Şimdi Ara

En kaliteli şarjlı pil markası? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
40.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: meco

quote:

Orijinalden alıntı: ktlimited01

quote:

bu sekilde anlasılmıyor ki.. ni-mh,, ni-cad,, ready to use,, hangisi? kaç mah'lık?

ni-mh

standart ni-mh zaten kaliteli pil degildir. mesela fotograf makinasına koydunuz diyelim bunlarda volt cok cabuk düser ve makina pil dolu olsa bile yetersiz volt sebebiyle calısmaz veya 5, 10 dakikada biter.
    ama ready to use veya ready türevlerinde olan pillerde dramatik volt düsmeleri olmaz bu sebeple pil dibine kadar aleti calıstırır aynı alkalin piller gibi davranır.

ben sizin hangi varta pili bahsettiginizi anlamadım göremedigim icin ama sonuc itibari ile pil secimini yanlıs yaptıgınız icin bu tip sorunlarla karsılasmıssınızdır diye düsünüyorum keske pilin fotosunu görebilseydim.

ni-cad > güc pilleridir bakımı zordur, ömrünü etkiler, orta ömürlüdürler (belli bir sarj sayısı vardır)
    ni-mh > cinko piller gibidir, hafif güc verir, ömrü uzundur, durdukca bosalır
    ready piller > alkalin pil gibidirler, orta güclüdür, kendiliginden bosalmaz, orta ömürlüdür (belli bir sarj sayısı vardır)

Ataba at908 ve varta accu pro kullanıyorum sonuç çok iyi memnunum
    merak ettiğim ready dediğin pillere örnek marka model verebilirmisin hocam?

• Ni-Mh pillerde en iyisi eneloop markasıdır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bu sekilde anlasılmıyor ki.. ni-mh,, ni-cad,, ready to use,, hangisi? kaç mah'lık?

ni-mh

standart ni-mh zaten kaliteli pil degildir. mesela fotograf makinasına koydunuz diyelim bunlarda volt cok cabuk düser ve makina pil dolu olsa bile yetersiz volt sebebiyle calısmaz veya 5, 10 dakikada biter.
    ama ready to use veya ready türevlerinde olan pillerde dramatik volt düsmeleri olmaz bu sebeple pil dibine kadar aleti calıstırır aynı alkalin piller gibi davranır.

ben sizin hangi varta pili bahsettiginizi anlamadım göremedigim icin ama sonuc itibari ile pil secimini yanlıs yaptıgınız icin bu tip sorunlarla karsılasmıssınızdır diye düsünüyorum keske pilin fotosunu görebilseydim.

ni-cad > güc pilleridir bakımı zordur, ömrünü etkiler, orta ömürlüdürler (belli bir sarj sayısı vardır)
    ready piller > alkalin pil gibidirler, orta güclüdür, kendiliginden bosalmaz, orta ömürlüdür (belli bir sarj sayısı vardır)

hocam onu bunu bosverinde su vpw cın malı pille benzer pil aldım o 3 yıldır çalışıyor sorun yok, muadili varta 5-6 ay anca dayandı ve çöp oldu. Benım sıkıntım orda zaten.. Ayrıca Gp de kotu cıktı. Varta ve GP almam bundan sonra. Sizin onerdiğiniz a b c d e olarak soylemeyelımde sarj aleti ve pil olarak marka tavsıye edersenız ıyı olur. İnsanlar kazık yemesınler

bende bir cok sarj aleti denedikten sonra en son 2 alette sabit kaldım.
    Evde Ogatech OG-A099 kullanıyorum. 4 pili ayrı ayrı 1000mah ile şarj ediyor. İçindeki bazı kondansatörleri değistirdim böylece daha stabil ve pahalı aletler kadar iyi oldu. (19tlye almıstım)

En kaliteli şarjlı pil markası?

seyehat için ise Konnoc Kor-4488 kullanıyorum. 4 pilli fakat çift olarak 1000mah ile sarj ediyor. Ekstra olarak ölü ni-mh pili canlandırma özelligi var. (15tlye almıstım)
    Simdi baktımda ikisininde fiyatları epey artmıs. Benim aldıgım zamanlar bana göre f/p en iyi aletler bunlardı simdi piyasada ne var ne yok bilmiyorum.

Pil alacaksanız mutlaka Şarjını koruyan ready pillerden almalısınız. En adi ready pil bile standart ni-mh pillerin en kalitelisinden daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 16 Mart 2016; 1:25:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

quote:

quote:

quote:

ni-mh

Ataba at908 ve varta accu pro kullanıyorum sonuç çok iyi memnunum
    merak ettiğim ready dediğin pillere örnek marka model verebilirmisin hocam?

Ready pillere örnek olarak aşağıya bir kaç marka ekledim. Etiketlerine veya pillerin üstüne dikkat edin mutlaka bir yerlerinde yazar. Tabi bunlar bilindik markalar ama bilinmeyen markalarda cıkartmıstır muhakkak. Eger fiziksel hasarları yoksa hemen hemen hepsi aynı derecede iyidir. Bende şuanda Camelion ready to use var ve diger ready piller gibi cok iyi. Konunun cok eski mesajlarında yazmıstım hatta. Sarj ettikten aylar sonra bile alıp makinaya taktıgımda sanki yeni sarj etmis gibi. Makina performansından hic birsey kaybetmiyor.

VARTA Ready to Use

CAMELION AlwaysReady

PANASONIC Evolta - Infinium - Eneloop Ready to Use
     En kaliteli şarjlı pil markası? En kaliteli şarjlı pil markası? En kaliteli şarjlı pil markası?

GP ReCyko always ready

• Sony sarj aletim geldı kullanıyorum su an sony cycle energy super. Onu da gonul rahatlıgıyla tavsıye edıyorum 2 adet pil 2500luk ve sarj aletıyle beraber 25 TL. 4 pil dısardan alırsanız 25-30 civarına alınabılıyor. Bidaha varta ve gp asla almayacagım bahsettıgım sebeplerden.. Bakalım bıkac sene sonra sonyler bozulup bozulmama durumuna göre mesaj yazarım buralara
  • meco M kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam
    duracell şarj edilebilir piller hangi sınıfa giriyor ? örneğin bu pilller

http://urun.n11.com/sarj-edilebilen-pil/duracell-turbo-sarj-edilebilir-aa-kalem-pil-2400-mah-4lu-paket-P60532208?cid=604001&gclid=COqsi-jEx80CFRUW0woddAUPJw&gclsrc=aw.ds
  • sparcoo kullanıcısına yanıt
    NiCd sınıfındalar
  • sparcoo kullanıcısına yanıt
    duralock yazıyor pillerin üstünde bu duracellin yeni nesil şarjını kaybetmeyen pillerinden..
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Duracel de başka model yok sanırım. Bunlardan kullanıyorum. Tekrar alayim. Duracel şarj cihazıda var zaten. 👍
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse şarj tutan 2100 kere şarj olabilen Japon yapımı dünyadaki tek Pilden bahsetmemiş Panasonic Eneloop ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atreides52

Kimse şarj tutan 2100 kere şarj olabilen Japon yapımı dünyadaki tek Pilden bahsetmemiş Panasonic Eneloop ???
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 17 Aralık 2016; 19:36:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Ni-Mh pillerde en iyisi eneloop markasıdır.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 17 Aralık 2016; 19:39:20 >
  • Merhaba arkadaşlar şarjlı pil ve şarj cihazından almak istiyorum ne önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarjlı pil için aliexpressden LiitoKala Lii 500 şarj cihazı aldım. Çok başarılı buldum kendilerini ve inceleme yaptım. Almayı düşünenler almadan önce bakarsa faydası olur. Şarjlı Pil için de GP diyorum.

• _ATi_ _ kullanıcısına yanıt
    1. elinde bulunan şarj aletini akımına bak. 10 la çarp o kapasitede pil al veya
    2. 1900-2100 mAh bandındaki piller daha kararlı oluyor. Yüksek kapasiteden uzak dur. (2700 gibi)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.