Şimdi Ara

En iyi sürücü koltuğu ayarı nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
27.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Koltugu ileri çekiyorum "yok, çok oldu bu" diyorum geriye itiyorum.yine beğenmiyorum geriye itiyorum bu seferde :) bi türlü tutturamadım kıvamını.en iyi koltuk konumunu nasıl ve neye göre ayarlayabiliriz?

• ayar şudur: sırtını koltuga yapıştırmış şekilde otururken kolunu direksiyon simidinin üzerine koydugunda el bileklerin direksiyon simidinin üzerinde kalacak..ben hep böyle ayarlarım, gerçekten çok ergonomik bence
  • Ben sürüşümü zorlaştırmayacak şekilde Airbag'den olabildiğince geride otururum. Olası kaza anında en güvenlisi olabildiğince geride oturmak bence (eminet kemeri takılı olduğu sürece) Ayağınız debriyaja rahat bassın görüş açınız 4 tarafınızı en iyi şekilde görün yeter.
    Bacakların da rahat hareket edecek pozisyonda olmalı bence...

Orijinalden alıntı: alikum

ayar şudur: sırtını koltuga yapıştırmış şekilde otururken kolunu direksiyon simidinin üzerine koydugunda el bileklerin direksiyon simidinin üzerinde kalacak..ben hep böyle ayarlarım, gerçekten çok ergonomik bence

Orijinalden alıntı: SQua

quote:

ayar şudur: sırtını koltuga yapıştırmış şekilde otururken kolunu direksiyon simidinin üzerine koydugunda el bileklerin direksiyon simidinin üzerinde kalacak..ben hep böyle ayarlarım, gerçekten çok ergonomik bence

Alıntıları Göster
    En iyi sürücü koltuğu ayarı,sürücünün en rahat olduğu ayardır..Ben koltuk geriye yatmış vaziyette,direksiyonu sağ baş parmağımın ucuyla kontrol etmek suretiyle kullanırken rahat oluyorum ve öyle kullanıyorum..Ama sürücü kursunda öğretilen olması gereken ayar,koltuk 90 derece biçiminde,sırtımız koltuğa yağışmış şekilde,elimizi direksiyona 9.15 şeklinde koyduğumuzda kolumuzdaki açı 120 derece kıvamında olmalı..

• quote:

Orijinalden alıntı: dranov

En iyi sürücü koltuğu ayarı,sürücünün en rahat olduğu ayardır..Ben koltuk geriye yatmış vaziyette,direksiyonu sağ baş parmağımın ucuyla kontrol etmek suretiyle kullanırken rahat oluyorum ve öyle kullanıyorum..Ama sürücü kursunda öğretilen olması gereken ayar,koltuk 90 derece biçiminde,sırtımız koltuğa yağışmış şekilde,elimizi direksiyona 9.15 şeklinde koyduğumuzda kolumuzdaki açı 120 derece kıvamında olmalı..

Alıntıları Göster
    Nedense hangi arabaya otursam şu koltuğu bir türlü sabit tutamam. Bir ileri bir geri rahat edemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Nedense hangi arabaya otursam şu koltuğu bir türlü sabit tutamam. Bir ileri bir geri rahat edemiyorum.

Alıntıları Göster
    Taner hocamızdan resimli açıklama bekliyoruz

Orijinalden alıntı: SmT #

Taner hocamızdan resimli açıklama bekliyoruz

Alıntıları Göster
    koltuk dik olmalı, fren pedalını ani şekilde köklediğinizde koltuktan yukarı kayıp da frene uyguladığınız güç azalmamalı
    ayrıca dik koltuk sayesinde çevrenizi daha iyi görürsünüz

kollar hafif bükük kalacak şekilde yakın oturmalı direksiyona. böylece 2 elle tutarken direksiyon hakimiyetiniz maksimum olur.
    abartıp da fazla yakın oturmamalı, airbag denen şey size ölümcül hasar vermesin

mümkünse emniyet kemerinin yüksekliği ( hani yan çıtada ayarı oluyor bazı araçlarda), kemer omzun biraz boyna yakın tarafından geçecek kadar olmalı.

wtcc sürücülerini bir izlerseniz, koltuk yüksekliği hariç (yerle bir oturuyorlar neredeyse ), benzer pozisyonda otururlar
    Intel i7 10700F --- ASUS B460M-A --- Gainward 3060ti Ghost --- Team Group Vulcan Z 2x8gb DDR4 3000mhz --- MSI MAG FORGE 100R --- Zalman ZM600-TXII --- XPG Spectrix S40G 512GB --- iPhone 13 Pro --- iPad A16 --- Xbox Series S --- Moza R5 --- Sony WX80

• quote:

Orijinalden alıntı: dikmenibo

koltuk dik olmalı, fren pedalını ani şekilde köklediğinizde koltuktan yukarı kayıp da frene uyguladığınız güç azalmamalı
    ayrıca dik koltuk sayesinde çevrenizi daha iyi görürsünüz

kollar hafif bükük kalacak şekilde yakın oturmalı direksiyona. böylece 2 elle tutarken direksiyon hakimiyetiniz maksimum olur.
    abartıp da fazla yakın oturmamalı, airbag denen şey size ölümcül hasar vermesin

mümkünse emniyet kemerinin yüksekliği ( hani yan çıtada ayarı oluyor bazı araçlarda), kemer omzun biraz boyna yakın tarafından geçecek kadar olmalı.

wtcc sürücülerini bir izlerseniz, koltuk yüksekliği hariç (yerle bir oturuyorlar neredeyse ), benzer pozisyonda otururlar

Alıntıları Göster
    Yatarcasına kullananlara ayar olurum tıpkı başı tavana değecek şekilde dik kullananlara olduğum gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Yatarcasına kullananlara ayar olurum tıpkı başı tavana değecek şekilde dik kullananlara olduğum gibi

Alıntıları Göster
    Ben ayağımı debriyaja sonuna kadar basıp o şekilde ayarlıyorum.
    Türkçe'de cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İnglizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. pasha tarzındaki yazımlar Türkçe'yi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • bende aşşağıdaki uygulama şeklini, doğru uygulama diye biliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: derememo

bende aşşağıdaki uygulama şeklini, doğru uygulama diye biliyorum.

quote:

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: infinite

Alıntıları Göster
    Boy uzun olunca dayanıyorum bayağı arkaya bende

• quote:

Orijinalden alıntı: Permanent.

Alıntıları Göster
    ben gibi belinden rahatsız olanlar nasıl ayarlar merak ettim doğrusu

5dk.da bir şekil değiştirir mi ben gibi
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

ben gibi belinden rahatsız olanlar nasıl ayarlar merak ettim doğrusu

5dk.da bir şekil değiştirir mi ben gibi

Alıntıları Göster
    Güvenliğimiz için sürücü koltuğunda nasıl oturmalıyız?
    İleri Sürücülük
    Sürücü Koltuğu Ayarı,koltuk pozisyonu,sürüş koltuk ayarı,araba koltuk ayarı
    Rahat ve güvenli bir sürüş için, öncelikle koltuk ayarımızın çok iyi olması lazım. Öne çok yakın kullanan ya da koltuğu sanki yatarcasına arkaya doğru ayarlamış olarak araç kullanan sürücüler var. Bu her iki oturuş pozisyonu da yanlış.

Aslında doğru oturuş pozisyonu ancak direksiyonla ideal uzaklık ayarlanarak bulunur. İlk etapta yapacağımız şey aracımızın koltuğunun direksiyona olan mesafesini ayarlamak.

Doğru koltuk pozisyonu

Daha sonra sırtının çok kalkık veya çok arkaya yatık olmamasına dikkat etmek. Bu ayarları yaptıktan sonra kolunuzu uzatın, bileğinizi direksiyonun en üst noktasına koyun. Pedallarla mesafenin doğru olduğunu, ayaklarınızın gayet uyumlu çalıştığını göreceksiniz.

Dizleriniz direksiyonun altına vurmayacak. Şu an ideal bir şekilde, güvenli bir şekilde araç kullanmak için hazırsınız. Tabii ki emniyet kemerimizi takıyoruz, aynalarımızı ayarlıyoruz. Ve artık güvenli bir şekilde yola çıkmaya hazırız.

• quote:

Evet boy 1.92 olunca mecbur en arkaya dayayıp yatırmak gerekiyor..

quote:

5 kişilik araba 4 kişiye düşüveriyor

quote:

quote:

5 kişilik araba 4 kişiye düşüveriyor

Alıntıları Göster
    Ben ayar yapmaya,yıkamacıya verince de ayarın bozulmasına gıcık oluyorum
    Sırf bu yüzden de hafızalı koltuk istiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Ben ayar yapmaya,yıkamacıya verince de ayarın bozulmasına gıcık oluyorum
    Sırf bu yüzden de hafızalı koltuk istiyorum..

Alıntıları Göster
    Bir dergide okumuştum koltuğu ayarlarken ellerimizi direksiyona koycaz kollarımız ne çok düz olcak nede çok bükük olcak kollarımız normal hizaya geldiği zaman o sürücü için en ideal koltuk ayarıdır ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.