmin vizyon tarihini göz önünde bulundururum her zaman... bu filmin bu kadar göz önünde olmasının nedenini ben ispanyol sinemasına bağlıyorum. ispanyol sinemasını asla küçümsemiyorum, bi çok mükemmel filmin çıktığı bi sektör. ama o senelerde ispanya'dan beklenmeyen nitelikte, beklenmeyen türde bi film çıkması bu filmi bu kadar göz önünde tutan etken olabilir bence... yine aynı tarihte bu film amerikan sinemasına ait olsaydı u kadar ilgi görmeyeceğini düşünüyorum. jacob's ladder'ı da bi izlemenizi tavsiye ediyorum.

diğer konuda ise; tamma görüşlerinizde haklı olabilirsiniz ama yine aynı yere gelicez. sizin için "asıl anlatmak istediği şey" olan ayrıntılar, benim veya başkası için öyle olmayabilir. eğer yönetmen kendi ağzından "ben bunu anlatmak istedim" demediyse, bu film asıl anlatılmak istenenin direkt olarak saptanabiliceği tarzda bir film değil, biraz ucu açık.

Ben Amenabar'ı sevdiğimden Tesis'i bu kadar sevdim, adamın tarzını biliyorum çünkü. Benim gözlemlediğim güzel ve öznel nitelikleri vardı o filmin. Başkası orta halli buluyorsa bir şey diyemem o zaman. Jacobs Ladder arşivimde var, o da izleme listemde.

Ya aslında sizin dediğiniz gibi olunca da seyirci filmin konusunu belirlemiş oluyor. Yönetmen edilgen hale geliyor. Buyrun ben bir film yaptım, anlamını siz katın der gibi oluyor. Ben bundan hoşlanmıyorum. Ama herkes aynı düşüncede değil tabii, tıpkı ikimizin aynı düşüncede olmadığı gibi

• _____________________________
  • quote:

quote:

Ben Amenabar'ı sevdiğimden Tesis'i bu kadar sevdim, adamın tarzını biliyorum çünkü. Benim gözlemlediğim güzel ve öznel nitelikleri vardı o filmin. Başkası orta halli buluyorsa bir şey diyemem o zaman. Jacobs Ladder arşivimde var, o da izleme listemde.

Ya aslında sizin dediğiniz gibi olunca da seyirci filmin konusunu belirlemiş oluyor. Yönetmen edilgen hale geliyor. Buyrun ben bir film yaptım, anlamını siz katın der gibi oluyor. Ben bundan hoşlanmıyorum. Ama herkes aynı düşüncede değil tabii, tıpkı ikimizin aynı düşüncede olmadığı gibi

ya tabiki dediğiniz doğru. benim dediğimde gerçekten yönetmen mesajı izleyiciye bırakmış gibi. ama bu bazı filmlerde gerçekten böyle... çoğu filmde değil, çoğu filmde yönetmen anlatmak istediğini açıkca belli eder, senaryosu ve kurgusu anlaşılabilir ve izledikten hemen sonra "he demekki buymuş" diyebilcek düzeydedir. ama bazı yönetmenler ucunu açık bırakıp izleyiciyi düşünmeye itebiliyor. bence bu daha özgün bir hareket. mesela donnie darko, mesela jacob's ladder veya bilimum david lynch filmleri (lost highway, mulholland dr.)... bu filmde böyleydi. ve dediğim gibi bence asıl "özgün" diyebiliceğimiz şey budur. film bittikten sonra da izleyiciyi düşünmeye itip hala filmin içinde tutabilmek.

• Efsanedir

8/10

• ejderha dövmeli kız 7.5/10
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.