Şimdi Ara

En ideal motor hacmi 2 litre.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunsuzluk,yakıt tüketimi ve yeterli performans istediğimizi düşünürsek en ideal motorlar 2 litrelik I4 olanlar.

Tüketimleri 1.4 ve 1.6 lardan birazcık fazla.

Sorunsuz istersek atmosferik yaparız.130-150 falan verir rahat.Ortalama bi C sınıfını şaha kaldırır.D sınıfına da yeterli gelir.

Biraz performans istersek bi turboyla 200 beygire kadar çıkar kolayca.

Emisyonu da fazla değil ve araçtan keyif almamızı sağlar.

Amerikalılar ağzının tadını biliyor.

Çoğu C sınıfı bile 2 litreyle geliyor

Bazılarında 1.6 da var tabi.

İnşallah 1.6 üstünün vergisi düşer.

• Şimdi asıl soru şu neden düşsün?Devletin en tatlı kaynaklarından biri bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Şimdi asıl soru şu neden düşsün?Devletin en tatlı kaynaklarından biri bu.

Şöyle olabilir.

Şu an 1.6 800 küsür.

1.6-1.8 ve 1.8-2 ayrımı çok saçma.

Bu dilimler birleştirilsin ve vergi düşürülsün.

Mesela 1.300 lira vergi olsa 2 litre için ben almayı düşünebilirim ve bir çok kişi tabii ki.

O zaman devlet sürümden kazanır.
  • millet yakıt tasarrufu diye neredeyse motor koymayacak arabaya, 0.9 motorlar var yav
  • Bana göre 3 litrenin altı keyif almak için yeterli değil ama türkiye koşulları için en azından ikinci elde katılıyorum 2 litrenin f/p motoru olduğuna.

2 litre motorlar kösülmez, hızlanabilmek için çok devirli sürülmeye veya turboya ihtiyaç duymazlar. İnsan gibi sürülecekse aracı da yeterli hızlara zorlanmadan çıkarırlar. Ama çok da matah bir zevk vermezler. Otomobilden alınan esas keyif 3 litre ve üzeri ve 6 ya da daha fazla silindirli motorda başlıyor ama utanmaz yöneticiler sağolsunlar hayal ettiler bizim için. Haram olsun iç edilen vergilerimiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

millet yakıt tasarrufu diye neredeyse motor koymayacak arabaya, 0.9 motorlar var yav

spark ta 0.8 var çim biçme makinesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Bana göre 3 litrenin altı keyif almak için yeterli değil ama türkiye koşulları için en azından ikinci elde katılıyorum 2 litrenin f/p motoru olduğuna.

2 litre motorlar kösülmez, hızlanabilmek için çok devirli sürülmeye veya turboya ihtiyaç duymazlar. İnsan gibi sürülecekse aracı da yeterli hızlara zorlanmadan çıkarırlar. Ama çok da matah bir zevk vermezler. Otomobilden alınan esas keyif 3 litre ve üzeri ve 6 ya da daha fazla silindirli motorda başlıyor ama utanmaz yöneticiler sağolsunlar hayal ettiler bizim için. Haram olsun iç edilen vergilerimiz.

Çok haklısınız hocam.

Spor kavramı en az 3 litre ve tabiki V motor olmalı.

3 litre V6 harika bir seçenek bence.

2 litreler atmosferik olursa güzel performans verir ama turbo olursa 3 litre zevki verirler bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hondanın 1990 modelden kalma 2.0 motoru var hemde enjeksiyonlu. model yılı daha da eski olabilir ben sadece accorddan yola çıkarak söyledim. ve toyotanında aynı şekilde 3sfe motoru birçok toyotada kullanıldı. bu motorlar şu anda hala çok iyi şekilde çalışır durumda. japon teknolojisi mi bilemem ama 2.0 motorun ömrünün daha uzun olduğunu söyleyebilirim. tabi ki kim istemez v6 v8 v12 motorlu atmosferik benzinli araçlara binmeyi. ama malesef türkiyede 75 milyondan 1 milyonunun bu zevki tatması mümkündür en fazla. zevk için alınacak bir araç biliyorum ama en ufak masrafı bile bizim gibileri çok üzer

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-infiniti-infiniti-q30-114272101/detay#

ilan temsilidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Bana göre 3 litrenin altı keyif almak için yeterli değil ama türkiye koşulları için en azından ikinci elde katılıyorum 2 litrenin f/p motoru olduğuna.

Çok haklısınız hocam.

2 litreler atmosferik olursa güzel performans verir ama turbo olursa 3 litre zevki verirler bence.

Bence veremez, çünkü turbolu araçlardan gelen tork gücü; turbonun havayı sıkıştırıp motoru aşırı beslemesinden geliyor, devirli sürülecek ki keyfi alınsın. Direk büyük hacimli motorda ise tork silindir hacminden geliyor. Dolayısıyla gazın ucundan sonuna, en alt devirden itibaren turbolu araçtam daha canlı ve rahat oluyor. Aynı hızları aynı rampaları daha düşük devirlerde, vites küçültmeye ihtiyaç duymadan geçiyor. Bu bakımdan süren bilir diyorum büyük hacimli motor en güzel şeydir, avrupalılar düdük motorlara turbo abanadursun, işin keyfini amerikanlar biliyor, hayatın kaymağını onlar ve bizim başımızdaki akp hükümeti yiyor. Ha tabi en güzeli hem büyük hacim hem turbo motor, da ondan da veyron gibi ekstrem arabalar oluyor işte.

Bir de 6 silindirde v6'da güzel de, ben sıralı 6'yı daha çok seviyorum, kamyon gibi oluyor. O, motordaki matkap misali tork burulmasını seviyorum. V6 bu bakımdan daha stabil olduğundan daha kibar bir karakter çiziyor.

• vergisi düşük olsada bizim millet 2.0 almaz, millet 1.2 motora lpg taktırıyor hesab et
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEYZEN61

quote:

millet yakıt tasarrufu diye neredeyse motor koymayacak arabaya, 0.9 motorlar var yav

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NEYZEN61

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Çok haklısınız hocam.

2.0 atmosferik veya turbodan 3.0V6 zevki almak zor. (Accord 2.0 Atmosferik 150ps - Mondeo 2.0 Turbo Benzin 240ps - Camry 3.0 185ps / Lexus GS300 3.0 250ps)

Fiyat Performans: Aracımı (2006 Camry) 31000TL ye aldım 1.6 Avensis de 30000TL idi.

Kesinlikle 3.0 ya da daha yüksek bir V6 motoru denemek gerekiyor.

Ama benzin istasyonunda ve vergi ödeme zamanlarında 2.0 motorlu aracım olsaydı diye de düşünmüyor değilim.

• bir opel c20xe uzun yolda 6l/100km değerine yatişebilirsin galiba haklısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.