Şimdi Ara

En Hızlı Omuz Geliştiren Hareket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler. daha önceden de konular açmıştım yaklaşık 4 aydır evde kendi çapımda fitness yapıyorum. kilo 61 boy 1.77 . vücudun en iyi şekilde gözükmesini sağlayan kasların omuz kasları olduğunu düşündüğüm için omuzlara biraz daha ağırlık vermek istiyorum çünkü diğer kaslara göre çok zor gelişiyor. şu anda lateral raise ve shoulder press yapıyorum dumbellarla. Sizce bunlardan başka omuzları kısa sürede iyi geliştiren hangi hareketleri yapabilirim?(dumbell)

• vücudu bence en estetik gösteren bölge göğüstür
  • military
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadoWDeadly

vücudu bence en estetik gösteren bölge göğüstür

hocam bana göre 1.omuz 2.göğüs. göğüsde önemli ama şu an için ilk olarak omuzu geliştirmeyi düşünoyrum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

military

hocam nasıl bir hareket araştırdım ama düzgün birşey bulamadım. atar mısınız resmini.
  • Arnold press, Front raise, lateral raise, military press .. Bunların yanında kesinlikle bent over rear deltoid raise, bunu yap.

Military press + lateral raise + bent over rear deltoid raise.. Bunları eksik etme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vallahi bilmiyorum ama çoğu insanın da kabul ettiği gibi en kolay gelişen kaslardan ikisi bu omuz ile göğüs kasları omuz bir nebze daha inatçı ama antremanda direk kas üstünde yoğunlaşabilmek açısından omuz çalışmak daha kolay göğüs çalıştığınızı sanıp aslında ön omuz çalışıyor olabilirsiniz ama omuzsa omuzdur mesela neyse kişisel fikrim bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooperTime

vallahi bilmiyorum ama çoğu insanın da kabul ettiği gibi en kolay gelişen kaslardan ikisi bu omuz ile göğüs kasları omuz bir nebze daha inatçı ama antremanda direk kas üstünde yoğunlaşabilmek açısından omuz çalışmak daha kolay göğüs çalıştığınızı sanıp aslında ön omuz çalışıyor olabilirsiniz ama omuzsa omuzdur mesela neyse kişisel fikrim bu

Benchte dirsekleri tam olarak geriye almayınca sanırım omuza biniyor yük, bu da sakatlık riski...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4hm3t.# kullanıcısına yanıt
    omuz konusunda dumbellden iyisini tanımam zaten nokta atışı kas gelişimi için aletler kullanılmalıdır ama omuz için ön , orta ve arka deltoide acı verecek kadar dumbell çalışmak kafi diye düşünüyorum kolay gelişiyor zaten
  • Incline dumbell bench press. Bilimsel kanıtıda var zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Incline dumbell bench press. Bilimsel kanıtıda var zaten.

eyvallahta bench yok evde sıkıntı orda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

Arnold press, Front raise, lateral raise, military press .. Bunların yanında kesinlikle bent over rear deltoid raise, bunu yap.

Military press + lateral raise + bent over rear deltoid raise.. Bunları eksik etme.

Yuh anasinin gozu. Kucuk kas grubu omuz kacyuz hareket yazmissin. Cok hareket yapinca gelismyor bu kaslar.

Cogu kisi zaten fazla yuk bindirdigi icin omuzlari gelismiyor.

Ust gogus hareketleri zaman zaman gogusten cok omuza vuruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FieSTaA kullanıcısına yanıt
    Düzgün oku. Hareketleri örnek yazdım aslan parçası, program yazmadım..
    Küçük kas grubu dediğin omuzun kaç başı var biliyor musun ? Hangi hareket neye göre ?

Press + lateral raise + bent over rear deltoid raise

3üde programda olması gereken hareketler. Zaten sırf bunları çalışırken omuzumda üç farklı kas başlarını ayrı hissediyorum. Amaçta bu zaten, 3 ünü çalıştırmak.

Üstüne bir front raise + shrug la ben antrenman yapıyorum.
  • quote:

Küçük kas grubu dediğin omuzun kaç başı var biliyor musun ? Hangi hareket neye göre ?

3üde programda olması gereken hareketler. Zaten sırf bunları çalışırken omuzumda üç farklı kas başlarını ayrı hissediyorum. Amaçta bu zaten, 3 ünü çalıştırmak.

Rear deltoid olmazsa olmaz mi ? Neyse tartismaya girmeme bile gerek olmadigini kanitladin.

Hareketlerin nereye vurdugunu ogren once sonra 3 basini da hissedersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tek hareket giriyorum (Overhead press) memnunum gelişimden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

quote:

Rear deltoid olmazsa olmaz mi ? Neyse tartismaya girmeme bile gerek olmadigini kanitladin.

Hareketlerin nereye vurdugunu ogren once sonra 3 basini da hissedersin.

Tartışmak istemiyorum ama öğren diye yazıyorum. Benim bir şey kanıtlamaya ihtiyacım yok güzel kardeşim. Rear deltoid ne olduğunu öğren bana yeter.
    Front deltin, rear deltine göre büyük olunca görürsün niye olmazsa olmaz.

Tabi orantının ne önemi var. Büyüsün önemli olan. Bas baba pressleri, curleri yeter.

Birde "Neyse tartismaya girmeme bile gerek olmadigini kanitladin." yazmış. Girme kardeşim öğren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuk -- 27 Ağustos 2014; 20:32:02 >

• Omu için en ideal kombinasyon bence :

Seated Dumbbell Press - Lateral Raise ( Ayakta veya oturarak ) - Rear Delt Raise

Front Raise nerde derseniz bence gereksiz çünkü göğüs gününde göğüse en çok yardım eden kas grubu ön omuzlar bu yüzden aktif olarak çalışıyor zaten.
  • benim omuzlarım baya genişledi yaptığım hareketler

shoulder press
    front lift
    side lift
    en önemli3 omuz hareketidir.
  • Omuz aslında çok kolay gelişir sadece hangisi sistemle vuracağını bilmen gerekiyor.

Omuzlar slow twitch yani yavaş kasılan kırmızı lifli kaslar yüksek ağırlık ve az tekrar ile gelişmez.

Aynı karın ve kalf kasları gibi bol tekrar ve yanma isterler ki iyice parçalansınlar.

Sanıyorum evde yapmaya devam edeceksin. Eğer elinde Drop Set yapacak miktarda ağırlık varsa yapabilirsin, yoksa normal yaparsın.

Dumbell Seated Lateral Raise 4x12 (Drop Set)

Dumbell Front Raise 12-10-8-6 (Fixed Set)

Dumbell Upright Row 4x12 (Drop Set)

Dumbell Shoulder Press 12-10-8-6 (Fixed Set)

Dumbell Rear Raise 4x12 (Drop Set)

Dumbell Lateral Raise 7x10-15 (Drop Set)

Son yazdığım hareket FST-7 sisteminin bir parçası ve omuzu doyuma ulaştıran harekettir.

İlk 1 ay boyunca 7 setlik hareketi yapmadan programı bitir ve omuz günleri arasında en az 4 gün OFF olsun.

Dumbell ağırlıkların yeterliyse program yeterince ağır ama seni tatmin etmediği vakit son harekete geçebilirsin.

quote:

Yuh anasinin gozu. Kucuk kas grubu omuz kacyuz hareket yazmissin. Cok hareket yapinca gelismyor bu kaslar.

Cogu kisi zaten fazla yuk bindirdigi icin omuzlari gelismiyor.

Ust gogus hareketleri zaman zaman gogusten cok omuza vuruyor.

Omuz kasları çok hareket yapıldığında değil çok ağırlık girildiğinde gelişimini durdurur.

Sizin de dediğiniz gibi sorun fazla yüktür, fazla hareket omuzun istediği asıl şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 5 Eylül 2014; 8:32:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.