Başlıkta yazıldığı gibi e-mopedim için 24S LiFePO4 pil grubu hazırlıyorum. 120 adedini bunda kullanmak üzere 200 adet 32700 silindirik hücre aldım. 10 tanesini kapasite ve IR'den dolayı kullanmayacağım.(Sıfır olmasına rağmen hücreler çok kötü)
Pilleri kapasitesini, Internal Resistance (AC 1Khz) ve 1 aylık sürede kapasite kaybını[tam şarj>1 ay sonra yeniden tam şarj=delta C](SoH değil) ölçtüm.
Çevrim içi çalışan repakr tek değişkeni (C) kullanıyor.
nemo@secondlifestorage excel based RepakR hazırlamış. Bu belge hem C hem de IR kullanarak dağıtım yapabiliyor. (ne yazıkki C-lost'u burada da kullanamıyorum.)
1-İlk seri de dev-from avg mAh'ı yüksek olmasının bir sebebi var mı?
2-24S'de eksi de(eksi tarafına yakın olanlarda) daha güçlü hücreleri kullanmamın pratik bir yararı olur mu?(eksi den akımın çıktığı teorisi ile?)
3-Dağıtımda herhangi bir sorun var mı?
yardım için teşekkürler. : )

Bozuk SMPS direnç değişimi
Elektrikli bisikletimi şarj ettiğim 87,6v 1,8A veren SMPS bozuldu. Tamirci onarmıyorum zaten tekrar bozuluyor parana yazık dedi.
İçini açtım R2B'de direnç bozuk gibi görünüyordu. Söktüm mültimetre de ölçtüğüm değer sabit değildi.
Tamirciğe gittimdimde sigorta direnci olduğunu ve yerine B'yi verdi.
A 4 bantlı (kahverengi,kahverengi, gümüş, altın 2,2G Ohm 2W)
B 0,8 Ohm galiba.
A yerine B'yi taksam çalışır mı?
yardım için teşekkürler.

e-moped şarj aleti 72V SMPS
7 Kasımdan beri arızalı olan şarj aletim yetkili ithalatçi tarafından hala yerine muadili garanti kapsamında ithal edilemedi.
DC tarafıında soket farklı olduğu için piyasadaki şarj aleti uymadı. Önümüzdeki hafta bir şarj aleti daha alıp DC kablosunu PCB'ye lehimleyip kullanacağım (Çalışırsa :( )
Beklemekten sıkıldığım için bu sabah içini açtım belki sigortası atmıştır diye. R2B'nin fiziksel hasarı dışında birşey göremedim.
Götürdüğüm elektronikçi bunları tamir etmiyorum etsemde kısa süre sonra yine bozuluyor git yenisini al dedi.
TEmel elektronik bilgim var lehim, desolder, sıcak hava kullanabiliyorum.
Daha önce tecrubesi olan varsa nerede daha çok sorun çıkıyor yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.
1 ay çalıştı. su an ışığı yanmıyor. Çıkısta 0.2V DC görünüyor multimetre ile kontrol ettiğimde.

Elektronik yük için fan
Yurtdışından aldığım elektronik yük için (biraz daha ucuz olduğu için fansız satın aldım) fan arıyorum.
Ürün DL24P.
İşlemci fanı taktım (işlemci fanı 4 pinli yuva 3 pinli) ama PCB'ye oturtamadığım için verimli olmadı.
sekilde de görüldüğü gibi DL24P için 74mm kare yuvaya oturan fan var mı?
Yardım için teşekkürler.

Lityum batarya grubu pilleri sınıflandırma
Elimde 200 adet 3.2v nominal 32700 LiFePO4 silindirik hücre var bunlardan 24s5p 72V e-moped için batarya grubu oluşturacağım. 200 adetten 120 tanesini seçeceğim.
Kapasite ve iç direnclerine göre gruplandırıp paraleller arasında dengeli dağılım yapmak istiyorum. (Piller sıfır, 3.2V 6Ah, motor 2200w, e mopeddeki sigorta 40A, 60A deşarj 1A aktif balanslı BMS kullanacağım)
Elimde pil iç direncini ölçen aletim yok. Pillerin her birinin kapasitesini ölçmek oldukca uzun zaman alacaktır. Temel elektronik bilgim ve araçlarım var.
Olası çözüm 1- Pilleri 3.65'e şarj edip, 1ohm direnç bağlayıp 60sn sonraki pilin voltajını ve devreden geçen akımı ölçerek benzer değerleri batarya grubundaki paralellere dağıtmak.
Olası çözüm 2-Pilleri 3.65'e şarj edip 1 hafta sonraki voltajlarına göre gruplamak?
Olası çözüm 3-Siz ne yapardınız?
Yardım için teşekkürler.

e-scooter 32700 LiFePO4 batarya dönüşüm
Solar Sistem Mikro Devre Kesiciler
Daha önce kurduğum solar sistemi değiştiriyorum. (250v@10A PV 48v 50Ah LifePO4 AIO inverter (Türkçe'de akıllı inverter diyorlar.))
Aynı MCB'yi farklı polarite ile kullanacağım.

- Batarya ile AIO inverter'ı yukarıdaki sigorta ile ayıracaktım ancak.

Videodan 24v max olduğunu öğrendim.
- e-motorsikler için aldığım MCB'yi şekildeki gibi kullanabilir miyim? DC MCB'lerin polarite sensitive olduğu ile makale okudum.

2- PV tarafındaki şekildeki bağlantı doğru mudur?

Yardım için teşekkürler.
e-scooter patlak arka lastik
Daha önce bisiklet kullanıyordum. Bisikletin lastiğini kendim değiştirip yama yapabiliyorum.
Bir süre önce elektrikli bir motorsiklet aldım. Yuki maraton veya klonu olabilir. Toprak yolda giderken arka lastiği patladı.
şu an en yakın oto lastikçiye 12km, motorsiklet tamircisine 18km uzaktayım.
1-İç lastikli mi dublex midir?
2-Bisiklet levyesi ile arka lastiği çıkarabilir miyim?
3-Arka lastikten kablo çıkıyor. Sanırım bu kabloyu motor sürücüdeki konnektörüne kadar sökmeli miyim?

Solar Şarj Kontrol Max PV array power
Elimde 40A lik şarj kontrol cihazı var. Sabah ve akşam verimi arttırmak istiyorum.
Ekteki bilgilere göre 12v luk sistem için 780W'a kadar arttırabilir miyim?
"if the power of PV array exceeds the rated
charging power of controller, then the charging time as per the rated power will be
prolonged, so that more energy can be obtained for charging the battery. However, in
the practical application, the maximum power of PV array shall be not greater than 1.5
x the rated charging power of controller. If the maximum power of PV array exceeds
the rated charging power of controller too much, it will not only cause the waste of PV
modules, but also increase the open-circuit voltage of PV array due to the influence of
environmental temperature, which may make the probability of damage to the
controller rise. Therefore, it is very important to configure the system reasonably. For
the recommended maximum power of PV array for this controller, please refer to the
table below:"

4S LiFePO4 BMS
Solar sistemimde kullanmak üzere 6P4S batarya grubu için;
Türkiye'deki bir satıcıdan aldığım 4S LiFePO4 BMS'yi hanüz bağlayamadım. Satıcıya sorduğumda
0V - B-
3.2V B3-
6.4V B2-
9.6V B1-
12.8V B+
şeklinde bağlamamı söyledi.
Maks akım 8A. Eğer 8A'i geçersem devre yanar mı? yoksa 8A'e kadar kullanır mı? yoksa kendini kapatır mı?
Bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?

Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 49
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 180)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware