Şimdi Ara

En iyisi küçük şehirde yaşamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seneye tıptan mezun olacağım,hem iyi bir üniversitede uzmanlığı alayım hem de çok küçük bir şehirde doğup büyüdüm ailemi de alıp kalıcı olarak oraya gideyim diyorum.İstanbulda ev fiyatları çok yüksek ben de izmir ege üniversitesinin oralardaki evlere baktım,normal insanca yaşayabileceğin bir ev en aşağı 7-8 milyon.Asistan doktor maaşı 100-120k,yani doktorluk okuyarak edinebileceğin en iyi meslek ona rağmen büyükşehirde bir ev alamıyorsun.İzmirde 8 milyona baktığım evin aynısı karsta 3 milyon.Büyükşehir zengin için çok güzel de fakir için cehennem,memursan en iyisi bi anadolu şehrine yerleşmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eskişehir iyi bence modern kucuk ucuz

• Bilmiyom şu ana kadar gördüğüm stajlardan en iyisi psikiyatriydi ilk defa 90 aldım bir sınavdan.Uzmanlığı okuması da çok rahattır diye düşünüyorum toplasan 4-5 grup ilaç var sadece.Ama maaş ortalaması en düşük olan branşlardan biri.Bi de yapay zeka doktorluğu bitirecek diyorlardı o yüzden cerrahi düşünmeye başladım Elon musk 3 seneye robotlar cerrahların yerini alacak dedi.O yüzden kafam baya karışık.Mesela çocuk cerrahi,göğüs cerrahisi çok zor işler puanları da çok düşük ama ilerde çok değerlenebilir çünkü sayıları aşırı az ve çok hayati branşlar.

• Bornova için 7-8 çok bence. Yeni evse bilemem. Ama işe başlar başlamaz ev alacağım diye düşünmene gerek yok. Birkaç yıl çalış, maaşın artsın, öyle bakarsın. Ben aldığımda sabit ödeme için maaşım yetmeyecekti. Ben de her sene artacak şekilde ödeme planı yaptırmıştım. Sonra sürekli enflasyonun olduğu bir ülkede yaşamanın ne olduğunu öğrenmiş oldum. Birkaç yıl sonra kredi taksidi çerez parası kıvamına geliyor. Şimdi yine bir kısmını biriktirip kalanını kredi çekerek ikinci evi almayı hedefliyoruz kira gelirini artırmak için.

Daha Fazla Göster
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Birkaç yıllık ev 100-110 metrekare falan
    Kredilere şimdi baktım 5 milyon alsan 10 yıllığına 17 milyon geri ödüyorsun aylık taksit 145 bin maaş o kadar değil zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Çok bakmışsın hocam. Önce ufaktan başla bence. Hatta önce kiraya çık. Bir para kazanmanın nasıl bir his olduğunu anla. Zaten 3 yıla maaşın artar. Bu sürede de ne kadar harcıyorsun, ne kadar biriktiriyorsun görürsün zaten. Biriktirirken de sakın nakit olarak biriktirme. Mümkünse altın ya da gümüş al. Daha yolun çok başındasın. Bu kadar çok çabuk moralin bozulmasın. Doktor olacakmışsın zaten bak. En çok kazanan meslekler grubunda. İnan sıkıntı çekmezsin.

Bir de aileni yanına almayı düşünüyorsan acele etme bence. İnsan belli bir yaştan sonra aile evinden ayrılmayı istiyor. Doktor maaşıyla çok rahat yaparsın bunu. Yaşayacağın hayata imrenecek çok insan olacak. Şimdiden moral bozma böyle.

• Sen tıp fakültesini bitir maaşını eline al bana gel ben sana finansman sağlayacağım ve bankadan cok daha kolay ödeme kolaylığı yapacağım, maaşın varsa ve ödemezsen, borcunu icra yoluyla tahsil ederiz seklinde düsünüyorum ama tabii muhtemelen anlattıgın gibi bir sey olmadıgı icin, bu durum zaten gerceklesmeyecek, ancak gercekse, oku bitir maaş kanıtını ve diplomanı da getir tanısalım hallederiz hatta istersen Antalya'da hazır daire de verebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Ocak 2026; 8:18:17 >
  • en iyisi küçük şehirde yaşamak çünkü insan büyük şehirde koştururken para biriktirdiğini sanıyor ama aslında sadece harcamayı hızlandırıyor küçük şehirde tempo yavaş masraf az kafa daha rahat olunca birikim fikri de daha gerçekçi hale geliyor halkbank gümüş hesabı gibi işler daha mantıklı geliyor gözünde büyümüyor girip bakıyorsun gram gram alıyorsun vadesiz olduğu için canın sıkılınca satabiliyorsun fiziki gümüşle uğraşma derdi yok mobilde duruyor altın kadar güvenli mi değil ama uzun vadede sabırlı olan için güzel bir alternatif küçük şehir kafasına da uyuyor az harca düzenli biriktir sessiz sedasız ilerle yatırım tavsiyesi değildir :) merak eden incelesin

• Sosyal hayat ne olacak peki? Kültürel etkinlikler, sergiler, buluşmalar? Hobiler, uğraşlar..?

Olaya sadece kira/fatura olarak yaklaşacaksanız ormana çadır kurup orada yaşayın. En ucuzu öyle olur çünkü.

Ben cam ormanina komsu olarak komsusuz yani insansiz ysamak istiyorum iletisim kurmak istersem arabaya atlayip giderim nasilsa insandan cok ne var her yer insan dolu ama cam agaci bska tabii ki.. 20 daireyi degismem oyle bir huzur mis gibi cam ormani diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Ocak 2026; 15:14:42 >

İstanbulda yaşayan işçiler,memurlar her gün sanat galerisi gezdikleri,boğaz manzaralı restaurantlarda yemek yedikleri için küçük şehir zor gelir çok haklısın.

Hayat sizin, tercihler sizin, sonuçlarına da siz katlanacaksınız. İstediğiniz yerde, istediğiniz şekilde yaşayabilirsiniz.

Ben kendi yaşam standartlarıma, kendi beklentilerime göre konuya bir yorum yaptım, farklı bir bakış açısı getirdim.

Bozuk saat bile gunde iki kez dogruyu gosterirmis diye bosuna soylememisler. Seni tebrik ediyorum yeğenim.

Kızma ama. Ev mutlu eden bişey

Mutlu etmesi bir yana huzur vermesi gereken yer. Kendi evinde huzurlu ve guvende olmalisin bunu insan komsular olan yerde saglamak cok guc ne yazik ki, yasadigim son mevzudan sonra, surekli bu konuda yazmaya bsladim evet ama en onemli sey yani evinde rahatsiz edilmek kabul edilemez.. Evin metrekaresi, cephesi falan filan buyuklugu onemli degil sadece huzurlu olmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Ocak 2026; 10:57:47 >

Senin bahsettiğin mutluluk orada evin kendisi değil. Evin içindeki ortam, insanlar, aile.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.