Şimdi Ara

EN İYİ PERFORMANSLI 4 ÇIKIŞLI LNB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar LNB de kaliteyi etkileyen en önemli faktör gürültü oranı bildiğim kadarı ile. Elimde 0.2 dbi gürültü oranına sahip çift çıkışlı bir lnb bulunmakta (smart). Fakat ben 4 çıkışlı bir LNB ye ihtiyaç duyuyorum. Yine düşük gürültü oranına sahip 4 çıkışlı bir LNB önerebilir misiniz? Nette 2 çıkışlı LNB kullanan bir arkadaş 4 çıkışlıya geçtiğinde kanal çekme kalitesinde zayıflama olduğunu söylemiş. Böyle birşey olabileceğini pek sanmıyorum ama yine de deneyimi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 31 Mart 2008; 17:04:17 >

• eger turksat-hotbırd kullanıyorsan kendını lnb faktoru ıcın hıc kasma arkadasım,
  • aslında lnb gürültü oranı değerinden daha çok 4 lü sisteme geçtiğimde kalitede bir düşme oluyor mu onu merak ediyorum ben
  • SHARP LNB BS1R8EL100W • Universal Single LOW NF 0.3dB • Full HD

• Frekans: 10.7 - 12.75 GHz
    • Çok yüksek çekiş gücü
    • Çok düşük NF
    • Gürültü Seviyesi: 0.3 dB
    • Yüksek gain >60 dB
    • Düşük akım çekimi (<100 mA)
    • Cross Polarizasyon 25 dB
    • Dijital HD ve Analog yayınlara uygundur
    • Çalışma alanı : -40°~+60° Derece
    • Ultra yüksek performans
    • 2 YIL GARANTİ

• Kategorisinde dünyada en iyi LNB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 31 Mart 2008; 15:00:12 >
  • hocam aslında fiyat performans açısından bizim kullanabileceğimiz en iyi 4 çıkışlı LNB yi arıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

aslında lnb gürültü oranı değerinden daha çok 4 lü sisteme geçtiğimde kalitede bir düşme oluyor mu onu merak ediyorum ben

Ben görüntü takığı bir kişi olarak şunu söyleyebilirim ki çift çıkışlı lnbye geçtiğimde hiçbir fark olmadı..
  • çift çıkışlı lnb de bende de sorun olmadı yalnız 4 çıkışlı da sorun oluyor diye bir yazı okumuştum da sanırım asılsız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    astra 19.2 en güçlü frekans
    11 yıl önce açıldı
    Kaliteli 4 lü LNB tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asılsız arkadasım eger dedıgım gıbı turksat hotbırd uydularını kullanacaksan hıc gerek yok
    ama desenkı astra kullanacagım dersen onerıler olabılır.
  • peki o zaman markalı herhangi bir lnb alıp kullanalım
  • teletek veya starsat al yeterlı ama yınede ıyı olsun dersen sadece marka ıcın next kullanabılırsın netıcesınde garantı sartlarııydır
  • artık next ya da atlanta marka 4 çıkışlı bir lnb alırım
    yorumlar için tşkler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

Arkadaşlar LNB de kaliteyi etkileyen en önemli faktör gürültü oranı bildiğim kadarı ile. Elimde 0.2 dbi gürültü oranına sahip çift çıkışlı bir lnb bulunmakta (smart). Fakat ben 4 çıkışlı bir LNB ye ihtiyaç duyuyorum. Yine düşük gürültü oranına sahip 4 çıkışlı bir LNB önerebilir misiniz? Nette 2 çıkışlı LNB kullanan bir arkadaş 4 çıkışlıya geçtiğinde kanal çekme kalitesinde zayıflama olduğunu söylemiş. Böyle birşey olabileceğini pek sanmıyorum ama yine de deneyimi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

Selamlar,

Şu an Next 0,3 dbi gürültü oranlı 4 lü sünü 90 lık çift çanak Türksat1c ve Hotbird olarak kullanıyorum, eskiden tekli kullanıyordum, bir fark göremedim.Ne kadar kriter teşkil eder bilemiyorum ama türksat1c de bir çok kanalda da receiverın sinyal gücü göstergesi %100 gösteriyor.Hotbird de ise daha ortalarda değerler var. Toplamda da 1500 üstü kanalın sinyalini alıyorum.
    Salon, mutfak , yatak odası ve bilgisayar odamda aynı anda kullandığımda oluyor.
    İyi bir kablo ve mesafe 25-30 mt yi aşmadıkça çok sinyal kaybı olacağınıda zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 1 Nisan 2008; 14:11:33 >

• maxfocus kardeşim teşekkürler sanırım sinyal seviyesinde bir azalma olmuyor olursa da dandik lnblerle oluyordur tşkler
  • Atlanta veya sharp marka bir lnb işinizi görür..
  • saol kardeş
    quote:

Orjinalden alıntı: bodrumlu2

Atlanta veya sharp marka bir lnb işinizi görür..
  • kalite ve performans dersen sharp ı tek geçerim. normal lnb dersen next işini görür.
  • sharp ı bulamıyorum link verebilir misiniz?
  • http://www.hepsidijital.com/shop/default.asp?gb=urun&id=1597&ortak=

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=747

buralarda var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 3 Nisan 2008; 14:07:16 >
  • saol dostum lnb tamamdır... şimdi bir de receiver bulmam lazım...

quote:

Orjinalden alıntı: ertugrulgazi

http://www.hepsidijital.com/shop/default.asp?gb=urun&id=1597&ortak=

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=747

buralarda var..

• cihaz alırken ne amaçlı alacagına karar ver..

görüntü kalitesimi
    yazılım güncellememi
    uygun fiyatmı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.