Şimdi Ara

EN KALİTELİ PANEL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
4
Favori
32.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UV2A için Phil in son 5605 testini ben beğenmedim!

Sharp bunuda ucuz maliyetli olarak yaptı ama,ilerde ne olur bilemem

valla ben hala risklerine rağmen S_PVA cıyım

Aslında ben genel olarak Sharp çıyım ama bu heriflerin Modül deki kendilerine has sorunlarda
    S_PVA ları bile geçti!

Bana S_PVA yetiyor

IPS-Japan ise yine OK dir,sanırım 32" de alacağım Markada Pany olacak gibi! ancak V2 lerde 37" var IPS/Japan olarak 32" o Seride yok!
    +

S_PVA bu işte bana göre en iyisidir,kaldıki artık LGE lerinde son S_IPS leri özellikle renklerin doğruluğu konusunda çok çok iyi
    İzleme açıları kötü+Siyahlar ise oldukça iyi seviyelere geldi!

+

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

UV2A için Phil in son 5605 testini ben beğenmedim!

Sharp bunuda ucuz maliyetli olarak yaptı ama,ilerde ne olur bilemem

valla ben hala risklerine rağmen S_PVA cıyım

Aslında ben genel olarak Sharp çıyım ama bu heriflerin Modül deki kendilerine has sorunlarda
    S_PVA ları bile geçti!

Bana S_PVA yetiyor

IPS-Japan ise yine OK dir,sanırım 32" de alacağım Markada Pany olacak gibi! ancak V2 lerde 37" var IPS/Japan olarak 32" o Seride yok!
    +

S_PVA bu işte bana göre en iyisidir,kaldıki artık LGE lerinde son S_IPS leri özellikle renklerin doğruluğu konusunda çok çok iyi
    İzleme açıları kötü+Siyahlar ise oldukça iyi seviyelere geldi!

+

Sene başında siz demiştiniz (UV2A daha ilk kullanılıcağı, açıklandığı zaman)

"UV2A geliyor bizim samsung dan Buna karşılık olarak ne ses gelecek!!! adamlar geride kaldı yaw" gibisinden birşey

demiştiniz.Acaba samsung biliyormuydu UV2A öle dahsedildiği gibi iyi çıkmayacağını.Adamlardan bir ses yok.

Acaba S_PVA yi geliştirip,2011 de birden piyasaya mı sürcekler!!!! (UV2A denilen panel mevcut Xgen panelden geliştirildi)

UV2A derken S_PVA devam etmeye başladık

++panelleri araştırırken birşey dikkatimi çekti S_LCD paneller en büyük hangi inch e kadar üretiliyor.

saygılar

• 55"
  • albani kardeş bu konudakı uzmanlığın tartısılmaz
    lcd zuun zamandır senı ve dıger yorumları takıp edıyorum
    benım ıstedıgım genelde 720p fılm ızleyecem sd ızleyecem ama ılk planda degıl oyun ara sıra
    tavsıye ettıgın sl773 e baktım ama sv 685 in fıyatınında 3900 e dustugunu grunce sence sl 733 mu sv 685 mi
    yada sony hx700 veya hx 800 yardımın ıcın saol
  • Kardeş hepside güzel paneller,git gözünle bunları incele,beğendiğini al gitsin+
    Ancak SV oldukça özel vede güzel bir paneldir,sanırım bitti gibi SV ler,çünkü 2009 Modeldir bunlar ve 2010 Model
    olarak SL/VL ler geldi+
    HX/NX de güzel panellerdir,bunlarıda tavsiye ediyorum,neticede güzel Seriler bunlar,fiyatına göre değerlendirip birisini
    alırsın+

Zaten hepsinin üstüne S_PVA Modül bulunmaktadır!

+
  • quote:

Orijinalden alıntı: labienus

ne olacak shar lcd tv varmı ya sony ya samsung her yerde

Sn.labienus

Sharp bana göre dünya devidir,Avrupayı tınlamıyorlar o başka,onlar için Japonya,Amerika,Kanada pazarları en başta gelir,Japonya zaten Shap tabu olmuştur,yani tek marka !

Sharp,Mitsubushi,Hitachi bunlar nasıl diyelim,Avrupaya göre tam butik ürünler,zaten bunların alıcıları belli,yani bu adamların teknolojileri çok farklı,ciddi markalar,bende zengin olsam tek alacağım tv varsa Mitsubushidir !

Ürün her şeyi ile fraklı,biraz abartıcam ama 1000 tv arasından kendini belli ediyor,dizaynı ve görüntüsüyle,hitachilerde aynı şekilde,bunların yanında,samsung,Lg demek bana göre çok fazla ayıp olur !

Elbetteki zevk meselesidir,fakat firmanın müşterisine saygısıda önemli !

Mitsubushi sitesine girerseniz şaşırırsınız sebebi ise,kendi panellerini öyle tanıtıyorlarki,kafanızdaki soruları dürüstçe cevaplanmış olarak buluyorsunuz !

3D tvleri için açıklama herkes izleyebilirmi? Cevap hayır,sebeb ise stereo körlük olanlar göremez 2D olarak algılar?

Tv almayı düşünen herkes için açıklama yapmışlar,ürünlerini körü körünü uzat teknolojisi diye anlatmıyorlar !

Sitelerinde,çocuklarıda düşünmüşler 3D tvlerde daha net açıklama için,Sağlık sitesine yönlendiren link eklemişler,soru cevapla danışabiliyorsunuz !

Bluray uyumlu cihazlar için,yine Sony resmi istesine yönlendiriyorlar,yani kısaca adamlar tv satıyorlar ama,boşunada butik ürün olmuyorlar,diğer üreticilerin sayfasına bakınca durum dahada netlik kazanıyor !

Dürüst üretici tanımını bana göre layıkıyla yerine getirmişler,diğer firmalara bakınca,3D tvlerini övmekten başka açıklama yok,yada ben göremedim !
     EN KALİTELİ PANEL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 7 Temmuz 2010; 15:13:51 >

• Sevgili Andy nereden aklına geldi bu konu şimdi yada "labienus" kim kardeş

Adam çok ciddi bir şey yazmış yani Sharp hikaye;ne Sharp ı filan kardeşim yada Sharp kim yaw.......

Sonrada raconu kesip,noktayı koymuş ;varmı ya Sony yada Samy demiş

++
    Bende sanırım 4/5 sene evvel ilk Sharp ları anlatırken(TF/DH de),çoğu daha hayatında Sharp paneli bile duymamıştı,hatta bazıları bana "tepki"
    bile göstermişlerdi ne Sharp ı kardeşim Sharp tam kim yaw diye

Mitsu ve Hitac tan zaten hiç bahsetmiyorum bile!!

Kardeş kendine iyi bak ve şu sana yaptığım İB uyarılarınıda ltf dikkate el ve silmediysen o msg larını aynen sil!
    Heriflere aslında ben ve sen "prim yaptırıyoruz" bunuda o herifler çok iyi biliyor!
    Belliki artık DH Yönetimi bunlara cevaz vermiş!!!biz ne desek aynen hikaye+

Eyvallah++

• Ib başlığına yazacak birkaç mesajım vardı ama sonra düşündüm ki bu adamların istediği zaten konuşulmak, gündemde kalmak , reklam yapabilmek ve bu işin bir parçası olmamak için cevap yazmadım. Sizler cevap yazmıştınız ve tam istedikleri durum oldu. Sağdan soldan size satışmalar başladı ve başlık en hit alan başlık oldu. İkinizin de mesajlarınızı silmeniz en iyisi olmuş

DH yönetimi de sanırım durumdan şikayetçi değil. Geçen bir başlığı şikayet ettim. Sahte üye soru sormuş , ib yetkilisi cevap vermiş. Kendi aralarında paslaşma durumu vardı. İşlem yapılmadı , mesaj öylece kaldı.
  • Selam ender

Sen DH de eskisin ama sanırım İB mevzularında yenisin

Ben bu heriflerle çok savaştım özellikle TF de ve ayaklarını kestik sayılır,zaten böyle işleri orada yapamadılar!ama çakallık çok yaptılar FAKE üyelik ile v.s
    DH de ise durum karışık ve değişik,bir ara burada heriflerin FAKE çakalları çok ciddi cirit atıyordu ve ben çoğunu yakalayıp şutlatıyordum aynen!

Senin bu bahsettiğin başlıkta ise belliki bazı şeyler değişmiş,işimize gelmesede saygı duymak zorundayız!

Ben bunlara aslında ver zaman odunu veriyorum ama onlar prim yapıyorlar

O bahsettiğin Fake ise bizim klima bölümünün müdavimi densiz Gürcan denen zibidi,250 tane Fake nick aldı hala dolanır buralarda,etmediği
    küfür hakaret kalmadı bu zibidiye ama adam laftan anlamıyor! TF de böyle yaptı 50 tana nick aldı sanırım sonunda ayağını kestiler!
    İtele gitsin o densizi sen+

• Albani hocam , hayatın bana öğrettiği bir tecrübeyi paylaşayım. İşportacılar bağıra çağıra mal satar çünkü malının itibarı o kadarlıktır, kuyumcu ise klimalı dükkanında oturup müşterisini bekler. Büyük firma sadece konumu koruyacak kadar reklam yapar hatta tenezzül bile etmez.

Hileli hurdalı marka veya firmalar ise her türlü yola başvurabilir. Belki de çalışan çocukları performans düşüklüğü gerekçesiyle işten atıyorlardır. Onlarda bu yola başvuruyorlar. Gerçi firma istemese bunu yaptırmaz. Ayda 7000 panel satan hiçbir firma kendini ve ismini bu tarz oyunlarla küçük düşürmez zaten işi başından aşkındır bu aldatmacalara ayıracak zaman bile bulamaz.

Kendi sektörü ile ilgili sitelere veya tvye reklam verir. Bu sitelerin yönetimi izin verirse yarı müşteri hizmetleri gibi çalışan forum üyesi bulundurur. Hepsi bu kadar... Başka yola tevessül ediliyorsa işin içinde iş var demektir.

• Onlarda sadece kurulu-basma kalıp lafların dışında söyleyecek sözleri yoktur,bunuda onlara zaten birisi dikte ettiriyor
    5 senedir hep aynı havayı çalarlar

yaw yalandan kim ölmüş kardeşim

++
  • Ben denk geldikçe şüpheli üyeleri attırmak için şikayet ediyorum. Bu zaman uzaklaştırılımasını sağladığım 5-6 kişi olmuştur sanırım. Siz daha önce ib ile ilgili çok yazışmışsınız. O döneme denk gelmedim . Tv başlığına son 1 yıldır takılıyorum. Eğer bildiğim birşey olursa yardımcı olmaya çalışıyorum. Yabancı forumlardan öğrendiklerimi dilim döndüğünce söylüyorum.En azından nasıl sağlıklı alışveriş yapabilicekleri konusunda marka-model başlıklarına yönlendiriyorum. Prim almak uğruna satış elamanları tarafından kandırılmamalarına uğraşıyorum . Esas iş zaten tv aldıktan sonra başlıyor. Eğer tvde sorun çıkarsa Allah yardımcısı olsun , olay tam kabus. Kimseyle bir alıp vermediğim veya bir beklentim yok ,iş alanım zaten farklı.

Andy 1 hocamızın da kalbini çok kırmış olabilirim. Umarım hakkını helal eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sevgili Andy nereden aklına geldi bu konu şimdi yada "labienus" kim kardeş

Adam çok ciddi bir şey yazmış yani Sharp hikaye;ne Sharp ı filan kardeşim yada Sharp kim yaw.......

Sonrada raconu kesip,noktayı koymuş ;varmı ya Sony yada Samy demiş

++
    Bende sanırım 4/5 sene evvel ilk Sharp ları anlatırken(TF/DH de),çoğu daha hayatında Sharp paneli bile duymamıştı,hatta bazıları bana "tepki"
    bile göstermişlerdi ne Sharp ı kardeşim Sharp tam kim yaw diye

Mitsu ve Hitac tan zaten hiç bahsetmiyorum bile!!

Kardeş kendine iyi bak ve şu sana yaptığım İB uyarılarınıda ltf dikkate el ve silmediysen o msg larını aynen sil!
    Heriflere aslında ben ve sen "prim yaptırıyoruz" bunuda o herifler çok iyi biliyor!
    Belliki artık DH Yönetimi bunlara cevaz vermiş!!!biz ne desek aynen hikaye+

Eyvallah++

Albani Hocam :)

Nerden aklıma geldi dersen,Ölmezssem muhakkak bir Mitsubushi alıcam :) bende biraz fanatiklik yapıyım dedim,her ne kadar bu markalar ucuz rekabet olaylarına girmeselerde,yazmak istedim !

İb gelince,aynen bütün mesajları sildim,gerçekten işlerine geliyor,paralel ithalat olayına artık girmem,kim haklı zaman gösterecektir zaten !

Hocam,sende iyi bak kendine,kime ne anlatsan %90 anlamak işlerine gelmiyor,%10 kesim varki onlarda forumun kötü adamları olmuşlar !

Saygılar

• Beyler bizim gibi bu Sitede çok adam var ama herkesin eli-kolu bağlı!

Neticede burası bizim Sitemiz değildir!

Bizede Yönetimin çeşitli tasarruflarına saygı duymak düşmektedir!
    Ancak bu son olay ve Yönetimin verdiği cevaz çok ciddi canımıda sıktı,bunuda aleni yazayım!
    Belliki bir şeyleri herifler bastırarak elde etmişler! Ticari ve menfaat ilişkileri olduğu aşikar,gerçi
    bunada bir şey diyemeyiz ama bu son başlık kötü ve çirkin oldu,başlığı açan zibidi ise,her hafta 10 tane
    nick alıp gelen ve Yönetimin bile artık bir şey yapamadığı birisi!
    Etmediğim hakaret kalmadı bu densize ama adam anlamıyor Beyler ben ne yapayım++
  • Albani hocam, sony 40ex500 ün modülü s_pva dır diyorsunuz. Bu topikte de şöyle yazıyor bulgaristan dan alınan bir araştırma kaynaklı:

SONY 40EX500 LTY 400HF05 SLCD (bu bilgi doğru mudur, bu S_PVA mıdır?

ve

SONY 40 HX 700 ÜN PANELİ DE KESİN sizden takdir alan S_PVA panel midir tamamı yoksa panel lotary azizliğine uğrama ihtimalimiz var mıdır?
    Kutusunun üzerinde bildilendiren bir ibare var mıdır?
  • 2010 Model Avrupa Sony lerin büyük çoğunluğu S_PVA dır!
    Sadece 37" paneller AUO/Taiwan dır!

Ancak 60" lar ise Sharp UV2A dır!

40EX7x ise yine Sharp tır!

+
  • Albani hocam çok teşekkür ederim. Bu durumda 40 HX700 ün paneli de sanırım S_PVA dır; ama tabii ki bunlarda kendi aralarında ayrılmaktadır sizin dediğiniz gibi, işin içine işlemci yazılımk vs giriyor. 40 HX 700 lokal diming mevcut mudur peki?

Ayrıca
    SONY 40 HX 700'yi size aşağı yukarı aynı fiyat aralığında olan:

Panasonic TX- L42D25E

Panasonic TX- P42V20E (bu plazmadır bildiğiniz üzre)

ile kıyaslayacak olsak hangisi daha makbul bir seçim olur sizce ve neden?

VE neden plazmadan ise LCD yi tercih ediyorsunuz? (bu sonuca sahip olduğunuz tv lkerden vardım, yoksa sizin öyle bir iddianıza rastlamadım)

teşekkürler
  • Sony HX8/9 EDGE-LED+LD

Ancak bu LD ler nasıl çalışır bilemiyorum,çünkü panel FULL-LED değil!!! örneğin Sony X45xx veya SV685 gibi

HX8 lerde Normal LD diye geçiyor,sanırım Zone kısmı geniş!
    HX9 larda ise High-segmented LD diye geçiyor buda Zone kısmı dar(teknik olarak daha iyi demektir)

Ben açıkçası FULL-LED olmasını tercih ederim LD için!!!

++
    Pany Baclit-LED D25 güzel ve başarılı bir panel ama ben S_IPS li bu paneli tercih etmiyorum!ancak alınabilir bir panel+
    Pany V2x OK dir+
    HX7x ise yine OK dir+

Bu üçü arasından örneğin SD/HD "FILM" izleme çok fazla ise o zaman V2x OK dir!!!
    Sony daha genel içerik izlemek için OK dir+
    D25 te özellikle daha doğru renk üretiminde öne çıkar!!

++

Şöyle bir şey sormuşsun;

.....VE neden plazmadan ise LCD yi tercih ediyorsunuz? (bu sonuca sahip olduğunuz tv lkerden vardım, yoksa sizin öyle bir iddianıza rastlamadım)....

Bunu bana çok sordular,bende elli defa cevapladım!
    -Ben paneli aldığım zaman(ZF355);o zaman ilk tercihim 5090 idi ve ikinci tercihimde X35x idi,üçüncü tercihim ise ZF355 idi!!
    ancak bütçe sorunum vardı ve arada da ciddi fark vardı!!!durumum o gün itibarıyla müsait olmayınca üçüncü tercihimi kullandım

-Benim yoksa PDP/LCD tercihim başka sebeblerden değildir sadece bütçe meselesiydi

-Ben hala PDP diyorum ama bunu salt Pio için diyorum!!!! diğerleri için değil ancak Pany lerde yine bana uyan V Serisi OK dir+

-Ben LCD kadar PDP de aldırdım ve aldırıyorum!

Ama Pio ların bendeki yeri çok ayrıdır,ama bu herifler dükkanı kapatınca olay bitti! ancak yinede sen istersen sana 6090 bulurum

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Temmuz 2010; 13:07:39 >

• evet Sony HX8/9 lar x4500 ve sv685 gibi değiller

+Sony, HX8/9 serilerinde isimlendirmede atraksiyona(adamlar bundan hiç vazgeçmiyor) gitmiş

HX8 EDGE LED +local dimming zone kısmı SN.Albanez in dediği gibi daha büyük yani ekranın arkasına gelen kısımdaki ledler az ve daha büyük alana hitap etmekte.

HX9 FULL LED +LD ama öyle bizim X4500 ve SV685 kadar çok led yok.

öğrendiğime göre; 12 kolon 8 siradan oluşuyor 96 LED var.HX9 serisine FULL LED denmeside HX8'le kıyaslayınca FULL LED oluyor.

Albanez dayı FULL LED denmez ancak HALF of FULL LED denir

saygılar

EK:
    SN.tan_juan nın bu mesajdan sonraki mesajını okuyunca mesajımı tekerar okudum.Vede bir hata saptadım.Hatam;

sanki Ben albenez usta kadar iyi biliyomuş gibi başlamışım.Öncelikle bunun için Albenez dayıdan özür dilerim.Ancak böyle birşey yok

sizlerden ricam bu mesajı okurken lütfen sadece ve sadece görüşlerimi vede düşüncelerimi belirtiğimi aklınızdan çıkarmayım.

Benim açımdan;Albanez usta ile yarışacak veya onunla aşık atacak bir durum söz konusu bile olamaz_!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 23 Temmuz 2010; 20:08:59 >

• bilgiler için çok teşekkür ederim Albani ve bons@i üstadlar. Bugün antalya metroda

Tosh 40SL733
    Sony 40NX 700 /aslında araştırdığım HX700'dür)
    ve
    Phil 42PFL 7695

in görüntülerine baktım, en canlı en güzel görüntü nedense PFL 7695 de idi sanırım UV2A paneli beklediğiniz üzere iyi iş çıkartıyor; ancak bir yerde okumuştum "normal tv lerde de 3D filşm izlenebilir; ancak tv en az 120hz olmalı" diye. Bu doğru ise eğer, sırf bu yüzden pfl 7695 i eliyorum, oysa görüntü çok iyi idi hatta PFL 5605 de bile NX 700 ve SL733 den daha ii gibi geldi bana.

Ayrıca Albani hocam Pioner 6090 ın tam adı nedir, fiyat ve kaç inch tv leri vardır?

Gülücük attığınıza göre rakam uçuk olsa gerek. Hem bu kadar ii, kaliteli ürünler üreten firma nasıl olurda dükkanı kapar anlaşılır değil.

Şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.