Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    İçerik kalitesi kadar üretim, stabilite ve hammadde kaliteside çok önemli.

    Bunları öğrenmenin kolay bir yolu yok değil mi? Anladığım kadarıyla fabrikalarının incelenmesi gerekiyor.

  • son zamanlarda çok iyi yorumlar görüyorum mystic markası hakkında bakabilirsiniz

    petzz shop | türkiyenin en büyük online pet shop mağazası
    Mystic Kedi & Köpek Maması Çeşitleri ⭐️ AYNI GÜN KARGO PETZZSHOP'TA
    https://www.petzzshop.com/mystic
  • Öncelikle merhabalar, artık uçuşa geçen ND fiyatlarından sonra mecburen yeni mama arayışına girdim ayrıca bu mamanın da pek bir mantığı kalmadı acana ve orijenle vs. aynı fiyata geldi ki içerik olarak onlar daha kaliteli. Ama onlarda çok fazla pahallandığından araştırmalarım sonucu bozita alma fikri kafama yerleşti. Önce 200 tl ye 2 kg kısır kediler için olanından alacağım memnun kalırsam 600 tl ye satılan 10 kg lik paketlerine geçerim diyorum. Kedim 3 yaşında kısır bir dişi kedi ama çenesi pek kuvvetli değil bazı sert taneli mamaları yerken zorlanıyor ve hafiften kilo almaya meyilli birazcık göbeği var. Siz ne dersiniz bu fiyatlarda bozitaya alternatif önerebileceğiniz başka marka var mı? Daha önce kullandığım mama nd düşük tahıllı morinalı kedi mamasıydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkylmz19990102 -- 2 Mart 2022; 11:58:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hiddencat Maalesef. Bazı mama firmaları resmi sitelerinde en azından bazı hususları şeffaf bir şekilde belirtebiliyor. Bunların içinden seçim yapmakta fayda var. Aslında olması gereken İsviçre'deki gibi hayvan refahı yasasıdır. Böyle bir model olmadığı sürece soru işaretlerinin giderilmesi mümkün değil. Örneğin mamadaki et ve türevlerinde antibiyotik oranı yazmaz. GDO zaten belli değil. Olup olmadığına dair rapor olması gerekiyor. Bunu paylaşmayan ya da bilgisini vermeyen bir mamada GDO'lu bileşenlerden tutunda hammadde bazlı koruyuculara kadar kullanım söz konusu olabilir. Bir diğer önemli nokta ise büyüme hormonu kullanımıdır. Kısaca bazı önemli noktalara değinmeye çalıştım, umarım mama seçiminde faydalı olur.

  • Arkadaşlar 2 tane kedi besliyorum evde, uygun fiyatlı orta segment bir mama arıyorum üst segment mama fiyatları çok uçtu. Kedilerimi kısırlaştırdım şuan kısırlaştırılmış kedi maması bakıyorum. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba. kedilerimizi ilk sahiplendiğimizde bu konuyu baştan sona okuyup sizin önerilerinize göre seçim yaparak nd almıştım. Daha sonra fiyatlar çok artınca düşük tahıllı somonlu olana geçtim. Geçtiğimiz ay stoklarda bulamadığım için yine siz tavsiye ettiğiniz için bravery somonluyu aldım kilosu 100tlye gelmişti. bu fiyat bandında nd düşük tahıllı somonlu mu daha mantıklı yoksa bravery somonluya devam mı etmeliyim. ya da başka bi tavsiyeniz olursa çok makbule geçer. kilosu 90-130tl arasında.


    Ayrıca bir arkadaşım kedi sahiplendi acana ve orijen alamıyor tabii bu fiyat şartlarında. Nd'yi söyleyeceğim ancak bunlar dışında yavru kedi için uygun bir mama tavsiyesinde bulanabilir misiniz üst ve orta üst kalite şeklinde. golosi ve matisseten hangisi daha iyidir mesela? gerçi matisse yavru kedi fiyatları da uçmuş durumda.


    Yazılarınızı okuyarak mama içerikleri inceleyerek çok bilgilendim sayenizde. Teşekkür ederim.





  • reklamcılık bölümünde okuyorum hocam ödev verdi birt care rakipleri kimlerdir ve neden bununla ilgili yardımcı olurmusunuz

  • Kedi bakımında kesinlikle en zor konu mama seçimi ve mamaya güven konusu.

    10 aylık dişi bir tekirim var, ilk önce pet shop tavsiyesi ile 1 kiloluk royal canin ile başladım, sonra proplana geçiş yaptım. Proplan mamayı kedim sevmedi. ND ocean aldım sevdi. Acana first feast kitten kesinlikle yemiyor, sokak kedilerine veriyorum. Hills kitten ton balıklı aldım bayıldı.En son uzun araştırmalar sonucu bonacibo kitten denemeye karar verdim. Bu mamayı sokak kedilerine verecektim ama benimki sevdi. Bu mamayı üreten çağatay pet food firmasını araştırdım aklıma yattı. Firmanın fuar videoları var youtube'ta, firma müdürü mamanın içeriğini bildiğim için ben ve çalışanlarım yiyiyoruz diyor. Gerçekten de kendisi mamaları çıtır çerez gibi atıyor ağzına. Kendim de tadına baktım, valla yoklukta gideri var. Bonacibo mamanın 1.5 kg'ı 45-50 TL civarında iken N&D'de bu fiyat 2 katından daha fazlasına geliyor. Çağatay pet food bonacibo markasını süper premium kategorisinde konumlandırmış ve Avrupa ülkeleri dahil 40'tan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Firma fiyatların diğer mamalara göre daha ucuz olmasını temizmama.com adlı kendi bünyesindeki site üzerinden satış yapmasına, böylelikle arada ithalatçı, toptancı vesaire gider kalemleri olmadığına bağlıyor. Giderleri düşük olduğundan en kaliteli ham malzemeleri kullandığını ve ünlü bir yabancı evcil hayvan beslenme uzmanından danışmanlık aldığını söylüyor. Bunun yanı sıra firma müdürünün şöyle ilginç bir yorumu var. Tüketici mama aldığında son kullanma tarihine bakıyor, ben oraya 1 yıl da yazarım 2 yıl da. Paketlerin içerisinde hava var ve illa ki zamanla oksidasyona uğrayacak. Lütfen üretim tarihine ve tazeliğine önem verin diyor. Kendi sitelerinde her mamanın üretim tarihi yazıyor. Benim aldığım mama örneğin 20 gün önce üretilmiş.


    İnanın maddi olarak türlü mamayı kullanabilecek bütçeye sahip olsam da bonacibo mamayı yerli olması ve araştırmalarım sonucu firmaya güven duymaya karar verdiğimden bir süre kullanacağım. Şu an geçiş aşamasındayız. Bu mamayı uzun yıllar kullanmış ve sağlıklı bir kedisi olan birini bulsam içim daha da rahat olacak.


    Bu arada firmayı kedime mama arayışı içerisindeyken buldum ve araştırdım. Firma İzmir'de ben değilim. Firmada çalışan hiç kimse ile akrabalık bağım yok ve hiç kimseyi de tanımıyorum. Lütfen reklam yapmaya çalıştığım sanılmasın.





  • bluebest kullanıcısına yanıt

    O firma Türkiye deki en düzgün ve en iyi mama üretim tesisidir. Temiz mama Molly pro performance gibi yerli mamalar o fabrikada üretilen orta kalite mamalardır.

    Son zamanlarda kullandığım ithal mamaların içinde en beğendiğim mama lifestyl grain free


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JosSeven kullanıcısına yanıt

    Kısırlaştırmadığımız kedimize yıllarca Royal Canin Fit32 verdik. Bu mamayı sevmeyen kedi görmedik, kedimiz 16 yaşında vefat etti. Şimdi yeni bir kedimiz var bu sefer kısır. Bunun için de Royan Canin Sterilised veriyoruz ve severek yiyor. Kısır kediler daha az hareket ettiği için yağlanma oluyormuş.


    Tecrübemiz Royal Canin mamalarıın çok iyi olduğu yönünde. Tavsiye ederiz. Fiyatı da ne pahalı ne ucuz, muadillerine göre uygun fiyata bulunabiliyor.

  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Bozita 10 kilo tavuklu kısır maması aldım severek yiyorlar teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ana kadar mystic gurme ile devam ediyorum ben. Bir sorun yok gayet iştahlı yiyor evdeki kedim. Sokaktakilere de veriyorum onlarda yiyor.


    Sadece şunu söyleyebilirim mama kalitesi hakkında. İçindekiler kısmında mısır yada mısır unu, pancar küspesi veya türevleri gibi tahıllar varsa o mama net kötüdür. Tahıl vardır tahıl vardır. Esmer baldo pirinç yada patates gibi ürünler mamalarda bulunabilir. Kedinin sindirimine de yardımcı olur. ama mısır yada mısır unu gibi içerikler net zararlıdır ve gdo'dur.

  • @HeliosagaPirinç ucuzdur. Kolay saklanır, ekonomiktir ve diğer gıda bileşenleri ile uyumludur. Beyaz ya da esmer, kedi ve köpek mamalarında dolgu amacıyla kullanılır. Sindirime ya da herhangi bir şeyede yardımcı değildir. Aksine özellikle beyaz pirinç güvenilir bile değil, çünkü pirinçte hem böcek ilacı (pestisit) hem arsenik hem de GDO ya da bulaşının olabileceği muhtemeldir. Pirinç türevlerine kaliteli ve de sağlıklı alternatif karabuğday, amarant ve kinoa düşünülebilir. Ancak bunları yani kedinizin diyetine entegre etmek isteyenler lütfen ezbere değil veterinerinizle istişare doğrultusunda hareket ediniz.


    @bluebest Yasal bir zorunluluk olmadığından mama paketlerinin üzerinde premium, super-premium veya içerik ile alakasız görseller, yazılar olabiliyor. Bu durum aynı fabrikasyon yoğurt gibidir. Paket üzerine doğal yazılır ama doğal olmadığıda aşikârdır. O mamanın premium sınıfına girebilmesi bir ihtimal. Super-premium bir içerik görmek istiyorsanız misal Orijen'e bir bakın. Ardından diğerinin kedi maması olmadığını kendinizde gözlemleyeceksiniz.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 12 Nisan 2022; 7:25:25 >




  • Merhabalar uzun zamandır konuya bakamıyorum ama 1 yıldır felicia sterilized somonlu mama kullanıyorum f-p açısından bence yeterli maltlar ile de destekliyorum kakada koku tüylerde dökülme yaşamıyorum aynı şekilde yaş mamalarını da bayılarak yiyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende bir aydır , BonaCibo Cat Light & Sterilised; kısırlaştırılmış kedi maması kullanıyorum. İlk başta önceki maması ProPlanı aradı ama şimdi afiyetle yiyor. Değiştirme nedenim ekonomik sebeplerden dolayııydı.

  • psikologilkaydingec P kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de 6 aylık kedimi acana ile besliyorum. Son sıralar kusma şikayeti çok arttı ve mamaya bağlıyorum yüksek proteinden olabilir diye. Çünkü normal derecede hareketli hatta bi tık az diyebilirim. Aynı kalitede daha az proteini hangi mama önerirsiniz ya da siz neye geçtiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, acana kalitesinde daha az proteinli bir mama önerir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaletli Türk kullanıcısına yanıt

    Merhabalar. Acana'nın bazı çeşitlerinde protein oranları bir tık daha düşük. Örneğin, Bountiful Catch & Homestead Harvest ikilisinde oran 33/16. Ancak şunu genel olarak belirteyim. Bu markanın protein oranları normal. Yüksek diyenlerin neye göre yüksek dediklerini bilmiyorum. Oluşan herhangi bir problemde ana sebep proteinden ziyade proteinin türü ya da mamanın içeriğindeki herhangi bir bileşende olabilir. 33-36 normal değerler. Bundan daha yüksek olan mamalar var.


    Alleva Equilibrium markasına bakabilirsiniz. Kısır mamasında %35 protein var. Bunun dışında benimde aldığım Bravery markasının kısır mamasında 33/12 oranı (protein/yağ) mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 26 Mayıs 2022; 14:14:5 >
  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt
    Ben acana kitten kullanıyorum hocam. Son sıralar kusma arttı hareketsiz genelde kedim. Veterinere götürdüm bir sürü ilaç antibiyotik. Biraz düzeldi yine aynı. Ben de mamasını değiştireyim dedim belki düzelme olur diye. Veterinere tekrar götürcem ama mamada farklı bişey alayım dedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adaletli Türk kullanıcısına yanıt

    Anladım. O hâlde tek tip somon proteini içeren şu mamayı deneyin derim.



    www.naturesprotection.eu
    Lifestyle Grain Free Salmon Kitten - Cat and dog feeds | Natures protection | Superior care
    https://www.naturesprotection.eu/en/prod/product/171/lifestyle-grain-free-salmon-kitten
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.