Şimdi Ara

EN KALİTELİ PANEL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
4
Favori
32.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel bir paylaşım olmuş bende 32-37 sony ex500'ün modüllerini arıyordum iyi oldu.tv alırken özellikle modüllere dikkat edin benim sıralamam şöyle;

1) s-pva(samsung-sony-tosh)

2) asv - (next/x-gen) (sharp icadı,sony ve philips'de üst modellerde) bakalım sakai city'den çıkan modüller nasıl performans gösterecek.

3) ıps alpha (panasonic)

4) s-ıps (lg,philips,toshiba) 42''-47'' tvler s-ıps'dir sadece lg bu ölçülerde kesiyor.

ayrıca cmo ve auo gibi firmalar eskiden pek iyi anılmasalarda son zamanlarda oldukça işi büyüttüler ve modüllerini geliştirdiler.
    s-vpa ve s-ıps 'lerle karşılaştırırsak modül hataları daha az.bir çok firma bu 2 üreticinin modüllerini kullanır(46''+ TV'ler)(sony,samy,tosh,phill..vb..)

işin özeti her modülün diğerlerine göre artıları ve eksileri var. ama genel olarak değerlendirirsek benim için s-pva ve asv biraz daha ön planda.
    (hata çıkma oranlarına ve bir türlü çözülememiş bazı hastalıklarına rağmen)

Edit:Düzeltme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodion Raskolnikov -- 14 Mart 2010; 21:09:42 >

• C.@.N ,

İyi özetlemişsin...

Yalnız özellikle İngilterede Philips 37PFL9604 almış ve AUO panel yüzünden çok pişman "Keşke 32 alıp 2mt'den izleseymişim" diye haykırarak şimdi binlerce insana tavsiye yazan kişilerin yurtdışı forumlarda ki çokluğu yadırganamaz....

Kaliteli yapıyorlar diyip yanlış yönlendirmeyelim sonuçta bütün büyük firmalar 37"lerde başka panel kullanıyor bunu herkes bilsin...

Showroom'da 42" bakıp beğenip 37" versiyonunu direk almak isteyen insanları bilgilendirmemiz/uyarmamız gerek....
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-una

C.@.N ,

İyi özetlemişsin...

Yalnız özellikle İngilterede Philips 37PFL9604 almış ve AUO panel yüzünden çok pişman "Keşke 32 alıp 2mt'den izleseymişim" diye haykırarak şimdi binlerce insana tavsiye yazan kişilerin yurtdışı forumlarda ki çokluğu yadırganamaz....

Kaliteli yapıyorlar diyip yanlış yönlendirmeyelim sonuçta bütün büyük firmalar 37"lerde başka panel kullanıyor bunu herkes bilsin...

Showroom'da 42" bakıp beğenip 37" versiyonunu direk almak isteyen insanları bilgilendirmemiz/uyarmamız gerek....

auo - cmo gibi firmalara ait modüllerin kullanıldığı tv'lerden bende uzak duruyorum.yukarda bahsettiğim eskiye göre kendilerini geliştirdikleridir.özellikle büyük
    ebatlarda maliyetleri nedeni ile üreticiler tarafından tercih edilebiliyor.

37'' ebatlı tv'ler konusunda hemfikiriz.kullanılan modüller nedeniyle 37'' lerden uzak durulmalı. ya 32'' yada 40'' ve üstü ebatlar tercih edilmeli...
    tabi sonradan bir süprizle karşılaşmamak için tv'nin ebatı ne olursa olsun mutlaka iyi araştırmalı ve modülüne kadar her türlü bilgiye ulaşılmalıdır.

sonuçta azımsanmayacak paralar ödeniyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: T-una

aviator35 ve 42PFL8404 hakkında merakı olan arkadaşlar,

İki tip 42PFL8404 paneli bulunuyormuş;

LG LGD WUF SBN1 ve Sharp D3LA43

BURAYA TIKLAYARAK

joseangel277 nickli kişinin bu iki TV yi görsel karşılaştırmasını görebilirsiniz...

Bence LG LGD WUF SBN1 Panel sahibi arkadaşlar çok şanslı...

Edit: Bu görsel karşılaştırma 42PFL7404 ile yapılmış düzelteyim...
    Fakat 42PFL7404 ile 42PFL8404 aynı panele (LG LGD WUF SBN1) sahip belirteyim...

T-una arkadaşım paylaşımın için çok teşekkürler. philips le ilgili olan bu konunun gerçekten çok önemli oldugunu düşünüyorum , vermiş odugun linkteki son resimdeki menüye birtürlü ulaşamadım, Benim anlayamadıgım konu philips neden bu şekilde ikiye ayırmış LG- SHARP olarak. resimler herşeyi anlatıyor bariz üstün LG Panelli tip, Bu menüyü ulaşan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• Merhaba arkadaşlar bende 42PFL8404 alacağım. Bu panel farklılığını alırken nereden(seri no, parti no vb) kontrol edebiliriz?

Adam böle bir bilgi vermiş.
    joseangel277
    New Member

My movie collection

Yes, of course, same setings on both TVs.

Test was made over a 42PFL7404

Sharp Panel: s/n VN2B0941.......
    LG Panel: s/n VN1L0949.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrew -- 16 Mart 2010; 14:21:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrew

Merhaba arkadaşlar bende 42PFL8404 alacağım. Bu panel farklılığını alırken nereden(seri no, parti no vb) kontrol edebiliriz?

joseangel277
    New Member

My movie collection

Benim lcd s/n VN1E ile başlıyor. Bu durumda Sharp mı?, yoksa Lg panelmi? oluyor. Philips neden böyle bi ikilem yaratmış onu anlamış degilim. bune abi piyangomu çekiyoruz işiniz şansa kalmış der gibi. taktım kafaya

• quote:

Orijinalden alıntı: VELTES
    Benim lcd s/n VN1E ile başlıyor. Bu durumda Sharp mı?, yoksa Lg panelmi? oluyor. Philips neden böyle bi ikilem yaratmış onu anlamış degilim. bune abi piyangomu çekiyoruz işiniz şansa kalmış der gibi. taktım kafaya

bu konu bence önemli, bilgisi olancevap verirse nasipleniriz

• Sharp panel 9 serisinde. 8404 zaten durdu üretimi çok önceden. Hepsi lg panellidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 16 Mart 2010; 23:55:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

quote:

bu konu bence önemli, bilgisi olancevap verirse nasipleniriz

paneli kendi üretmediği ve ürün bandında belirli sayıda ürün çıkarmak zorunda olduğu için "sayıları atıyorum daha iyi anlaşılsın diye" bandın 1000 adet üretim kapasitesi olsun lg panelleri o tarihe kadar 800 tane gönderebiliyorsa muadil olarak sharptan 200 panel alıp bandında eksik olmadan ürünlerini üretmiştir çoğu üründe bu tür şeyler oluyor ama bunların olmasının baş sebebi tedarikçi firmaların ürünleri istenilen sayıda ve istenilen zamanda yetiştirememesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: invisible

Sharp panel 9 serisinde. 8404 zaten durdu üretimi çok önceden. Hepsi lg panellidir.

Bende bu şekilde oldugunu biliyordum, ancak joseangel277 nickli kişinin karşılaştırma yaptıgı iki tvde 7404 iki panelinde aynı göstermesi gerekir lg panel olarak düşünürsek. Yada turusan arkadaşımızın dedigi gibi philips lg den 800 adet panel alıp, 1000 taneyi tamamlamak için sharp tan panel aldı. Sonuç bu şekilde oldu, Bu durumda 7000 ve 8000 seri lcd sahibi olan arkadaşlar. LG panelli olanlar çok şanslı , Önemli olan soru Türkiye,ye bu tvler dagıtıldımı sharp panelli olanlar? Kulanma kılavuzundan bile bulamadım son resimdeki menüyü

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar bende 42PFL8404 alacağım. Bu panel farklılığını alırken nereden(seri no, parti no vb) kontrol edebiliriz?

joseangel277
    New Member

My movie collection

Senin panel lg olan. 1 ve 2 olarak değişiyor. Benim 8694 te misal Vn1H tı heralde.

• quote:

quote:

quote:

joseangel277
    New Member

My movie collection

Senin panel lg olan. 1 ve 2 olarak değişiyor. Benim 8694 te misal Vn1H tı heralde.

invisible dostum çok teşekkürler içimi rahatlattın, 8000seri lcd almayı düşünürken bütün magazaları dolaştım bazı magazalarda bu lcd karanlık, bazılarında ise çok canlı gösteriyordu ben ayarlardandır diye düşünmüştüm işin aslı öyle degilmiş demekki, bunuda ögrenmiş olduk.
    resimdeki menüyü aça bildinmi yada açan varmı arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VELTES -- 17 Mart 2010; 22:58:28 >

• Sen bırak onları. Ben albani den bir alıntı belirtim sana...
    Sadece tek istisnası 2009 model Phil 9704 Serisi LED-LCD lerinde Sharp Modül kullanılmaktadır
    Diğer tüm Phil panellerde LGD nin S_IPS modülleri vardır.

İçin rahat olsun. İyi seçim yapmışsın. Tv miz güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 17 Mart 2010; 21:00:09 >
  • arkadaşlar philips alacağınıza alın sony uğraşmayın böyle lg miydi sharp mıtdı.dandik mal işte.bu arada sharp panaller made in china lgler ise yarı made in china
  • quote:

Orijinalden alıntı: labienus

arkadaşlar philips alacağınıza alın sony uğraşmayın böyle lg miydi sharp mıtdı.dandik mal işte.bu arada sharp panaller made in china lgler ise yarı made in china

Sharplarada dandik dendi ya .. pes dogrusu :)
  • ne olacak shar lcd tv varmı ya sony ya samsung her yerde
  • quote:

Sen bırak onları. Ben albani den bir alıntı belirtim sana...
    Sadece tek istisnası 2009 model Phil 9704 Serisi LED-LCD lerinde Sharp Modül kullanılmaktadır
    Diğer tüm Phil panellerde LGD nin S_IPS modülleri vardır.

İçin rahat olsun. İyi seçim yapmışsın. Tv miz güzel.

++
    Evet bu bilgi doğrudur!

1-ANCAK;Phil 2009/2.yarısından itibaren;SHARP ASV Modulde kullanmaya başlamıştır!!!
    (bununla ilgili olarak taraflar yani Phil-Sharp;2008 de bir anlaşma imzalamışlardı Modül
    alım konusunda ve şimdi bu anlaşma çerçevesinde Phil bu Modülleri kullanmaya başlamıştır)

2-Phil,hala büyük ağırlık olarak LGD nin S_IPS tipli Modüllerinin Seri ve Model seviyesine göre çeşitli
    "Kalite/Seviye"{Contrast-ratio/ResponseTime/Refresh-rate}olarak değişik tipler v.s

3-Phil ayrıca gerek TFT-LCD Monitör gereksede TV lerinde AUO/Taiwan Modül de kullanmaktadır

4-Phil de şuanda gördüğünüz panellerden 40"/46"/52"56" Modüllerin ise tamamı Sharp ASV dir!!!

Ayrıca 32"5624H/5604/5624/5404/37"9604 gibi panellerde de Sharp Modül kullanılmıştır
    Bu arada 37"8404 ve 9604 lerde ise AUO Modül kullanılmıştır

gibi örnekleri vardır,ancak bu arada 2009 sonları/2010 başlarında yine bazı yeni Seri/Model panellerde de Sharp/AUO devam etmektedir,
    yine "Cinema 21;9" Modül de AUO nundur!!!

5-Ancak bu kullanılan Modüller,kendi içlerinde de kalitesi/seviyesine göre ayrılırlar!! kısaca sadece AUO veya Sharp veya LGD demeklede olmuyor!!!

Kısaca LGD lerin Modülleri,yukarıda birisinin yazdığı gibi "Çin Malı" filan değildir!!!sanırım "şaka" yapmış bu arkadaş
    Bu panellerin içlerinde çok fazla Çin malı var ama;Modüller harbi Kore veya Taiwan,Japon malıdır!!!

Japonyada ise TFT-LCD Modül üreten tek üretici ise SHARP tır!!!!

Not;Panasonic-Hitac(FHG)Canon/Toshiba ortaklı>>>IPS-Japan fabrikası ise sadece IPS tipli Modül üretir ve sadece 32"/37" üretilebiliyor!
    bunlarıda sadece Hitac ve Pany LCD ler kullanır!(LGD nin IPS ile bu IPS-Japan farklıdır,karıştırmayın lütfen!!!

6-LGD nin IPS Modülleri ise;klasik olarak hala iyi Siyah üretemez,Contrast seviyeleri düşüktür,izleme açıları dardır,aynı şekilde Sharp larda
    izleme açısında dardır!!!
    Bu konuda dünyadaki en iyi Modül ise;Patentide kendisine ait olan Samsung S_LCD fabrikasının S_PVA tipli Modülleridir

Yine klasik olarak S_PVA lar totalde en iyi Modüldür+Siyahlar en iyi S_PVA da üretilir+bazı Sharp ASV ler dahil
    Angle-view da ise en iyisi yine S_PVA dır(ANCAK IPS-Japan Modülleri saymazsak tabiki!!!çünkü gerçek manada en geniş açı IPS-Japan dadır
    Diğer tüm panellerdeki 178 derece diye verilen değerler "palavradır"!!!! 178 den ancak bir görüntü görürsünüz ama adına siz hangi görüntü
    derseniz deyin,S_PVA bile 30derecede düşmeye başlar ve 40" da biter!!!!

Yine Sharp ASV/CMOs MVA/AUO MVA/LGD IPS geniş açıdan kötü yada çok kötüdür(kullanılan Modülün tipine göre!)

A-IPS-Japan>>diğer tüm Modüllerin aksine pixel dizilişi Horizontal biçimlidir ama diğerleri Vertical-apply dediğimiz dikey yapıda olduğu için,açıyı
    arttırdığınız zaman bozulma olur!!! ama Horizontal dizilişli IPS-Japan da ise bozulma gerek fiziki gereksede teknik açıdan olmamaktadır!!!

B-Ancak IPS lerin,tek üstün olduğu nokta;Doğru/Natural renk üretimi yapabilmesidir!!! birde bazı Sharp ASV lerin böyle bir özelliği vardır,
    VA tipli Modüllerde doğru renk üretimi azdır/kötüdür/normaldir gibi durumları vardır!

Bunlar kullanılan tekniklerle ilgili bir durumdur ve kısaca günümüzde TV olarak kullandığınız panel tip cihazlardaki Modül yapısı 2 ana tiptedir

A-VA tabanlılar
    B-IPS tabanlılar

Not;Sharp ASV de bir VA tabanlı tpi Modüldür,geçmişte ise VA yı bulanda Sharp idi!!!diğer tüm Modül üretim tekniklerinin başlangıcıda Sharp ileydi!
    günümüzde ise hala LGD/Samy ve diğer Modül üreticileri bir çok Sharp a ait tekniklerin Lisanlarını kullanarak üretim yapmaktadırlar+

Ancak Sharp artık ASV leri terketmeye başlıyor ve X-Gen ile UV2A Modülleri çıkardı ve bunları yeni nesil Sharp/Sony lerde görmekteyiz(High-End lerde tabiki!)
    yakında Phil/Tosh ta bunları kullanacaktır(anlaşmaları 2008 de imzaladılar!)
    ASV ler demode oldu artık!sorunlarıda hala devam ediyor tabiki! ama S_PVA larda dökülmede rekor üstüne rekor kırmaktadır aynı şekilde LGD lerde
    yüksek oranda dökülüyor!!!AUO şimdilik iyi hatta S_PVA ya göre çok iyi ama bunlar içinde hiç falso vermeyen ise CMOs/Taiwan;bunlar hata konusunda
    minimum seviyedeler ve bunlar tamamen Sharp Lisansl üretim yapıyorlar(Boynuz-Kulak misali bu CMO/Sharp olayı)

Modül tekniği çok hızlı ilerliyemiyor maalesef,çünkü bütün olay bundan bitiyor ama yinede Sharp ve Samy(LGD de dahil)bir yere kadar gidebildiler!
    Aslında bu sistem "eski" uzatmalar oynandığı için herifler ciddi bir yatırım yapmıyorlar!!!

Baclit-LED dediler;çok daha ucuz olan(CCFL ye göre)panelleri;daha pahalı satmaya başladılar
    Samy gibi uyanık-çakal ise hiç utanmadan bu yeni panele LED-TV diyor(Dava edildi bu yüzden ve mahkum oldu ama yinede tınmıyorlar hiç!!)
    Mega-Ultra Contrastlar havada uçuşmaktadır!!! Phil ise Response-Time da PDP lerin bile altına indi gibi utanmasa 0,001 diyecek tepkime için!!!!

2008/2009 Modelleri bu uyanık üreticiler harmanlayıp sattılar!!! 2010 larda ben hala ortada "yeni" bir şey göremiyorum,uzatmalarda hala bitmedi anlaşılan

Baclit-LED ile epeyi bir yol aldılar çaktırmadan,bu senede 3D-Ready ile bir gaz veriyorlar bakalım ne kadar yiyecek potansiyel müşteriler

Caution arkadaşın imzasında yazdığı üzere;bu panel alemi yalan-dolanla gidiyor!!!!

-Sallama serbest olduğu için uyanıklar çok fena sallıyorlar!!
    -Potansiyel müşteriler ise ne verirsen aynen "yutuyor"
    -Dolayısıyla üreticiler için ya Cosmetic yada ele gelmeyen bazı yenilikler;çok büyük olay gibi pazara sunulmaktadır,böyle olunca maç bitmiyor ve hep uzatmalar devam etmektedir!

Yapılan kısaca;amiyane tabirle;Eşşek aynı Eşşek ama Semer değişiyor sürekli!!!!

-S/W olarak hala ortada aman aman bir şey yok!
    -Chipset ler tamamen "hikaye"(Tosh ZX1 hariç>>>CELL-TV ler yani)
    -Processor ler hala bir 100Hz Refreshrate/Motionplus/IFC gibi sistemleri adam gibi çalıştırmıyor(ToshZF355 hariç)
    -H/W giderek kalitesiz olmaya başladı(Çin ağırlığı giderek fazlalaştı çünkü!)

Ancak tüm dünyada ciddi bir Marka Fanatikliği ise giderek çoğalıyor!!!!

Sonuç olarak çok fazla sallama üretici bilgileri filan okumayın lütfen!!!

Saygılar

++

• quote:

Orijinalden alıntı: labienus

ne olacak shar lcd tv varmı ya sony ya samsung her yerde

Bu Sharp markasını kötü bir marka yapmaz...
    Yaklaşımınız çok yanlış, biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim ...

Sharpın Türkiyede ki bahtsızlıgı distributor ile alakalı ... zaten hiç bir zamanda cok fazla satış politikası gütmemiştir.
  • Bu kadar uzun bi yazıyı zevkle okuyunca acaba ?diye kendime bi soruverdim ve yazanın kim olduğuna bakınca üstadın panel konusunda bilgisi sınırlı olanları aydınlatmak için lütfedip yazdığını anladım. Can bey hoş geldiniz diyor.Forumdaki yazılarınızın sürekli olmasını diliyorum.
  • Bu kadar uzun bi yazıyı zevkle okuyunca acaba ?diye kendime bi soruverdim ve yazanın kim olduğuna bakınca üstadın panel konusunda bilgisi sınırlı olanları aydınlatmak için lütfedip yazdığını anladım. Can bey hoş geldiniz diyor.Forumdaki yazılarınızın sürekli olmasını diliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.