Şimdi Ara

En iyi yatırım geleceğe yatırımdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
6
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,


    Bugün sizlere en iyi yatırımın kendinize ve geleceğe yatırım olduğunu, kendinizi geliştirmek için başlıca yapmanız gereken ve sürekli, sürdürebilir bir gelişim yönteminden bahsedeceğim.


    Bildiğiniz gibi günümüzde bir şeyler öğrenmek için dışarı çıkıp kurslara giden, kurslardan medet uman birçok insan bulunuyor. Gerek üniversite sınavı, gerekse ingilizce ve programlama dili kısaca her şeyi öğrenmeye internet üzerinde gerçekleştirip başarmış biri olarak bir kaç kelam etmek isterim.


    Öncelikle herkesin kendi öğrenme yöntemi olduğunu vurgulamak isterim. Yani bir kişi sadece kitap açıp okuyup öğrenebilirken bazıları bunu başaramıyor. İlla görsel olarak birilerin tahtaya bir şeyler çizmesi gerekiyor ki öğrenebilsin. Öncelikle kendinizin öğrenme yöntemini keşfetmek ile başlamalısınız.


    Herkes öğrenebilir ama bu kolay kısmı. Kitap açarak öğrenebilirsiniz veya birileri size ders anlatır yine öğrenirsiniz. Bu küçük kısmı. En önemli kısım bunları sürdürebilmektir. Bu sürdürmeyi de eğlenerek ve kendinizi zorlamayarak yapabilirsiniz. Günümüzde kitabı açıp 10-15 dakika sonra kapatıp telefona sarılan kişilerin sayısı malesef az değil. Ya da kurslara gidip dersin 20. dakikasından sonra başka şeylere dalan insan sayısı da az değil. Bu kötü bir durum değil, insan doğası sıkılır. Floresan ışıkları altında 10-15 dakika sohbette edemezsiniz zaten, can sıkan bir durum.


    Öğrenme yönteminiz ne olursa olsun, eğlenmek ve devamlılık en büyük etken. Eğlenerek, öğrenme sürecinizi sürdürebilir hale getirirsiniz, sürdürülebilir bir öğrenme ile de sonunda bir konuda uzmanlığa kadar ilerlersiniz.


    Ben kendimi bir hisse senedine benzetiyorum. Bazı günler karamsar, umutsuz olduğumda kendi değerimde düşüyor. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor, değerim düşüyor. Her ne kadar hızlı öğrenme ile başlarsanız değeriniz bir anda %10-20 artar. Ama sürdüremediğiniz zamanda bu artış geri eski noktasına döner. Ama yavaş sürdürebilir bir öğrenme ile artışınız katlanarak ilerler. Sonunda kendi değerinizi katlamış olursunuz.


    İlk olarak kendinize şunu sorun. Bir hisse senedi olsam kendimi alır mıydım? Hisse senetlerinde bir nevi geleceği, beklentilere göre satın alırsınız. Peki sizin bir beklentiniz, bir geleceğiniz var mı? Satın alır mıydınız?


    Cevap ne olursa olsun siz zaten kendinizi satın aldınız. Sahip olduğunuz tek şey yine kendiniz. Bu sebeple bu gerçekle yüzleşip değerinizi arttırın. Değerinizi arttırdığınızda sahip olacağınız güç, sizin başkaları üzerinde kuracağınız hakimiyeti gösterir.


    Unutmayın Google zengin ve değerli insanların izlediği reklamlarda, reklam yayınlayanlara daha fazla ücret öder. Ve ülkemiz içinde bir kişinin tıkladığı reklam 0.01€ ederken avrupa ya da amerikada izleyenlerde 0.1€'ya kadar çıkıyor. Belki daha fazla.


    Maalesef ki şansızsınız. Otomatik olarak değerli olan bir bölgede bulunmuyorsunuz. Şanslı olan kısım ise kendinize değer katacağınız birçok mecra bulunuyor. İnternet.


    Müdürümden arkadaşıma kadar herkese söylerim. Youtube'da MIT'de profesörün anlattığı dersi ben neden 1-2 saat yol çekip hiçbir akademik makalesi olmamış bir kişiden dinleyeyim ki? Bu çok saçma. İnternetin yarattığı güçten yararlanın. Eğlenerek ve devamlılıkla öğrenin ve bunu sürdürün. En az 1 yıl sonra değerinizi 10 kat daha fazla arttırmış olacaksınız. Bu şu demek, 10 yılda kazanacağı bir yılınızı verecek 1 yılda kazanın. Değersiz olup 50 yılda kazanacağınızı 5 yılda kazanın. Bu katlanarak gider. Benzersiz olun.


    Konuyu sonlandırmadan önce birkaç website tavsiyesi vermek istiyorum;


    1) Coursera --- Öğrenciyim deyip birçok dersi sertifika ile bedava alabilirsiniz. Kaliteli üniversitelerden kaliteli dersler.

    Coursera
    Coursera | Online Courses & Credentials by Top Educators. Join for Free
    https://www.coursera.org

    2) Udemy --- Bilmeyen yoktur ama programlama dili konusunda çok güzel videolar var- Colt steele Python bootcamp dersini öneririm.


    3) Italki --- Her ay 1 ingilizce ders alıp konuşmaya çabalamanız bir senenin sonunda level atlamanıza ve özgüvenize iyi gelecek.

    refli kampanyalı

    italki
    italki'de öğrenmeye başladığında 25$'a kadar kazan!
    https://www.italki.com/i/ref/FF6FcH?hl=tr

    refsiz

    italki
    Learn 150+ foreign languages with professional teachers online
    https://www.italki.com


    4) Twitter


    Boş kanallar yerine kendize güvenilir bir haber akışı oluşturmayı unutmayın. Kesinlikle en önemlisi.








  • Anton Maupassant kullanıcısına yanıt
    hocam twitter adresinizi paylasabilir misiniz. takip ettiğiniz kişilerden faydalanmak isterim
  • "İlk olarak kendinize şunu sorun. Bir hisse senedi olsam kendimi alır mıydım?"


    Anlatımı destekleyen, çok güzel bir bakış açısı.

  • Dostum heves bırakmadılar ki. Yaşamak için yapıyoruz yaşama numarası. Doğru düzgün sosyal ortam yok, aile yok, etkinlik yapacak birilerini bulmak zor. Daha dün basket oynayacak biri var mı yazdım kimsenin umrunda değil. İncel, alfa, beta, teta bilmem ne diye balataları sıyırdık.

  • +1 çok doğru bir konu.


    Açıkçası twitterdan ziyade linkedin kullanmak daha etkili. Fakat linkedinide sosyal medya gibi kullanmamak lazım. Boş şeyler paylaşmamak gerek.

  • henüz okumadım ama destek veriyorum. favoriye aldım

  • Favoriledim sonra okuyacağım.

  • İlk olarak kendinize şunu sorun. Bir hisse senedi olsam kendimi alır mıydım?

    Can alıcı noktasından vurdunuz beni
  • böyle şeyler zoruma gidiyor. keşke bişeyler önüme konsa, ya da yol gösteren olsa da yaparım ama kendi yolumu bulmak çok zor

  • scapegoat111 kullanıcısına yanıt
    zor olan bunu başarabilmek zaten hocam. teoriyi herkes biliyor, iş pratikte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.