Şimdi Ara

En İyi TV Paneli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleykün, hangi marka olursa olsun bütçe sınırı da koymuyorum ama performansına göre en uygun fiyat kategorisinde olup en iyi görüntüyü ve akışı sunan emsallerine göre en iyi panele sahip marka hangisidir. Genel bir kanıya varmak için merak ediyorum. Yani örneğin 10.000 TL'ye şu, 15.000 TL'ye bu ve 20.000 TL'ye bu gibi önerilerinizi bekliyorum.




  • Yardım edecek yok mu?

  • Sorun biraz karmaşık olmuş ama cevaplamaya çalışayım. Genelde Tv kalitesini panel değil, aydınlatma çeşidi ve kalitesi belirler. Tv arka aydınlatma çeşitleri "OLED> MİNİ LED> FULL ARRAY LED> DİRECT LED EDGE LED şeklinde sıralanabilir(Oled lerin kronik problemleri çıkabiliyor o sebeple pek önermiyorum). Fiyat olarak da aynı sıralama geçerlidir. Marka olarak Samsung, Sony, LG ve TCL Türkiye de satışı olan en iyi markalardır. Seçeceğin tv modeli kullanım amacına göre değişir. Öneri yapılmasını istiyorsan biraz detay vermen lazım. Bütçe, kullanım amacı, kullanacağın odanın ne kadar aydınlık olacağı, izleme mesafesi vs.


    Panellerle ilgili de kısa bilgi vereyim. Öncelikle Samsung, LG ve TCL markaları kendi panellerini üretiyor. Sony ise LG den satın alıyor diye biliyorum. TV lerde genellikle (OLED tv ler hariç) 2 çeşit panel kullanılır. VA panel ve İPS panel. VA panellerin contrast ı daha iyidir renkleri daha iyi verir ama izleme açısı dardır. İPS panel ise geniş izleme açısı verir fakat contrast ı VA panele göre düşüktür. Bu iki panel çeşidi her markada mevcuttur.





  • baskosword B kullanıcısına yanıt
    Hocam qled bunlardan hangisi oluyor peki?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • qarakedi kullanıcısına yanıt

    Öncelikle bu teknolojinin ismi "quantum dots" dur. qled ismi samsung a özgüdür. sonra diğer markalarda kullanmıştır. Mesela sony tv lerde quantum dots teknolojisinin ismi "triluminos sets" diye geçer ve bu teknolojiyi ilk kullanan marka sanırım sony dir. Bildiğim kadarıyla "quantum dots" teknolojisi; tv deki arka ışığı renklere dönüştüren katmanın(kristallerin) gelişmiş versiyonudur. Ekran parlaklığını ve renk gamını daha iyi hale getirir. Kısacası tv nin arka ışığı daha iyi kullanmasını sağlar. Orta alt kaliteden, üst kaliteye kadar çoğu tv bu teknolojiyi kullanır. Alt kalite tv lerde bulunmaz. Ayrıca tek başına mükemmel görüntü sağlamaz. Örneğin Samsung BU8000 serisinde bu teknoloji bulunmaz. ytd.

  • baskosword B kullanıcısına yanıt

    samsung led üretimini bitirdi hocam kullandığı paneller auo csot vs modeline göre

  • RNNN kullanıcısına yanıt

    lcd panel üretimini bitirdi ama qled üretimine devam ediyor bildiğim kadarıyla.

  • baskosword B kullanıcısına yanıt

    hocam hepsi aynı qled in katmanınıda zaten kendisi üretmiyordu başkasına yaptırıyordu paneli başkasından alıyor artık katmanda başkasından montajda aynı şekilde bi yazılımı kendisi yapıyordur

  • RNNN kullanıcısına yanıt

    Hangisi daha iyi?

  • Hocam nerde satılıyor türkiyede sony televizyonlar, outlet tvler harici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.