Şimdi Ara

En mantıklı seçeneğim ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan 23 yaşındayım bir işte çalışıyorum yakın arkadaşım bedelli başvurusunda bulundu kaçak dolaşıyordu zaten ve bu anı bekledi. Bende şuan çalıştığım yerde 3 sene boyunca bulundum ve daha güzel bir yere geçme fırsatı elde ettim. tahmini olarak 2-3 ay içinde iş değişikliğinde bulunacağım daha iyi bir yer ile. Ayrıyeten Aöf olarak okumaktayım ve okumak için okuyorum 2 senelik MYO mezunuyum. Tecilim 12/2020 tarihine kadar mevcut ve bitince tekrar tecilim olur mu emin değilim..

Asıl soruma gelecek olursam, askerlikten nefret etme gibi düşünceye sahip değilim. Fakat 6 ay gidip ne yapacağımı da bilmiyorum. Bu yüzden işlerimin bölünmemesi için gitmek de istemiyorum çünkü büyük ihtimalle olursa yeni geçeceğim iş yeri yeni açılacak bir yer. Tabi tecilim hala mevcut ama ne yapmam lazım bilmiyorum. Bedelli versem şuan veremem henüz ama 2 sene sonra her türlü rahat verebilirim ama 6 ay içinde değer mi ondan emin değilim. Şuan acil karar verme eğiliminde değilim fakat her zaman önünde engel olur derler ya o düşünce içerisindeyim. Ne yapsam mantıklı olur bilmiyorum. Askerlikten korktuğum yok sadece 6 aylık sürede bana ne katar askerlik bilmiyorum. Çünkü tam işlerimi geliştirme ilerletme çağındayım. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lakin bu durumları da anlatmam gerekli fikir almam açısından.

Kısacası sadece askerlik yönünden değilde şuan ki mevcut durum açısından daha tecrübeli olan abi diyecebileceğim kişiler fikirlerini söyleyebilirlerse memnun olurum.

• aynı durumdayım bende, 31k fazla gelidğinden 6 ay yapmayı düşünüyorum. işyeriyle de konuştum döndüğümde de tekrar gireceğim muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoodGuy -- 30 Haziran 2019; 17:30:2 >
  • WoodGuy kullanıcısına yanıt
    Peki tecil hakkınız bitti mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiorraW

Peki tecil hakkınız bitti mi?
    hayır daha bu sene bitirdim lisans bölümünü. hayatımda da birisi olduğu için gidip geleceğim sonrasında malum işler :) Ha hayatımda birisi olmasaydı bu kadar acele etmezdim belki ama yine de 31k vermek koyardı, zira 4,5 ayda kazanamıyorum o parayı.
  • WoodGuy kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmiyorum. Sizin mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda hem evlilk anlamında hemde zaman anlamında en doğrusu gitmek ki 30 milyar ve bedelli yapmanızda arada kalan fark bile çok ihtiyacınız olacak. Benim acele bir karar verecek durumum yok lakin ne yapsam bilemiyorum. 2-3 sene tecil hakkım varken bekleyip yeni bir şeyler çıkmasını mı beklemeliyim belki biraz daha düşer para miktarı olmadı o zamanda giderim ama geç olur ne yapsam bilmiyorum. İlk defa bir konuda bu kadar kararsız davranıyorum.
  • 94 luyum senin yaşadığını yaşadım. ancak kesinlikle en erken zamanda askere gidin aradan çıkarın erteleye erteleye nerelere gider bilemezsiniz. Ne işler kaçırdım şuan dönüp bakıyorum aklım gidiyor. sakın bekleme bir an önce git görevini yap.
  • claswan kullanıcısına yanıt
    Cidden en mantıklı hareket ne olur bilmiyorum. Dedigim gibi 2 ay sonra yeni açılacak bir yere geçebilirim fakat 6 ay sonra ne yaparım bilmiyorum. Tecilim varken de kullanmak istiyorum ama yinede ne kadar erken olsa o kadar da iyi diyorum nasıl çıkarım bu işin içinden emin değilim çünkü her iki tarafta eşit gözümde en ufak bir yön ağır gelse orayı seçeceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiorraW

Cidden en mantıklı hareket ne olur bilmiyorum. Dedigim gibi 2 ay sonra yeni açılacak bir yere geçebilirim fakat 6 ay sonra ne yaparım bilmiyorum. Tecilim varken de kullanmak istiyorum ama yinede ne kadar erken olsa o kadar da iyi diyorum nasıl çıkarım bu işin içinden emin değilim çünkü her iki tarafta eşit gözümde en ufak bir yön ağır gelse orayı seçeceğim.
    Daha da iyi yer bulursun 1.5 kat fazla maaş verir ama askerlik yapmadın diye ise almaz. Bu benim başıma 2 kere geldi. öyle bedelli yapicam falan yemiyorlar hiç bir şekilde almıyorlar.

yarın bir gün evlenmeye kalkarsın askerlik çıkar moralin bozulur. Şimdi diycen bedelli var zaten ama bedelli ücreti yok sayılabilecek bir fiyat olduğunu düşünmüyorum. 15 olsa zatenn bedava, düşünme derdim ama 31.5 az değil ki sürekli artacak. değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• claswan kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin dediğiniz de mantıklı. Hani evlilik için 4 sene garanti var onu düşünmiyorum zaten sadece iş anlamında düşünüyorum oda gideceğim yer sormayacak tanıdık vasıtası ile gireceğim büyük ihtimal. Dediğiniz gibi daha iyisi de olabilir bilmiyorum ama acil kararda vermek istemiyorum çünkü 2 sene de tecil hakkım var tabi 2 sene geçmesi gerekli demiyorum. Biraz daha zamana ihtiyacım var galiba.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.