Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
347.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilk zamanlarda royal canin baby cat sonra RC kitten verdik. Şimdi Proplan Kitten aldım onu da severek yiyiyor sorun yok. Purinanın felix mamaları da çok iyi tavsiye ederim. bizimki bayılıyor felixe. marketlerde falan da bulunuyor.
  • Kesinlikle royal canin fit32 kedime onu alıyorum ve çok memnunum arada ödül olarakta yaş mamalarını veriyorum veteriner kedim çok tüylü olduğu için bunu önermişti tüy sağlığı için gayet memnunum ve tüyleri çok sağlıklı kendisi de ve mamayı severek yiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar;

    Benim de dünya tatlısı bir adet dişi scottish fold kedim var ve 1 yaşına basmak üzere. Kedime ben de büyüme aşamasında Royal Canin FHN kitten verdim, ta ki paketin sonuna doğru derisinde bölgesel tüy dökülmesi (altları beyaz oluyor) ve kaşınma problemlerini yaşayana kadar. Veterinerimize götürdük, bize mantar olmadığını söyledi ve bağışıklığını güçlendirici birkaç iğne yaptı. Ek olarak da hangi mamayı kullandığımızı sorup onu değiştirmeyi deneyebileceğimizi söyledi. Ben ilk etapta veterinere pek güvenmedim ve kedinin kaşıdıkça yara haline gelen döküntülü bölgelerine baticon uygulaması yaptım ama nafile. Giderek bölgesel döküntüler arttı ve ben mecbur mamayı değiştirdim. Proplan Derma Plus ı buldum ve bir süre onu kullandım. Veterinerin dediği gibi yaraları tamamen iyileşti ve toparladı. Ne var ki bu yaralar açılmadan yine royal canin exigent almıştım 10 kglık. Yani elimde 10 kglık paket kaldı ve internet alışverişi olup iade süresi de geçtiği için iade de edemedim. Proplan dermaplus bittikten sonra mecbur, biraz da belki FHN dokunmuştur diyerek exigent paketini açtım. Şu an henüz 1 kglık kısmını ya bitirmiştir, ya bitirmemiştir derisinde yine problem yaşamaya başladım. Yine proplan a döneceğim. Royal Canin kötüdür demiyorum, ama belki içindeki bir etken madde benim kedime dokunuyor ve bundan sonra da Royal Canin kullanmayı düşünmüyorum. Royal Canin firmasını da arayarak kendi veterinerleriyle görüştüm fakat onlar da bu yönde şimdiye kadar bir şikayet gelmediğini belirttiler. Kedimin sağlıklı kalması için çok uğraşıyorum ve belki genel olarak Scottish Fold cinsini etkileyen bir durumdur bilmenizi istediğim için sizlerle paylaşıyorum.




  • Sokaktan sahiplendiğim dişi kedim henüz 1 yaşını doldurmak üzere. Whiskas mama verdikten sonra iştahı tamamen kapanıyor. Bir gün yerse sonraki 2-3 gün neredeyse hiç birşey yemiyor. Mecburen advance kullanıyorum. Ama whiskas sonrası tekrar advance bile yemek istemiyor bazen, sizce mama ile ilgili mi yoksa başka birşey ile denk gelip iştahı mı kapanıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaviotto G kullanıcısına yanıt
    Kedinize market mamasi whiskas gody vs vermeyin kediniz severek tuketmesi sizi yaniltabilir ilerde bobrek problemleri vs nüks edebilir kedilerin fastfoodu diyelim bu mamalara tahil orani dusuk mamalari tercih edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gaviotto

    Sokaktan sahiplendiğim dişi kedim henüz 1 yaşını doldurmak üzere. Whiskas mama verdikten sonra iştahı tamamen kapanıyor. Bir gün yerse sonraki 2-3 gün neredeyse hiç birşey yemiyor. Mecburen advance kullanıyorum. Ama whiskas sonrası tekrar advance bile yemek istemiyor bazen, sizce mama ile ilgili mi yoksa başka birşey ile denk gelip iştahı mı kapanıyor?

    Bir kedinin 1 gün bile mama yememesi normal değil. Verdiğiniz Whiskas mamanın içinde zaten kayda değer bir şey yok. Yararı yok, zararı çok diyebilirim. Düzgün içerikli, tahılsız mama almanızı öneririm ancak alamam derseniz golosi, matisse ya da cimiao markalarını tercih edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 25 Mart 2017; 18:5:51 >
  • arkadaşlar yorumlarınızı inceledim bir arkadaş kurumama.com önermiş bende alış veriş yaptım sorunsuz elime ulaştı.
    http://www.kurumama.com/royal-canin-fit-32-yetiskin-kedi-mamasi-15-kg
    bu ürünü satın aldım aynı gün anadolu yakasında teslim ediyor.




  • Sadece babycat olan.Siparişi verdim bekliyorum.Benim kedi de 2 aylık.
  • kitten lere ne zaman başlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensei111

    kitten lere ne zaman başlar?

    4.aydan itibaren
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:54:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensei111http://www.hepsiburada.com/royal-canin-mother-baby-cat-34-anne-ve-yavru-kedi-mamasi-2-kg-p-HBV000003RVHT
    http://www.hepsiburada.com/royal-canin-babycat-34-yavru-kedi-mamasi-2-kg-p-PTEV108341367

    forumdaşlar 2 aylık yavru kedim var,bu mamalardan hangisini önerirsiniz?

    O markayı önermem. İçeriği iyi bir mama almanız daha faydalı olur. Mesela orijen, acana, n&d, wildfield, petcurean ve tow gibi mamaları inceleyin ve bütçenize uygun olanı tercih edin. Bu belirttiğim mamaların hepsini aldım. Bütçe konusunda sıkıntı yok ise orijen'in yavru mamasını öneririm.

    quote:

    Orijinalden alıntı: MaRQuE
    Ev kedisi için ekonomik kedi maması tavsiye eder misini?
    Daha önce 10Kg Proplan Tavuklu kullanıyorduk ama fiyatlar çok arttı.

    Sanırım şu durumda size en uygunu golosi gözüküyor. Daha düşük fiyatlı bir mamanın içinde kayda değer bir şey olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 17 Mayıs 2017; 18:8:33 >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:54:15 >
  • Benimde 8 aylık erkekim var. Nd almayı düşünüyorum az tahılı yaş mama yada ödül mama da almalımıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Benimde 8 aylık erkekim var. Nd almayı düşünüyorum az tahılı yaş mama yada ödül mama da almalımıyım.

    N&D kaliteli bir mamadır. Eğer tahılsız olanı alabiliyorsanız tavsiyem tahılsızı almanızdan yana olur. Olmuyorsa düşük tahıllı da alabilirsiniz. Düşük tahıllı mamasının içinde tahıl olarak yulaf bulunur. Yaş mama da aynı ödül maması gibi. Ödül amaçlı verebilirsiniz. Seyrek olarak verdiğiniz sürece bir problem olmaz. Tabi gerek yaş mama gerekse ödül maması da içerik olarak düzgün olmalı. Yaş mama olarak Schesir, Gimcat Shinycat, Animonda Carny, Nutri Feline gibi markaları öneririm. Ödül maması olarak orijen, gimcat super food, miamor alınabilir. Bana soracak olursan konserve olarak schesir, ödül olarak ise orijen'in ödül mamasını öneririm.




  • Bonacibo yavru kedi maması nasıl arkadaşlar? İyi diyen de var kötü diyen de. British shorthair erkek kedim var. Fiyatı çok uygun bu markanın. Ama ileride bir sorun yaşamaktan korkuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Bonacibo yavru kedi maması nasıl arkadaşlar? İyi diyen de var kötü diyen de. British shorthair erkek kedim var. Fiyatı çok uygun bu markanın. Ama ileride bir sorun yaşamaktan korkuyorum.

    İyi diyenlere sormak gerekiyor. Yıl olmuş 2017. Hala içerisinde et olmadığı gibi ucuz ve bir o kadar da kalitesiz tahıllar, unlar, yağlar, yan ürünler barındıran bu tip mamalara iyi denilemez. İçinde taze et yerine et proteini koyarak, yan ürünleri basarak, çeşitli unlar ve tahılları (pirinç, mısır vs.) ilave ederek üretilen bir mamaya iyi tabirini kullanmak yanlış. Doğru tabir 'vasat' olur. Fazla detaya girmeden özet geçeyim. Kaliteli bir mamanın içinde yüksek oranda taze et olur. Çeşitli taze sebze, meyve ve vitaminler ile de dengelenir. Gerçekten kaliteli bir mamanın içinde yan ürün, yapay koruyucular, tahıl, mısır, pirinç, soya, gdo olmaz.




  • Haklısın hocam Bonacibo'da çok fazla yan ürün, un,mısır, pirinç var. Direk et yok gözüküyor. Peki sen ne önerirsin? Acana,Orijen, ND gibi markaları ben de almak isterim ama o kadar verecek param yok. Purina Cat Chow'a baktım o da çok uygun fiyata gözüküyor acaba o da mı aynı?
  • Bende mamadan anlamam ya banada spectrum mama verdiler ama bitmeye yakın nd alacağım geçen veterinere baktım orda vardı. Bana spectrum u veren eleman bayağı bi övdü ama ben inanmıyorum. Sizce spectrum nasıl bi mama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.