|
yorumlarınız |
| _____________________________ |

1 Mobil
EN KOLAY BÖLÜM HANGİSİ(sayısalda(anket))
|
yorumlarınız |
|
Mühendislik ve bilgisayar mühendisliği? Bilgisayar mühendisliği mühendislik değil mi?
Bu arada öğretmenlikten başka şey işaretlenemez yukarıda, gereksiz bir anketimsi olmuş |
|
ankaratıplıya inat tıp fakültesi |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Sağlıkların pratiğinin de teoriğinin de pek kolay olduğunu düşünmüyorum. Temel bilimler, mühendislikler falan yerine göre oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bilgisayar mühendisliği de kolay değil bence diğerleri kadar zor bir bölüm. Mimarlığı pek bilmiyorum ama okuyan kimi görsem bıkmış usanmış duruyorlar Pilotajın da oldukça teorik yerleri var diye biliyorum, fazla kolay olmamalı. Öğretmenliğe verdim ben. |
|
en kolayı makina mühendisliğidir kesinlikle. özellikle 2. 3. sınıflardaki teorik dersler ve 3. sınıftaki proje dersleri + 4. sınıftaki bitirme tezi. yüksek lisansı ve doktorası da çerez niyetine atılır. |
|
ankaratıplıya inat tıp fakültesi |
|
Hepsinin kendine göre bi zorluğu var ama aralarında en zorlarından ilk 3 te kesin mimarlık vardır.Tanıdıklarım proje yapacağım diye uyumuyor jüri sıkıntı.Çoğu gibi notları ezberleyip sınava girmiyorlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mezuni -- 16 Ekim 2020; 18:52:31 > |
|
|
ben de tıp verdim tıpın nesi zor ki sadece yapılması gereken ezberlemek başka bir şey yok hafdi farmanın ilk konuları matematikti(o da sadece bizim okulda işletildi mat kısımları çoğu okulda değinilmemiş bile) dull ezber bunun neresi zor olacak ki |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri ve elektrik mühendisliginden derslerin karışımı bir bölümdür. Türkiyede öğretilen bilgisayar bilimleri ağırlıklı bir yazılım geliştiriciligidir. Mühendislik değildir. İsim olarak mühendislik denmesine çok takılmayın. Bir makine mühendisi de yazılım mühendisi unvanı ile çalışabiliyor ama aslında sadece bir geliştirici falan. Yurtdisinda çoğu işveren bunun farkında ve tüm bölümlerden yazılım geliştiricisi alıyorlar. Lise diploması ile 6 aylık bootcamp lerde kurs alıp 4000 dolar ile çalışan ev hanımları falan var amerikada. Yani bu unvan olaylarını çok kafaya takmayın yazılıma yonelicekseniz. Bilgisayar veya elektronik muhendisliginden mezun olmak yazilim geliştiricinin bir tık daha işine yarayabilir, bilgisayar mimarisini bu bölümlerde iyice kavrayabilir. Bu da yazılım geliştiricisi için bir artıdir donanım gerektiren işlerde de çalışma kapısı açar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superational273 -- 16 Ekim 2020; 21:38:29 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
haftasonu tatilleri var ikinci çinko |
|
Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Platypus -- 17 Ekim 2020; 10:18:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|