Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Haklısın hocam Bonacibo'da çok fazla yan ürün, un,mısır, pirinç var. Direk et yok gözüküyor. Peki sen ne önerirsin? Acana,Orijen, ND gibi markaları ben de almak isterim ama o kadar verecek param yok. Purina Cat Chow'a baktım o da çok uygun fiyata gözüküyor acaba o da mı aynı?


    Mamaların ücretleri konusunda haklısınız, bir şey diyemem. Bu durumda Petcurean ve Taste of the Wild markalarını alabiliyorsanız bu ikisine bir bakın. Ayrıca N&D'nin düşük tahıllı olanı tahılsız olana göre uygun fiyatlı. Düşük tahıllı alınabilir, bakmanızda fayda var. Cat Chow vasat bir mama. Şu markalar fiyat ve içerik bakımından size uygun gözüküyor. Exclusion, Matisse, Cimiao, Brit Care (tahılsız olan) ve Golosi. Bu grubun içinde içerik bakımından Exclusion öneririm.

    quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Bende mamadan anlamam ya banada spectrum mama verdiler ama bitmeye yakın nd alacağım geçen veterinere baktım orda vardı. Bana spectrum u veren eleman bayağı bi övdü ama ben inanmıyorum. Sizce spectrum nasıl bi mama.


    Aslında normal bir durum. Bu ticari kafadaki petshop ve veterinerler yüzünden sektör tamamen ticari boyutta. İnsanların akıllarını da karıştırıyorlar. Muhtemelen satan kişiye de içindekileri sorsanız mamanın arkasına bakmadan söyleyemez :) Neyse konu dağılmadan cevap vereyim. Spectrum içinde et yerine et proteini, balık yerine balık proteini, tavuk ciğeri yerine tozu, mısır, mısır gluteni yani tahıllar barındıran yerli bir mamadır. Bonacibo gibi mamalardan daha iyi ama içeriğine baktığımda yetersiz ve kalitesiz. Bu mama krill içeriyor. Krill koymak yerine gerçek et koymak çok daha mantıklı. Yani bu tarz mamaların kedi ya da köpek tüketimine uygun olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki doğalarına aykırı. Bu hayvanlar otçul değil, etçil. Bu yüzden yan ürün, et türevleri, tahıl, mısır, pirinç, glüten bunlar çöp ve zararlı içerikler. Şunu net olarak belirteyim. Bir kuru mamanın içinde misal tavuk eti (%22) yerine tavuk eti proteini yazıyorsa kaçınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 26 Mayıs 2017; 1:26:7 >




  • Teşekkürler hocam araştıracağım. Şu an kedim ishal zaten. Hills diyet maması alın dedi veteriner. Onu kullanıyordu 1 haftadır biraz düzelme oldu bugün tekrar Bonacibo verdik yine aynı olmaya başladı. Bir türlü geçmedi ishali. Veterinerlik fakültesine gitmem lazım tahliller için çalıştığımdan vakit olmuyor.
  • Hocam bilgilendirme ve aydınlatmanızdan dolayı teşekkür ederim. Tabi sadece bizi aydınlatmıyor aynı zamanda bir canlının beslenmesine ve yasam kalitesine destek oluyorsunuz. Şimdi ben oğluma yeni bi mama alacağım ve spectrumu tek vermeyip yeni aldığım mama ile karşılaştırarak vereceğim ama yine size bi sorum olacak önce nd tahsilsiz almayı düşündüm fakat bazı yorumlarda tahsilsiz mama ishal ediyor yada uzun vadede karaciğer yağlanması kolestrol vs gibi hastalıklara sebep oluyor diyenler gördüm bunun için az tahılı alayım diye düşünüyorum sizce az tahıllımı almalıyım tahılsız mı birde bu mamaların balıklı olanımı tavuklu olanımı yoksa kırmızı etli olanımı daha sağlıklı olur hani benim kafama yatan balıklı olan ama sizin tavsiyeniz benim için önemli şu kediciği spectrum mamadan bi an önce kurtaralım diyorum. Çünkü mama yedikten sonra çok şu içiyor acıyorum garibe.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En İyi Kedi Maması ?

     En İyi Kedi Maması ?

     En İyi Kedi Maması ?

     En İyi Kedi Maması ?



    Hocam bi zahmet birde şu bizim oğlanın ırkı nedir biliyorsanız söyler misiniz.

    Biz bunu petshoptan aldık kediye ücret vermedik malzeme almamız karşılığında verdiler bizde bütün gıda kum yatak taşıma çantası vs. Aldık kedimizide aldık geldik bu kedicik 8 aylıkmış british diye verdiler sahibi getirmiş bedava bırakmış ben bakamıyorum demiş. 1 haftadır bizde çok akıllı eziyetsiz ve bi o kadar sevimli çocukları tırmalamıyor tabi bizide. Kucağa hiç gelmiyor genelde kendi halinde ama sevmek istersek hemen uyum sağlıyor. Karakter olarak british ı andırıyor hani ben anlamam internetten okuduğum kadar ile ama forumda sordum tekir dediler veya melezdir dediler sizce nedir acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Benim kedimde de 3 haftadır ishal var, veterineri değiştirdim, çok da iyi etmişim!

    Öncelikle; eczaneden reçetesiz de alınabilen Azitro 200mg toz verdi (antibiyotik) onu bitirin dedi (gece-gündüz farketmez, saat başı uyanıp 5-10ml şurup içirmeniz gerekiyor, ml ayarlaması için 5 veya 10ml'lik şırınga da almalısınız) bitince ishal devam ediyor olacak endişelenmeyin dedi (öyle de oldu), sonra da Reflor saşe verdi yine eczaneden alınan bir şey, günde 1 net 10ml o şuruptan içmesi gerekiyor. (toz ilacı su ile karıştırdığınızda şuruba dönüşüyor onu içiriyorsunuz iki ilaçta da)

    Şu an tuvaletteki dışkı sayısı aynı ama formda katılaşma olmaya başladı.

    Bu da benden size kedi dostu kıyağı olsun.
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Söylemeyi unuttum:

    Hill's Young Adult Sterilised with Chicken kullanıyoruz, mamayı 1 hafta içinde kademeli olarak değiştirip hassas sindirim için olan tahılsız bir mama alın 2kg'lık (Brit Care Lilly aldım) o bitince 7. yaşını doldurana kadar Orijen Regional Red kullanacaksınız dedi.

    Doktorumuz Farmina PetLife satıcısı ve kendi sattıkları üzerinde hiç durmadı bile. Bunu da şundan söylüyorum; adam para kazanmayı değil, hayvanların iyi bakılmasını istiyor. Tüm bu anlattıklarım için sadece bir kez muayene parası verdim. Çoğu "iyi" veteriner malesef "iyi" tüccarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocco_reccy -- 26 Mayıs 2017; 12:2:59 >
  • Konudaki tüm yazılanları okudum. Kısaca anladıklarımı özet geçeyim. Okumaya üşenenler ve bilgilenmek isteyenler için yararlı olur umarım.

    - Araştırmalarıma ve yazılanlara göre piyasadaki en iyi mamalar Orijen, Acana ve ND'dir. Bunlar yüksek oranda et, vitamin vs. mineral içeriyor. Ancak bu mamalar gerçekten pahalı. Maddi durumu iyi olmayanlar alamaz. Benim gibi.

    - Bu mamaların dışında orta seviyede kaliteli ve yukarıdaki markalara göre daha uygun fiyatta diyebileceğimiz markalar ise Royal Canin, Pro Plan ve Hills'dir.
    Ancak çoğu kimse bu markaların bile yurtdışında market maması olarak sayıldığını ve Türkiye'deki fiyatların neredeyse 4'te biri fiyatına satıldığını söylüyorlar. Evet ülkemizde bu markalar çeşitli nedenlerden dolayı yurtdışına oranla çok pahalı. Ancak bu markalara yine de ortalamanın üstünde diyebilirim.

    - Whiskas, Goody gibi mamalar ise hayvan sahipleri ve veterinerler tarafından genelde vasat ve kalitesiz olarak görülüyor. İçerisindeki bazı maddeler dolayısıyla kediler çok seviyor olabilir ama aslında kalitesiz mama olarak görülüyorlar.

    - Yaş mama ve vitamin olarak ise ben Gimcat diğer adıyla Gimpet'in ürünlerini tavsiye ediyorum. Kaliteli bir firma oldukları söyleniyor.

    - Bonacibo yani Temizmama konusunda ise kararsız kaldım. Fiyatları gerçekten çok ucuz. Maddi durumu iyi olmayanlar için birebir. 5 kg mama şu an sadece 40 lira. Mamadan çok memnun olan da var çok şikayet eden de. Firma sahipleri kendilerinin ucuz mama sattıklarından dolayı veteriner ve kullanıcılar tarafından karalandıklarını belirtiyor. Şahsen ben yavru kedime yaklaşık 2 ay Bonacibo kitten mama verdim. İlk başlarda beğendi pek bir sorun yaşamadık. Ama şu an eskisi gibi pek iştahlı yemiyor. Mamanın içeriğine baktığımızda ise mamayı kötüleyenlerin dediği gibi genelde tahıl, mısır, pirinç, un, yağ gibi maddeler taşıdığını yani yan ürünlerin çok olduğunu görüyoruz. İşin uzmanlarının dediği gibi kaliteli bir mamada yüksek oranda taze et olması gerektiğinin, sebze ve meyvelerle de ayrıca desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani Bonacibo'ya kaliteli demek pek içimden gelmiyor.

    - Mamaları ve diğer kedi ürünlerini internetten alanlar için ise Zooplus'ı tavsiye ederim. Kendileri zaten çok güvenilir bir firma. Haber bültenlerine üye olursanız ilk alışverişe 5 lira + %10 indirim yapıyorlar. Kargo çok hızlı ve ilgili bir firma. Ayrıca gittigidiyor ve N11 gibi sitelerde de çoklu mama alımlarında 10 kg ve üzeri diyebiliriz uygun fiyatlarda mama var. Çek kupon vs. kullanarak da daha da uyguna mama alabilirsiniz.
    Umarım faydalı bir yazı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 26 Mayıs 2017; 21:38:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Hocam bilgilendirme ve aydınlatmanızdan dolayı teşekkür ederim. Tabi sadece bizi aydınlatmıyor aynı zamanda bir canlının beslenmesine ve yasam kalitesine destek oluyorsunuz. Şimdi ben oğluma yeni bi mama alacağım ve spectrumu tek vermeyip yeni aldığım mama ile karşılaştırarak vereceğim ama yine size bi sorum olacak önce nd tahsilsiz almayı düşündüm fakat bazı yorumlarda tahsilsiz mama ishal ediyor yada uzun vadede karaciğer yağlanması kolestrol vs gibi hastalıklara sebep oluyor diyenler gördüm bunun için az tahılı alayım diye düşünüyorum sizce az tahıllımı almalıyım tahılsız mı birde bu mamaların balıklı olanımı tavuklu olanımı yoksa kırmızı etli olanımı daha sağlıklı olur hani benim kafama yatan balıklı olan ama sizin tavsiyeniz benim için önemli şu kediciği spectrum mamadan bi an önce kurtaralım diyorum. Çünkü mama yedikten sonra çok şu içiyor acıyorum garibe.


    Rica ederim. Elimden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum. Evet, mama değişikliklerinde kademeli olarak geçiş yapın. Kedinizin gerek şuan yemekte olduğu mamayı bırakması gerekse de ishal veya yememezlik gibi problemlerin önüne geçmek için aşamalı bir şekilde mamayı değiştirin. Örneğin, ilk gün %75 eski mama %25 yeni mama, ikinci gün %50 eski %50 yeni mama, üçüncü gün %25 eski %75 yeni mama ve en son artık yeni mamasını verebilirsiniz. Şimdi, mantıklı konuşmam gerekirse tahılsız bir mama ishal etmez. İshal eder diyenlerin bunu kanıtlaması gerekiyor. Ayrıca bunu söyleyenlerin kedisine ekstra neler yedirdiklerini veya mamayı hangi ölçüde verdiklerini de bilmiyorum. Şöyle bir gerçekte var, gerçek bir mama zaten tahılsız olur. N&D'nin düşük tahıllı maması var ama bu tamamen ticaridir. Tabi şunu da belirteyim, n&d'nin kullandığı yulaf, diğer tahıllı mamalar buğday, mısır vs. kullanıyor. Yulafı buğday ile karıştırmamak lazım. Çöp içerik olan yulaf değil, buğdaydır. Kendimden örnek verecek olursam 5 yaşlarında tekir kedim var. Bunun 4 yılı Orijen (Six Fish) yedirdim. Arada nadir de olsa değişiklikler yapmadım mı, tabi ki yaptım. Diğer orijen ile n&d tahılsız değişiklikleri yapmıştım. Şuan Petcurean Go (somonlu) yediriyorum. Bundan önce de 3-4 paket Tow (Taste of the Wild) yedirdim. Benim de önerim balıklı (soğuk su balığı) ve alternatif olarak kuzulu mama. Kümes hayvanlı bir mamaya açıkcası gerek yok. Kediniz muhtemelen Scottish Fold kırması gözüküyor. Yüzü Scottish Fold, kulakları normal.

    Not: Veterinerlerin ya da satıcıların önerilerini mutlaka sorgulayıp araştırınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 31 Mayıs 2017; 1:31:13 >




  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Tamamen doğru toparlamışsınız. Ben de neredeyse 2 yaşında kedi sahibi olarak %100 katılıyorum.
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • Royal Canin.
  • Acana pacifica kullanıyoruz balıklı olduğundan dolayı kedimiz severek yiyor. Bundan öncede Acana Grasslands kullanmıştık fakat pacifica daha çok sevdi.

    Islak mama olarak Brit Care mamalarını kullanıyoruz. Vitamin olarakda Gimcat malt ve multivitamini kullanıyoruz.
  • SiYaH kullanıcısına yanıt
    4 aylik kedi icin uygun mu acaba bu mama?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

    4 aylik kedi icin uygun mu acaba bu mama?

    Evet, uygun. Acana'nın kedi mamaları tüm yaşam evreleri içindir. Dolayısı ile yavru ya da yetişkin farketmez. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var. Veteriner önermediyse daha doğrusu kedi ya da köpeğinizin tespit edilen bir eksikliği bulunmuyorsa vitamin vb. içeren ürünleri vermeyin. Vitaminin fazlası zararlı. Zaten maması orijen, acana gibi kaliteli ise ekstra bir vitamine ihtiyaç olmaz.
  • 4 aylik kedi hocam. Sahiplendigim zaman pet shopcu acik olarak royal canin kitten verdi. Kedi yiyor su an. Arada bir cavdar ekmeginin icinden kucuk parcalar,beyaz peynir,yumurta sarisi ve dreamin(yanlis yazmis olabilirim)balikli odul mamasi veriyorum.



    Sknti olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Severek yiyecektir önce düşük kg olanı veya test amaçlı promosyon isteyin beğenecektir mutlaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

    4 aylik kedi hocam. Sahiplendigim zaman pet shopcu acik olarak royal canin kitten verdi. Kedi yiyor su an. Arada bir cavdar ekmeginin icinden kucuk parcalar,beyaz peynir,yumurta sarisi ve dreamin(yanlis yazmis olabilirim)balikli odul mamasi veriyorum.



    Sknti olur mu?

    Anladım. Royal yiyebilir ama içerik olarak kötü ve önermediğim bir mama. Bu yüzden acana veya içerik olarak bu seviyede bir mama alıp yedirmenizi öneririm. Ekmek kesinlikle vermeyin. Ödül mamasının da nadir verilmesinden yanayım. Netice bu tip ödül mamaları veya macun gibi ürünlerin içerikleri organik değil ve hemen hemen hepsi ticari. Zaten içlerinde 2-3 marka içerik olarak gerçekten kaliteli. Bunun dışındakiler kötü. Eğer yine de ödül maması vermek istiyorsanız orijen'in ödül mamaları mevcut, bakabilirsiniz.




  • Tesekkur ederim. Cogu kisi gimpat i ovmus bakalim onun urunlerini deneyecegim. Acananin hangi mamasi hocam. Butceyi zorlamasin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

    Tesekkur ederim. Cogu kisi gimpat i ovmus bakalim onun urunlerini deneyecegim. Acananin hangi mamasi hocam. Butceyi zorlamasin :)

    Pacifica ya da Grasslands alabilirsin. Ben olsam pacifica'yı tercih ederdim. Bence mamayı almadan önce firmadan bir ücretsiz tester talep et. %100 yer diye bir şey yok. Mesela benim kedim Acana yemiyor, orijen'i iştah ile yiyor. Bu yüzden tester istemek faydalı. Muhtemelen yer diye düşünüyorum ama sen yine de tester iste sonrasında mamayı satın alırsın.
  • Anladim hocam tsekkur ederim. Mesela kediler zeytini seviyor diyorlar ama benim kedi koklayip koklayip yemiyor. Az once peynire bulastirip ufak bir parca zeytini yedirdim



    Herkesin agiz tadi farkli olabildigi gibi hayvanlarda da mevcut bu olay :)



    Testeri nasil isteyecegiz hocam? Firmadan mi isteyecegiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.