Şimdi Ara

En İyi Araba Dinamikleri Sizce Hangi Oyunda? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
12.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürüş dinamikleri bakımından gerçeğe en yakını "Richard Burns Rally"dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Bir çok araba yarışı oyunu oynuyoruz ama bazısı veya bir çoğunda aslında araba dinamikleri, kullanımı, grafikleri ve sürüş ayarlarına bakılınca ruhsuz veya tamamen keyifsiz örnekler çıkabiliyor. Bir oyunun grafik gücü de ne yazık ki bu ruhsuz arabaları kurtarmaya yetmiyor.

Sizce en iyi ve doğru en azından keyifli araba sürüş dinamikleri hangi oyunda?

Benim favorim: GTA4. Arabaların gerek hareketleri, süspansiyonu, yer çekimine karşı salınmaları ve hasarlarının uygulanışı ile dört dörtlük bir araç tasarımlarına sahip. Aracın gerçekten yaşadığı hissediliyor, asfalta çıkarken veya araba yükselirken bile lastiklerinin ağırlığını ve hareketlerinin kıvraklığını seyrettikçe hiç bir şey saçma veya kural dışı gelmiyor. (Ama mouse ile takibi zor, kamera araç geri döndüğünde aracın önüne geliyor ve yolu göremiyorsunuz, kavşaklarda çok geç dönen kamera arabayı seyretmeyi mümkün kılsa da yolu görmenizi engelliyor, sağ elinizin de sürekli mouse ile kamerayı sabitleme zorunluluğu keyfinize limon sıkıyor.)

En İyi Araba Dinamikleri Sizce Hangi Oyunda?

Diğer oyunlardaki fikirlerim:

NFS Run ve NFS serisi: Araçların bir kutu hissi veren ruhsuzluğu devam ediyor. Nitro verildiğinde bile her hangi bir yöne eğilme veya ani dönüşlerde salınması yok, hasarları da görsel olarak tatsız.

Grid: Doğru hasar modellemeleri ve aracın asfalta yapışma hissi çok başarılı, ama gerektiğinden fazla hızlı ve aracı kontrolü zor.

Dirt ve serisi:
    Araçların hep bir buz pistinde gidiyor hissi var, gerek asfaltta gerek ise toprak yolda çok fazla kayıyorlar, araç grafik detayları çok güzel olsa da bu sıradışı kayganlık aracın lastikleri üzerinde değil şişme yastıkların üzerinde gidiyor hissini veriyor. Aracı görünmeyen bir güç yukarıdan elleriyle tutuyor gibi bir hissiyatı var.

Driver: San Francisco: Araçlar gerektiğinden fazla sağlam ve yolda ıslak zeminde gibi kayıyorlar, ağırlıkları garip, asfalta tutunma hissi çok iyi değil, dönüşleri yavaş ve toprak yol hissi tamamen karlı zemin hissi veriyor. Araçların çizilmesi ve bir yere vurduğu anda boya hasarı güzel ama kirlenme ve ezilme hissi çok kötü, hepsi çelik gibi sağlam.

Flat Out: Hasar üzerine bir oyun olmasına rağmen hasar modellemeleri karton buruşması kadar basit, grafik olarak aracın kirlenmesi veya parçalanması zor. Demir oyuncak arabalar tadı var, gölgelerinin çok az olması aabanın havada gidiyor hissine kapılmanıza neden oluyor, toprak veya asfalt ile etkileşileri çok heyecan verici değil, çarpma ve kaçma hissine yoğunlaşmış ama araç ruhsuz.

Burnout: Agresif ve hızlı bir oyun için gerekli her şey var, araçların hasar ve kirlenme hissi ve oyunun dinamiğine uygun sertliğine laf edilemiyor, ama bu kadar hızlı bir oyunda araba ile çok bağ kuracak zaman olmuyor veya kurduğunuz anda bir anda iyi çarpışma ile o bağ çok güzel kopuyor:) Bu yüzden araba kullanma zevki değil de hız yapma zevki için güzel bir oyun serisi. Ayrıca sıradışı tasarımlar ve kaplamalar ile de gözü okşayan bir oyun. Ama belki de bir de oyun içinde makul hızda gidiyor seçeneği olsaymış, arada bir keyfine dolaşmak ve arabayı seyretmek için:)

Gran Turismo: Ve bana göre ünü bu kadar abartılan ve bu kadar ruhsuz arabaların olduğu çok ender oyunlardan biri de Gran Turismo ve serisi. Araçlar lisanslı oldukları veya lisans sözleşmelerinde firma bir başka firmanın aracından daha da sağlam oynanmasını istediğinden midir nedir, araçlar neredeyse kusursuz yaratılmış ve asla hata yapmayan, kaymayan, salınmayan, hasar görmeyen mucizeler olarak görünüyor. Sırt kamerası fena halde didaktik, aracın sağa sola dönüşlerinde azıcık olsun yana kaymıyor, bu aracı seyretmeyi mümkün kılmayan bir robot bakış açısı, oyun bu hali ile yola odaklanmış ve habire gidiyorsunuz, seyirlik bir durum pek yok. Gerek asfalt gerek ise kumlu zeminde aracın fiziksel hareketleri son derece basit ve keyifsiz. Aşırı derecede temiz ortamlar ve kusursuzluk adına kirden çamurdan ve bir az olsun doğal hayatın tadlarından uzak ve bence araba dinamikleri açısından hissiyatsız bir oyun.

dirt serisine hele dirt 3 e buz üstünde gidiyo diyosan ne diyeyim

• bence test drive unlimited hardcore mod
    ama arkadaş genel olarak iyi anlatmış
  • Ben burnout diyorum zira o kazadaki ezilme ve parçalanmalar baya iyi
  • NFS Shift'in bu konuda o kadar iyi olmadığını düşünüyorum, NFS başlarda iyiydi fakat bir süre sonra bozdu bence.
  • Gta 4 bence de iyi değildi
  • Kimse LFS'yi yazmamış ayıp ayıp.
  • Gta 4 iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pir

Test Drive Unlimited...

+1 bencede
  • Gta4 ile gt5'i karşılatıran zihniyete ne desek az gelir..
  • Sana Lfs öneririrm grafikleri kötü olsada arac dinamiği acısından cok güzel bir oyun
  • Forza Motorsport 4 .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iscanthere

Forza Motorsport 4 .

aynen bende forza dicektim tamda hayatımda hiç bir araba yarışından bu kadar zevk almamıştım.
  • gta'nın fiziğine laf atanlar saints row'da araba kullansında sonra gelsin
  • Bütün bunların yanında işin en komiği, en iyi araç dinamiklerine ve grafiklerine sahip GTA4 'ün aslen bir araba yarışı oyunu olmaması:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 27 Mart 2012; 21:21:41 >
  • ben gta4 deki araba olayında sana tamamen hak veriyorum. bencede söyleidğin herbirşey doğru. arabanın neresinden sürtersen orasının çizilmesi bile var. araba hasarı bambaşka bir olay zaten, araba fiziği bencede piyasadaki hiçbir araba oyunlarında yok. ki gta4 araba yarışı oyunu değil. adamlar çok iyi çalışmışlar. insan fiziği araba fiziği hepsini çok iyi oturtmuşlar. gtaV i düşünün artık beyler...
  • Konsolum olmadığı için test drive unlimited 2 oynuyorum pc'den. gamepad ile gerçekten çok zevkli. Direksiyon seti olsa dahada hoş olur.
  • GTA4'ün en büyük avantajlarından biri lisanslı arabalara benzeyen ama lisans gerektirmeyen hayali markalar yaratması ve orijinallerinden esinlendiği aynı araçlar gibi gitmeleri. Böylece linas sahibi araba firmalaranın araçlarının mantıklı bi şekilde kayıp hoplayıp zıplayıp kaza yapmasının müşterileri üzerindeki olumsuz etkileri için oyun firmasını dürtükleme şansı olmuyor.

Yoksa bu ruhsuz ve yağ tenekesi gibi katı ve esneksiz arabalar ile sözüm ona araba kullandımızı sanmak tamamen ilkokul gençlerinin hevesini kıracak bir sahiciliğe sahip. Etrafa verdiğin emek ve grafik gücü hatırına bazılarına hala gerçek yarış araba oyunu olduğunu sanmak da bi yerden sonra sadece kendini kandırmayı gerektiriyor:(

Test Drive Unlimited 2, Yıl 2011!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 27 Mart 2012; 21:46:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Hani Gran Turismo 5 , hani Forza 4 ?

En iyisi onlar zaten. Tek sorun PC'de olmaması
  • Eski bir oyun ismi vericem ama ben onu çok sevmiştim zamanında.Need for speed 5 porsche unleshead.Grafikler günümüzle kıyaslanamaz ama hiç olmazsa araba hasar alıyor ve hasara göre daha yavaş gitmesi iyiydi.Hiç olmazsa yarış hissini biraz verebiliyordu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.