Şimdi Ara

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
870
Cevap
50
Favori
177.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elinde gelid extreme, noctua NT-H1 kullanılmış yada tüpün içinde 12 kullanımlık kalan ve satabilecek olan varmı. 1 haftadır pc sökük vaziyette yatıyor.
  • Pcde işlemci +macun değişikliğinden sonra pc nin içi ferahladi resmen
    onceki macun COOLER MASTER IC ESSENTIAL E2 den sonra NOCTUA NT-H1 noctua dokturdu yine
    ve işlemcimde i7 4790k boşta iken 28-30 larda geziyordu şimdi fx 8350 14 derecelerde 5ghz+ denemeleri yapicam inşallah paylaşicam forumda

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi]

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 14 Mayıs 2015; 16:20:50 >

• elinde şimd gelid extreme, noctua NT-H1 açılmamış /açılmış /yada dibinde bir iki kullanımlık kalan yokmu? :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
  • ufuk_rc U kullanıcısına yanıt
    burada arayacağınıza noctua nt-h1'i inventusdan alsanıza
  • Dediginiz siteye baktim suan ellerinde görünmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inventus.com.tr
    Termal Macun Listesi - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=2158

Bi kaçgün önce ben gittim dünkkanlarından aldim müşteri memnuniyeti cok iyi bir firma power kablo varmi dedim ücretsiz verdiler

• eyvallah hocam. bir arkadaştan gelid buldum.
  • İnceleme gerçekten yararlı olmuş ama yabancı birkaç incelemede Coollaboratory Liquid Ultra Yük altındaki OC'lu sıcaklık testlerinde en yakınındaki rakibine 2-3 derece fark atıyordu emin olamadım şimdi. Bu sıralar custom sıvı soğutma işine başladım bu yüzden iyi bir termal macun da kullanmak istiyorum. İşlemci bloğum XSPC Raystorm. Yanında K2 macun geliyor ama emin değilim bu macunu kullanmakta. Macunu yurt dışından alacağım. Isı iletkenliğinden dolayı Coollaboratory Liquid Ultra almayı düşünüyordum (10 dolar fiyatı. Gayet uygun) ama uygulaması ve Kaldırılması zor demişsiniz. Bu sorun Pro Modeli'nde vardı Ultra'da çözüldü deniyordu. Sizin fikriniz nedir? 1-2 derece için uğraşılmaz mı yoksa alınması gereken bir macun mu? Bunu önermezseniz hangi macunu önerirsiniz? (İşlemci olarak I7 5820K alacağım ve 4.6Ghz civarına OC yapacağım)

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

İnceleme gerçekten yararlı olmuş ama yabancı birkaç incelemede Coollaboratory Liquid Ultra Yük altındaki OC'lu sıcaklık testlerinde en yakınındaki rakibine 2-3 derece fark atıyordu emin olamadım şimdi. Bu sıralar custom sıvı soğutma işine başladım bu yüzden iyi bir termal macun da kullanmak istiyorum. İşlemci bloğum XSPC Raystorm. Yanında K2 macun geliyor ama emin değilim bu macunu kullanmakta. Macunu yurt dışından alacağım. Isı iletkenliğinden dolayı Coollaboratory Liquid Ultra almayı düşünüyordum (10 dolar fiyatı. Gayet uygun) ama uygulaması ve Kaldırılması zor demişsiniz. Bu sorun Pro Modeli'nde vardı Ultra'da çözüldü deniyordu. Sizin fikriniz nedir? 1-2 derece için uğraşılmaz mı yoksa alınması gereken bir macun mu? Bunu önermezseniz hangi macunu önerirsiniz? (İşlemci olarak I7 5820K alacağım ve 4.6Ghz civarına OC yapacağım)

Fan, macun, soğutucu gibi bileşenlerin testleri sistemler birebir aynı olsa bile test yönteminden dolayı farklılık gösterebilir. Eğer test sistemi tamamen farklıysa sonuçlar genelde birbiriyle uyuşmuyor. XSPC'nin içinden çıkan macunu öbür testte denemiştim, performansı iyiydi ama kıvamı dandikti. Ben olsam yurt dışından ultra almazdım. NT-H1 alıp devam ederdim.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Anladım, Amerika'dan arkadaş gelecekti ve birkaç pc parçası getirtecektim ondan belirttimiştim araya macunu da sıkıştırırım diye. Ben 1.5-2 sene önce Zalman CNPS12X işlemci soğutucusu almıştım. Yanında ZM-STG2 termal macun çıkmıştı 2 kez değiştirdim şimdiye kadar hala da duruyor yarısından fazlası. Bozulma/performans kaybı falan olmuş mudur? Bu macun nasıldır noctua'ya ve XSPC'ye göre?

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend_84

Zalman termal macun kullanan varmı, verimlimi ?

Merhaba;

Ben kullanıyorum HD7950'lerimde bariz 15 ile 20 derece fark gördüm. Belki gördüğüm değerler fazla gelebilir fabrikasyon macunu bu zamana dek temizlememiştim ondan olabilir. Ekran kartlarının düzenli fan temizliğini yapardım ama. Noctua macunun termal iletkenliği aşikar yinede 20 25 lira arasında alınabilecek güzel ürünler arasında zalman... Yakın tarihte LGA 2011 5820k işlemcili bir sisteme hyper t4 montajlarken zalman macundan uyguladık sonuç gerçekten mükemmel... Birde sürme teknikleri var ki o en önemli kısımlardan... He bu arada cpu değiştim yeni sistem yolda emektar amd 9590 da sıcaklığı h90 ve zalman ile ful yükte 60 derece dolaylarında stabil tutmayı başarıyor... Karar senin hocam.

Tavsiye edermiyim evet!
    Fiyatına göre performanslımı gayet tatmin edici evet!

Birde sana tavsiyem marka ve modellere göre üzerlerindeki termal iletkenlik oranlarını kıyaslayıp alman...

Selamlar.

Y. Can

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bambiyotik -- 1 Mayıs 2015; 1:49:44 >

• Xigmatek powerful nasıldır ?
  • zalman stg2 iyidir forumda mx4 satan ark var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EK2001

Xigmatek powerful nasıldır ?

Kesinlike öneririm. Uyguladım ve çok memnun kaldım.

Konuda detaylı anlatımım mevcut.
    http://forum.donanimhaber.com/m_106031742/tm.htm
  • Termal macunu sürdüm ama cpu soğutucusu zor takıldığı için bikaç kere çıkarmak zorunda kaldım. Termal macunu tekrar mı sürmrliyim ?

• Maksat işlemcinin üzerinde ince bir tabaka halinde yayılması. Tekrar sürmeye muhtemelen gerek yoktur.
  • İnceleme çok faydalı olmuş, özellikle de konu hakkında fazla bilgisi olmayanlara, teşekkür ederiz.
  • Bu gün 2 yıl aradan sonra termal macun değiştirdim. İlk macunu 2 yıl önce Vatan'da bilgisayar toplarken oradaki görevli sürmüştü. Bilgisayarı tamamen söküp toplamak geldi içimden ve soğutucuyu da söktüm.

i5 4670K işlemci ve Cooler Master Hyper 212 Evo soğutucu var. İşlemcide OC yok, stok hızda çalışıyor.

ZALMAN ZM-STG2 Super Termal Macun kullandım. Aida 64 'de yarım saatlik stress testi uyguladım. Eski Macun ile max. 58 dereceye çıkıyordu işlemci. Zalman macunu sürdüm ve yine yarım saatlik stress testinde max. 52 dereceye çıktı işlemci sıcaklığı. Bu arada 2. testi odamın en çok güneş aldığı ve en sıcak olduğu saatte yaptım.

Bence sonuç güzel. İlk termal macun uygulamamdı bu. İşlemcinin ortasına pirinç tanesinden biraz daha büyük olacak şekilde sıktım, şırınganın ucunda kalan macunu da kare biçiminde işlemciye bulaştırdım. Soğutucu bloğunu yerleştirdikten sonra vidaları elimle sıkabildiğim kadar sıktım ve bloğu hafifçe sağa sola çevirerek yayılmasını sağladım. Sonrasında vidaları iyice sıktım. Sanırım macun uygulamasını doğru bir şekilde yaptım, çünkü sonuç beklediğimden iyi çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Bu gün 2 yıl aradan sonra termal macun değiştirdim. İlk macunu 2 yıl önce Vatan'da bilgisayar toplarken oradaki görevli sürmüştü. Bilgisayarı tamamen söküp toplamak geldi içimden ve soğutucuyu da söktüm.

i5 4670K işlemci ve Cooler Master Hyper 212 Evo soğutucu var. İşlemcide OC yok, stok hızda çalışıyor.

ZALMAN ZM-STG2 Super Termal Macun kullandım. Aida 64 'de yarım saatlik stress testi uyguladım. Eski Macun ile max. 58 dereceye çıkıyordu işlemci. Zalman macunu sürdüm ve yine yarım saatlik stress testinde max. 52 dereceye çıktı işlemci sıcaklığı. Bu arada 2. testi odamın en çok güneş aldığı ve en sıcak olduğu saatte yaptım.

Bence sonuç güzel. İlk termal macun uygulamamdı bu. İşlemcinin ortasına pirinç tanesinden biraz daha büyük olacak şekilde sıktım, şırınganın ucunda kalan macunu da kare biçiminde işlemciye bulaştırdım. Soğutucu bloğunu yerleştirdikten sonra vidaları elimle sıkabildiğim kadar sıktım ve bloğu hafifçe sağa sola çevirerek yayılmasını sağladım. Sonrasında vidaları iyice sıktım. Sanırım macun uygulamasını doğru bir şekilde yaptım, çünkü sonuç beklediğimden iyi çıktı.

Altı derece güzel bir fark. Ekstra voltajda o fark açılacaktır. Ama HDT soğutucularda macun sürme şeklide ciddi derecede fark ediyor. Ben yaptığım testlerde her ısı borusuna az miktar sürerek en iyisi sonucu elde etmiştim.

• Alıntılanan kısımda anlatılmak istenen çok güzel belirtilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genç Düşünür -- 15 Temmuz 2015; 4:53:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.