sizce en iyi programlama dili hangisidir 17 yaşındayım. LÜTFEN BİR TANECİK MESAJI ESİRGEMEYİNDE BANA YARDIMCI OLUN CANI GÖNÜLDEN İSTİYORUM.
ben buraya güvenmiştim ama YARDIM EDECEK yokmu??
OKUDUĞUNUZ GÖRÜYORUM ABİLERİM NEDEN KİMSE BİR CEVAP YAZMIYOR??
c++ derim
Teşekkür ederim maniavolkan iyice araştıracağım ANCAK DAHA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM burada hayatına yeni bir sayfa açmak isteyen BİR GENÇ VAR lütfen YARDIM edin
C#
quote:
Orjinalden alıntı: ocico
Teşekkür ederim maniavolkan iyice araştıracağım ANCAK DAHA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM burada hayatına yeni bir sayfa açmak isteyen BİR GENÇ VAR lütfen YARDIM edin
yazılım bölümüne açsan daha iyi yardım alabilirsin
niko_jr ye teşekkür ediyorum. c# ı bilgisayar öğretmenleri önermiyorlardı ama ben buradakilere daha çok güveniyorum
BUarada shadowhero haklısın ancak orada hep terliyorlar bak bintane aynı başlık var diye ama onlar bana yardımcı olmuyor oradaki konuşmalar ben daha yol gösterici bilgiler istiyorum açıklamalarda yaparsanız sevinirim
c++
ya böyle şeylerde en iyi demek yada herhangi birşey için en iyi demek pek doğru olmuyo ne için öğrencen, ayrıca öğren birisini düzgünce diğer dili öğrenmen zor olmaz
visual basici gerçekten çok kimse önerdi düşünülebilir. benim amacım MİKRO YAZILIMEVİNE girmek bunun için istiyorum artık amacımı anlamışnızdır ne olur daha fazla yardım şimdiden yardım edenlere ve edeceklere şükranlarımı sunuyorum
evet abilerim ablalarım duydunuz hedefim MİKRO YAZILIMEVİNE girmek zaten orada benim dayım yazılımcı yani birazcık işin içinde torpil var ANCAK İŞİN BANA KALAN KISMINDA NELER ÖNERİRSİNİZ??
visual basic. net ten başla. En kolay programlama dili bence. Sonra C# a geçersin ilerde.
niko_jr gerçekten teşekkür ediyorum kimin insanlara YARDIM ETME DUYGUSUNUN EN ÇOK OLDUĞU buradan açık ve net gözüküyor
mikro yazılımevi dedim gerçekten bilgisi olan yada orada tanıdığı yada tanışmışlığı olan yokk mu yada programlama dili hakkında ne olur zor bişey değli
Başlangıç için Visual Basic iyi çünkü uzun zamandır ve çoğu kişinin kullandığı dil bu,
Bu dille çalışırken aradığın açık kaynak kod kütüphanelerini bulmakta zorlanmassın.
quote:
Orjinalden alıntı: niko_jr
visual basic. net ten başla. En kolay programlama dili bence. Sonra C# a geçersin ilerde.
öncelikle turbo pascal ile başla derim... pascalın mantığını anladıktan sonra Delphi ye başlarsan zaten object pascal içerir. kolay alışırsın. Visual basic ; vb.net sonra da c#.net derim ...
15 yıldır bilgisayar programcılığı yapıyorum.
Şimdi sana tavsiyelerim...
Java ve C# olacaktır.
Fakat sadece programla dili bilmek günümüzde ufak bir ayrıntı. Java kendi içerisinde bir derya, C# aynı şekilde. .NET platformu üzerinde yoğunlaşırsan ve bu konuda gerçekten uzmanlaşmak istiyorsan minimum 3 yılını harcaman lazım. Aynı şey Java için de geçerli. Yani her ikisinde de aynı anda uzmanlaşman çok-çok zor. Birini seç.
Ayrıca çok eskiden hatırladığım bir sözü söylemek istiyorum...
"Programlama hayatına Basic ile başlayan bir programcı hiçbir zaman çok iyi bir programcı olamaz."
Eğer bu işte en iyi olmak istiyorsan object-oriented programlama mantığını sonuna kadar destekleyen bir dille başlamalısın. Bu da Java, C++ ve C# demek oluyor.
Son olarak; Gelişmiş IDE lerle kod yazdığında (sürükle bırak, F5 e bas çalışsın) bu sana çok zevkli gelebilir fakat gerçekten işin iç yüzünü öğrenme sürecini çok uzatır veya imkansız hale getirir. Örn Delphi de birçok insan basit veya orta gelişmiş uygulama yazabilir. Fakat gerçekten dili öğrenmiş olmaz. Buna da dikkat ederek başla.
ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN NE KADAR SEVABA GİRDİĞİNİZİ BİLEMEZSİNİZ . ÇOK TEŞEKKÜRLER
ANCAK MİKO YAZILIMEVİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI ARTIK PROGRAMLAMA DİLİ HAKKINDA KAFAMDA BİŞEY LER OLUŞYU AMA MİKRO YAZILIMEVİ HAKKINDA BİŞEY BİLİYORSANIZ SÖYLEYİN LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN HERŞEY OLABİLİR İYİ KÖTÜ VS.