Şimdi Ara

En kaliteli şarjlı pil markası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
40.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben şarjlı pil olarak gp den başka bir marka kullanmadım.Bazı arkadaşlar gp nin çok ta iyi olmadığını duracell gibi pillerin performansının daha yüksek olduğunu söylüyorlar.Sizce performans bakımından en iyi şarjlı pil hangisi?Kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa sevinirm..

• Ready pillere örnek olarak aşağıya bir kaç marka ekledim. Etiketlerine veya pillerin üstüne dikkat edin mutlaka bir yerlerinde yazar. Tabi bunlar bilindik markalar ama bilinmeyen markalarda cıkartmıstır muhakkak. Eger fiziksel hasarları yoksa hemen hemen hepsi aynı derecede iyidir. Bende şuanda Camelion ready to use var ve diger ready piller gibi cok iyi. Konunun cok eski mesajlarında yazmıstım hatta. Sarj ettikten aylar sonra bile alıp makinaya taktıgımda sanki yeni sarj etmis gibi. Makina performansından hic birsey kaybetmiyor.

VARTA Ready to Use

CAMELION AlwaysReady

PANASONIC Evolta - Infinium - Eneloop Ready to Use

GP ReCyko always ready
    Yapay Zekanın Yanıtı

En İyi Şarj Edilebilir Pil Markasını Keşfedin

Günümüzde, taşınabilir cihazların vazgeçilmez öğesi haline gelen şarj edilebilir piller, hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Ancak, çok sayıda seçenek arasından en iyi şarj edilebilir pil markasını bulmak zorlu bir görev olabilir. İşte, karar verme sürecinizi kolaylaştıracak kapsamlı bir rehber:

Önde Gelen Markalar

Şarj edilebilir pillerde güvenilirlik ve performans açısından kendilerini kanıtlamış birkaç önde gelen marka vardır. Bunlar arasında:

• Duracell
    • Energizer
    • Panasonic
    • Sony
    • GP Batteries

Faktörler

En iyi şarj edilebilir pil markasını seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli faktörler şunlardır:

• Kapasite: Miliamper saat (mAh) cinsinden ölçülen kapasite, pilin tek bir şarjla sağlayabileceği güç miktarını gösterir.
    • Voltaj: Voltaj, pilin sağladığı elektrik gücüdür.
    • Şarj döngüsü: Şarj döngüsü, pili tam olarak şarj edip boşaltabileceğiniz süre sayısını ifade eder.

Kullanım Amaçları

Farklı cihazlar farklı şarj edilebilir pil türleri gerektirir:

• AA ve AAA piller: Dijital kameralar, uzaktan kumandalar ve oyun konsolları gibi küçük cihazlarda kullanılırlar.
    • 9V piller: Duman dedektörleri ve saatler gibi yüksek güç gerektiren cihazlarda kullanılırlar.
    • Kalem piller: Kalemler, fenerler ve lazer işaretçiler gibi orta güç gerektiren cihazlarda kullanılırlar.

Öneriler

Özel gereksinimlerinize bağlı olarak, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şarj edilebilir pil önerisi:

• AA piller için: Duracell Quantum AA NiMH piller 2500mAh kapasiteye sahiptir ve yüksek akım gerektiren cihazlar için idealdir.
    • AAA piller için: Energizer Recharge Universal AAA NiMH piller 800mAh kapasiteye sahiptir ve düşük akım gerektiren cihazlar için uygundur.
    • 9V piller için: Panasonic Eneloop 9V NiMH pil 180mAh kapasiteye sahiptir ve duman dedektörleri gibi yüksek güç gerektiren cihazlar için uygundur.
    • Kalem piller için: GP Super LR03 (AAA) Alkaline piller 1200mAh kapasiteye sahiptir ve orta güç gerektiren cihazlar için ekonomik bir seçenektir.

Sonuç

En iyi şarj edilebilir pil markasını seçmek, cihazlarınızın sorunsuz çalışması ve çevresel sürdürülebilirlik açısından çok önemlidir. Bu faktörleri ve önerileri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınıza en uygun pili bulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben GP kullandım.
    Kodak marka bir digital fotoğraf makinası var.Orjinal Kodak şarjlı 2300 mAh pil de pil simgesi çıkınca 3-5 çekim yapar.
    Ama 2300 mAh GP pil ile pil simgesi çıktı.Üzerine 20+ fotoğraf çektim ve üstüne de daha çekerdi.
    Yalnız piller orjinal olacak.Şarj işlemi iyi yapılcak.Aşırı şarj olmayacak.
    Yani GP güzel tavsiye ederim.
    En iyi yöntem aynı yük altında pillerin dayanma süresini ölçmek.
    Şöyle ki üzerinde yazan değil gerçek değer önemli.Yani 2300 yazıp 2000 çıkarsa olmaz.2300 yazıp 2250 civarı olması lazım GP pillerin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ters İntegral

Ben GP kullandım.
    Kodak marka bir digital fotoğraf makinası var.Orjinal Kodak şarjlı 2300 mAh pil de pil simgesi çıkınca 3-5 çekim yapar.
    Ama 2300 mAh GP pil ile pil simgesi çıktı.Üzerine 20+ fotoğraf çektim ve üstüne de daha çekerdi.
    Yalnız piller orjinal olacak.Şarj işlemi iyi yapılcak.Aşırı şarj olmayacak.
    Yani GP güzel tavsiye ederim.
    En iyi yöntem aynı yük altında pillerin dayanma süresini ölçmek.
    Şöyle ki üzerinde yazan değil gerçek değer önemli.Yani 2300 yazıp 2000 çıkarsa olmaz.2300 yazıp 2250 civarı olması lazım GP pillerin.
    test test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 22 Ocak 2021; 0:27:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

test test

Alıntıları Göster
    en kaliteli sarjlı pil markası VARTA'dır.. (gpden daha kalitelidir eger kalite arıyorsan)
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

en kaliteli sarjlı pil markası VARTA'dır.. (gpden daha kalitelidir eger kalite arıyorsan)

Alıntıları Göster
    bu varta nın oyunu vardı bi bilgisayar dergisinin yanında verilmişti tüm şehirde elektirik kesiliyordu sende elektirigi tekrar getirmek için ugrasan cin gibi bişiy din çok saçma bişiy
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

Alıntıları Göster
    ben vartayi tavsiye ediyorum arkadasim bir set halinde alirsan daha iyi olur sarj aleti ve 2 yada 4 pili ile birlikte saygilarimla
    quote:

Orjinalden alıntı: meco

• quote:

Orijinalden alıntı: tazmania_vn

ben vartayi tavsiye ediyorum arkadasim bir set halinde alirsan daha iyi olur sarj aleti ve 2 yada 4 pili ile birlikte saygilarimla
    quote:

Alıntıları Göster
    bende gp kullanıcısıyım.kendi şarj makinemden gayet memnunum.benimki 1 saatte şarj eden model.şarj sonrası piller bayağı ısınıyor.ama şimdi alacak olsam varta alırdım.çünkü 15 dakikada şarj ettiği piller hiç ısınmıyormuş.(tabi ne kadar doğrudur bilmiyorum.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi alkalin pil markaları?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkarkin21@yahoo.com

bende gp kullanıcısıyım.kendi şarj makinemden gayet memnunum.benimki 1 saatte şarj eden model.şarj sonrası piller bayağı ısınıyor.ama şimdi alacak olsam varta alırdım.çünkü 15 dakikada şarj ettiği piller hiç ısınmıyormuş.(tabi ne kadar doğrudur bilmiyorum.)

Alıntıları Göster
    O vartanın 15 dakikalık pillerinin içinde yanlış hatırlamıyorsam basınç sensörü varmış, çünkü 15 dakikada şarjı yapabilmek için 4-5A'ya varan şarj akımları kullanıyor cihaz, o sensör ile de baktı gördü pil patlayacak, şarjı durduruyor. Aletin içinde de ısı sensörü var aynı şekilde. Normal pile o akımı versek (hem de işporta piller olduğunu düşünelim) evde havai fişek gösterisi yaşanır, bunun önüne geçmek için 15 dakikada şarj olan piller özel(ve pahalı) normal pilleri 45 dakikada şarj ediyormuş bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

O vartanın 15 dakikalık pillerinin içinde yanlış hatırlamıyorsam basınç sensörü varmış, çünkü 15 dakikada şarjı yapabilmek için 4-5A'ya varan şarj akımları kullanıyor cihaz, o sensör ile de baktı gördü pil patlayacak, şarjı durduruyor. Aletin içinde de ısı sensörü var aynı şekilde. Normal pile o akımı versek (hem de işporta piller olduğunu düşünelim) evde havai fişek gösterisi yaşanır, bunun önüne geçmek için 15 dakikada şarj olan piller özel(ve pahalı) normal pilleri 45 dakikada şarj ediyormuş bilginize.

Alıntıları Göster
    Gp duracell varta camellion toshiba sony(zor bulunur).

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxxveyselxxxx

Gp duracell varta camellion toshiba sony(zor bulunur).

Alıntıları Göster
    varta yeni nesil sarjlı pil cıkarttı;
    normalde sarjlı piller dolduktan sonra kendiliginden bosalır zaman icinde ama bu yeni piller sadece %20 bosalıyor ve geri kalan %80i yaklasık 1 sene boyunca sabit kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tazmania_vn

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tazmania_vn

quote:

varta kullanıyorum 2100 mah şarj aleti ile birlikte 4 adet pil teknosa dan 30.9 ytl ye almıstım...
    gayet memnunum. şarj aleti hem 9v luk hemde ince kalem pil şarz edebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

quote:

Orjinalden alıntı: tazmania_vn

quote:

varta kullanıyorum 2100 mah şarj aleti ile birlikte 4 adet pil teknosa dan 30.9 ytl ye almıstım...
    gayet memnunum. şarj aleti hem 9v luk hemde ince kalem pil şarz edebiliyor.

Alıntıları Göster
    ben camelion kullanıyorum,http://www.camelionbattery.com (amerikan malı tabi china da yapılıyor) yalnız uniross larıda tavsiye ediyorlar kullananlar.

edit = yada e iyisi burdan bakhttp://www.imaging-resource.com/ACCS/BATTS/BATTS.HTM kafan karışmasın. işte burda uniross u göreceksin daha üstteki markaları bulmak zor olabilir. yalnız gp almayın gp kötünün iyisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 13 Aralık 2006; 16:45:53 >

• Seksendörtün verdiği listedeki Energizer Türkiye'de satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Seksendörtün verdiği listedeki Energizer Türkiye'de satılıyor.
    varta 2700 mah kullanıyorum ne zaman şarj ettiğimi hatırlamıyorum.tek kelime ile harika pil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunterxt41

varta 2700 mah kullanıyorum ne zaman şarj ettiğimi hatırlamıyorum.tek kelime ile harika pil.

Alıntıları Göster
    Ben sony marka şarj edilebilir pil kullanıyorum.Gp de kullanıyorum ancak sony iyi gercekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oemre

Ben sony marka şarj edilebilir pil kullanıyorum.Gp de kullanıyorum ancak sony iyi gercekten.

Alıntıları Göster
    ben GP kullanıyorum arkadaşım ve çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oemre

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: oemre

Sony kendi üretmiyor,fason yaptırıyor arkadaşım.
    İşleri sadece kaliteli pil üretmek olan 3 marka vardır, üçüne de güvenebilirsiniz.
    Varta
    Duracell
    Energizer
    Bunlardan sonra GP gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

Orjinalden alıntı: oemre

Sony kendi üretmiyor,fason yaptırıyor arkadaşım.
    İşleri sadece kaliteli pil üretmek olan 3 marka vardır, üçüne de güvenebilirsiniz.
    Varta
    Duracell
    Energizer
    Bunlardan sonra GP gelir.

Alıntıları Göster
    Çeşitli markalarda piller kullandım.Ancak Varta gerçekten Adına yakışır bir performansda çalışıyor.Başka pil kullanmayı düşünmem artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: fakon

Çeşitli markalarda piller kullandım.Ancak Varta gerçekten Adına yakışır bir performansda çalışıyor.Başka pil kullanmayı düşünmem artık.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fakon

evet varta gerçekten yüksek performanslıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz.

quote:

Orjinalden alıntı: fakon

evet varta gerçekten yüksek performanslıdır.

Alıntıları Göster
    Ben GP 2700mha kullanıyorum bu kapasitede en yüksek şarjlı pil sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djan -- 23 Aralık 2006; 17:18:11 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.