Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilyada İ kullanıcısına yanıt

    Maalesef durum söylediğiniz gibi. Yanlış hatırlamıyorsam 230-240 arasında Vancat mevcut. İçerik bakımından sokaktakiler için tercih edilebilir. Bu fiyat bandına yakın Mystic markasıda var. Molly içerik olarak bunlardan daha üstün değil. Gördüğüm kadarıyla tüm çeşitlerinde pirinç + mısır var. Bunların oranları yüksek. Ayrıca, yasak olmadığı için mama ve yem sektöründe kullanılan bu tip yan/dolgu ürünlerinin gdo'lu olduğunu hatırlatmak isterim.

  • Arkadaşlar merhaba sokak kedileri için micho ve mito kullanıyordum son zamlardan sonra almamaya kadar verdim önerilere açığım

  • Pro plan markası var ona bi bak istersen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde kafama en çok takılan konu tahıllı ve tahılsız durumuydu. Kedim 7 aylık n&d prime ile besliyordum. Farmina’nın global sitesinde veteriner ürünleri olan vet life’ı görünce gerçekten çok şaşırdım. Veteriner ürünü olan mamada tahıl ürünleri doluydu. İçerik olarak royal canin’e çok benziyor. Ancak perakende ürünlerinin büyük çoğunluğu tahılsız ürünler. Kedim yeni kısırlaştırma ameliyatı oldu. Ben de royal canin’in veteriner serisi kısır mamasına dönmeyi düşünüyorum. Zaten son zamanlarda n&d ile ishal problemi yaşamaya başlamıştık. (Kan ve gaita testinde hiçbir sorun olmayınca veteriner mama kaynaklı olabileceğini söyledi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Royal canin ve proplan en iyileridir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Atayigis kullanıcısına yanıt

    Ben de öyle düşünmeye başladım hocam. Farmina veteriner serisi royal canin içeriğine çok benziyor. Madem veteriner serisi böyle neden n&d de tahıl yerine sebze doldu olarak kullanılmış. Bence insanların bu içerik takıntısından dolayı tahılsız mama konusunu firmalar çok iyi kullanmay başladılar. Ancak dikkatimi çeken bir diğer durum da tahılsız mamalarda tahılın yerini bolca patates, mercimek ve yulaf almış. Aslında tahılsız denilen mamalarda da bitkisel protein kullanılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Royal canin ve proplan sanıldığı kadar iyi mamalar değil. Gerçekten kaliteli mana istiyorsaniz, orijen veya acana tavsiye ederim. @jumppp kediniz dişi mi erkek mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jumppp kullanıcısına yanıt

    VetLife özel sağlık koşullarına bağlı veteriner tarafından verilen diyetetik mamadır. Normal sağlıklı bir kedi VetLife yemez. Bu tip diyetetik mamalarda hidrolize et, balık ve tahıl proteinleri işlenir. Ayrıca protein ve karbonhidratın türü, oranı, kaynağı değişken ve önemlidir. Normal bir mama ile özel/acil durumlar için verilen diyetetik mama kıyaslanmaz.


    Bir mamanın gerçekten kaliteli olabilmesi için üretiminden tutunda mamanın içeriğinde kullanılan bileşenlerin kaynaklı, taze ve katkısız olması lazım.

  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    Vetlife serisinin normal sağlıklı kediler için de ürünleri var (kısır serisi). Ki bu serinin aynı zamanda yurt dışı internet sitelerinde satışı da var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijen çok pahalı . En aızndan N&D alın. Yalnız bazı hayvanlarda(kedi) karaciğer değerlerinde yükselme yaşanabiliyor. Bu yüzden hepatic mama kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

    Ben kedime diyet mama kullanıyorum mecbur.


    Bu arada mamalara geldik

    190 a aldığım 1,5kg mamayı bu sefer 250 liraya aldım

  • çok bilinen whiskas, royal canin, propalan gibi market mamalarından uzak durmak gerekiyor.

    british kedime ilk bir buçuk yıl friskies kullandık, büyüdükçe tüy dökme problemi oldu. tabi o zamanlar çok bilmiyordum, araştırdım uzun süre, sonra nd balıklı mamaya geçtim.

    1 ay içinde tüy dökülme problemi geçti tüyler ipek gibi yumuşacık ve parlak oldu..

    meğer kediye ve kendimize eziyet etmişiz.

  • Kuru mama en kötüsü ya en iyisi yaş mama yada barf

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emrahselin1803 kullanıcısına yanıt

    sürekli yaş mama vermeyeceksin herhalde

  • emrahselin1803 kullanıcısına yanıt
    Yaş mama devamlı verilmez. Dişlerini çürütüyor hayvanın. Barf ı da kedilere önermiyorlar. Bildiğiniz, iyi, güvenilir kasap lazım onun için.

    En iyi mama türü kuru mama anlayacağınız...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben yurtdışindayim burada hiç ama hiç kimse kuru mama vermez, veterinere bakmayın hepsi purina Hills reklamcisi olmuş, ben şahsen sadece yaş mama veriyorum kuru mana hiç vermiyorum. Kaliteli yüzde 90 et olan yaş mamalar var tahilsiz, onlar iyi ama siz şimdi tahıl dolu kuru mama verince o kedinin doğal beslenmesi değil ki ?
    Doğa da ki kedi tahıl yiyor mu kuru birşey yiyor mu hayır.

    O yüzden bu konu herkese açık ama yaş mama dişleri kötü yapıyor falan hikaye tabi şeker vs bir ton sağlıksız şey doldurulmuş yaş mamalar değil tabi ki.


    En iyisi barf ama en zoru da o çünkü diğer tüm vitaminleri de hesaplayıp o şekil hazırlayıp vermek gerekiyor hem maddi hem zaman ve güç ister.


    Yurtdışında inglizce olsun vs yabancı kaynaklara yonelmenizi öneririm zira hayvan bakımı ve beslenmesi daha iyi maalesef Türkiye'de herşey reklam / para üzerine hayvan sağlığı değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Mamalara zam geldi diyorsunuz daha da gelecek bilginiz olsun.
    Molly temiz mamanın yani bonacibonun üretildiği fabrikada üretiliyor.
    Mystic ve nd çok övülen mamalar ama şahsi fikrim öyle değil. Orijen acana, natures protection, lifestyl gibi mamalar kalitelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahselin1803 kullanıcısına yanıt
    Benim kaynım Amerika'da. Kuru mama ile besliyorlar, veterineri de kuru mama alın diyor. İlk kez sizden duydum. Kaldı ki ben hills veya purina almıyorum mama olarak. En dandik mamalar onlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben almanyadayim burada bu şekilde kendim de araştırınca doğrusunun yaş mama olduğuna karar verdim, burdaki hiçbir vet kuru onermez, doğasına aykırı hayvanın ama dediğim gibi herkes kendisi araştırması gerekir :)

    Burada kuru mama alana kedi vermezler nerdeyse o şekil :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaş mama ödül amaçlı verilmesi gereken bir takviyedir. İçerik olarak en kalitelisi bile olsa tam bir besin olmadığı gibi devamlı tüketime uygun değildir. Bunu yaş mama firmalarıda net bir şekilde ifade ediyorlar, hatta bazıları uyarı olarak belirtmektedir. En iyisi barf diye bir şey de söz konusu değil. Barf'ı ben bile hazırlayıp vermiyorum :) Detaylı yazmak istemediğim için barf konusunu pas geçiyorum.

    Sizin sandığınız doğa ve kediyi bilmiyorum fakat o doğa ve kedi olgusu çoktan değişti, değişmeyede devam ediyor. Dolayısı ile kaliteli bir kuru mama tam bir besin yerine geçer ama alternatifleri soru işareti olarak kalır. Bilgi, deneyim, tecrübe sahibi değilseniz soru işareti olan kısmı tamamlayamazsınız ve bu da kedide besinsel eksikliklere, oradan da sağlık sorunlarına yol açar.

  • Kendimiz bile bu kadar detaylı araştırıp beslenmiyoruz 


    Ben kendi deneyimimi söyleyeyim kuru mama ile beselemek hafta iki öğün et iki veya üç öğün meo ödül yada yaş mama




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 2 Aralık 2021; 12:46:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.