Şimdi Ara

EN İYİ BOYA KORUMA SİSTEMİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
26.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepimiz şehir yaşamındaki dış etkenlerden (başta çocuklar:) ), güneşten, sıçrayan taşlardan vs.... aracımızın boyasını korumak isteriz,

karşımızda bir çok firma ve farklı ürünler söz konusu,

ben bunları iki kategoriye ayırıyorum,

1. araca sürülen kimyasallar

2. cam filmi gibi ama daha kalın ve şeffaf olan kaportayı kaplayan film

karşımızda ziebert, sonax gibi dünyaca ünlü birçok firma da var ama bu firmalar ve yapılan uygulamalarla ilgili de yüzlerce şikayet de var nette,

"çizikleri giderecek dediler olmadı", " boya koruma aracımın boyasına zarar verdi" gibi feryatlar yükseliyor netten...

bu anlamda seçilen firma , uygulamayı yapacak kişinin işinin ehli olması ve de seçilen ürün çok önemli,

konu ile ilgili tecrübelerimizi , hangi firmalardan memnun hangilerinden şikayetçi oldugumuzu, ve de fiyatları paylaşalım,

benim gönlüm kaporta filmine gidiyor ama değişebilir, kaporta filmi için bazıları ömür boyu garanti veriyor, uygulatan var ise gerçekten solmuyor mu?
    şeffaflığı gitmiyor mu ve koruyor mu?

dikkatimi çeken bir firma,
    sitede ayrıntılı bilgi, fiyat ve uygulama videoları da var,
    hepsiburada.com ki tüm yorumlar olumlu
    http://www.bekbars.com

bu firma da kaput filminde çok iddialı

www.solarmaster.com.tr
    SOLARMASTER?Cam Filmleri Made in USA - Güvenlik, Bina, Oto Cam Filmi, Dekorasyon, UV Cam Filmi
    http://www.solarmaster.com.tr/index.html

• Bu konuyla alakalı çok başlığımız var.

Sizce tekrar başlık açmak gerekli midir?
  • çok dagınık, bir çogu güncel değil, istediğim bilgileri bulamadım,

içerik olarka iyi olanları link verirseniz sevinirim
  • Dağınık olması normal,konu güzel güzel başlar ama yazılar başlarsa görüşlerle birlikte dağılır.

Fakat Bekbars ile ilgili bir başlık var,hatta Bekbars NT avatarlı bir arkadaşta yazılar yazıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29325518/mpage_2/key_bekbars//tm.htm#31594400

Ayrıca
    donanımhaber forum
    ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... » Sayfa 73 - 219
    http://forum.donanimhaber.com/m_7367864/mpage_25/key_boya%2Ckoruma//tm.htm#31594010

• 04.12.2010 cumartesi günü saat 17:00 de 34 AZ 6120 plakalı 2004 model peugeot 206 aracımı ömür plazanın altındaki canboy otomotive iç ve dış detaylı temizlik, motor koruma, su itici, pasta ve cila , teflon kaplama gibi komple işlemlerin yapılması için teslim ettim fakat 05.12.2010 pazar günü aracımı teslim alırken ön camımda bir çatlak tespit ettim ve bunu görevlilere belirttim yalnız sorunumu ilettiğim görevli profesyonellikten o kadar uzakta olacak ki bu işten üç kuruş kazandığını ve bu çatlağın orda olsa bile yaptırmayacağını benim aracımı getirdiğim esnada bu çatlağın olduğuna yönelik beyanda bulundu, bende getirdiğim esnada aracımın fotoğrafını çekip ispat edemediğim için girişte sağlam verdiğim aracımın ön camında 20 cm lik bir çatlak ile ordan ayrıldım yolda ilerlerken aracımın baston kilidinin araçta olmadığını farkettim ve ilerde sağda durup araçta aramaya başladım sonra ihtimal vermememe rağmen arka koltukları kaldırdığımda hiç temizlenmediğini gördüm sonra acilen geri döndüm ve baston kilidimi zar zor buldular arka koltukları kaldırmalarını istediğimde yetkili olupta yetkili olamayan kişi kendisinde bu pisliği gördü ve temizlettirdi yani detaylı temizlik aslında hiç te detaylı değildi (kapı kenarlarında cam kenarlarında kalan pasta cila kalıntılarından hiç bahsetmiyorum bile) sonuç itibari ile tüm bu işlemler için 230 tl ödediğim canboy otomotivden hiç memnun kalmayarak ve ön camım çatlak olarak ayrıldım. Bu firma würth kalitesine hiç bir şekilde yakışmıyor

Bahadır incekaralı
    0544 832 30 87

• Film olayını bilmiyorum ama bence boya koruma hiç gerekli değil. neden derseniz arabanın kaportasının başına öyle şeyler geliyor ki bunların yanında boya korumanın -varsa bile- faydaları hiç kalır. çizik, taş çarpması, tampon sürtmesi, kapı çarpması, kuş pisliği lekesi v.b v.b ... boya koruma bunların hiçbirini engellemeyecek.. ben 2 sene önce sıfır aracımı aldım ve boya koruma da yaptırmadım şu an aracımın boyasında yukarda saydığım hasarlardan az miktarda var, çok dikkat ettiğim halde yine de az miktarda biyerlerde oluyor işte... kafaya çok takmamak lazım.. benim araç da biraz çiziği belli edecek renkte duman gri (füme) laguna 3. çok güzel renk ama siyah gibi herşeyi çok belli ediyor..

HEP ŞUNU SÖYLÜYORUM. YOLDA GİDEN HER ARABANIN KAPORTASI FABRİKADAN YENİ ÇIKMIŞ GİBİ GÜZEL GÖRÜNÜYOR, KİMSE UFAK VEYA BÜYÜK ÇİZİKLERİ YIPRANMALARI GÖRMÜYOR SADECE SAHİBİ YAKINDAN BAKARKEN GÖRÜYOR, O YÜZDEN ASLINDA HİÇ KAFAYA TAKMAMAK LAZIM BUNLARI DİYE DE KENDİMİ TESELLİ EDİYORUM..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Sprey Boya Markası ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hangi firma daha iyi boya korumada?bide boya koruma yaptıktan sonra ne kadar zaman sonra etkisini gideriyor.
  • bencede yeni konu yerine araştırsanız daha iyi olurdu
  • boya koruma ,çizik giderici,cila 4 yıl önce auri gold almıştım halen kaporta üzerinde etkilerini görmek mümkün 3-4 ay yıkamasamda fazla kirlenmiyor ve çamurlar çok rahat üzerinden çıkabiliyor aracı müthiş parlatıyor. teşekkürler.

EN İYİ BOYA KORUMA SİSTEMİ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 13 Nisan 2011; 19:14:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xd22

bencede yeni konu yerine araştırsanız daha iyi olurdu

donanımhaber forum
    ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... » Sayfa 94 - 219
    http://forum.donanimhaber.com/m_7367864/mpage_32/key_boya%2Ckoruma/tm.htm

o kadaar çok sayfanın arasında kaybolur insan, bence doğru başlık. herkes arabasını rengini ve korumasını ve memnuniyet derecesini yazsa yararlanırız.

polo 6r-opak beyaz-su

buradan bakıp alacağım işte

• kardeş ziebarttan başkası yalan bence.
  • bende reno maiste yaptırmayı düşünüyorum ama aklımda hep bi şüphe oluyo ziebartmı daha iyi olur diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 2 Mayıs 2011; 8:40:50 >
  • meguiars en iyisi, zibart ve 3m markalarda cok iyi. 3 markadan başkasını tanımam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

bende reno maiste yaptırmayı düşünüyorum ama aklımda hep bi şüphe oluyo ziebartmı daha iyi olur diye...

hocam armadanın yanındaki mais ankara subesi meguiars markanın ürünlerini kullanıyor.... yaptırmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 2 Mayıs 2011; 14:16:41 >
  • evet araç bakımımıda orda yaptırıyorum fiyatta biraz pazarlk yapayım bakalım uygun olursa yaza girmeden parlattıralım arabayı...
  • Meguiars farkını her türlü belli ediyor ( ürün olarak ) yani diğer cilalardan çok farklı duruyor.

Birde hazır konu açılmışken sorayım

Aracıma Turtlewax sıvı cila ile cila yapıyorum gayet güzel bir görünüm oluyor fakat 2-3 yıkama sonra su damlacıklarından ve parlaklıktan eser kalmıyor bunun sebebi nedir? Ürünmü dandik yoksa benmi layıkıyla yapamıyorum ?
  • Size tavsiyem boya korumaya dışarda para vermemeniz şeklinde olacaktır.Boya koruma dedikleri şey aslında wax' tır ( katı cila ).Bu işlem için sizden en az 200 TL talep ediliyor.Bence bu ürünleri kendiniz temin etmeniz ve aracınıza kendiniz uygulamalısınız.Ben öyle yapıyorum.Yalnız her marka üründe alınmaz.Şuan en iyi markalar meguairs, menzerna, collinite vs gibi ürünlerdir.Ben ürünleri kendim aldım ve aynı paraya en az 10 uygulama yaparım aracıma.Hemde sadece wax değil öncesinde çizik giderici dediğimiz polish sonrasında aracın boyasına derinlik kazandıran glaze ve onun üstüne wax olmak koşuluyla.Böyle bir uygulama için sanırım dışarda en az 300-350 TL' nizi alırlar.Hem boş vaktinizi değerlendirirsiniz hemde aracınıza daha kaliteli ve doğru ürünler kullanmış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obt

Meguiars farkını her türlü belli ediyor ( ürün olarak ) yani diğer cilalardan çok farklı duruyor.

Aracıma Turtlewax sıvı cila ile cila yapıyorum gayet güzel bir görünüm oluyor fakat 2-3 yıkama sonra su damlacıklarından ve parlaklıktan eser kalmıyor bunun sebebi nedir? Ürünmü dandik yoksa benmi layıkıyla yapamıyorum ?

Ürün dandik değil fakat kalitelide değil.Orta sınıf diyebiliriz.Dediğim gibi menzerna, meguairs veya collinite 1.sınıf markalardır.Bu ürünleri temin etmeye çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obt

Meguiars farkını her türlü belli ediyor ( ürün olarak ) yani diğer cilalardan çok farklı duruyor.

hocam turtle, sonax gibi amatör cilalar sadece anlık ve yıkamalık parlatır, sonrasında akıp giden ürünler.amatör ürün olarak bu markalar kendi icinde iyi ama yetersiz kalıyorlar.2.3. sınıf ürünler pek fazla birşey beklememek gerekir. bu yüzden ne sizin uygulamanızda nede üründe sorun var.

ben kendim avrupadan meguiars selena synthetic 21 getirttim 2 litrelik cokta memnunum. 1 senede 500ml bitiriyorum, her ay uyguluyorum aracıma.
    size meguiars nxt 2.0 ürününü tavsiye ederim benim kullandıgım ürün ile aynı fakat 500ml olarak satıldıgından dolayı amatör ürün diye geciyor ama degil..

bu ürün boya koruma aynı zmanda aracın ıslak,parlak durmasını ve aracın üstündeki oval cizgileri kapatmasını saglıyor.
    boya koruma =wax , cila= polish dir.

wax boyanın üstünde extra katman olusturarak boyanın üstünde daha fazla tutunarak aracın bayasını,parlaklıgını koruyor.
    cila ise yalnızca parlaklık verir ve boyanın üstünde tutunamaz, 2,3 yıkamada akıp gider.(cila milimal derecede aşındırıcı içerir, wax asla aşındırıcı içermez.)

ürün yaklaşık aracın üstünde 3 ay etkili. benim gibi her ay uygulamasanız bile 3 aydan 3 aya uygulaya bilirsiniz..
    ürünü almanızı tavsiye ederim cünkü 2,3 ay önce 80 tlden satışdaydı. şimdi 50tl .ürün yok satıyor diyebilirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.