Şimdi Ara

En İyi 10 Cadılar Bayramı Filmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir Kelt geleneği olduğuna inanılan Cadılar Bayramı, yani Halloween, son birkaç yıldır Türkiye'de de kutlanıyor. Ekimin 30 ve 31. gecelerinde, İstanbul ve Ankara'nın çeşitli gece kulüplerinde kostümlü partilerle bir eğlence şölenine dönen Cadılar Bayramı, aslında pagan kültüründen gotik figürlere kadar pek çok fantastik, korku-gerilim motifini de içinde barındırıyor. Başta sinema olmak üzere sanatın da, bu geniş mecradan çokça yararlandığını biliyoruz. Bu haftasonuna özel olarak, En İyi 10 Cadılar Bayramı Film Listesi'ni sizler için araştırdık. Bir partiye katılmasanız da evde, arkadaşlarınızla patlamış mısır eşiliğinde seyredebileceğiniz Hollaween filmleri;

1.Trick´r Treat (2007)
    2.Karga/The Crow (1994)
    3.Noel Gecesi Kabusu/The Nightmare Before Christmas (1993)
    4.The Hollow (2004)
    5.Cadılar Bayramı/Halloween (1978)
    6.Hocus Pocus (1993)
    7.Halloween (2007)
    8.The Addam Family
    9.Halloween II (1981)
    10.Halloween III (1982)

• bunlardan hiç birini izlememişim. yok artık türkiye de kutlanması çok saçma
  • Mesajım bulunsun, bazılarını izlemedim filmlerin.
  • Hiçbirini duymadım daha önce, filmler çocuk filmi tarzında mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuu1x

Hiçbirini duymadım daha önce, filmler çocuk filmi tarzında mı acaba?

Halloweenler korku filmi kargada korku sayılır The Nightmare Before Christmas Tim Burton yapımı animasyon tarzında ama yetişkinlere daha çok hitap ediyo Addams ailesinide duymuşsundur muhakkak bi yerden.
  • Hocus Pocus un da listede olması sevindirici. Zira pek bilinmeyen bir film. Ancak o dönemin güzel fantastik yapımlarından birisidir. Kimbilir kaç kez izlemişimdir.

Bu arada Cadılar Bayramının kutlanmasında bir sakınca göremiyorum. Her ne kadar Kelt'lerden ve Pagan kültüründen günümüze gelmiş ve katolikler tarafından yasaklanmış olsa da halen popülerliğini sürdüren bir eğlence festivali. Tabii günümüzde Pagan kültüründekine farklı bir şekilde eğlence amaçlı kutlanmakta.
  • The Nightmare Before Christmas ve Halloween serisini biliyorum bir tek.

Adams ailesinide babamdan duyuyordum küçükken "edıms ailesimisiniz lan siz" diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Her Yılın En İyi 10 Filmi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tesadüf bu ya, tam da bu saatte Moviemax te Trick´r Treat gösteriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Tesadüf bu ya, tam da bu saatte Moviemax te Trick´r Treat gösteriliyor.

Cadılar Bayramı bu ara hocam, ondan dolayıdır.

Addams Family bir çoğunuz biliyorsunuz ama adından çıkaramadınız bence.
  • Trick´r Treat tam bu filmi söyleyecektim. hakikaten korkmuştum
  • bu filmler nasıldır tavsiye edebileceğiniz varmı?
  • Trick´r Treat'i tavsiye ederim. Özellikle sondaki hikaye oldukça iyi, malumunuz yaşlı adamın başına gelenler...siz siz olun cadılar bayramını küçümsemeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Trick´r Treat'i tavsiye ederim. Özellikle sondaki hikaye oldukça iyi, malumunuz yaşlı adamın başına gelenler...siz siz olun cadılar bayramını küçümsemeyin...

Teşekkür ederim. Yarın Halloween
  • Geçmiş Cadılar Bayramınız mübarek olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Swamplord

Geçmiş Cadılar Bayramınız mübarek olsun.

• ilginç bir film vardı ismini hatırlayamadım şimdi , insanlara cadılar bayaramı ile ilgili bir video izletiyolardı , konuşan bir balkabağı vardı videoda , izleyen herkez kafayı yiyordu en büyük korkuları gerçek oluyordu sanırım , halka dan önce izlediğim ve halkayı izlediğimde ilk aklıma gelen filmdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 5 Kasım 2010; 17:41:16 >
  • quote:

Bizlere ne oluyor hiç anlamış değilim.Geçen sene İstanbul'un sosyetik mekanlarında kutlamalar falan olmuştu haberler hep vermişti.Bu sene dikkat ettim haber yoktu kutlamadılar herhalde.
  • Halloween serisi zaten efsane çok sevdiğim bir seri.

Trick'n Treat'i ise birtürlü izlemek kısmet olmadı çok merak ettiğim bir film.

En İyi 10 Cadılar Bayramı Filmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodgé

quote:

Bizlere ne oluyor hiç anlamış değilim.Geçen sene İstanbul'un sosyetik mekanlarında kutlamalar falan olmuştu haberler hep vermişti.Bu sene dikkat ettim haber yoktu kutlamadılar herhalde.

Bizim kültürümüze ait bir şey değil bir kere. Bizimkilerin kutlama falan yapmaları komik oluyor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelâg -- 5 Kasım 2010; 19:56:31 >

• hepsini izledim bence hepsi de güzel..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.