Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yardımınız gerek. Kedimde mantar sorunu var, 2 aylık bir dişi, sokakta buldum 40 günlükken, önce burnundaydı sonra kafasına boynuna sırtına patisine bulaştı. Veteriner tavsiyesiyle batikon ve ketoral krem kullanıyoruz. Tavuklu mamanın mantarı tetiklediğini duydum, balıklı kullanın demişleri. Proplan yavru maması kullanıyorum tavuklu. Siz ne önerirsiniz, balıklı mama iyi markaların bulamadım ben.
  • bagavir kullanıcısına yanıt
    Tek dozluk iğneleri var. Demekki veterineriniz iğne yapmadan önce ketoral krem ile geçeceğini düşünmüş. Umarımgeçer geçmezse iğne kesin çözüm ama adını hatırlamıyorum. Veterineriniz eğer geçmezse zaten yapacaktır mantar enjeksiyonunu kedinize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

    Tek dozluk iğneleri var. Demekki veterineriniz iğne yapmadan önce ketoral krem ile geçeceğini düşünmüş. Umarımgeçer geçmezse iğne kesin çözüm ama adını hatırlamıyorum. Veterineriniz eğer geçmezse zaten yapacaktır mantar enjeksiyonunu kedinize.

    geçmedi aksine daha da yayıldı. Şu an 5 yerinde mantar var, hekime tekrar gittiğimde batikon ve ketoral e devam etmemi ve ayrıca haftada yarım kapsül olmak üzere 2 kapsüllük Flucan ilaç verdi. 25 yıllık hekim bir bildiği vardır diyorum ama ilaçlı su banyosu ve mantar iğnelerinin daha kolay ve kesin çözümler olduğunu duydukça bazen hekimden de şüpheleniyorum, acaba ilaç satmak için mi böyle yapıyor?
  • Kedilere asla ucuz mama vermeyin. ?imdi anlamyyor olabilirsiniz ama ileride böbrek sorunu çykty?y zaman taksileree dünya kadar paralar verir, vet vet dola?yrsynyz..

    uzun uzadyya yazdym ama silmek durumunda kaldym. Kedinizi mümkünse organik besleyin, olmady kaliteli mamalar alyn.

    Ben kedimin ömrünü 2 yyl daha uzattym bu sayede.. kötü mama kediyi mahveder, farkynda olmazsynyz ama sonra kar?ynyza çok acy bir tablo çykar.

    Çok üzülürsünüz..

    whiskas goody, ahmetcan, süleymansonik felan bunlary geçin.. Acana orijen, bunlaryn yanynda en azyndan belli bir seviyede hills, royal canin, n&d felan almaya bakyn..
  • "kedinizi seviyorsanız whiskas yedirmeyin!".. Bunu bana ist.ünv.veteriner fak. içhastalıkları anabilim dalı başkanı söylemişti. Evet kediler çok seviyor ama aşırı baharatlı ve böbreklerinde kum yapıyor. Evimde 3 dişi kedim var ve hepsine Hills veriyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 9 Eylül 2016; 9:18:24 >
  • Türkiye'de Kuru mama alacaksanız en iyi seçenek açık ara : ORİJEN
    Konserve mama alacaksanız : Animonda Carny serisi. Dikkat Animonda'nın diğer serileri kötüdür, almayın. Sadece Carny serisi premium'dur.
    Ödül maması olarak da Orijen Treat mama alabilirsiniz.
    Kum olarak en iyisi Litter Pearls Mikro Kristal
    Genel tuvalet kabı, mama kabı su kabı için de Ferplast marka öneririm.
  • N&D kullanıyorum ben

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt
    purepain kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar 2 aydır Nature's Best kullanıyoruz. İki gün önce 1 yaşını 1 ay geçmiş tekir kedimi veterinere iç parazit iğnesi için götürdüm ve ona bazı sorular sordum, hatta biraz röportaj havasında bile oldu bu konuşma! Etrafında bir insan olarak da iyi bilinen ve çok tecrübeli bir veteriner. Soru-cevap şeklinde paylaşıyorum (b:ben, v:veteriner):

    v: Theodore 5,5 kilo. Kondisyonu fazlasıyla yerinde. İki ayda 100 gram almış, son derece normal, büyüyor. Yine de 6,5 kiloyu bir gram aştığında diyete başlarım Theodore'da, mamasını takip edin. Gözleri, dişleri, kulakları, tüyleri, tırnakları sağlıklı. Dışkılaması nasıl?
    b: Tabii tabii yemek saatlerine ve gramajına çok dikkat ediyoruz. Dışkılamada da hiçbir sorun yaşamadık. Normal miktarda, kıvamda, kokuda. Zooplus'tan alarak tavuklu Hill's Nature's Best kullanıyoruz 2 aydır. Siz sadece Hill's mi satıyorsunuz? Tarafsız bir şekilde nasıl bir mama olduğunu anlatır mısınız?
    v: Nature's Best organik içerikli bir mama diye duyuyoruz, ben biliyorsunuz Hill's de Pro Plan da Royal Canin de satıyorum, Hill's'in medikal ürünlerini de kullanıyoruz. Yaş mama olarak Sapphere var. Sizinki daha Türkiye'de yeni, pek kullanan yok ama makul fiyata alınabilecek çok da iyi bir mama.
    b: Peki tahılsız mama mı alsam acaba, şimdi iyi de uzun vadede bu mamada sorun yaşar mıyım?
    v: Olur mu?! Tam aksine, aslanlar önce avlarının midelerini yerler. Kararında tahıl alması bir kedi için önemli. Bence kullanmaya devam edin bundan.
    b: Siz getirtecek misiniz?
    v: Ben daha çok cerrah olduğum için medikal ürünlerini getiriyorum Hill's'in ama bi' söylerim, belki Zooplus kendisi getiriyordur şimdi onu bilemiyorum.
    b: O zaman ben aynı mamaya devam ediyorum yani?
    v: Kesinlikle devam edin, Theodore'un sağlığı son derece yerinde, bana gelen çoğu 1 yaşında kediden daha sağlıklı bir ev kedisi. Siz onu bol bol koşturun, kovalamaca oynayın ki hem morali yüksek kalsın hem sağlıklı kalsın. Egzersiz bizim için çok önemli bir gereklilik, kediler içinse olmazsa olmaz.
    b: Teşekkürler doktor bey, geçmiş bayramınız da mübarek olsun.

    Konuşma aynen böyleydi. İncelemenize bırakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocco_reccy -- 19 Eylül 2016; 16:18:18 >




  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde bilgi alarak burada paylaşılması oldukça faydalı oluyor. Bu sayede güvendiğimiz veteriner hekimlerden elde edilen bilgilere herkes ulaşabiliyor.

    Hatırladığım kadarıyla yaş mama olarak sapphere önermiştim daha önceden size. Sanırım bu konuda bir çekince koymamış veterineriniz. Sevindim bu duruma çünkü bu konu benim için de önemli bir konuydu.

    Veterinerinizin dediği üzere mamayla ilgili bir sorun yaşamıyorsanız değiştirmemek bence de en mantıklısı. Bununla birlikte her ne kadar işin uzmanı olmasam da aslanların ilk olarak avlarının midesini yediği bunun sebebinin de tahıl ihtiyacı olduğu dolayısıyla tahıl içeren mamaların tercih edilmesinin daha iyi olduğu şeklindeki ifade pek mantıklı gelmedi bana. Herşeyden önce domestic cat yani evcil kedilerle vahşi kedileri birebir kıyaslamak mantıklı değil. Zira bu mantığa göre aslanlar çiğ et yiyor evcil kedileri de çiğ etle besleyelim sonucuna ulaşılacaktır. Oysa çiğ etle beslemenin çok sayıda sıkıntı yarattığı defaatle ortaya koyuldu. Kaldı ki basit bir araştırmayla edindiğim bilgilerde ilk önce mideyi değil genel olarak iç organları özellikle karaciğeri yedikleri görülüyor. Bu durum iç organların daha fazla faydalı materyal içermesi ve sindirimin daha kolay ve verimli olması. Belki lezzet faktörü de vardır ancak tam olarak bilmiyorum. Bu doğrultuda bakıldığında Hill's in ameliyat yahut hastalık atlatan kediler ve köpekler için geliştirdiği A/D mamalar da çoğunlukla iç organlardan (özellikle ciğer) oluşmaktadır.

    Sonuç olarak tahılsız mamaların avantajı-dezavantajı önümüzdeki 10 sene içersinde ortaya çıkacaktır. Şu aşamada kesin birşey söylemek ne yazık ki mümkün değil. Hal böyle olunca memnun kalınan üründen devam etmekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 20 Eylül 2016; 9:08:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kedimin beslenme programı:

    1.ay

    Orijen Six Fish mama.

    6 çeşit balık barındıran, tahılsız ve patatessiz içeriğinde;
    Tüm somon*, tüm ringa*, tüm pisibalığı*, kemiksiz Alaska kömürbalığı*, kemiksiz turnabalığı*, kemiksiz gölalabalığı*, somonyağı, ringayağı, nohut, kırmızımercimek, yeşilmercimek, yeşilbezelye, bezelyelifi, kanolayağı, güneşte kurutulmuş yonca, balkabağı*, uzunbalkabağı*, ıspanakyaprakları*, havuç*, Kırmızı Lezzetli elma*, Barlett armudu*, kızılcık*, karma tokoferol bulunan balıklı mama.

    yanında haftada 2 kez



    Animonda Carny konserve mama.

    içeriği: Somon Balığı Beyaz Tuna ve Karides açık ton (% 45),Yumurta, et suyu, karides (% 7).
    veya
    Beyaz ton balığı % 36, et suyu, bıldırcın yumurtası % 13, sebze % 13.

    yanında 3 günde bir Gimpet 12 vitaminli multi-vitamins paste. 2 cm sıkılarak.

    20 günde 1

    Orijen Treat ödül maması:



    2. ay



    Orijen Regional Red mama:
    İçeriğinde tahıl ve patates yok. Bu sefer tamamen etler, sebzeler ve meyveler var.

    Kemiksiz yaban domuzu,* kemiksiz kuzu,* kemiksiz sığır eti,* kemiksiz ciğer,* kemiksiz domuz,* tüm ringa balığı,* domuz ciğer, kuzu yağı, yeşil mercimek, nohut, kırmızı mercimek, bizon*, tam yumurta*, sarı bezelye, sığır işkembesi,* ringa balığı yağı, kuzu ciğeri,* sığır böbreği,* alfalfa, su yosunu, kabak*, bal kabağı,*ıspanak,* havuç,* elma,* armut,* yaban mersini,* karışık tokoferoller (koruyucu), hindiba kökü, karahindiba kökü,papatya, nane yaprağı, zencefil kökü, kimyon yohumu, zerdeçal, kuşburnu, dondurularak kurutulmuş kuzu ciğeri, donurulmuş-kurutulmuş sığır ciğeri, dondurularak kurutulmuş sığır ciğeri, dondurularak kurutulmuş yaban domuzu ciğeri, dondurularak kurutulmuş işkembe, kurutulmuş – Enterococcusfaecium fermentasyon ürünü+ vitaminler ve mineraller


    yanında haftada 2 kez



    Animonda Carny konserve mama.

    yanında 3 günde bir Gimpet 12 vitaminli multi-vitamins paste. 2 cm sıkılarak.

    20 günde 1

    Orijen Treat ödül maması:



    3. ay

    Orijen Cat&Kitten Mama

    İçeriğinde tahıl ve patates yok. Tavuk ve diğer kümes hayvanları ile meyve sebzeler var.

    Kemiksiz tavuk, tavuk ciğeri, bütün ringa balığı, kemiksiz hindi, hindi ciğeri, bütün yumurta, bütün levrek, bütün somon, tavuk yüreği, tavuk kıkırdağı, tavuk ciğer yağı, tavuk yağı, kırmızı mercimek, yeşil bezelye, yeşil mercimek, güneşte kurutulmuş yonca, kurutulmuş su yosunu, balkabağı, su kabağı, ıspanak, havuç, elma, armut, kızılcık, tokoferoller, hindiba kökü, kara hindiba kökü, sarı papatya, nane yaprağı, kimyon tohumu, zerdeçal, kuşburnu, dondurularak kurutulmuş tavuk ciğeri , dondurularak kurutulmuş hindi ciğeri, dondurularak kurutulmuş tavuk, dondurularak kurutulmuş hindi, Enterococcus faecium fermentasyon ürünü, vitamin ve mineraller
    *taze olarak gönderilmiş

    yanında haftada 2 kez



    Animonda Carny konserve mama.

    yanında 3 günde bir Gimpet 12 vitaminli multi-vitamins paste. 2 cm sıkılarak.

    20 günde 1

    Orijen Treat ödül maması:





  • ElPoderoso kullanıcısına yanıt
    Bu kadar sık mama değiştirmenizi tavsiye etmem. Aynı firmanın ürünleri dahi olsa kısa sürelerde sürekli yeni mama verilmesi sindirim sistemini bozabiliyor. Bu durum da vücut direncinin düşmesine ve dolayısıyla virütik rahatsızlıklara zemin hazırlıyor.
  • 2 yaşındaki kısır erkek kedime yaklaşık 1,5 yıldır Orijen Cat&Kitten veriyoruz. Gayet memnunuz. Islak mamayı (Gimpet'in konserveleri) 2 günde bir veriyoruz epey sık gibi görülebilir ama yabancı kaynaklarda okuduğum kadarı ile en kötü yaş mamanın bile en iyi kuru mamadan daha iyi olabileceğini gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 26 Eylül 2016; 22:13:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    2 yaşındaki kısır erkek kedime yaklaşık 1,5 yıldır Orijen Cat&Kitten veriyoruz. Gayet memnunuz. Islak mamayı (Gimpet'in konserveleri) 2 günde bir veriyoruz epey sık gibi görülebilir ama yabancı kaynaklarda okuduğum kadarı ile en kötü yaş mamanın bile en iyi kuru mamadan daha iyi olabileceğini gördüm.

    Orijen Cat&Kitten yaz aylarında bana sıkıntı çıkardı. Sanırım kanatlı hayvanların etleri o dönemlerde yatkınlığı olan hayvanlar için alerjiyi tetikliyormuş. O yüzden 3-4 ay kadar Six Fish kullanıyorum. Aslında bu şekilde daha dengeli beslenmesini sağladığımı ve mamadan bıkmasını engellediğimi düşünüyordum ancak yakın tarihte yapılan araştırmalarda hem insanlar (özellikle çocuk ve hamile kadınlar için) hem de evcil hayvanlar için ton balığı, levrek gibi yüksek fosfor içeren balıkların sık tüketilmesinin zararlı olduğu söylenmeye başladı. Ne kadar doğrudur bilemem düşündürüyor yine de.

    Konserve mamayı da 2-3 günde bir veriyorum ben de. Hem su ihtiyacını düzenliyor hem de kabız vb. sindirim hastalıklarını engelliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 27 Eylül 2016; 12:37:42 >




  • ElPoderoso kullanıcısına yanıt
    Eğer tek kediniz varsa Sürekli Aşırı protein içeren orijenle beslemeniz çok ama çok sakıncalı. 2 kediniz varsa amenna koşturup duruyor bizimkiler. Tek kedi can sıkıntısından zaten kafayı yiyor evde birde o tahılsız protein deposu taze kurutulmuş poteinli mamaları yerse çok kötü olur diye düşünüyorum. Eb azından Acanaya geçin derim tabi siz bilirsiniz. Ödül mamalarını bile protein deposu olarak veriyorsunuz. Aman dikkat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

    Eğer tek kediniz varsa Sürekli Aşırı protein içeren orijenle beslemeniz çok ama çok sakıncalı. 2 kediniz varsa amenna koşturup duruyor bizimkiler. Tek kedi can sıkıntısından zaten kafayı yiyor evde birde o tahılsız protein deposu taze kurutulmuş poteinli mamaları yerse çok kötü olur diye düşünüyorum. Eb azından Acanaya geçin derim tabi siz bilirsiniz. Ödül mamalarını bile protein deposu olarak veriyorsunuz. Aman dikkat.

    Bunlar etçil hayvanlar. Tahıl yemek onların doğalarına ters. Mümkünse çiğ et verilmeli, olmadı çok yüksek proteinle beslenmeli bu hayvanlar. Tahıl ise asla verilmemeli. Aynısı insan için de geçerli.
  • Bonacibo uygun fiyatlı ve kaliteli bir mama gibi gözüküyor. Kullananlar varsa yorumlarını alabilir miyim ? Teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EspasSsanat E kullanıcısına yanıt
    Son almı şolduğum mama her türünden Bonacibo. Üç paket toplamda 15 kilo aldım Nisan ayında halen daha bitmedi. Geçmişten beri incelerseniz okursunuz. Denemiş olduğum mamalar hakkında yorumlarımı yazdım. Orijen, Acana, Proplan.
    Bugün Cumhur ve Bahar'ı veterinere götürdüm. Her ikisininde iç parazit aşıları yapıldı, dış parazit damlaları yapıldı ve Bahar Hanım'a kuduz aşısı yapıldı. 150TL'yi verdik. -Oh mis gibi- Tırnaklar kesildi genel muayene ve kontroller yapıldıktan sonra veteriner bana şöyle dedi. Kayhan bey bunu o kadar az kedi sahibine söylüyorum ki ama her ikisininde kilosu çok çok iyi. Karınlarını sıktı, gözlerine baktı, dişlerine baktı falan filan neyse. Oturduk konuşmaya başladık Proplan mama satıyordu ancak neden bilmiyorum sormadımda mama satışını bıraktığını söyledi -zaten içeriye girer girmez rafların boşluğu beni şaşırttı- bende başka bir firma ile mi anlaştınız diye sordum yok bundan sonra mama satışı yapmayacağım dedi. Konu nasıl oldu da hatırlıyamıyorum ama bonacibo kullanmama geldi az önce beni tebrik eden veterinerimiz bu mamayı önermiyorum dedi. Royal Canin, hills ve eskiden satmış olduğu proplanı önermeye devam etti ve ekledi 13 yıllık veterinerim ben mama konusun da aslında sizinle konuşmak istemiyorum ama ucuz satılan mamalarda tavuk toynağı, kemik vs vs kullanılıyor -emin misiniz diye sormak isterdim ama soramadım ayıp olmasın diye- hele kısırlaştırılmış erkek kedilerde çok büyük problemlere yol açabilir dedi. Kedimi çok sağlıklı buldu ancak kullandığı mamayı önermedi. Tabi şuda var bana bonacibonun kalitesiz mama olduğuna dair nokta atışı bir cümle kuramadı. Çünkü teyzemin kedisi Behzat 4.5 yıldır proplan kullanmasına rağmen idrar yollarında tıkanma olmuş ve neredeyse ölümden dönmüştü. Mama kötü tu kaka neden çünkü ucuz. Konuyu zaten burada kapattık. Ancak şunuda belirtmem gerekirki kedilerime haftada iki kere felix yada gurmet yaş mamaveriyorum. Bunun dışında gerçek ete ve gerçek balık etine bayılıyorlar -Bahar çiğ bile yemek istiyor, kan yalıyor hayvan anlamadım gitti. Çiğ et haastası (vermiyorum tabiki) etli yemek pişince yada balık pişince veriyoruz löp löp yiyorlar. Yani kısaca demem o ki ucuz olmasından dolayı kötü mama olabilir mi? Cevabı evet gibime geliyor. Bonacibo alıp denemek istedim kusma, tüy dökmede artış olsa idi derhal değiştirecektim olmadı olmadığı gibi birde veteriner kedilerin sağlığına şaşırdı. Ne zayıf nede kilolul tam idealler.

    Bonacibo o kadar kötüleniyor ki inanın artık ben de korkar oldum. Orijen, Acana, Proplan kulandım. Orijen, Acana ve N&D gibi mamaların bahçeli evi olanlar için ve 2 kedili olanlar için çok uygun olduğunu düşünüyorum. N&D ise hiç denemediğim bir mama çok kaliteli olduğu söyleniyor. Ne istiyorsanız onu yaparsınız tabi ama bu mama konusu çok karışık bir konu. Pahalı olan iyi midir peki inanın bunada evet diyemeyeceğim.

    Alacağımmama Proplan 10kg tavuklu mama olacak bonacibo o kadar kötülendiki Cumhur ile Bahar yerine ben hasta olacağım inanın.




  • kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt
    Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu seferde 10 kglık proplan tavuklu ve 5 kglık temizmamadan diyet mama alıp karıştırdım. en az 5 ay daha mama sorunum yok.
  • Arkadaşlar veterinerleriniz kedilerinize aşıları kaç tl'ye yapıyor, ne kadar sürelerle?
    Benimkilerin veerineri kuduz, karma ve lökosel aşılarının her biri için otl alıyor. 2 kedi için yılda 600tl ediyor.
    Dış parazit damlası için 2 ayda bir çağırıyor. Yani yılda 6 kere.
    İç parazit için ise 3 ayda bir çağırıyor. yani yılda 4 kere.
    Ben artık dış parazit damlası içinde yılda 4 kere göürüyorum. İç parazit aşısı ile birleştirdim. Her 2 kedimide aynı anda hem iç parazit aşısı hemde dış parazit damlası için götürüyoum yani Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarında. veteriner aşıların kayıtlaını tuttuğu için durumu fark etti ve kedileriniz kene kaparsa çok kötü olur dış parazit damlasını kedinizi getirmeden gelip benden alıp sizde boynuna yapabilirsiniz diyor. Yani illede 2 ayda bir. Bilmiyorum bazı forumlarda 4 ayda bile iç ve dış parazitlerin ev kedileri için yapılmasının yeterli olduğu söleniyor. sizin veerinerlerinizde aşılama süreleri ne kadar? Ev kedilerine kuduz aşısı yaptırmak gerekli mi? kedime neden kuduz mikrobu vereyim. anlamadım gitti ben bu işi. korkudan da yaptırıyoruz.
    2 kedim ve inanın onların bakımı bile beni madi açıdan zorluyor.
    2 kuduz + 2 karma + 2 lökosel = 300
    4 iç parazit = 30x4=120
    4 dış parazit = 30x4x=120
    Yaş mama =250 ( belki daha fazla)
    Kuru mama = 600 ( belki daha fazla)
    Kum = 6 x15 = 90 (belki daha fazla)
    Eskiyen malzemelerin değişimi = 100 ( belki daha fazla)
    + unutuklarım ve fazlalar = yılda 1650 2 kedi için.
    1650/12=137.5ayda
    Yuvarlarsak ayda 140 tl.
    Oyuncak masrafları da sayılmadı akla gelmeyenlerde vardır daha.

    Allah 3 ve -daha fazla kedisi olanların yardımcısı olsun.




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.