Şimdi Ara

En az öğretmen maaşı Türkiye’de (imiş) !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
1
Favori
6.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya öğretmen günü kutlanıyor. Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, dünyada öğretmen maaşlarının en az olduğun ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.
    Atıcı, en yüksek öğretmen maaşlarının verildiği ülkenin Almanya, en düşük öğretmen maaşı veren ülkenin ise Türkiye olduğunu kaydederek "Almanya’da göreve yeni başlamış bir ilkokul öğretmeni yılda toplam 38 bin 412 dolar gelir elde etmekte, Yunanistan’da aynı şartlarda bir öğretmen yılda toplam 20 bin 86 dolar kazanmakta iken, bu rakam Türkiye’de 6 bin 358 dolarda kalmaktadır."dedi.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlanıyor. Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlayarak Türkiye’de öğretmenlerin yıllardır ağır ekonomik ve sosyal sorunlar ile savaşarak yaşamaya çalıştığını söyledi. Atıcı, en yüksek öğretmen maaşlarının verildiği ülkenin Almanya, en düşük öğretmen maaşı veren ülkenin ise Türkiye olduğunu kaydederek, şöyle dedi:
    "Almanya’da göreve yeni başlamış bir ilkokul öğretmeni yılda toplam 38 bin 412 dolar gelir elde etmekte, Yunanistan’da aynı şartlarda bir öğretmen yılda toplam 20 bin 86 dolar kazanmakta iken, bu rakam Türkiye’de 6 bin 358 dolarda kalmaktadır."

Bu haberi okurken güldüm gerçekten en kolay meslek öğretmenlik en az maaşı alanlarmış. Vah gariplerim vah! Sürekli bu öğretmenlerin sesi çıkıyor. Yılın 4de birini aralıksız tatil 15 gününü ekstra tatil bayram haftasonlarındaki tatilleri saymıyoruz tabi. Ayrıca soğuk sıcak vs. gibi şartlardaki tatilleri de düşünmüyoruz. Hatta günün yarısı çalıştığını da düşünmüyoruz. Vardiyalı çalışmadığını da düşünmüyoruz. Birisi yaralanacaktı ölecekti zor şartlarda çalışacaklardı sistem arızalanıp zarar edecektim kendimi geliştirip bir kaç yabancı dil bilecektim gibi sorumluluğu olmadığını da düşünmüyoruz. 15 saatten sonra haftada ekstra para aldığını da düşünmüyoruz. Evet öğretmenler çok düşük maaş alıyor. Verin her birisine yıllık 100 000 bin dolar yatsınlar akşama kadar. Mühendis doktora da aylık 1300 lira maaş verin. Sonra da sanayi yok deyin güçlenemiyoruz deyin. Tüm bilimsel araştırmaları yurtdışına kaptırın ama olmaz siz yine verin maaşı ve tatili öğretmenlere!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 6 Ekim 2008; 10:51:31 >

• en kolay meslek öğretmenlik mi????

yazık senin gibi düşünenlere...

yazık seni yetiştiren öğretmenin emeğine...
  • sana yazık en kolay kazanılan okunulan ve yapılan işin öğretmenlik olduğunu sadece öğretmenler savunmaz... sen öğretmenliğe zor diyorsan sana bir mühendislik kitabı vereyim de ömür boyu öğrenmek için çabala dur... gerçekten inanamıyorum senin gibi düşünenlere zaten bu yüzden ülke kalkınmıyor... neden o kadar öğrenci sınavı kazanmak için dershaneye gidiyor okuldaki öğretmenler süper öğretiyor herşeyi de o yüzden herhalde... sen zorluk nedir görmemişsin ancak aynı şeyleri tekrarlar durursunuz...
  • En kolay mesleklerden biri bana göre fazla büyütüyorsunuz öğretmenliği arkadaşın dediği günde yarım gün çalış o kadar tatil yap.Öğretmenleri çok yüce insan olarak gösteriyorsunda adamın altında marka otomobil var gidiyor eyleme maaş yetmiyor diye.Okuldada derslere girmiyorlar buna ne demeli sence.
  • Bu memleketin bugün bu halde olmasının tek sebebi öğretmenlere insanca yaşayacak maaşların verilememesi ve bu sebeptan insanların karın doyurmak uğruna sürünmekten adam gibi eğitim verememeleri..

İki öğretmenin çocuğu olarak bu yazdıklarından "çarpık eğitim sisteminin" sonuçlarının ne kadar acı olduğunu gördüğümü belirtmek istiyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

Dünya öğretmen günü kutlanıyor. Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, dünyada öğretmen maaşlarının en az olduğun ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.
    Atıcı, en yüksek öğretmen maaşlarının verildiği ülkenin Almanya, en düşük öğretmen maaşı veren ülkenin ise Türkiye olduğunu kaydederek "Almanya’da göreve yeni başlamış bir ilkokul öğretmeni yılda toplam 38 bin 412 dolar gelir elde etmekte, Yunanistan’da aynı şartlarda bir öğretmen yılda toplam 20 bin 86 dolar kazanmakta iken, bu rakam Türkiye’de 6 bin 358 dolarda kalmaktadır."dedi.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlanıyor. Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlayarak Türkiye’de öğretmenlerin yıllardır ağır ekonomik ve sosyal sorunlar ile savaşarak yaşamaya çalıştığını söyledi. Atıcı, en yüksek öğretmen maaşlarının verildiği ülkenin Almanya, en düşük öğretmen maaşı veren ülkenin ise Türkiye olduğunu kaydederek, şöyle dedi:
    "Almanya’da göreve yeni başlamış bir ilkokul öğretmeni yılda toplam 38 bin 412 dolar gelir elde etmekte, Yunanistan’da aynı şartlarda bir öğretmen yılda toplam 20 bin 86 dolar kazanmakta iken, bu rakam Türkiye’de 6 bin 358 dolarda kalmaktadır."

Bu haberi okurken güldüm gerçekten en kolay meslek öğretmenlik en az maaşı alanlarmış. Vah gariplerim vah! Sürekli bu öğretmenlerin sesi çıkıyor. Yılın 4de birini aralıksız tatil 15 gününü ekstra tatil bayram haftasonlarındaki tatilleri saymıyoruz tabi. Ayrıca soğuk sıcak vs. gibi şartlardaki tatilleri de düşünmüyoruz. Hatta günün yarısı çalıştığını da düşünmüyoruz. Vardiyalı çalışmadığını da düşünmüyoruz. Birisi yaralanacaktı ölecekti zor şartlarda çalışacaklardı sistem arızalanıp zarar edecektim kendimi geliştirip bir kaç yabancı dil bilecektim gibi sorumluluğu olmadığını da düşünmüyoruz. 15 saatten sonra haftada ekstra para aldığını da düşünmüyoruz. Evet öğretmenler çok düşük maaş alıyor. Verin her birisine yıllık 100 000 bin dolar yatsınlar akşama kadar. Mühendis doktora da aylık 1300 lira maaş verin. Sonra da sanayi yok deyin güçlenemiyoruz deyin. Tüm bilimsel araştırmaları yurtdışına kaptırın ama olmaz siz yine verin maaşı ve tatili öğretmenlere!

• benim anlamadığım herşeyi öğretmenin ayaklarının altına ser mantığı ile hareket ediyorlar... yok biz üniversite mezunu kültürlü insanız diyorlar... yaw kardeşim siz diğer bölümlerin mesleklerin zorluklarını görmediğiniz için sadece biz varız sanıyorsunuz... bir mühendise özelde 600 liraya çalıştırıyorlar bundan ne bekliyorsunuz peki hem de günde 12 saat çalışıyor bu zatı muhterem... tabi geçmişte okulu kazanmak için sizden iki kat çok uğraştığını sınıfı geçmek için nelerle boğuştuğunu ve iş bulmak için kaç takla attığını saymıyorum.... ayrıca ne kadar ağır şartlarda çalışıyor bu kişi kanser yapıcı her an ölümle burun buruna ses gürültü toz toprak içerisinde ve sürekli amirine birşeyleri kabul ettirme endişesi ve sürekli doğru gitmesi için uğraş verirken... ayrıca kendini sadece o bilgilerle değil sürekli geliştirme ile uğraşırken... eve gittiğinde arıza çıktığında gecenin bir yarısı direkt gidip arızaları tamir etmek için uğraşırken boğaşan bir mühendisi görmediğiniz için günde gidip 5 saat oturarak derse girip tenefüs aralarında çay içip günün yarısında eve giden birileri olarak tabi sizin işiniz daha zor haklısınız... gelişmiş ülkelerden eksikliğimiz sadece eğitim mi acaba? ya da sadece eğitim veren kişi mi çok parayı hakediyor üretim yapana gece gündüz çalışan adamın emeği yok sayılıyor... o kadar okumuş mühendis varken iş bulmak için yapmadığı nane kalmayan insanlar var... her ay 10binlerce öğretmen atanırken kaç mühendis alınıyor acaba... ayrıca bir mühendise kendi alanı ile ilgili değil türkçe tarih coğrafya vatandaşlık hukuk iktisat işletme ingilizce vs... gibi alanlardan da bilgi sahibi olunması isteniyor... her bir mühendis bir öğretmenin on katı daha fazla bilgi sahibi iken sesini çıkarmazken öğretmenler sürekli şikayetçi... ülkede sanayi yok üretim yok birşey yok... elindeki hammaddeleri yabancı devletlere kaptır... sonra da öğretmen aç kalıyor deyin ancak... ötekiler insan değil herhalde... el insaf be!

• yahu senede 150 gün çalışıolar o da günde 6 saat derse giriolar
    yaptıkları öğretimin kalitesini de görüyoruz
    benim yarım kadar fizik bilmeyen adam sırf cazip meslek diye gitmiş fizik öğretmeni olmuş
    ben evrime inanmıyorum ama müfredatta var siz yine de bilin ama inanmayın diyen kadın biyolojici olmuş
    çözelti problemlerini yapamayan salak kimyacıyım diye geçiniyor.
    bunlara fazla bile bu maaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca nasıl bir öğretmen yılda 6bin dolar kazanıyormuş 6 bin dolar dediğin senin küsürleri ile birlikte hadi 7 bin ytl para olsun... şu an bir öğretmen ek dersle birlikte nerdeyse 1800 lira maaş alıyor yılda 9 ay çalıştıklarına göre 16200 lira 9 aylık gelirleri + 3 ay da 1300 liradan 3900 lirada ordan toplam bir öğretmen ortalama yılda 20100 lira maaş alıyor bu da 15500 dolar eder... bu adamın hesap kitaptan haberi yok sanırım Allah bilir bir de matematik öğretmenidir
  • Site admini matematik öğretmeni Dikkat
  • bu ne iş ya bide dünya'da demiş.acaba kendileri hindistan yada çinde bulunmuşlar mı?en basitinden asyanın %90,afrika'nın %100 ü,amerikanın %60ı ı türkiye den daha fakir
  • 1999 yılından beri MÜHENDİS olarak çalışıyorum.
    Annem babam ikisi de öğretmen,
    Öğretmen çocuğu olmanın zorluklarını da mühendis olmanın zorluklarını da biliyorum..

Mühendislik okumak zor diyenin alnını karışlarım. Adam gibi dersini çalışırsan hiç problem yaşamazsın.

Bu memlekette bir gün kimse öğretmen olmazsa o zaman çocuklarınızı kendiniz eğitir üniversiteye hazırlarsınız tabi üniversitelerde hoca bulup okutabilirseniz.

Devlete öğretmen olarak girmeyi, zorunlu hizmet adı altında güneydoğu'da her türlü sosyal imkandan uzak, bir sınıfta 5 ayrı sınıfa ait öürencilere ders vermeyi kolay mı sanıyorsunuz..

Siz çevrenizde sadece tiki semtlerdeki tiki okullardaki "para yiyici" öğretmenleri görüyorsunuz altlarında arabalar ile..Bu memlekette o öğretmenlerden 100lerce kat fazla sayıda güneydoğu'da doğu'da zorunlu görevini yapan ya da ikendi isteği ile oralara eğitim vermeye gitmiş idealist öğretmenler var ve sizin bu insanlardan hiçbir fazlanız yok aksine eksiğiniz var ..

KPSS'yi kazanıp devlette işe girmeyi kolay sanıyorsanız ÇOK yanılıyorsunuz.
    MEmlekette öğretmen açığı var diye bar bar bağırıp sonra da 6 ayda bir 10000-15000 öğretmen ataması yaparak sadece emekli olanların yerini dolduruyorlar..

DEvlete giremeyenler özel dersanelerde ve okullarda gün 14-15 saat çalışıp yine nerede ise karın tokluğuna yetecek kadar maaş alıyorlar taaki 10-15 senelik öğretmen olup isimlerini duyuracak kadar yaşlanana kadar..

Dışardan KOLAY görünür ama işin içine girerseniz mühendislikten çok daha ZOR şartlarda çalıştıklarını görürsünüz..

Ben elektrik elektronik mühendisiyim, üniversiteyi 3. lükle bitirdim. Masamın bağında TEst mühendisliği yapıyorum. senede 2-3 hafta yıllık izin kullanıyorum 30-40 günü şehir dışında teslterde geçiyor...

Öğretmenlerin sadece okulda sizin derslerine girdiğini sanıyorsunz ama yıllık ve günlük planlar hazırlamak zorunda oluşlarını aldıkları azıcık maaşla yaşamaya çalışma çabalarının farkında bile değilsiniz..

Bu arada adam gibi okuyup adam gibi ortalama yapan, kendisini geliştirmiş hiçbir mühendis 600 YTL'Ye çalışmaz..Çalışıyorsa da ancak o kadarlık adamdır..

Kardeşim yeni bitirdi okulu ve 2400YTL maaşla işe girdi..elektrik elektronik mühendisi..

Babam ve annem 27 yıl öğretmenlik yaptılar 3 ayda bir aldıkları toplam para kardeşiminkine bile yetişemiyor..

öğretmenler bir ülkenin bireylerinin eğitim ve öğretimlerinin temel taşlarıdır. Bu taşlar sağlamlaştırılmazsa sistem çökme noktasına gelir ki şu günlerde yaşadığımız çöküşün sebebi de budur..

Öğretmen
    yarın çocuklarıma ne yedireceğim diye düşünmemeli,
    ay sonunda kimden borç alacağım diye düşünmemeli ki, kendisini işine ve çocuklarına verebilsin..

Belki son 10 yıldır eğitim fakültelerine girenler konusunda haklısındır, kazananlar "başka iş tutamayacakları" için az kazanayım düzenli kazanayım derdi ile öğretmenlik yazıp oralarda okuyorlar ama bunun sebebi de yine "öğretmen olup aç gezeceğime mühendis olur kazanırım" diyen "doğru düzgün" insanların "öğretmenlik" tercih etmemelerinden kaynaklanıyor..
    Bir de ismi malum ABD'Deki kişinin okullarındaki öğrencileri eğitim fakültelerine sokmak için çabalamasının da eğitim sisteminin çöküşünde ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum..

Yine de ne olursa olsun öğretmenlik kutsal bir meslektir bir ülkenin geleceğine yön veren insanların hepimizin eğitimini ve öğretimini emanet ettikleri insanların refah seviyesini yüksek tutmak devletin görevidir..

• quote:

Orjinalden alıntı:  sugarboysana yazık en kolay kazanılan okunulan ve yapılan işin öğretmenlik olduğunu sadece öğretmenler savunmaz... sen öğretmenliğe zor diyorsan sana bir mühendislik kitabı vereyim de ömür boyu öğrenmek için çabala dur... gerçekten inanamıyorum senin gibi düşünenlere zaten bu yüzden ülke kalkınmıyor... neden o kadar öğrenci sınavı kazanmak için dershaneye gidiyor okuldaki öğretmenler süper öğretiyor herşeyi de o yüzden herhalde... sen zorluk nedir görmemişsin ancak aynı şeyleri tekrarlar durursunuz...
     Katılmamak elde değil...Babam 20 yıllık mühendis, daha 2 yıl önce şimdikinden farklı bir şirketteydi, neyse Cumartesi, Pazar sürekli çalışıyordu hatta saat 7'de çıkıp 9-10 gibi evde oluyordu, vergi dilimi olayını icad etti sağolsun , şirkette bu dilime girdi ve aldığı maaş 3000'e kadar geriledi. Eh o dönemde bir tanıdığım uyduruk bir öğretmenlik kazandı aldığı maaş 1500 ytl idi, daha yeni öğretmen olmuş, eh o bir Mat hocası olsa ve İstanbul'da olsa ek dersdi felan babamı geçecek demekki, yuh dedim yani, hem 3 ay yaz tatili hem bilmemne, her bayramda tatilde vs. sürekli memleketine gidebiliyor bu tanıdığımız, biz ise rüyamızda gördük yıllarca. Allah'tan iş değiştirdide şimdi çok rahatız, ha ben öğretmenlik kolay meslek demiyorum ama feci tatilleri var, onuda geçtim yeni işe başlayan Mühendis'ler, özel sektörde bile 1500 ytl felan alıyormuş Babam söyledi, ayrıca öğretmenlerin çoğu kendini acındırmasın. Bizim okul devlet okulu ama hocaların hepsinin üstü başı benden iyi, altlarında son model araba ( Müdür , kendini acındırıyor sınıfa gelip cebimde 5-6 ytl para  var, beni kenar mahallede soyacaktı allahsızlar diye ) ama sonra Volvo ile geliyor okula...Sonra diğer hocalarda özellikle Matematik alanında olanlar okulu özel ders ile parsellemiş durumdalar. Okuldaki diğer hocalarında mutlaka bir dershaneye ortaklığı var ve dershanalerine öğrenci kapıyorlar okullarındaki sınıflarından ve karne notlarını yükseltiyorlar. Ben artık hiç birine acımıyorum...Bumu helal kazanç, bumu öğretmenlik...Zaten sistemde iğrenç, rezil, 5 para etmez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 6 Ekim 2008; 10:29:59 >

• 1100ytlnin üzerinde maaşları var. asgari ücretle sabahtan akşama kadar çalışanlar napsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

1999 yılından beri MÜHENDİS olarak çalışıyorum.
    Annem babam ikisi de öğretmen,
    Öğretmen çocuğu olmanın zorluklarını da mühendis olmanın zorluklarını da biliyorum..

Mühendislik okumak zor diyenin alnını karışlarım. Adam gibi dersini çalışırsan hiç problem yaşamazsın.

Bu memlekette bir gün kimse öğretmen olmazsa o zaman çocuklarınızı kendiniz eğitir üniversiteye hazırlarsınız tabi üniversitelerde hoca bulup okutabilirseniz.

Devlete öğretmen olarak girmeyi, zorunlu hizmet adı altında güneydoğu'da her türlü sosyal imkandan uzak, bir sınıfta 5 ayrı sınıfa ait öürencilere ders vermeyi kolay mı sanıyorsunuz..

Siz çevrenizde sadece tiki semtlerdeki tiki okullardaki "para yiyici" öğretmenleri görüyorsunuz altlarında arabalar ile..Bu memlekette o öğretmenlerden 100lerce kat fazla sayıda güneydoğu'da doğu'da zorunlu görevini yapan ya da ikendi isteği ile oralara eğitim vermeye gitmiş idealist öğretmenler var ve sizin bu insanlardan hiçbir fazlanız yok aksine eksiğiniz var ..

KPSS'yi kazanıp devlette işe girmeyi kolay sanıyorsanız ÇOK yanılıyorsunuz.
    MEmlekette öğretmen açığı var diye bar bar bağırıp sonra da 6 ayda bir 10000-15000 öğretmen ataması yaparak sadece emekli olanların yerini dolduruyorlar..

DEvlete giremeyenler özel dersanelerde ve okullarda gün 14-15 saat çalışıp yine nerede ise karın tokluğuna yetecek kadar maaş alıyorlar taaki 10-15 senelik öğretmen olup isimlerini duyuracak kadar yaşlanana kadar..

Dışardan KOLAY görünür ama işin içine girerseniz mühendislikten çok daha ZOR şartlarda çalıştıklarını görürsünüz..

Ben elektrik elektronik mühendisiyim, üniversiteyi 3. lükle bitirdim. Masamın bağında TEst mühendisliği yapıyorum. senede 2-3 hafta yıllık izin kullanıyorum 30-40 günü şehir dışında teslterde geçiyor...

Öğretmenlerin sadece okulda sizin derslerine girdiğini sanıyorsunz ama yıllık ve günlük planlar hazırlamak zorunda oluşlarını aldıkları azıcık maaşla yaşamaya çalışma çabalarının farkında bile değilsiniz..

Bu arada adam gibi okuyup adam gibi ortalama yapan, kendisini geliştirmiş hiçbir mühendis 600 YTL'Ye çalışmaz..Çalışıyorsa da ancak o kadarlık adamdır..

Kardeşim yeni bitirdi okulu ve 2400YTL maaşla işe girdi..elektrik elektronik mühendisi..

Babam ve annem 27 yıl öğretmenlik yaptılar 3 ayda bir aldıkları toplam para kardeşiminkine bile yetişemiyor..

öğretmenler bir ülkenin bireylerinin eğitim ve öğretimlerinin temel taşlarıdır. Bu taşlar sağlamlaştırılmazsa sistem çökme noktasına gelir ki şu günlerde yaşadığımız çöküşün sebebi de budur..

Öğretmen
    yarın çocuklarıma ne yedireceğim diye düşünmemeli,
    ay sonunda kimden borç alacağım diye düşünmemeli ki, kendisini işine ve çocuklarına verebilsin..

Belki son 10 yıldır eğitim fakültelerine girenler konusunda haklısındır, kazananlar "başka iş tutamayacakları" için az kazanayım düzenli kazanayım derdi ile öğretmenlik yazıp oralarda okuyorlar ama bunun sebebi de yine "öğretmen olup aç gezeceğime mühendis olur kazanırım" diyen "doğru düzgün" insanların "öğretmenlik" tercih etmemelerinden kaynaklanıyor..
    Bir de ismi malum ABD'Deki kişinin okullarındaki öğrencileri eğitim fakültelerine sokmak için çabalamasının da eğitim sisteminin çöküşünde ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum..

Yine de ne olursa olsun öğretmenlik kutsal bir meslektir bir ülkenin geleceğine yön veren insanların hepimizin eğitimini ve öğretimini emanet ettikleri insanların refah seviyesini yüksek tutmak devletin görevidir..

bende Elektrik-elektronik mühendisiyim ve senin gibi bir iş bulamadım ya...1.5 senedir izin bile alamadım...

• makina mühendisiyim eşim sınıf öğretmeni...Allah a şükür iyi bir maaş la çalışıyorum, en azından ortalamanın üstü. Söylemek isteğim tek bir şey var bunun üzerine sanırım söylenecekte bir söz kalmaz

Sınıf öğretmenlerinin ve benim 1 yıl içinde çalıştığımız net saat üzerinden hesap yaparsanız bir sınıf öğretmeni benden 1.65 kat fazla kazanıyor.. yani ben 1 saat çalışıyorum 1 birim kazanıyorum, eşim 1.65 birim kazanıyor...ikimizde 26 yaşındayız

Herkes iyi maaş almak ister ama tutupta kimse bana öğretmenliğin zorluğundan bahsetmesin...Kolay meslek demiyorum ama abartmamak lazım atla deve değil...Saygılar
  • benim takıldığım nokta öğretmenin aldığı para değil, çok şükür daha mezun olmadan bile (2. sınıfa başladım şu an) sadece kendi işimi yaparak (ingilizce ders vererek) ayda 600 ytl kazandığım oluyor. mezun olunca da bundan azını kazanacağımı sanmıyorum. paraya lafım yok. hatta keşke hiç para almadan derslerimin yanında okullarda da derse girebilsem. klasik diye tabir ettiğimiz öğretmenlerimize bir şeyler öğretebilsem. çünkü öğretmenlik herkesin yapabileceği bir iş değildir. işte bu yüzden bu ülkede eğitim bu halde. önüne geleni öğretmen yaparsan, onların bir şeyler "öğretmesini" beklemeyeceksin. kendi branşımdan örneklerle gidiyorum, adam ingilizcenin sadece S + V + O gibi kalıplardan oluşmadığını düşünemez çünkü. her öğrencinin farklı yöntemlerle öğreneceğini, kiminin işitsel, kiminin görsel vb. yollarla öğrenme ihtimali olduğunu düşünemez çünkü.

misal, yıllar önce ziraat mühendislerini, veterinerleri "ingilizce öğretmeni" yaptılar. neden? işte devlet de sizin gibi düşündü. "öğretmenlik nedir yahu? herkes yapar bu işi. ingilizce biliyor mu? tamam o zaman bu adam ingilizce öğretmeni olsun" dediler. olsun da, her bilen öğretebilecek mi? işte onlar bunu düşünmediler, şimdi de mezun lise mezunu olup ingilizce kendini tanıtamayan insanlardan yakınıyoruz.

bir diğer nokta, her mesleğin şartları bellidir. mühendisin yaptığı iş belli, öğretmenin yaptığı iş belli. mühendisin okuyacağı kitap belli, öğretmenin okuyacağı kitap belli. mühendisin aldığı para belli, öğretmenin aldığı para belli.

sen mühendis olmadan önce bunları bilmiyor muydun? nerelerde çalışacağını, ne zorluklar altında çalışacağını, mezun olana kadar çektiklerinin yanında bazılarının "yatarak" mezun olup senden fazla kazanacağını bilmiyor muydun?

eeee o zaman sen de öğretmen olsaydın? bu kadar kolay değil işte.

üniversiteye başladığım ilk gün, hocamızın söylediği laf, "bu meslekten zengin olmayı beklemeyin" oldu. ki beklemiyorum da. ben bunu bilerek bu noktaya geldim. fazla kazanmışım, az kazanmışım orası bana kalmış. hangi mesleği seçeceksen seç, mesleğin şartlarına isyan edemezsin. bunu bilerek girmişsindir. yok okurken kitap şöyle zor, okul böyle zor demeye de hakkın yoktur. ne yapalım yani? öğretmene de mi mühendislik kitabı verelim? öğretmenin okuyacağı kitap belli mi? belli. girdikten sonra "ben niye bu kitabı okuyorum, mühendis niye o kitabı okuyor" diye sormayacaksın o zaman. işine gelmiyorsa, parasını az buluyorsan, hiç girmeyeceksin o işe.

yani anlamadığım nokta, madem öğretmenlik bu kadar kolay, neden diğer fakültelerde bir tarafınızı yırtıyorsunuz? gelin siz de öğretmen olun bu denli kolaysa, kolay para kazanacağınıza inanıyorsanız gelin öğretmen olun. gelin kpss'yi geçip siz de atanın bir yerlere? herkes öğretmen olsun herkes kazansın o zaman. tatili de bol. niçin öğretmen olmuyorsun? "ben mühendisliğe gönül verdim, öğretmenlik istemiyorum" diyorsan onun zorluklarını zaten göze almışsındır. o zaman paşa paşa ders kitabını okuyacaksın, maaşın neyse onu alacaksın, çalışma şartların neyse o şartlarda da çalışacaksın. çünkü sen böyle "lüks" bir seçim yapmış oluyorsun. kendin seçiyorsun, kendin okuyorsun.

neyse, benim şimdi çıkmam gerekiyor. bugün okulum açılıyor, "geleceğin öğretmeni aradaşlarımla" derslerime başlayacağım.yine söyleyeyim, keşke "öğretmen" olacak kişiyi daha iyi seçebilselerdi. size madem o kadar kolay, gelin siz de öğretmen olun diyorum ama, zaten önüne geleni almışlar öğretmen yapmak için eğitim fakültesine.

ekleme: ben yazarken cevaplar gelmiş sonradan okudum, takıldığım nokta parası, tatili vs değildir. arkadaşımız "en basit meslek" demiş. en zor demiyorum, her mesleğin kendine göre zorlukları vardır, ancak "en basit meslek" gibi küçümsenecek bir iş değildir öğretmenlik. en önemlisi, önüne gelenin yapabileceği bir iş değildir. bu işten zengin olmayı düşünüyorsan, zaten gönülden yapmıyorsun demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalemtraş -- 6 Ekim 2008; 10:40:00 >

• bazı günlerdede çalışmıyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalemtraş

benim takıldığım nokta öğretmenin aldığı para değil, çok şükür daha mezun olmadan bile (2. sınıfa başladım şu an) sadece kendi işimi yaparak (ingilizce ders vererek) ayda 600 ytl kazandığım oluyor. mezun olunca da bundan azını kazanacağımı sanmıyorum. paraya lafım yok. hatta keşke hiç para almadan derslerimin yanında okullarda da derse girebilsem. klasik diye tabir ettiğimiz öğretmenlerimize bir şeyler öğretebilsem. çünkü öğretmenlik herkesin yapabileceği bir iş değildir. işte bu yüzden bu ülkede eğitim bu halde. önüne geleni öğretmen yaparsan, onların bir şeyler "öğretmesini" beklemeyeceksin. kendi branşımdan örneklerle gidiyorum, adam ingilizcenin sadece S + V + O gibi kalıplardan oluşmadığını düşünemez çünkü. her öğrencinin farklı yöntemlerle öğreneceğini, kiminin işitsel, kiminin görsel vb. yollarla öğrenme ihtimali olduğunu düşünemez çünkü.

misal, yıllar önce ziraat mühendislerini, veterinerleri "ingilizce öğretmeni" yaptılar. neden? işte devlet de sizin gibi düşündü. "öğretmenlik nedir yahu? herkes yapar bu işi. ingilizce biliyor mu? tamam o zaman bu adam ingilizce öğretmeni olsun" dediler. olsun da, her bilen öğretebilecek mi? işte onlar bunu düşünmediler, şimdi de mezun lise mezunu olup ingilizce kendini tanıtamayan insanlardan yakınıyoruz.

bir diğer nokta, her mesleğin şartları bellidir. mühendisin yaptığı iş belli, öğretmenin yaptığı iş belli. mühendisin okuyacağı kitap belli, öğretmenin okuyacağı kitap belli. mühendisin aldığı para belli, öğretmenin aldığı para belli.

sen mühendis olmadan önce bunları bilmiyor muydun? nerelerde çalışacağını, ne zorluklar altında çalışacağını, mezun olana kadar çektiklerinin yanında bazılarının "yatarak" mezun olup senden fazla kazanacağını bilmiyor muydun?

eeee o zaman sen de öğretmen olsaydın? bu kadar kolay değil işte.

üniversiteye başladığım ilk gün, hocamızın söylediği laf, "bu meslekten zengin olmayı beklemeyin" oldu. ki beklemiyorum da. ben bunu bilerek bu noktaya geldim. fazla kazanmışım, az kazanmışım orası bana kalmış. hangi mesleği seçeceksen seç, mesleğin şartlarına isyan edemezsin. bunu bilerek girmişsindir. yok okurken kitap şöyle zor, okul böyle zor demeye de hakkın yoktur. ne yapalım yani? öğretmene de mi mühendislik kitabı verelim? öğretmenin okuyacağı kitap belli mi? belli. girdikten sonra "ben niye bu kitabı okuyorum, mühendis niye o kitabı okuyor" diye sormayacaksın o zaman. işine gelmiyorsa, parasını az buluyorsan, hiç girmeyeceksin o işe.

yani anlamadığım nokta, madem öğretmenlik bu kadar kolay, neden diğer fakültelerde bir tarafınızı yırtıyorsunuz? gelin siz de öğretmen olun bu denli kolaysa, kolay para kazanacağınıza inanıyorsanız gelin öğretmen olun. gelin kpss'yi geçip siz de atanın bir yerlere? herkes öğretmen olsun herkes kazansın o zaman. tatili de bol. niçin öğretmen olmuyorsun? "ben mühendisliğe gönül verdim, öğretmenlik istemiyorum" diyorsan onun zorluklarını zaten göze almışsındır. o zaman paşa paşa ders kitabını okuyacaksın, maaşın neyse onu alacaksın, çalışma şartların neyse o şartlarda da çalışacaksın. çünkü sen böyle "lüks" bir seçim yapmış oluyorsun. kendin seçiyorsun, kendin okuyorsun.

neyse, benim şimdi çıkmam gerekiyor. bugün okulum açılıyor, "geleceğin öğretmeni aradaşlarımla" derslerime başlayacağım.yine söyleyeyim, keşke "öğretmen" olacak kişiyi daha iyi seçebilselerdi. size madem o kadar kolay, gelin siz de öğretmen olun diyorum ama, zaten önüne geleni almışlar öğretmen yapmak için eğitim fakültesine.

Benim geçtğim ve aldığım puanla ( ÖSS-ÖYS) kpss nin lafı olmaz lafsalatası yapmayın...

• @EngineerInDefenceInd dostum sen nasıl bir insansın
    oturup dersine çalıştıktan sonra tüm bölümlerde geçersin ama zorluk denen bir kavram mevcut... benim eğitimde okuyan arkadaşlarım sınavdan bir gün öncesine kadar bile ders çalışmaz sınava girerler ve 80 90 alıp yata yata geçerlerdi... sen nasıl bir mühendissin anlayamadım ben doğrusu... biz plan proje ödev rapor lab. vize final quiz sunum vs. uğraşırken onlar sürekli kağıt oynarlardı... kpss den bahsetmişsin ya bu sonuçta bir seçim sanki şu puanı geçemezsen giremez misin diyor millet... ayrıca kpss ye ben girdim ve yanlışlıkla eğitim bilimlerine de girdim hiç bilmediğim (güya bunun özel eğitimini yıllarca alıyormuş öğretmenler) 80 netim çıktı... öğretmen adam benden düşük aldı bir de üstüne dershaneye gitmiş... kpss gibi bir sınavdan 80 puan alamıyorsa bir adam onun ne kadar bilgisiz olduğunu sözde/boşuna okuduğunu gösterir... bu adamı öğretmen yapsan ne yapmasan ne... ayrıca yıllık günlük planlardan bahsediyorsun o dediklerinin hepsi nette yapılmış halde mevcut iki tık bir oynama ile kendine uyarlarsın... ayda bir aldıkları para kardeşine mi yetişemiyor yaw güldürme adamı 3 ayda bir 2400 lira maaş alamıyorlar yani öğretmenler öyle mi nerdeymiş bu tarife merak ettim... valla dostum yazdıklarına inanamıyorum hayretle takip ediyorum... ama bu tarz düşünceye sahip bir sen varsın bir de öğretmenler... kutsal meslek terimi de nedense tek öğretmenlikte mevcut asker yurdu koruyor doktor milletin sağlığını koruyor mühendis üretim yapıp halka birşeyler sunuyor ama yılın yarısını yatarak geçiren kutsal meslek öğretmenlik eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 6 Ekim 2008; 10:40:35 >

• İETT şöförü bile 2400 lira maaş alıyor. siz neden bahsediyorsunuz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.