Markalar arasından tansiyon aleti seçmek gerçekten zor iş. Biliyorum erka en iyi ama ben dijital istiyorum,sadece iki marka arasında kaldım.Sizce hangisi yeterince iyidir?Panasonic te “Tıbbi olarak doğruluğu kanıtlanmış ölçümler”diyor ama omron da böyle birşey yok.Omron kötü değil ama almışken isabetli sonuca yakın değer verebilen ürün istiyorum.Siz olsanız iki markadan hangisini tercih ederdiniz?
4 sene önce tansiyon cihazı almaya karar verdiğimde hiç bilmediğim Omron markası ile karşılaştım. Biraz araştırınca bunun sağlık ocaklarında bile kullanıldığını gördüm. Bende omron m3 cihazı aldım. 4 senedir sorunsuz kullanıyorum. Panasonic firmasının tansiyon aletini ilk defa sizin mesajınızda gördüm. Bu yüzden fikrim yok.
Ancak anlayamadığım konu neden en pahalılarını seçtiniz. Benim bilmediğim, sizin kullandığınız daha fazla özellikler mi var Omron MIT Elite Plus'da. Şahsi fikrime göre omron m6 özellikleri ev kullanımı için yeterli.
@sonkurt
Pahalılarını seçmemin nedeni yukarıda yazdığım gibi panasonic ölçümlerinin doğruluğu kanıtlanmış,omron elit plus ise daha güncel olması ve ışıklı LCD ekranı barındırması tercih sebebim oldu.Önerdiğiniz üründe fena sayılmaz ama ben yukarıdaki iki makineden birini düşünüyorum.
Pahalılarını seçmemin nedeni yukarıda yazdığım gibi panasonic ölçümlerinin doğruluğu kanıtlanmış,omron elit plus ise daha güncel olması ve ışıklı LCD ekranı barındırması tercih sebebim oldu.Önerdiğiniz üründe fena sayılmaz ama ben yukarıdaki iki makineden birini düşünüyorum.
Bu durumda Omron'un artıları daha fazla gibi. Bunlar ; bilgisayara bağlanma, ritm bozukluğunu tespit etme gibi
Panasonic artılarıda manşetin daha geniş aralıklarlarda olması .
Arkadaşlar ,
3 günlük deneyim aktarayım, Omron M3 var ve 1 senedir kullanıyoruz, annemin hipertansiyonu nedeniyle, fakat 15 gün hastanede kalırken ölçme şansımız oldu , analog olarak ölçtüğümüz tansiyon ( 4 ayrı analog makine 2 ayrı marka) ile Omron arasında fark oldu . Omron iyi bir markadır ve sadece medikal ürünler üretir, fakat pillerini değiştirmemize rağmen 4 gün boyunca analog ölçümlerin 2 puan üstünde ölçüm verdi.
Panasonic ürünlerinden birini alacağım umarım aynı sonuçlar çıkmaz....
Dünyada HT ile ilgili yapılan çalışmaların çoğunda ölçüm yapılan makinelerin ismi de özellikle yazılır. Ve bunun oldukça büyük bir çoğunluğu omrondur. bu bilgi yeterli olur heralde. Ama hangi dijital makine olursa olsun civalı elle ölçüm yapılan ta aletleri en doğru ölçümü verir,bunun dışındaki tüm elle ölçüm yapılan yada otomatik makinelerin hepsinin belli aralıklarla kalibre edilmesi gerekir.
omron bilekten ölçenler var babannem kullanıyor R6 olabilri modeli. uygun açıyı kendi belirliyor. çok net. eczacıyla birebir tutuyor
omronun koldan ölçen modelleri hastanelerde kullanılıyor artık. kullanacak kişi yaşlı değilse omron koldan ölçen bir model alın
Omron M6 kullanmanızı tavsiye ederim. Bilekten ölçme için ise R6 yeterli olacaktır. MIT Elite Plus ile M6 arasındaki fark Mercedes ile Maybach arasındaki farka benziyor biraz.
Arkadaşlar tercihim omron mit elite plus tan yana oldu.Alet gelir gelmez hemen çok samimi olduğum bi eczacı arkadaşın yanına gittim önce bildiğimiz manual aletle ölçüm yapıldı sonra omronla aynı testi yaptım elde edilen sonuçlar son derece isabetliydi !! Panasonic için kötü ya da almayın demiyorum demek istediğim omron mit elite plus bir evde bulunması gereken profesyonel bir cihaz! Aletle ilgili sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: oeste
Konu biraz eskimiş ama yinede sorayım. Ben de babam için bir tansiyon aleti almayı düşünüyorum.
Sn. oeste; tansiyon aletinden memnun musunuz? Bir sıkıntı oldu mu?
Birde bu omron ne malı, alman malı olduğunu duymuştum doğru mudur?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.
quote:
Orijinalden alıntı: Hasan 06
quote:
Konu biraz eskimiş ama yinede sorayım. Ben de babam için bir tansiyon aleti almayı düşünüyorum.
Merhaba,
Mit elite plus modelinden son derece memnunuz, alet canavar gibi iş görmeye devam ediyor ne kol bandında ne de cihazda bir sorunla karşılaştık. Geçen ay annem rahatsızlanınca tansiyonu fırlamıştı ve omron sonucu 20 göstermişti inanamadık, eve gelen acil servis görevlisi manşonlu erka aletiyle ölçünce yine 20 çıkmıştı, bu olay öncesi omron’a güvenim vardı ama artık şimdi daha da eminim bu omron tansiyon aleti işinde kesinlikle usta! Bu arada omron Japon malı.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Hasan 06
quote:
Merhaba,
Mit elite plus modelinden son derece memnunuz, alet canavar gibi iş görmeye devam ediyor ne kol bandında ne de cihazda bir sorunla karşılaştık. Geçen ay annem rahatsızlanınca tansiyonu fırlamıştı ve omron sonucu 20 göstermişti inanamadık, eve gelen acil servis görevlisi manşonlu erka aletiyle ölçünce yine 20 çıkmıştı, bu olay öncesi omron’a güvenim vardı ama artık şimdi daha da eminim bu omron tansiyon aleti işinde kesinlikle usta! Bu arada omron Japon malı.
Teşekkür ederim ilginiz için. Sizin aldığınız ürün biraz pahalıylış. Ben de muhtemelen omron markasını tercih edeceğim, ama daha ucuz modellerinden birini.
İyi günler dilerim, sağlıcakla kalınız..
bende tansiyon aleti almayı düşünüyorum. yarın vatan bilgisayardan alacağım.
büyük ihtimal omron alacağım. başka tavsiyeniz var mı? kullanan arkadaşlar mennun mu?
omron mit elite da gayet güzel bir alet ölçümleri doğru eczanede erkayla karşılaştırdık.
SKYLINE GTR
kullanıcısına yanıt
eee arabalardan anlamamda hangisi daha iyi:) m6 ing de onaylamış elitin yok galiba cokta önemli degil ama
bir hekim olarak tıbbi görüşümü belirteyim. omron m3 modeli hem gayet doğru ölçüyor, hem de fiyat olarak çok uçuk rakamlarda değil...m3w modeli de var ayrıca..bunun farkı 2 farklı kişinin tansiyon ölçümlerini saat ve tarih ile kaydetmesi..hatta gittigidiyor'da incelemem de vardı..dileyen arkadaş ordan da faydalanabilir...
quote:
Orijinalden alıntı: dr.ibrahim
bir hekim olarak tıbbi görüşümü belirteyim. omron m3 modeli hem gayet doğru ölçüyor, hem de fiyat olarak çok uçuk rakamlarda değil...m3w modeli de var ayrıca..bunun farkı 2 farklı kişinin tansiyon ölçümlerini saat ve tarih ile kaydetmesi..hatta gittigidiyor'da incelemem de vardı..dileyen arkadaş ordan da faydalanabilir...
Hocam merhaba.
Size bir sorum olacak.
Tansiyon aleti alacağım lakin 2 marka arasında kaldım. Bunlardan birisi M10 ürü diğeri ise Mit ELİTE Plus ürünü.
Bu iki ürün arasında hangisi daha gelişmiş özelliğe sahip ve hangisini almamı tercih edersiniz.
m10 tavsiye ederim...m10 IT (Intellisense teknolojisi) olanından alın...manşeti yani kola sarılan bölümü de geniş bu ürünün...iki ürün arasında m10'u tavsiye ederim...
sadece manşetin daha uzun olması bir doktorun tavsiye sebebi olmasa gerek değilmi?
teknik olarak bakıldığında elite plus daha özellikli gibi görünüyor çünkü