Şimdi Ara

En iyi Linux sizce hangisi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
24.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deneyiminiz varsa archlinux veya gentoo. Eğer yeni başladıysanız ubuntu...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: evgind

    En iyi Linux diye bir$ey yoktur.En iyi yönetilen GNU/Linux vardir.

    Kesinlikle. En iyi yönetebildiğim ve üzerinde en çok hakimiyet sağlayabildiğim dağıtım, benim için en iyi dağıtımdır. Örneğin ben herşeyi otomatiğe bağlayan sistemleri sevmem. Güncellemeden sistem ayarlarına kadar, sistemde ne var ne yoksa, herşeyi kendim halletmeyi severim. Kaynaktan paket derlemeyi, programın kaynak kodlarına göz atabilmeyi ve derleme parametreleriyle ayrı ayrı ilgilenmeyi severim. Bunları bana sağlayabilen dağıtım, benim için en iyisidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Challenger

    En iyi Linux, size en iyi uyan Linux'tur. Başkalarının sıralaması size uymayabilir.


    sonuna kadar katılıyorum... ubuntu-kubuntu-mandriva one2009-pardus2007/2008-gos-pclinuxOS kurdum kaldırdım... ama birtane linuxta gönlüm kaldı... Linux Mint... dün gece son sürümünü linux mint7 indirdim inş. bu hafta sonu kurup deneyeceğim... çok tatlı çok güzel bir sistem (benim için...) herşey xp'deki gibi basit ayrıca çok sade ve kullanıcısını yormayan bir sistem benim çok hoşuma gitti... yeni linuxculara tavsiye olunur... (ama mandriva da çok havalıydı :) )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boracalin -- 3 Haziran 2009; 22:58:39 >
  • deneyimle kullanılacak linux dağıtımının ilgisi olduğunu düşünmüyorum. senelerce red hat7 kullandım son 1-2 seneye kadar en stabil dağıtımdı, kendimi kasmıştım mandrake ye geçmemiştim. yok amatör işi vs ayaklarına 10 . sürümlerinden biriydi mandrake communitynin, neler kaçırdığımın farkına varmıştım. her taktığımda flash diski mount etmeden tanıyordu en basitinden. profesyonel olarak kullanmayı bir kenera bırakırsak, linux dağıtımları insanın tecrübesine göre değil, egosuna göre değişiyor. yoksa hangi masaüstünü kullanmış, hangi paket sistemini var bunlar pekde önemli değil. zira hepsinde aynı kernel var! program derleyeceksen hepsinde konsol var bu konumda insanın bakış açısı, alışkanlıkları belirliyor üst meseleleri. ben şuan ubuntu kullanıyorum. çünkü en sade ve kullanabilirliği gnome da buluyorum. kde4 tamamen hantal grafik çöplüğü, hak veriyorum trolltech-nokia muhabbetine kodlar sıfırdan yazıldı ama çok kullanışsız buluyorum, xfce kullanışsız ,lxde var birşeye benzeyecek gibi fakat oda yolun başında diğer masaüstü yöneticileride biraz ters geliyor. ubuntu nbispeten stabil. birkaç dağıtımı denemek ve öyle karar vermek. hattta virtualbox gibi sanallaştırma yazılımı ile windowta bile göz atabilirsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ReBeR

    deneyimle kullanılacak linux dağıtımının ilgisi olduğunu düşünmüyorum. senelerce red hat7 kullandım son 1-2 seneye kadar en stabil dağıtımdı, kendimi kasmıştım mandrake ye geçmemiştim.

    Red Hat 7? Son 1-2 sene? Biz 2009 yilindayiz hatirlatayim. Red Hat 7.0'i hatirlamiyorum ama 7.1'in cikisi 2001 yazinin sonuna denk geliyor. Siz sanirim 7-8 seneye kadar diyecektiniz ama klavye tuslariyla, telefon tuslari karisti sanirim. Tersten basmissiniz.

    Ayrica Red Hat 7.0 bal gibi de sorunluydu. 6.2'den sonra en stabili 7.2 idi. Onda da Turkce karakter destegi eklemek icin deveye hendek atlatmak lazimdi.
  • Son sürümler gerçekten harika , özellikle Ubuntu ve türevlerini tavsiye ederim,
    Pardus'u da büyük hevesle bekliyoruz , eskiden sorunlarla boğuşuyorduk , acaba
    ne zaman çökecek veya nasıl sorunlarla karşılaşırız diyorduk fakat artık yeni sürümlerde
    problem oldukça az ve sorunsuzca kullanabiliyoruz, çok sayıda ayar ve özellik
    hazır geliyor , kod ve komutlarla boğuşmak istemeyenler ve yabancı olanlar da bu konuda
    oldukça şanslı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Challenger


    quote:

    Orjinalden alıntı: ReBeR

    deneyimle kullanılacak linux dağıtımının ilgisi olduğunu düşünmüyorum. senelerce red hat7 kullandım son 1-2 seneye kadar en stabil dağıtımdı, kendimi kasmıştım mandrake ye geçmemiştim.

    Red Hat 7? Son 1-2 sene? Biz 2009 yilindayiz hatirlatayim. Red Hat 7.0'i hatirlamiyorum ama 7.1'in cikisi 2001 yazinin sonuna denk geliyor. Siz sanirim 7-8 seneye kadar diyecektiniz ama klavye tuslariyla, telefon tuslari karisti sanirim. Tersten basmissiniz.

    Ayrica Red Hat 7.0 bal gibi de sorunluydu. 6.2'den sonra en stabili 7.2 idi. Onda da Turkce karakter destegi eklemek icin deveye hendek atlatmak lazimdi.


    türkçe o zaman bütün dağıtımlar için sorundu. kdenin %50 bile türkçe değildi. evet gerçekten doğru yazdım. minör sdürümünü hatırlamasamda 7 major olduğunu biliyorum. ozamanlar çok uzun süre kullandım. o zaman gateway olarak çalışmıştı. routerimiz yoktu . dialuptan kabloya geçmiştik 2001-2002 olabilir. aylar ca tek problem olmadan çalılltırmıştık. biraz sorunumuz olmuştu ama tecrübesizlikten kaynaklıydı. ben bu kadar stabil bir sürüme 1-2 sene öncesine kadar rastlayamadım desem yeridir.




  • Linux sürümleri özellikle bu aralar çok güzel , son sürümler daha titiz çalışılmış ve az sorun çıkarıyor.
    Bunda donanımların da etkisi var tabii. Bana göre en iyi Linux'ü tartışmaktan ziyade kişiye , kullanıcılara
    en uygun Linux sürümü hangisidir onu bilmek gerekiyor.

    Linux kullanmaya karar vermiş biri öncelikle donanımına ve kişisel ihtiyaçlarına uygun sürümü kullanmalı.
    Aksi taktirde aksilikler ve problemler, uyumsuzluklar kişiyi Linux'ten soğutabilir ,birçok kullanıcının Linux'ü ilkkez kullanıp öcü gibi gördükten sonra kaçarcasına Windows'a dönmesi de bu yüzden ,biraz da azim gerekiyor tabi...Kendine,Bilgisayarına,günlük yaşantısına ,Multimedia, İnternet , Ofis ihtiyaçlarına en uygun sürümü bulabilen biri Linux'ten fazlasıyla memnun kalır,sever ve ona göre en iyi Linux sürümü de o'dur.Bu kadar çeşit olması da bu nedenle ayrı bir güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 6 Haziran 2009; 10:26:55 >




  • redhat 6.0 hatalıydı sonrakı surumlerde hatalıydı benı sogutddu.Sonra mandrake şimdiki adı mandriva kulandım 3 sene ondada hatalar vardı bırde paketleri sonra cıkıyordu.sonra suse ondada paket sorunları vardı .Şimdi ubuntu yanı debıan kulanıyorum.Dunyada zaten linux standardı oluştu.1- dEBİYAN.2-CISIDE REDHAT DIR.pAKETLERE BAKIN BİRİ RPM DİR BİRİDE DEB DİR.Mandriva redhat cekırdegını kulanıyor gelecek linux keza sayamadıgım bır sürü redhat cekırdegi kulanan var.Debian da ubuntu ve kubuntu en meşhurları.Valla benım icin ilk kım paket cıkartıyorsa o benım icin güzeldir.Debian ve redhat bu konuda superler gerisi önemli degil.10 yıldır kulanıyorum linuxsu.linux kulananların zaten bir amacı vardır




  • Valla acemiyim-orta seviyedeyim derseniz;

    Ubuntu-Kubuntu
    Pardus
    Mint

    Gayet güzel gider. Yok bu işlerde iyiyim-bilgiliyim derseniz;

    openSUSE
    Debian
    Fedora

    Oldukça uygun olur bence :)
  • 1. Ubuntu 2. Fedora su anda son kullaniciya yonelik masaustu dagitimlari icinde on planda.
  • Dünya genelinde 2 tip lınux cekırdegi gecerli biri Redhat cekirdegi.Biride Debian.Gerisi zaten bu 2 linux cekırdegınden türeme.Benım icin kararlılık ve ilk cikan programlar hangilerine cıkıyor bu önemli.MESELA CAİRO-DOCK 2.0.5 ilk cıkan paket debian .Kurdum süper



    http://www.youtube.com/watch?v=fgzywQYZUaE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 20 Haziran 2009; 11:35:44 >
  • Debian ve türevleri gerçekten çok sağlam ,artık dünyada söz sahibi olma yolunda ilerliyorlar,
    Distrowatch'tan takip ederseniz özellikle Ubuntu'yu tutmak mümkün değil , almış başını gidiyor,dünya genelinde
    işyerlerinde , kurumlarda ve kişisel bilgisayarlarda da artık hazır yüklü olarak geliyor.
    Fedora 11 ve Mandriva da son sürümleriyle göz dolduruyor , sorunsuz bir yükleme yapabilirseniz gerçekten
    kullanmak büyük zevk veriyor
  • donanım tanıma konusunda pardus çok iyi ve ayrıca güzel dilimiz türkçeyi de en iyi kullanabileceğimiz sistem ama ben kde sistemini ağır ve hantal buluyorum . bu nedenle ubuntu veya opensuse gnome iyidir kanımca . eğer sisteminiz zayıf ise xfce sistemini kullanan bir dağıtım gentoo zenwalk veya xubuntu iyidir . cd'den veya usb bellekten kullanacağım derseniz de 87MBlık tatlı bir dağıtım olan puppy linux tevsiye ederim naçizane .
  • valla benım icin ilk program kime cıkıyor.Bu benım icin önemli gerisi teferruatdır yani.Evet cairo-dock 2.05 bu .Youtube deki link onun linki kulanın harıka valla.nvidia kartınız varsa hic bir problem cıkmıyor kulanırken .Ama ati kartınız varsa atinin en son cıkan 9.6 linux driverini kulanın ben bu atinin en son cıkan driverini kulandım harıka oldu vallahic bir problem yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 20 Haziran 2009; 11:37:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sszss

    donanım tanıma konusunda pardus çok iyi ve ayrıca güzel dilimiz türkçeyi de en iyi kullanabileceğimiz sistem ama ben kde sistemini ağır ve hantal buluyorum . bu nedenle ubuntu veya opensuse gnome iyidir kanımca . eğer sisteminiz zayıf ise xfce sistemini kullanan bir dağıtım gentoo zenwalk veya xubuntu iyidir . cd'den veya usb bellekten kullanacağım derseniz de 87MBlık tatlı bir dağıtım olan puppy linux tevsiye ederim naçizane .


    İyi bir donanımla Kubuntuyu şiddetle tavsiye ederim hız ve sağlamlık konusunda harika KDE 4
    uçuyor hız'dan tabiri caizse, mutlaka bir dene derim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: unixx

    valla benım icin ilk program kime cıkıyor.Bu benım icin önemli gerisi teferruatdır yani.Evet cairo-dock 2.05 bu .Youtube deki link onun linki kulanın harıka valla.nvidia kartınız varsa hic bir problem cıkmıyor kulanırken .Ama ati kartınız varsa atinin en son cıkan 9.6 linux driverini kulanın ben bu atinin en son cıkan driverini kulandım harıka oldu vallahic bir problem yok


    Cairo-dock




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ajan37

    bi çok kişi ubuntu diyor.gerçekten de ubuntu kullanılabilecek bi linux.Ben 7.10 indirmiştim .tam kuracaktım ;suse ile xgl yi kurdum (rastlantısal oldu biraz ) ama senin için pardus ta iyi olabilir .Çünkü türkçe ve sistemine tam hakim olabilirsin .

    Ben magma9.5 kurmayı başaramayınca pardus 2008 kurdum makineye.
    Şu ana kadar hep windows kullanan biri olarak oldukça zorlandığımı söyleyebilirim.Özellikle uygulama yüklerken kabuk penceresine birtakım komutlar girmeniz gerekiyor.İşte bu noktada zorlandım.W,ndowsta devam et ,ileri,next gibi ibarelerle kurulumu gerçekleştirirken pardusta komut girmeniz gerekiyor.Ancak komut girdiğinizde aradığınız dizin veya dosya bulunamadı diye hatayla karşılaşıyorum.
    Program yükleme ile ilgili bana detaylı bilgi verebilir misiniz?
    kde menü içerisinde yüzlerce program,oyun vs.yüklenebiliyor.Ancak o kadar program içerisinde öncelikle işime yarayacak programlar hangisi bilemiyorum açıkçası.
    Buna rağmen pardustan memnunum.Bilgisayarım oldukça hızlandı.Ancak open office 3.0 çıktı bunu nasıl yüklerim bilemiyorum.
    Yani tek sıkıntım uygulama yüklemek ile ilgili.Onu da bana anlatırsanız çok mutlu olurum

    Şu link pardusa yeni başalyanlar için önemli bir kaynak olacaktır!!!
    http://www.pardus.org.tr/belgeler/Pardus_Kullanim_Kilavuzu.pdf




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sungur 13


    quote:

    Orjinalden alıntı: ajan37

    bi çok kişi ubuntu diyor.gerçekten de ubuntu kullanılabilecek bi linux.Ben 7.10 indirmiştim .tam kuracaktım ;suse ile xgl yi kurdum (rastlantısal oldu biraz ) ama senin için pardus ta iyi olabilir .Çünkü türkçe ve sistemine tam hakim olabilirsin .

    Ben magma9.5 kurmayı başaramayınca pardus 2008 kurdum makineye.
    Şu ana kadar hep windows kullanan biri olarak oldukça zorlandığımı söyleyebilirim.Özellikle uygulama yüklerken kabuk penceresine birtakım komutlar girmeniz gerekiyor.İşte bu noktada zorlandım.W,ndowsta devam et ,ileri,next gibi ibarelerle kurulumu gerçekleştirirken pardusta komut girmeniz gerekiyor.Ancak komut girdiğinizde aradığınız dizin veya dosya bulunamadı diye hatayla karşılaşıyorum.
    Program yükleme ile ilgili bana detaylı bilgi verebilir misiniz?
    kde menü içerisinde yüzlerce program,oyun vs.yüklenebiliyor.Ancak o kadar program içerisinde öncelikle işime yarayacak programlar hangisi bilemiyorum açıkçası.
    Buna rağmen pardustan memnunum.Bilgisayarım oldukça hızlandı.Ancak open office 3.0 çıktı bunu nasıl yüklerim bilemiyorum.
    Yani tek sıkıntım uygulama yüklemek ile ilgili.Onu da bana anlatırsanız çok mutlu olurum

    Şu link pardusa yeni başalyanlar için önemli bir kaynak olacaktır!!!
    http://www.pardus.org.tr/belgeler/Pardus_Kullanim_Kilavuzu.pdf


    komut falan girmeye gerek yok. pisi paket yoneticisini acip begendigin programi tiklaman yeterli. o indirip kurar.




  • ben ubuntuyu denemek istiyorum fakat bir sürü seçenek var indirme linkinde. Yok işlemci destekli dvd kalıbı indir yok ubuntu cd indir yok falan filan. Yardımcı olurmusunuz hangini indireyim ben eğer cd versiyonunun i,ndirirsem işlemci destekler değil mi?r
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.