Şimdi Ara

En iyi Linux sizce hangisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
24.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayarlari ile biraz oynadiktan sonra Ubuntu guzel...

    Hafta sonu Ubuntu kurmam gerekti tekrar, her nedense standart ayarlarini sevmiyorum ben ubuntu'nun. Ama performans olarak Ubuntu guzel.
  • En iyi Linux diye bir$ey yoktur.En iyi yönetilen GNU/Linux vardir.
  • opensuse 10.0
    ubuntu dapper
    archlinux---> şu an kullandığım dağıtım.bana göre en hızlı ve en güzel dağıtım aynı zamanda.
  • Debian 4.0 kesinlikle harika 3 DVD de 18000 paket var.
    mükemmel bir dağıtım bence. tavsiye ederim.
  • arkadaşlar yazdıklarınızı okuduktan debian 4.0 yanında ubuntu sürümünü de indirmeye karar verdim. fakat ubuntunun 2 farklı sürümü karşıma çıktı. biri cd boyutunda diğeri dvd. aralarında ki fark nedir acaba ?
  • bi çok kişi ubuntu diyor.gerçekten de ubuntu kullanılabilecek bi linux.Ben 7.10 indirmiştim .tam kuracaktım ;suse ile xgl yi kurdum (rastlantısal oldu biraz ) ama senin için pardus ta iyi olabilir .Çünkü türkçe ve sistemine tam hakim olabilirsin .
  • Slackware adamı sıkar ama öğrenince alışkanlıkta yapar.(Bknz ben :) ) Biraz eski paketleri kullanır ama stabildir ve her ay sizden yüzlerce MB lık güncelleme istemez.

    Yeni başlayacaklara artık Pardusu tavsiye edebilirim.ilk sürümünü kurduğum gün silmiştim.Geçenlerde 2007.2 yi kurdum baya ilerleme kat etmişler.Sanırım 2008 de daha iyi olacaktır.Bu hızı biraz daha artarsa sanırım 2009 oldukça iyi bir yere gelecektir.
  • Suse
    Debian
    Redhat
    Mandriva
  • Bence linux sürümü tercih edilirken bir kaç hususa dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle "debian" tabanlı olması lazım neden debian derseniz? Debian paketleri didik didik incelenerek dağıtımlar oluşturuluyor ve en stable şekilde son kullanıcıya sunuluyor kurulum ensında ve sonrasında çok daha az hatalarla karşılaşıyoruz bu güzel birşey. Daha sonra "Synaptics" e sahip olmalı ki öncelikle ihtiyaçlarımız depolarda var ise oralardan indirelim derlemekle uğraşmalayım öyleki bazen derlememiz gereken programların bağımlılıkların bile bağımlılıkları olabiliyor buda bahsi geçen programın kurulumunu tamamlamak saatleri alabiliyor. Yine bana göre diğer bir tercih ise desteğinin rahatlıkla kendi dilimizde alabileceğimiz geniş forumları olmalı. Türkçesi işletim sisteminin her yerine işlemiş olmalı. Bu niteliklere ve bunun benzerlerine sahip olan işletim sistemleri öncelikle;

    UBUNTU (Gnome arayüzü ile geliyor. Debian tabanlı synaptic i var geniş forumları var ve tamamen türkçeleştirilebiliyor hatta kurulum esnasında ethernet kartınızı tanıdıysa mevcut dil paketleri çekiyor tam olarak türkçe kuruluyor tek kelime ile son kullanıcıyı tam teşekküllü memnun eden sürüm)

    PcLinuxOS ( Kde ile beraber geliyor Mandrivia tabanlı prm paket yöneticisini kullanıyor yine "synaptics" içerisinde mevcut ve depolarında 5000 den fazla program hali hazırda sizi bekliyor biraz uğraşarak türkçeleştirmek mümkün.)

    Pardus (Kde ile beraber geliyor PİSİ denilen olayı hiç fena değil ben notebook uma kurdum touchpad ayarları beni kanser etti istediğim kısayolları atayamadım tastamemen türkçe olması çok güzel oldukça geniş destek alabiliyorsunuz hele içersinde ki IRC programıyla direk baglandıgınızda PARDUS kanalında size destek veren gönüllü güzel arkadaşların olmasıda ayrı bir güzellik ama depolarında programlar yeterli seviyede.)

    Onun dışında diğer baba dağıtımlar olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde taht kurmuş sürümler
    openSUSE 10.2
    Fedora 7

    Dağıtımlarınıda inceleme fırsatım oldu openSUSE Yast ile çok güzel kontrol edilebiliyor ama codec ve firefox için font ayarları yapmaya kalkınca benim gibi bir acemiyi kanser edebilecek bütün donanıma sahip kıl oldum lanet okuyup sistemden kaldırdım. openSUSE nin dil desteği olayına gelince eskiden win98 yüklü türkçe bir makine ingilizce explorer yüklersen ne kadar türkçe çalışıyorsa o da okadar türkçe çalışıyor.

    Fedora 7 ise içinde virtual machine nin gelmesi güzel olan bir sürüm lakin ati ekran kartı olanları sinir krizine sokuyor desktopuma kuramadım zaten kurulum dilini türkçe yapınca arızaya bağlanıp kurulumu iptal ediyor daha sonra ingilizce seçerek kurarsanız çalışıyor türkçe desteği fena değil openSUSE ye nazaran daha iyi ama yinede ubuntu yada pardus kadar türkçe değil.

    Şuan Ubuntu kullanıyorum ve diğer işletim sistemleri için neden kendimi bu kadar yorduğumu anlamaya çalışıyorum gerçekten çok memnunum. Geçen eğlence olsun diye apache2 server i kurayim dedim mysql php5 v.s hepsini kurmam ve faliyete geçirmem 25 dakkamı almadı... ha ben kde kullancam diyorsanız PcLinuxOS (kubuntu yu beğenmedim) tavsiye ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir DOĞAN -- 20 Ağustos 2007; 22:04:15 >




  • linux tecrübeniz varsa debian,fedora

    linuxu ilk defa kullanacaksanız ya da yeniyseniz suse,kubuntu,pardus...
  • kubuntu kuracağım galiba
  • Ilkonce Ubuntu.Biraz gelistikten sonra Archlinux.
  • Benim icin en iyi linux, Pratik kurulumlu,kurulumdan sonra fazla ayar gerektirmeyen ve gnomle beraber gelen herhangi bir linux, ubuntu kullaniyorum memnunum.
  • bence en sorunsuz kullanışlı linux ubuntu ubuntu bir yana diğerleri bir yana.
  • En iyi linux senin donanimini taniyandir.
    Fedora kişisel taraftan çekilmeseydi fedora derdim
    Ama su an Centos a yöneldim
    ev kullanicisi icin suse tavsiye ederim ben suse 10.0 kullandim fallout tactic falan oynuyordum
    YAst la program kurmak cok kolay tabi Fedoradeki Jum un da hakkini yemem.

    Pardusun ilk ciktiginda kullanmistim suse ye rakip bile olamazdi Turkix projesi bitmeseydi pardusdan daha kullanisliydi .Tabi yeni surumlerini denemedim yorum yapamam.
  • Ne için kullanacağıma bağlı...

    Örneğin sunucu kuracaksam RedHat (eğer müşteri para ödeyebilecek ise tabii. Yoksa Debian).
    Öteki uçta destop vs. için Ubuntu olur, Pardus olur, Fedora olur...

    Elbette herşeyin çözümü Linux olacak diye bir kural da yok -
    Hala güvenlik denince OpenBSD'nin sunduğu rahatlığı verebilen bir Linux dist. bulamadım mesela. Belki biraz eski kafalı olduğum için.
    Ya da örneğin grafik çalışmalar için Darwin temelli sistemlerde elde edilebilen performans başka hiçbir dağıtımda yok.
  • Pardus'la ubuntu arasında bi tercih yapmak isterseniz bence pardus. neden derseniz pardusta bir sürü kodek yüklü olarak geliyor ve kodek falan yüklemenize gerek kalmıyor..Hem türkçe desteğide baya mükemmel.Kde'nin üstünlüğü ile pardus biraz daha öne çıkıyor kde daha çok özelleştirilebiliyor gnome a göre.Aslında bunu soran arkadaş bi kaç dağıtım deneyip ondan sonra hangisini kullanacağına karar verirse daha iyi olur.Ama bu konuyu açmasıda linux kullanmak isteyenlere bi ön bilgi oluşturmuş sanırım.
  • Bence Ubuntu en iyi dağıtım özellikle benim için bütün donanımı full bir şekilde tanıyor hiç uğraştırmıyor.
    Sonsuza Kadar Ubuntu
  • 23 Nisan'da Ubuntu 9.04 bomba gibi gelecek bekleyin Pardus'09 uda merakla bekliyorum şahsen
  • peki arkadaşlar web server için en iyisi hangisi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.