Bende vinzip vardı , birkaç gün önce vinrar yükledim, ama zipli dosyalarda ihtiyacım olur diye vinzip"i silmemiştim. Yani şimdi vinzip'i silebirmiyim arkadaşlar.
Sil gitsin bişey olmaz .ziplileri de açar Winrar.
xp zaten açıyo sıkıştırılmış dosyaları..
winzip veya rar'lilari acamiyor ama :::-)
winrar winzipe gore daha cok s?k?st?r?yor ama daha yavas.
winace en iyi sıkıştırmaya sahipti sanırım.
winzip en iyisidir. kör topal çok iyi idare ediyor.[frndsp]
winace butun formatları tanır WinACE - winarın son versıyon sıkıstırılmıs dosyaları acamıyordu :-/ Sıkıştırma olayı sectiniz ayara bağlıdır Tavsiyem WinRAR
Toplam 6.53 MB JPEG Formatında Resim diyelim , sıkıltırma oranları asagıdakı gıbı
Format Sıkıştırılmış Dosyanın Boyutu
ZIP 6.48 MB,RAR 6.49 MB,ACE te ise 6,40 MB
jpeg sıkışmazki onlar zaten sıkıdır..bazen jpegi sıkıştırırsın orcinalinden bile büyük olur ebadı..bide word belgelerini sıkıştır dene bak..
wintar çok kral program nette arat bulursun...
Öncelikle jpeg'de sıkıştırma diye bir olay pek sözkonusu değil, bu işi yapan programlar var. Fakat, onlar dosyayı sıkıştırmıyor sadece resim kalitesini düşürerek resmin daha küçük boyutlara inmesini sağlıyorlar. Sıkıştırma programları en iyi metin dosyalarını sıkıştırırlar bu sebeple metin dosyasında sıkıştırmayı denerseniz daha iyi olur. Bu hiç bir zaman bir sıkıştırma programının daha iyi olduğunu göstermez. Winrar'ın en büyük avantajı kullanımın kolay olması ve eğer rar formatında sıkıştırıyorsanız dosyayı istediğiniz boyutlara bölerek sıkıştırabilmeniz. Zip'te bölme olayı yok, sadece disketlere bölebiliyor oda çok kullanışsız. Ayrıca zip'li bir dosya da bozulma durumunda tüm dosyayı kaybedersiniz, rar da ise sadece bozulmuş alanı kaybedersiniz. Yıllardır rar kullanıyorum ve kesinlikle alternatif tanımıyorum.
Winrar dan hayatta vaz geçmem cok güzel düşünülmüş hakikaten profesyonel ...
JPEG de zaten bir sıkıştırma rutini kullanılıp karakterlerin dizimi gelecek en karmaşık hale geldiği için Extradan sıkıştırma yapılırsa %1 den büyük sıkıştırma gerçekleştiremezler..
winrar +1
WİNACE kullanımı başlarda biraz zor ama alışınca bırakılmıyor
Winrar muhteşem fakat winzip daha hızlı
ben hem winrar hemde winzip kullanıyom, winrar daha kullanışlı geliyor bana
WinRAR Kullanıyorum +WinZip Ama WinACE'in dah iyi şıkıştırdığını biliyorum...