Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
557.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çaykur altınbaş içen başka bir şey içemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HakikiVisco


    quote:

    Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

    Arkadaşlar izninizle bu konuyu tuttum ve sahip çıkmak istiyorum

    çay deyince uzmanına yani bana danışabilirsiniz

    bir Karadeniz'li olarak günde 15 bardak çay içen bir vaka olduğum için Türkiye il sınırları içerisinde üretilen
    ve satılan bütün marka çayların hepsini tek tek denemişliğim vardır

    iyi bir çay demlemek için şahsi önerilerim

    şahsen ben çayımı hergün günde 2 kez Semaverde demleyip içerim!
    özellikle kömür ateşinde yanarak semaver ocağında demlenen çayı içmenizi şiddetle tavsiye ederim ki
    evde ocakta yaptığınız veya dışarıda içtiğiniz en iyi çayı bile beğenmeme durumuna düşerek yahu ben hayatımda hiç çay içmemişim demekki dedirtiyor

    benim en değerli ekipmanım onsuz çaya çay demem
     En iyi çay markası hangisi?


     En iyi çay markası hangisi?


    tavsiye edebileceğim şu iki marka çay olarak en iyisidir. gerisi hikaye buna liptonda dahil!

     En iyi çay markası hangisi?
     En iyi çay markası hangisi?


    ayrıca çaykurun tenekede bulunan tomurcuk çayını mutlaka almalısınız
     En iyi çay markası hangisi?


    nedenmi_? tomurcuk çayı normal demleyeceğiniz çaya lezzet katar ve içimi keyifli hale getirerek çayın sertliğini ve açılığını alır

    alacağınız çay mutlaka yarım kiloluk paket olanını alın. ( kesinlikle 1 kilo olan paketi değil )

    aldığınız yarım kiloluk paketi açın ve komple bir geniş derin temiz bir kaseye hepsini boşaltın

    sonra ayrıca aldığınız tomurcuk çayın hepsini yarım kiloluk çayın içine boşaltıp kaşıkla veya elerinizle harmanlayın

    sonra harmanladığınız çayı geri çay paketin içine doldurup azını iyice kapatıp saklayın

    semaverde veya mutfakda ocakta çay demlemeye başladığınızda bu hazırladığınız paketten kullanabilirsiniz

    ayrıca: üst demlik olarak kesinlikle kaliteli bir Porselen demlik kullanın
    çünkü porselende demlenen çayın tadı ve içimi daha lezzetli hale geliyor
    aleminyum , çelik , vs demliklerden uzak durun

    ayrıca çayı demliğe koymadan önce demlik içine konulan ince tül şeklinde çay flitreleri satılıyor 1 ytl

    bunuda ihmal etmeyin! yoksa ağzınıza gelen çay yaprakları sinirinizi bozabilir

    flitre kuru olmalıdır ve flitreye koyduğunuz kuru çayı hafifçe çalkalayarak tozlardan arındırın
    sonra demliğe yerleştirin!
    sonra kaynamış suyu çok yavaşca demliğe aktarın ve kısık ateşte en az 15 dkk bekleyin


    selam. bu yazıyı ilgiyle okudum. ama hazır bulmuşken, bilgilerinden daha çok yararlanmak istiyorum. madde madde sorarsam belki daha kolay olur.

    1.) iletilerinden birinde ankara'da olduğunu yazmışsın. o zaman bu sahip olduğun ekipmandan nerede ve yaklaşık ne fiyatlara bulabileceğimi sormak istedim.

    2.) ayrıca, kömürü yakma işini nasıl yapıyorsun? evin içinde mi ve kömürün yanması için yardımcı bir madde kullanarak mı? (balkonda dersen bana uymaz. sonra evin içinde kömür ateşi falan işi uygun olur mu bilmiyorum.) :))

    3.) sonuçta et pişirmiyoruz. kapalı kabın içindeki su alttan ısınıyor ve kaynıyor. peki neden lezzet iyi oluyor kömür ateşinde diye aklıma takıldı. "hiç çay içmemişim" dedirtebilecek etkinin ne sebeple oluştuğunu kavramaya çalışıyorum. :))

    4.) ben tomurcuk falan sevmiyorum. sanki esanslı çay gibi oluyor o zaman. yani bir yere gittiğimde bir-iki bardak tomurcuklu çay tamam ama evde sürekli esanslı bir çay sanırım sevmem. acaba bu iki çay iyidir dediğin çayları katışıksız içim için de önerir misin? (aynı zamanda şekersiz içiyorum) bir de üşengeç olduğum için cam kupada içiyorum, git gel az olsun diye. sen ince belli bardakta mı içiyorsun diye sadece meraktan sormak istedim. (yoksa ince belli çay bardağında lezzet ayrı bir güzel oluyor, biliyorum)

    5.) çay demlemede değişik yöntemler denemişliğim var. a) mesela senin tül filtreye koyup toz silkeleme olayından farklı olarak ben bir de tül filtre içinde muslukta soğuk suyla yıkayıp, suyunu sıkıp demliğe koyuyorum önceden. ve altındaki su kaynamaya yakın demliyorum. (ama suyu tam kaynamadan yakalamaya çalışıyorum. o zaman daha lezzetli oluyor.) b) çayı tül içinde yine yıkayıp, sonra demlik içine de soğuk su koyup çaydanlığın altını da yakıyorum. alttaki su kaynamaya başlayınca buharından üstteki su da ısınıp demleniyor. bu şekilde demlenen çayın lezzeti daha uzun süreli korunuyor. (kocaması gecikiyor) (bu yöntemleri denedin mi hiç?) (bu yöntemleri hiç denedin mi ve senin farklı yöntemlerin var mı?)

    6.) bol porselen demlik çeşidi bulabileceğim yer biliyor musun? esasen, alırken içine su koyup ucundan dökerek akış için uygun olmadığını kontrol etmek lazım. mesela kimisini fazla eğmek gerekebiliyor ve bu defa kapak olan üst kısımdan da akıyor vs vs.

    7.) çeşitli su arıtma cihazları var. onlarla hiç musluk suyundan yapmayı denedin mi? şu "hiç çay içmemişim" diyeceksiniz demişsin ya. işte o durumu yakalamaya çalışıyorum. başka tavsiyelerin varsa, dinlemek isterim.

    (aklımdaki konulardan madde madde bahsettim. ne kadar ayrıntı olursa o kadar iyi olur ve ayrıntıları severim. şimdiden teşekkür ederim vereceğin yanıtlara. bir konuyu sahiplenmek kolay değil. )




    1- Semaveri Samsun'dan sözenler firmasından bir arkadaşıma getirtmiştim. sözenler bu işin ehlidir. kaliteli semaver şehir merkezleirnde pek bulunmaz.
    şu piyasada satılan semaverlerin çeliği kalvanizi iyi değildir zamanla iç su haznesi paslanır
    ve yapısı gereği sağırdır, yani yanarken çekişi çok kötü. odunu kömürü tutuşturmak derttir ortalık sis bombası atılmış gibi olur
    ateşi harıl harıl yakabilmek için illaki başında durup alttan su kaynayana kadar ateşe yelpaze yapmanız gerekebilir

    2- kış aylarında balkonda, yaz aylarında bahçede bağda piknikte yakarım. alt hazneye ilk önce 2- 3 avuç kömür üstünede biraz gazate kağıdı ve en üstede biraz odun parçası ile tutuşturup kendi haline bırakırım. su 15 dkk da kaynar iyice ve üst demliği hazırlamaya girişirim. ara ara ateşi takip ederim tek tük kömür veya odun takviyesi yaparım.
    yalnzı unutmayın, alttaki soğuk suyu kaynatana kadar alttaki ateş harıl harıl yanmalı. yoksa 2 saatte suyu kaynatamazsınız.
    işte piyasadaki ne olduğu bilinmeyen semaverler ile su kaynatıp çayı demlemek tam işkencedir.
    ayrıca alt su deposunun üstündeki kapakları bağımsızdır su kaynayınca kenarlardan hoşu hoşur taşar.
    sözenlerin semaveride böyel olumsuzluklar yoktur adamların işçiliği ve malzemesi 4/4 lüktür.

    kısaca semaverde tek marka sözenler'dir

    3- odun veya kömürde ateşinde pişen etin ve kaynayan çay su lezzetli olur. çünkü tamamen doğal ortam araç gereçlerini kullanmış oluyorsun.


    4- ben çayı her zaman ince belli cam bardakta içerim. çünkü bardağın yapısı gereği her içtiğin bardak çayı kademe kademe azar azar içtiğin için çaydan zevk alırsın.
    ve doldur bi tane daha diyorsun.
    büyük kupa vs bardaklarda içilen çay bana yavan gelir tat alamam. 1 kupa bardak kullanarak çayı bir anda içip bitirmek çay zevkini kısa sürdürür tad da alamazsın.

    tomurcuk yani bergamut kokulu çayı genelikle herkes sever demlenen çayın sertliğini alır içimi yumuşatır ve sonradan içtiğin çaydan miden kazındırmaz. gece uyuyacaksanda uykunu kaçırmaz , vücudu rahatlatır iştah açar.
    tomucuk katkı kullanarak açık arazide veya ev bahçesinde demlenen çayın kokusu heryere yayılır ve ohhhh ne güzel kokuyor çaymı yaptınız dedirtir
    kaliteli 2 - 3 çayı karıştırıp harmanlamak daha iyi sonuç verir

    5- ben her zaman alt su kaynayınca üst porselen demliğe az su çekerim ve çalkalayarak demliği az ısıtırım geri demliği boşaltırım. sıcak kaynayan suyun üstüne koyarım
    ve kuru tülün içine demlenecek kadar kuru çayı doldururum ve iyice silkelerim tozu gitsin diye.
    sonra üst porselen demliğe kaynayan suyu hemen doldurup çay doldurduğum tülüde demliğin içine suyun üstüne yavaşca bırakırım.

    kuru çayı önceden suyla vesayre yıkarsan çayın tadını bozarsın! ve ilk önce çayı demliğe koyup üstüne sıcak suyu çekersen çayda istediğin rengi yakalayamazsın.bulanık olur.
    benim kullandığım yöntemde çay kıpkırmızı berrak cam gibi çıkar ve demliğin içindeki çay bozulmadan tam lezzetinde bekleme süresi 2 saati bulabilir.

    6- mutfak için araç gereç billuriye dükkan vs mağazalarda her türlü porselen bulunur. tavsiyem Güral veya Kütayha porselendir. porlanda olabilir
    her ne olursa olsun isterse çayı porselende yapın.

    7- su tavsiyesi olarak şebeke çeşme suyundan vs arıtmalardan uzak dur.
    günümüzde satılan belli başlı markalar vardır Erikli, Sırma , niksar tavsiye edebilceklerim arasında 5 LT pet şişe koca semaveri doldurmaya yeter.
    keşke köyde dağda bayırda yaşama imkanımız olsada şu eriyen karların oluşturduğu dereden akan suları bilirsiniz, böyle doğadan gelen kaynak sular ile çay yapmak bin kat daha iyi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

     En iyi çay markası hangisi?


  • surİyeden kaçak layalİna ceylon tea gayet güzel
  • üst düzey krom kaplı kaliteli kalvanizli paslanmaz uzun yıllar kullanabileceğiniz bir semaver sahibi olmak istiyorsanız

    bu firmadan yani sözenlerin kendisinden bu ürünü satın alıp getirtebilirsiniz.


    http://www.sozenlersemaver.com/urunler.htm

    bunun dışındaki semaverlerden uzak durun.
  • valla benim bildiğimm en güzel cay tirebolu 42 dir özel bir caydır fiyatıda pahallıdır isteyen siparis etsin internetten bi denesin özel hazırlanır sanrıım 1000 gr 12,50tl olması lazım

     En iyi çay markası hangisi?
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     En iyi çay markası hangisi?
  • Irak ve çevresinden gelen, oralarda yetişmiş çay içiyorsanız bilin ki ABD'nin savaş sırasında bolca salladığı nükleer bombalardan yayılan radyasyonu da içiyorsunuz.

    İkincisi, Seylan çayı ile Karadeniz çayı, elma ile armut gibi birbirinden farklıdır. Çok sert bir çay olan Seylan çayını normal Türkler, sadece yerli çayla harmanladıklarında içebilir. Yoksa zehir gibi bir şeydir.

    Üçüncüsü, çayı çok pratik demlemek için ben kullan-at tarzı kağıt filtreler kullanıyorum. Kolisi 60 TL. İçinde 40 kutu, her bir kutuda 25 filtre var. Linkteki cebi arayıp sipariş verebilirsiniz.

    http://www.demlemeposeti.com/

    Not: En iyi Türk çayı, Doğuş Export'tur. Bu aralar yine piyasada kalmamış. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 20 Ekim 2011; 15:27:52 >




  • herkesin ağzına sağlık boş zamanımda okuyacam caykur 42 no yu şimdiden tuttum ; )
  • çaykur kamelya gerisi yalan
  •  En iyi çay markası hangisi?
  • Merhabalar iyi çayı satın almak marketten satın almayla olmaz. iyi çayı fabrikasından almak gerekir.bu hikayeyi bu yıl yaptığım karadeniz gezisinde fabrikasından öğrendim .Şölen çay fabrikasına yaptığım gezide gördümki en iyi çayı sadece özel müşterilenine veriyorlar. markette satmıyorlar.Bu 1, sınıf olan çay, mayıs ayında en yüksek yerlerden toplanırmış ve en önemli özelliği de buymuş. Bu çayı özel hediyelik paketlerde internet ya da kapıda ödeme aracılığı ile satıyorlar. ben aldım inanılmaz memnunum herkese tavsiye ederim.çayın adı ŞÖLEN HEDİYELİK ÇAY internet sitelerinden satın alıyorum sizde üye olarak yada telefonla sipariş vererek dilediğiniz kadar alabilirsiniz. internet adresleri http://www.onlinecay.com/




  • Çaykur- Lipton içiyor evdekiler ama bana kalsa kaçak çay yada pg tips
  • Beyler ben rizeliyim çayımızda var.Doğal olarak özel fabrikaları biliyoruz.Okumuş esvet ufuk bu markaları bulursanız düşünmeden alın istanbulda bulmanız biraz daha zor tabi.Özellikle esvet acayip güzel bir çay.
  • Her zaman söylerim;

    Karıda ip don,

    Çayda Lipton
  • Merhaba arkadaşlar.. Çay söz konusu olunca akla Rize gelir tabiki.. Rize'nin meşhur "elekaltı çayı" . Arzu ederseniz buyrun deneyin ve farkı görün..

    Ürünümüz yurt dışına satılan kısımdandır. Ve sadece Rize'de satılmaktadır. Buyrun;


    http://forum.donanimhaber.com/m_55501007/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55501007



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westernblew -- 11 Aralık 2011; 20:03:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cebizade

    Merhabalar iyi çayı satın almak marketten satın almayla olmaz. iyi çayı fabrikasından almak gerekir.bu hikayeyi bu yıl yaptığım karadeniz gezisinde fabrikasından öğrendim .Şölen çay fabrikasına yaptığım gezide gördümki en iyi çayı sadece özel müşterilenine veriyorlar. markette satmıyorlar.Bu 1, sınıf olan çay, mayıs ayında en yüksek yerlerden toplanırmış ve en önemli özelliği de buymuş. Bu çayı özel hediyelik paketlerde internet ya da kapıda ödeme aracılığı ile satıyorlar. ben aldım inanılmaz memnunum herkese tavsiye ederim.çayın adı ŞÖLEN HEDİYELİK ÇAY internet sitelerinden satın alıyorum sizde üye olarak yada telefonla sipariş vererek dilediğiniz kadar alabilirsiniz. internet adresleri http://www.onlinecay.com/

    Direk fabrikasından alıp satmaktayız hocam, Rize mahsulü çaylarımız..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlemdarRize

    En Güzel Çay Doğuş Çaydır beyler diğer aromalı şeylere para vermeyin.

    Doğuş export bulabiliyosan iç bulamıyosanda siyah paketini iç ve tadı farket.


    Doğuş Karadeniz Export Çay, Türkiye'nin en kaliteli çayıdır. İhraç edilen bir çay zaten. Yurtiçine anca üretim fazlasını veriyorlar. Bu arada çay demlemeyi zevke dönüştürmek isteyenlere Çay Demleme Poşeti'ni öneriyorum. Kullandım, çok memnun kaldım.
    www.caydemlemeposeti.com
    40 kutuluk kolisi (her kutuda 25 adet poşet var) en son 60 TL idi.




  • bir hortlatayım şu konuyu dedim. doğadan bergamot aromalı çayın üzerine çay tanımam tabi ceylon dışında . evet evet doğadan bergamot aromalı çay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sTa1NLess

    bir hortlatayım şu konuyu dedim. doğadan bergamot aromalı çayın üzerine çay tanımam tabi ceylon dışında . evet evet doğadan bergamot aromalı çay

    Çayımızı bi denemenizi tavsiye ederim dostum
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.