Şimdi Ara

EN KALİTELİ PANEL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
164
Cevap
4
Favori
32.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tan_Juan

bilgiler için çok teşekkür ederim Albani ve bons@i üstadlar. Bugün antalya metroda

Tosh 40SL733
    Sony 40NX 700 /aslında araştırdığım HX700'dür)
    ve
    Phil 42PFL 7695

in görüntülerine baktım, en canlı en güzel görüntü nedense PFL 7695 de idi sanırım UV2A paneli beklediğiniz üzere iyi iş çıkartıyor; ancak bir yerde okumuştum "normal tv lerde de 3D filşm izlenebilir; ancak tv en az 120hz olmalı" diye. Bu doğru ise eğer, sırf bu yüzden pfl 7695 i eliyorum, oysa görüntü çok iyi idi hatta PFL 5605 de bile NX 700 ve SL733 den daha ii gibi geldi bana.

Ayrıca Albani hocam Pioner 6090 ın tam adı nedir, fiyat ve kaç inch tv leri vardır?

Gülücük attığınıza göre rakam uçuk olsa gerek. Hem bu kadar ii, kaliteli ürünler üreten firma nasıl olurda dükkanı kapar anlaşılır değil.

Şimdiden teşekkürler...

merhaba öncelikle şunu belli etmek isterim Ben Albanez kadar üstad birisi değilim.benim ismini SN.Albanez in yanında anman hoş birşey ancak ben onun kadar iyi bilen birisi değilim.
    hatta bundan dolayı,bu mesajı yazdıktan sonra bir önceki mesajıma ekleme yapacağım.

söylediklerine gelireksek öncelikle 3D den başlayalım.

Nerden çıktı Bu 120 Hz olayı anlamadım.Bir kere senin alacağın panellde 3D seyrede bilmen için 3D entegre olması gerekir.Aksi halde şu piyasada satılan karton gözlüklerle tv kanllarında yayınlanan 3D leri seyredersin.3D için üretilmiş olan aktif shutter gözlükler kullanamazsın.Bunun için dediğim gibi 3D tv ye entegre olmalıdır.

120 Hz demeleri ise aslında 3D de derinlik hissi yaratmak için her göz için ayrı frame üretiyorlar ve bununda rahatca görünmesi için 60Hz yani her iki göz için 120hz toplam olmadır diyorlar.Tabi bazı firmalarda bu ticari çıkardan dolayı 400Hz kadar bile çıkıyor

verdiğim 3 panele gelirsek Nx700 serisi gayet iyi bir tv dir.Ancak Bu sene sony lerde bir problem var oda.EDGE LED tv ler yapısı v (albanez ustanın açıklamasına göre kullandıkları EDGE LED aydınlatmanın kalitesinden dolayı) Bütün EDGE LED tv lerde clouding/flashlightning mevcuttur.Buda tv seyrini bozmaktadır.

Phil e gelirsek AVF de incelemesi ni okudum okadarda iç açıci bir panel değil.Hala phil in klasik motion handling sıkıntıları sürüyor.
    tek artısı game mod da düşük input lag okadar.

UV2A ları bende çoık merak etmekteyim vede sıkı markajımda ve UV2A lar konusunda yaptığım araştırma vede Sn.Albanez in açıklamalarına göre pek de okadar beklendiği gibi değil.Hala sıkı markajımda ancak burada panel konusunda SN.Albanez in dediği gibi S_PVA lar riskli olmarına rağmen iyi durumda.

SL733 bence bu 3 panel içinde en mantıklısı.Gerçi Albenez usta nasıl bir yorum getirir bilemem ancak benimkinden daha iyi bir yorum olacağı kesin.

PIO nun ismi LX6090 dır.Boyutu 60" dir.Vede Albanez usta,sana bu tv den kapalı kutu içinde 9500 tl ye bulur

saygılar

• teşekkür ederim sn bons@i,

ancak bir kaç sorum olacak:

1. clouding/flashlightning nedir?

2. Philipsin klasik motion handling sıkıntıları

3. input lag nedir?

Pio ya gelince hem 60" ve hem de 9500TL beni fazlasıyla aşar :-) 42" 3000Tl olsa olabilirdi :-P

Ayrıca Türkiye'de Plazmalarda 42 G20E var sanırım sadece, bunun GW ve diğer versiyonları yok. Aslında 42" G20 lerin fiyatı makul 2500TL civarında, öte yandan P42V20E ise 3400TL civarında, kafam karıştı iyice...

Peki açık ara farkla 42PFL 7695 deki görüntünün güzelliğine ne diyeceksiniz. Biliyorum oradaki yayınlar yanıltıcı olabiliyor; ama zaten sisteme bağlı fazla bir tv yoktu ve yanyana idiler ve phil resmen ben buradayım diyordu...
  • quote:

1. clouding/flashlightning nedir?

Aslında clouding ve flashlight aynıdır.Birisi bulut gibi durur.Diğeri dikey ışık hattı gibi durur.Bazi tv lerde dalga gibi de durur.Ancak etki olarak aynı sebepdendir.Basitçe arka ışığın sızma yapması.Karanlık bir sahnede,olmaması gereken bir kısımda aydınlık yapması.Bazıları öyle kötüdür ki aydınlık bir sahnede de yapar.
    (Sharp genel konu başlığında resimler var bakabilirsin)

quote:

2. Philipsin klasik motion handling sıkıntıları

motion handling hareketin algılanması olarak bilinir.

tv de işlemci vede chip set vardır.Tıpkı PC lerde olduğu gibi.Bütün işi bu ikisi yapar.görüntü sinyalinin tv ye geldikten sonra işlemci bunu işler vede panelde gösterir.Gösterirken işlemci iyi/doğru çalışmaz ise sıkıntı yaratır.

yarattığı sıkıntılar:bazı objelerde titreme yapması,hareket eden objelerin arkasında iz bırakması, hatta bazen öyle kötü olur ki ekranın tamamı fulu şeklinde görünür.

motion handling iyi olması için işlemcisi ve chip seti çok iyi çalışması hepsinden önemlisi stabil çalışması gerekir.

motion handling iyi olan tv de artık ne seyrediyorsan görüntü yağ gibi akar.Ne takılma olur nede herhangibi birşey.

Bu sıkıntılı durum Philde uzun zamandan beri vardır vede bir türlü bu sorunu aşamadılar.Hatta bir çok kez tv deki firmware update etseler sorun devam etti.

quote:

3. input lag nedir?

kısaca işlemci + chip set de geçen zaman.

LCD/PLAZMA tv lerde görüntü sinyali tv ye girip işlenip gösterildiği ana kadar geçe süreye denir.
    Latency (gecikme) olarak da bilinir vede işlemci nin hızı ile alakalıdır.İşlemci nekadar hızlı ve stabil olursa budurum daha iyi yani gecikme daha düşük olur.
    Bildiğimiz tüplü CRT tv lerde budurum "0" yakın bir değerdir.Ancak Yapısından dolayı LCD/PLAZMA larda CRT ye göre daha yüksektir.VEde bir LCD veya PLAZMA nın gecikme süresini ölçmek için CRT tv ile birlikte ölçüm yapılır.Tabiki Plazmalar burda ön plana çıkar plazmalar LCD ye göre daha hızlı oldukları için input lag daha düşüktür.

quote:

Pio ya gelince hem 60" ve hem de 9500TL beni fazlasıyla aşar :-) 42" 3000Tl olsa olabilirdi :-P

Ayrıca Türkiye'de Plazmalarda 42 G20E var sanırım sadece, bunun GW ve diğer versiyonları yok. Aslında 42" G20 lerin fiyatı makul 2500TL civarında, öte yandan P42V20E ise 3400TL civarında, kafam karıştı iyice...

Peki açık ara farkla 42PFL 7695 deki görüntünün güzelliğine ne diyeceksiniz. Biliyorum oradaki yayınlar yanıltıcı olabiliyor; ama zaten sisteme bağlı fazla bir tv yoktu ve yanyana idiler ve phil resmen ben buradayım diyordu...

arkadaşım kafa karışacak bir durum yok.

önce karar ver.LCD mi yoksa PLAZMA mı_??

+şu 42PFL 7695 deki görüntü güzelliğinden kastın nedir_???

saygılar

• Sn. Bons@i, teşekkür ederim öncelikle.

7695 e gelince, ayna gibi berrak, gerçekçi renkler, samsungdaki gibi parlak ama abartılı gelmedi bana.

Kastım budur.

bir de
    PANASONIC TX- L 42 V20E ile
    PANACONIC TX- P 42 V20E arasındaki fark nedir panel vs , stabilizasyon. Albani hocam V2x lerin ii olduğundan bahsetmişti; ancak bu hangisidir acaba, ikisi içinde geçerli midir?

Albani hocam da ortalıkta yok maalesef :-((
    siz ne dersiniz sayın Bons@i ?
  • quote:

Sn. Bons@i, teşekkür ederim öncelikle.

7695 e gelince, ayna gibi berrak, gerçekçi renkler, samsungdaki gibi parlak ama abartılı gelmedi bana.

Kastım budur.

bir de
    PANASONIC TX- L 42 V20E ile
    PANACONIC TX- P 42 V20E arasındaki fark nedir panel vs , stabilizasyon. Albani hocam V2x lerin ii olduğundan bahsetmişti; ancak bu hangisidir acaba, ikisi içinde geçerli midir?

Albani hocam da ortalıkta yok maalesef :-((
    siz ne dersiniz sayın Bons@i ?

SN.Alabenez birazdan senin mesajını görür.

panasoniclerde 42 den önceki harf TV nin ne olduğunu gösterir. L ise LCD P ise plazma.

yanılmıyorsam V2x den kasti Plazmadır.+V2x LCD ler TR ye girmedi.Girecek olsa bile 40-42" olanlarında S_ISP kullanıldığı için 37" ve altı tercih edilmesi daha doğruolur.Nedeni ise daha doğru renk daha geniş izleme açısı ve daha hızlı panel,panasonic paneli ISP alpha lar kullanılmıştır.
    tabikide 40-42" ler alınabilir. ancak 32-37" lerde kullanılan ISP alpha panellerden dolayı 37" ve altı bir adım daha öndedir.

Senin parlak renk dediğin olay tv satış mağazalarında dimanik mod da sergilenir.Bu modda renkler çok koyu vede parlak olur.
    Bunada vivid denir.

dinamik mod daki görüntünün renkler pek kaideye alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 24 Temmuz 2010; 18:31:42 >

• Albani hocama bir sorum olacaktı. sony nin xbr9 serisi heralde x5000 e denk düşebilir .bu seri xbr9 vede xbr 10 serileri ne zaman ülkemiz piyasasına düşer? evimiz 40 inch e uygun olduğundan 40x4500 veya xbr9 türü birşey düşünüyordum, bunların muadili panel de tavsiye ederseniz sevinirim :) selam ederim
  • Sn.Bons@i, vatanda şu anda Panasonic L42V20E 3500 civarı bir rakama satılıyor, yeni girmiş ama bu ürün evvelden yoktu. Neden LCD lerde 37" sen yukarısı alınmaz? hem 37" ler AUO panel ve pek tercih edilmiyor diye biliyorum. Hem pana larda TX-L42D25E bir model var O DA MI ALINMAMASI GEREKEN BİR KATEGORİDE SİZCE, YOKSA bu dediğiniz L42V20E ye has bir düşünceniz midir? Yani genel olarak pana lcd lerde 37" den yukarısı mı tavsiye etmiyorsunuz yoksa sadece L42V20E için mi bu düşünceniz?

teşekkürler...
  • quote:

Sn.Bons@i, vatanda şu anda Panasonic L42V20E 3500 civarı bir rakama satılıyor, yeni girmiş ama bu ürün evvelden yoktu. Neden LCD lerde 37" sen yukarısı alınmaz? hem 37" ler AUO panel ve pek tercih edilmiyor diye biliyorum. Hem pana larda TX-L42D25E bir model var O DA MI ALINMAMASI GEREKEN BİR KATEGORİDE SİZCE, YOKSA bu dediğiniz L42V20E ye has bir düşünceniz midir? Yani genel olarak pana lcd lerde 37" den yukarısı mı tavsiye etmiyorsunuz yoksa sadece L42V20E için mi bu düşünceniz?

teşekkürler...

arkadaşım alınmaz diye birşey yok.

aslında işin o kısmını ben kendime göre yorumlamışım.

istiyorsam alabilirsin.+yukarıda SN.Albanez demiş d25 lerde ok! dir diye.Ondanda alabilirsin.

Benim alınmaz dememin sebebi panasonic in kendi üretimi olan IPS alpha paneller sadece 37" e kadar üretiliyor. panasonic de 40-42"olanlar S_IPS olduklari için (lg üretimi) bundan dolayı alınmaz dedim.Ancak çok kötü demek değildir.

yanlızca benim bildiğim kadarı ile panasonic üretimi IPS alpha lar S_ISP lere göre, daha geniş izleme açısı olan ve daha hızlı panellerdir.Daha doğru renk üretirler diye biliyorum.

sakın bana sorma neden 40-42" panasonic üretmiyordiye işin o kısmını Albanez bilir

sen SOny için bir soru sormuşsun vede şimdi AUO kısımını karıştırmışsın. SN.ALbanez AUO yu Sony 37" lerinde kullanıyor demiş.

mesajımın o kısmını düzeltiyorum

saygılar

EK:
    TX-L32D28ES/EW/EP - TX-L37D28ES/EW
    TX-L42V20E
    TX-L32D25E - TX-L42D25E
    TX-L32G20E/ES - TX-L37G20E/ES - TX-L42G20E/ES
    TX-L32S20E/ES - TX-L37S20E/ES - TX-L42S20E
    TX-L32U2E - TX-L37U2E - TX-L42U2E
    TX-L19C20E - TX-L26C20E - TX-L32C20E
    TX-L32C2E

bu yukarda yazanlar panasonic in TR de olan LCD leridir.+V20 sersinin 37-32" olanaları TR ye gelmemiştir.Hatta panasonic başlığına bakarsan SN.Albanez' in, bu konu hakkında panasonic TR ile email yazışmasını o bölüme katarmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 24 Temmuz 2010; 19:06:07 >

• Samy UE-46C6500 paneli S_PVA mıdır acaba?
    Bu model konusunda düşünceler varsa almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi susanele -- 24 Temmuz 2010; 19:01:27 >
  • Bu durumda anladığım kadariyle:

-PANASONIC'lerde: tv ips-alpha lı tv almak istiyorsak ya 32 yada 37 inch olmalı

-AVS paneller hem performans ve dayanıklılığı bir arada düşünürsek (S_PVA daki bozulma oranlarını hesaba katarsak) TERCİH ettiğim panel oluyor.

şimdi sorum şu: bu paneli kullanan tavsiye edebileceğiniz model ve markalar nelerdir, özellikle 40 veya 42" olanlar. Mümkünse F/P seçenekleri de olabilir, çoğunluk SD yayın, XBOX 360 ve arada bir film için)
  • Yukarida belirttiginiz TX-L32S20E/ES - TX-L37S20E/ES modellerini inceliyordum almayi dusunurken pc Dsub baglanti ile 1360x768 cozunurluk destekliyormus. Geriye DVI - HDMI baglanti kaliyor.

Aranizda bu IPS olan panasonic i hdmi dan 1920x1080 ile ekran goruntusu cok net diyebilecek birisi var mi veya ekran goruntusunu foto ile gonderebilecek ?

internette aradim bulamadim.
  • slmlar
    samsung lcd (le32b530p7w) aldım ve panelı catladı (ltf320ha09)

bu panelı nasıl temın edebılırım veya baska uyumlu bı panel bulma sansım varmı,?
    servısde tvnın sıfır fıyatının uzerınde bır fıyat talep ettıler bu yuzden baska alternatıf arıyorum

saygılarımla

tesekkur ederım
  • Merhaba

Bu konu aslında oldukça faydalı bir konu ve canlı tutmak gerekmektedir.

Anladığım kadarıyla herkes, Sharp, Sony ve Samy den bahsetmiş şu an piyasada hiç alınabilecek LG TV yok mudur?

@albani
    değerli bilgilerin için teşekkürler. Çok aydınlatıcı bilgiler veriyorsun.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: spy1983

Merhaba

Bu konu aslında oldukça faydalı bir konu ve canlı tutmak gerekmektedir.

Anladığım kadarıyla herkes, Sharp, Sony ve Samy den bahsetmiş şu an piyasada hiç alınabilecek LG TV yok mudur?

@albani
    değerli bilgilerin için teşekkürler. Çok aydınlatıcı bilgiler veriyorsun.

Saygılar

ben dahil herkes aldı lcd ondan hareketsiz burası
    2011 lerin gelirse modülleri ekleme yaparım
  • Samsung C650 için cn ve sq olarak 2 panel var deniliyor. Bu ayrım 40" ve 46" için aynı mıdır acaba? Bu iki panel arasında ne gibi farklılıklar vardır. Konu hakkında bilgi arkadaşların önerilerini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: icphedia

Samsung C650 için cn ve sq olarak 2 panel var deniliyor. Bu ayrım 40" ve 46" için aynı mıdır acaba? Bu iki panel arasında ne gibi farklılıklar vardır. Konu hakkında bilgi arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Samsung genel olarak tüm modellerinde ve ebatlarında samsungdan farklı firmalardan temin ettiği panelleri de kullanır. Buna panel piyangosu denilir. Bazen istisna olarak bir modelde sadece samsung panel kullanıldığı da olur. Örnek : C750 serisi

Farklı panel kullanılması maliyeti düşürden bir uygulamadır. Aynı zamanda samsungun panel üretim kapasitesinin yetmediği halllerde de başvurulan bir yöntemdir. 32 inçte de vardır 40","46", 55 inçte de farklı markanın paneli olabilir.

Samsung panelin siyahları , kontrast oranı ve izleme açısı daha iyidir. Arıza ve diğer klasik panel sorunları konusunda kullanıcılar arasında şu panel en iyisi denilemiyor. Siz Samsung panel alırsınız ama ölü piksel olur, arkadan ışık sızması yüksek olur, arka yadınlatma eşit dağılmaz ve kötü görünür , panelde bant hatası olur vs. vs. Bir başkasına başka tip panel denk gelir ama sorun yaşamaz. Bu durumda kimin daha avantajlı ve kimin daha iyi panel sahibi olduğu tartışılır hale gelir.

• ender bey bişey sorucam c650 serisinin s_pva panelli olduğunu peki neresinden anlicaz...
  • Sayın Diesel ,

Samsung tvde kullanılan bir panelin %100 samsung panel olduğunu anlamanın 3 yolu var.

1. Tvnin arka kapağını açmak veya havalandırma deliklerinden fenerle bakıp bir etiket aramak. Eğer etikette LFT... diye başlayan bir kod varsa samsung paneldir. LTF400....... - 40" samsung panel demektir , LFT460...... - 46" samsung panel demektir.

2. Samsung teknik kılavuzunda her model de kullanılan panel tipi yazılıdır. Bir modelde sadece samsung panel kullanılmışsa o zaman kesin samsung paneldir diyebiliriz. C750 serisinde sadece samsung panel kullanılıyor. En azından şimdilik

3. Makro zoomu olan fotoğraf makinası ile tvnin piksel diziliminin fotoğrafını çekmek. Büyüteç ile tvnin piksel dizilimine bakmak. Bu görüntüyü yabancı sitelerde yayınlanmış olan piksel görüntüleriyle kıyaslayıp samsung olup olmadığına karar vermek.

Diğer yöntemlerin güvenilirliği tartışılır. Tv dışındaki etikette version yazan yer veya tv kutusu üzerinde panel kodu çağrıştıran simgeler var. SQ.. , SS.. samsung panel olarak düşünülüyor.

Başka bir yöntem de tvnin açılı izlendiğinde renklerde ne kadar bozulma, grileşme yaptığına bakmaktır. Samsung diğer panellere göre daha geniş izleme açısına sahiptir.

• Teşekür ler ender bey bilgileriniz için seçenekler arasında en kolay 2.seçenek duruyor onu denicez artık şans napalım.ama çok saçma bir şey değilmi ya ben sırf paneli için samsungu tercih ediyorum ama o firma kafasına göre düzenliyor veya üretiyor çok saçma.....
  • Rica ederim. Bazı C530 sahibi arkadaşlara tvnin arkasındaki havalandırma deliklerine fenerle bakmalarını tavsiye etmiştim. Panelin üretici kodunu görmüş ve doğru yazmışlardı. Bu yöntem de işe yarayabiliyor. Akşam odanızın ışıklarını kapatıp deneyin belki sizin etikte de kolay görünür yerdedir. Tvnin yarısından yukarı ve orta bölgesine bakın. Bir yabancı forumda arka kapağı açılmış bir tv görmüştüm etiket tarif ettiğim yerdeydi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.