The Exorcist The Begining'i izledim 3 gün boyunca başımda Kur'an'la yatmak zorunda kaldım. Garez'i izledim her tıkırtıdan korkar oldum.Bu yüzden Armada'nın büyük perdelerine lanet ediyorum.
+1 the exorcist baya bi kasmıştı beni de
HALKA,GAREZ VE BÜYÜ
quote:
Orijinalinden alıntı: unicorn_297
HALKA,GAREZ VE BÜYÜ
ÇEMBER,MEŞE VE NEWİNHAN
newinhan kimin filmi?
ya newinhan film deel bizim korkunç biyoloji hocamız
korkugum fazla film yok ama yeni film girmis vizyona ÖLÜLERiN ÜLKESi diye gitmek istiyorum.zombyli filmleri çok seviorum.
korkmam ben hiçbir filmden
cevapsız arama 2
karanlıklar prensi derim başkada bişey demem. izleyeli çok oldu belki şimdi izlesem o kadar korkmam ama kesinlikle izlenmesi şart bir film. omen ve şeytanında sadece müziği bile yeter bence.
korku filmleri sadece çocukluk dönemlerinde biraz etkiliydi.bir korku filmi olmamasına rağmen yine de insanı geren bi filmdi scream-I.Tabi sinemada izlemek lazım biraz da küçük olmak.
kalbinin atışını duymak mı istiyorsun..ayaklarının titremesini mi istiyorsun..altına kaçırmak mı istiyorsun... ozaman gece yarısı bi mezarlığa gir tek başına gidersen karizmayı çizdirmemiş olursun.. bu arada yanına yedek bi pantolon almayıda unutma..altına kaçırırsan falan..
EVIL DEATH 1 (2 VE 3 SAÇMAYDI) HAYVAN MEZARLIĞI 2BÖLÜMDE İYİYDİ ROSE RED KONAĞI 4CD LİK İYİ BİR KRKU FİLMİYDİ KARABASAN VE GAREZ SON ZAMANLARDA ÇIKMIŞ İYİ FİLMLERDEN İYİ SAHNELERE SAHİP OLANLAR ŞEYTAN THE EXORCIST KORKU KAPANI HALKA 1DE BİR KAÇ SAHNE İYİDİ (YÜZ YAMULMA, TV DEN ÇIKMA VS) CİNNET 4CD (YİNE STEPHEN KING BABANIN KLASİĞİDİR) MAHŞER 6CD (7,5 SAAT SÜRÜYOR AMA KENDİNİZİ VERİRSENİZ SİZİ PSİKOLOJİK YÖNDEN BAĞIMLISI YAPIYOR) şimdilik aklıma gelenler bunlar
Ben de son günlerde korku filmlerine merak sardım ve buldukça netten indirip izlemeye çalışıyorum,
Arkadaşlar bir sürü filmler saymışlar dökmüşler sağolsunlar bir çoğunu bende indirip izlemeye çalışacağım. Ama görelen o ki korku filmi ile gerlimi filmlerini birbirine karıştırmışlar.
Bana göre aşağıdakiler korku filmi değil gerilim filmi, gerilim diyince ortaya şu çıkıyor yani insanı tedirgin ediyor fakat korkutmuyor bilinçaltınıza ilemiyor yani aşağıdaki filmleri izledikten sonra korkmaya devam etmezsiniz.
Ring (serisinin birincisini izledim TV de yakın zamanda) Hayvan Mezarlığı (Stephan King'in kitabından uyarlanan) Psycho I, II, III (Anthony Perkins'in inanılmaz oyunculuğu) Friday 13th (13. Cuma Serisi)
Elm sokağı serisi ise bana göre korkuyla ve gerilimle de ilgisi yok, bu sadece insanlara hoşça vakit geçirmesi için çevrilmiş, yani gerilmek veya gülmek size bırakılmış.
Korku filmleri dediğimiz zaman ise beni en çok etkileyen film exorcist olmuştur, 1973 de çevrilen ilk filmde linda blair oynamıştı bu filmi biraz küçükken izlemiştim sanıyorum, yanlız burada arkadaşların bahsettiği Joseph'in olduğu film serinin dördüncü filmi hatta beşinci,
The Exorcist (1973 Yapımı birçok yabancı sitede bu film bir numara oarak gösteriliyor) The Exorcist II (The Heretic 1977 de çekildi yakında izleyeceğim yorum yapamam) The Exorcist III (1990 yapımı henüz izlemedim) The Exorcist (Director Cut 1999 çok beğenilen ilk bölümün bazı kısımlarının yeniden çekilmesi ile hazırlandı) The Exorcist (The Beginning ise 2004 yapımı ve çok fazla tutulmadı izledim yine de etkileyebiliyor)
Ama saçma bir kısım varki filmin bölümünde kiliseye giren rahip şeytanı gördüğünde şeytan haçın bir ucuna asılı vaziyette sallanıyor, haçtan bu kadar korkan ve rahatsız olan şeytan orada sallanırken niye etkilenmiyor? Bence filmdeki önemli hatalardan biri buydu.
Ben bu serinin iki filmini izledim 30+ yaşındayım ama inanın insanı etkiliyor, zaten ilk filmde oynayan Linda Blair oynadığı rolden etkilenerek kendisine şeytan girdiğini söylemiş ve bir süre psikolojik tedavi görmüştü tabi bu filmi pazarlamak için mi bilinmez. Bu filmin diğerlerinden daha korkunç algılanmasının sebebi bilinçaltına etki etmesi yani izledikten sonra korkmaya devam ediyorsunuz. Bir de arkadaşlar insanın içine cin girmez filan diyorlarda filmde öyle bir durum söz konusu değil şeytan girmesi olayı var. Bir de tecavüz eder veya etmez tartışması yapılmış, sonra aynı arkadaş demş ki insanlar gibi evlenirler beraber yaşarlar vs vs de peki insan tecavüzcü oluyor da cin tecavüzcü niye olmasın? Konuyla ilgili son olarak benim dini bilgim fazla iyi değil cinlerin de dinivar mıdır bunu merak ettim?
The Fog adlı bir film varmış bunu izleyeniniz oldu mu?
Karabasan olayıyla bizzat karşılaştığım için karabasan filmini izleye gerek kalmadı,
ben çocukken ailecek bir tanıdıklarımıza gittik adam bize karabasan geldi filan diye anlatmıştı, eve dönerken babam adam kafayı yemiş gibi yorumlar getirmişti, yaklaşık 5-10 sene sonra 90 lı yıllarda şimdi tam hatırlayamıyorum, ben genelde yatağa yan yatarım yani uyurken asla sırt üstü yatmam, ama koluma mı bir yerime birşey olmuştu sanırım ki sırt üstü yatmıştım. ıışıklar kapalıydı, birden odada belli belirsiz bir karartının dolaştığını farkettim, sonra bir anda o karartı göğsümün üzerine geldi ve oraya kondu, bir ağırlık vs hissetmedim, onu vurup onu devirmek istedim ama.... olmadı çünkü sinir sistemim iflas etmişti değil kolumu kaldırmak veya vücudumu hareket ettirmek parmaklarımın ucunu bile oynatamıyordum, korkmuştum ne bağarabiliyor ne de hareket edebiliyordum, sadece nefes alabiliyordum, en iyisi gözümü kapatmak diye düşündüm bu şekilde kendimi sakinleştirebilirdim, gözlerimi açtığımda sabah herşey bitmişti ama ben bu olanların rüyamda mı yoksa gerçekte mi yaşadığıma asla karar veremedim.
Bunları izlemeye çalışacağım,
The Evil Dead(Şeytanın Ölüsü) The Thing(Şey) The Shining(Cinnet) Blair Whitch Project1,2(Blair Cadısı) Dead End(Çıkmaz) Dawn Of The Dead(Ölülerin Şafağı) A Tale Of Two Sisters(Karanlık Sırlar)
Bir de komik bir anım var
türkiyede hiç gösterilmeyen bir dracula filmi izliyorduk, bizimkiler bana yat demişlerdi ama ben ısrar edip izlemekte diretmiştim, Video'da kırmızı gözlü bir kadından tırsmıştım 7-8 yaşlarındaydım, sonra gece tek başıma yatamamıştım, annem eşlik etmişti de sonradan kadının gözleri aklıma gelince annemden de tırsmıştım insan 7-8 yaşında izlediğinde hayal gücü de geniş olduğundan bazı şeylere acaba mı diyebiliyor.
bugune kadar izkledigim en korkunç film kuzuların sessizligi ve halka idi ...
Multivision Kanallarında
2004 yapımı Exorcist "The Beginning" oynuyor
rose red konağını izleyin siz önce o film oldukça korkunç bir film şeytanda öyle resindent evili merak ettim şimdi yaa
irfanın intikamı (+18) boyle tırsınc bır film yok
quote:
Orijinalinden alıntı: Çaça
imanınız güçlüyse ve cinlere inanırsanız "büyü" filminden benim gibi tırsarsınız
TAM TERSİ. imanı güçlü insan sadece Allah'tan korkar ve ona sığınır, Dünya'daki en cesur insan bile imanı tam bir müminin yanında korkak tavuk gibi kalır.
my favorite garez ve halka
The Exorcist The Begining'ten nasıl korktunuz ya ben hiç tırsmamıştım valla ama serin il bölümü özellikle yönetmenin kurgusu çok güzeldi eskilerde hayvan mezarlığıda oldukça güzel 1 korku filmi özelliklede çekildiği yıl göz önünde tutulursa zamanından çok ötesinde 1 film
en son seyrettiğim filmlerden ise ring (2 değil çok saçma geldi) cevapsız arama ve a Tale of Two Sisters ii filmler
size aşşağıdaki linki vereyim beyaz perdenin çekilmiş ve çekilecek korku filmleri için yaptığ 1 çalışma oldukça güzel