Şimdi Ara

En İyi İngilizce Sözlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
10.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lise 3 öğrencisiyim. Bu sene ingilizcemi geliştirmek istiyorum ve buna kelime öğrenmekle başlıcam. Günde 30-40 kelime öğrenerek başlamayı planlıyorum.
    Fakat aklıma takılan birşey var. Şimdi hangi sözlüğü almalıyım, en kolay hangisiyle öğrenebilirim. Birde okunuşlarıyla birlikte olması lazım. Kullanan, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler



  • arkadaşım. sana 2 şey önerebilirim. biri kesinlike busuu dur. Busuu ya kayıt olacaksın. Yeni üye olduğun için dil bilgisi bölümü bedava oluyor. Alıcaksın defteri kalemi önüne, 1 ay içinde o dil bilgisi bölümünü bitireceksin sonra da tekrar baştan başlayıp kelime öğreneceksin. Zaten bir çok konu var. Direk günlük konuşmaya dayalı herşey. Hatta geçenlerde bir konuya denk geldim. Buluşma konusuydu. I like ur lips,can I kiss them? diye bir cümle vardı.
    Busuu online bir site ve birçok insanla diyalog kurabilip arkadaşda olabiliyorsun.

    Yalnız bu siteyi biliyorsan sığır gibi kalacağım burada

    2. bir site daha önerebilirim. özkan çelen diye bir ingilizce hocası var. onun sitesi var. O adam gerçekten çok iyi anlatmış. Videolar çok yararlı ve anlaşılır.Kesinlikle öneririm. Orayıda bitirmiştim İngilizce öğrenin. Affetmeyin




  • Sana önerim ygs ye çalışman kardeşim ingilizceyi öğrenirsin hazırlıkta
  • sözlükten ziyade kaliteli bir translater ile hem kelime öğrenir hem de okunuşlarını kaparsın. translater ların içinde ufak tefek kelime ile alakalı oyunlarda mevcut. bu sayede kelime hazneni geliştirirsin. Sözlükle olacak iş değil. Kelimeyi öğrensen okunuşunu tam çıkaramazsın.


    www.busuu.com da bu konuda iyidir arkadaşın dediği gibi.
  • Ben şöyle planlıyodum, sözlüğü dışarı çıkarken yanıma alıp, otobüste yolda falan kelime ezberlemekti. Dediğiniz sitelere bakıcam. Zamanları öğrenmem en fazla 1 ayı alır, 1 ay da da zamanları yer yutarım heralde. O yüzden kelimeye ve aksana önem veriyorum.
    Bu arada İngilizce öğrenme istediğimin sebebi Dış Ticaret istemem. İng. ve İspanyolca çalışıyorum
  • Redhouse
  • Bende Oxford İngilizce-Türkçe sözlük var gayet memnunun yalnız fonatik alfabeyi öğrenmeni kesinlikle tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FesliyenliYmrta

    Ben şöyle planlıyodum, sözlüğü dışarı çıkarken yanıma alıp, otobüste yolda falan kelime ezberlemekti. Dediğiniz sitelere bakıcam. Zamanları öğrenmem en fazla 1 ayı alır, 1 ay da da zamanları yer yutarım heralde. O yüzden kelimeye ve aksana önem veriyorum.
    Bu arada İngilizce öğrenme istediğimin sebebi Dış Ticaret istemem. İng. ve İspanyolca çalışıyorum

    1 ayda zamanları nereye yutuyosun present perfect'ti bilmem neydi bunların farkları var ha günlük ingilizceyi öğrenicem diyosan bu farklara pek gerek yok ama resmi ingilizceyse bu farkları öğrenmeden olmaz ve bence 1 aydan fazla sürer
  • Golden Dict tavsiye ederim. İçeriği çok geniş ve bir kelime yazdığın zaman o kelimeyle ilgili herşey çıkıyor. Nerelerde kullanıldığını vs anlatıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

    Golden Dict tavsiye ederim. İçeriği çok geniş ve bir kelime yazdığın zaman o kelimeyle ilgili herşey çıkıyor. Nerelerde kullanıldığını vs anlatıyor.

    Teşekkürler. Başka tavsiyelerin de varsa iyi olur.
  • http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/

    hem websitesi, hem ios için uygulaması (OALD) hem de kitap olarak alabilirsin. fiyatı biraz tuzlu olabilir diğer sözlüklere göre.

    temel 2000 kelimeyi bitirdikten sonra ingilizce-türkçe sözlük kullanımını azaltmaya bak, eğer anlamı çıkaramıyorsan seslisözlüğe bakarsın.

    edit: fonetik alfabeyi mutlaka öğren.

    http://www.teachingenglish.org.uk/article/phonemic-chart

    alta doğru inersen sesleri görebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karberion -- 10 Mart 2016; 23:02:11 >




  • Turengtir falan hiç haz etmem. İngilizce - Türkçe sana bi fayda etmez. Eğer akademik hayatında azıcık elinde dil olmasını istiyorsan. Oxford veya ingilizce-ingilizce kullan.
  • Red house var iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kelime ezberlemekle öğrenemezsin, gidip level 1 kitap al, kendini okumaya zorla bilmediğin anlamadığın kelime/cümlelerin üstünde dur zamanla ilerletip level 2 ye geçersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.