Şimdi Ara

En Anlamlı Sözler !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
5.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • değerli ark. size göre duyduğunuz,okuduğunuz insanın durup düşündüren ve tekrar tekrar okuması gelen en anlamlı söz nelerdir ??
    belirtin ilk mesajda toplayalım

~~ ANLAMLI SÖZLER ~~

Birşeyler öğrenemediğim kimseyle tanışmadım
    Bir yazarmıyım yoksa tek şiirlik şair mi ? ( sagodan )
    Düşman kelimesinin anlamını arkadaş sıfatını taşıyanlardan ögrendim
    Dünyada En güzel renk en büyük banknotun rengidir
    Dizlerimin üstünde yaşamaktansa, ayaklarımın üstünde ölmeyi tercih ederim (Ernesto CHE Guevara)
    ''Söylesem tesiri yok;Sussam gönül razı değil'' (Fuzuli)
    "Aptallarla tartışma ! Diğerleri aranızdaki farkı anlamayabilir"
    "Senin bilgin karşındakinin anladığı kadardır"
    "Gerçekten insan olan insan başkasının yanağına inmiş tokadı kendi yanağında hisseder." (Che Guevara)
    "Kimilerinin özgür olabilmesi için, ötekilerin köle olması gerekir." (Aristoteles)
    "Cahillerle tartışmaya girmeyin, ilk önce sizi kendi seviyelerine çekerler sonra da tecrübeleriyle ezerler."
    ŞEHİTLER ÖLMEZ,VATAN BÖLÜNMEZ...
    Sonunu düşünen kahraman olamaz
    1 lira için 10 km yol yürüdük, Dostum; biz uzun hayat yolunda çürüdük...
    Bizi terbiye eden hayattı, Bize verilen yaşam ekmeği bayattı
    Sen öyle göz, öyle toprak ve güneş ortaklığı, sen teninde cennet kayganlıgı iken, sana şiir yazmak ahmaklıktır...
    Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı
    Seni İçeren Masallarım Anlatılacak Kadar Kısa Değiller...
    Gerçek Çiftçi, Ürününü Göremeyeceğini Bildiği Halde, Toprağını Eken Adamdır
    Her kuşun eti yenmez...
    Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil,o güce karşı koydukları için yükselir. (W.Churchill)
    Kimseye olmasa da Türk'e olacak saygın!
    '' Söylediğiniz sözlerin hiçbirini kabul etmiyorum fakat sizin bunları serbestçe söyleyebilmeniz için canımı veririm. '' (Voltaire)
    '' Cahil kimsenin yanında kitap gibi sesiz ol. '' (Mevlana)
    '' Size kafanız hükmediyorsa kralsınız, vücudunuz hükmediyorsa köle. '' (Cato)
    '' Dil ateştir biraz suyla söndürülmesi mümkündür. '' (Sagopa Kajmer)
    ruhundaki patlak zarı diktir
    bu gün tombul , küçük ve topun peşinden arabalar yokmuş gibi yola atlayan kızı tutarak şölye dedim (kulağına küpe olsun)
    patlak bi top patlak bi kafadan iyidir
    İslamiyet'i ele alıp Türklüğü inkâr etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir.(Alpaslan Türkeş)
    Ne kadar bilirsen bil, anlatabildiklerin, karşındakinin anlayabileceği kadardır. (Hz. Mevlana)
    Doğrular ve yanlışlar yoktur, sadece yorumlar vardır. (Friedrich Nietzsche)
    Yanlış bir görüşü geri almak onu savunmaktan daha çok kişilik gerektirir. - (Arthur Schopenhauer)
    Hayal gücü olmadan suçlu da olmazdı şair de. (Curt Goetz)
    Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin. - (Mustafa Kemal Atatürk)
    Ok gibi doğru olsam yayla atarlar beni; Yay gibi eğri olsam elde tutarlar beni..(Mevlana)
    ''İki günü eşit olan zarardadır.''
    Sözlerin en yücesini insanların en yücesi söyler. (Hz.Muhammed (S.A.V.)
    Bir çiçeği öldürebilirsiniz ama bir baharı asla. (Che Guevara)
    "Ne kadar donersen don g*tun yine arkadadır."
    "Oyun sonunda sah da piyon da aynı kutuya konur."
    Allah'ım Gönlümüzde Olanları Hakkımızda Hayırlı Eyle...
    Hakkımızda Hayırlı Olana Gönlümüzü Razı Eyle...

düşmek hiç ayıp değil kalkmasını bil ve acele et şu gözyaşını sil!..
    olması gereken şeylerin adını iyilik yapmak koymuşlar
    sen de baştan olmak üzere sonlanacaksın trilyon da olsan harcanaksın savaşı kes barışacaksın kendinle aynalarında birebir anlaşacaksın
    sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terket uzadıkça kısalan ömre huzur aşısı zerket
    365 gün 52 berbat hafta ağıtlarımla rafta en büyük destekler çıkarsızlıktan ötürü lafta...
    Zaman akıp gittikçe gözlerim daha çok doluyor.Vakit gider gelmez işte bu canımı çok sıkıyor. ...
    bu neşenin sonudur elbet derin bir baş ağrısı kahkahalar bugün senin peki ya bundan sonrası ? (Sagopa Kajmer)

"İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor.
    Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için
    Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için.
    Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için.
    Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için.
    Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kıymetini bilmediği için.
    Unutulmaktan korkuyor, dünyaya bir şey vermediği için.
    Ve ölmekten korkuyor, aslında yaşamayı bilmediği için." (W. Shakespeare)

"Yumuşak olma eğilirsin, sert olma kırılırsın" (Viktor Hugo)
    korkunun kaynagı bilgisizliktir
    Güzelsin uzak dur;tadına bakan çok olmuştur,çirkinsin uzak dur;aklın yerli yersiz dolmuştur
    Herşeyi Bilmene Gerek Yok,Haddini Bil Yeter...
    Ölüm hayatın sonu değil sonucudur...
    Eğer gülersen herkes seninle güler,ama ağlarsan yalnız ağlarsın.
    Şu an uykudayız,öldüğümüzde uyanacağız...
    Oturarak başarıya ulaşan tek varlık tavuktur!
    Bazen sesini duyurabilmen icin susman gerekir
    Haksızlık yapmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır
    Gözler yaşarmadıkca gönülde gökkuşağı açmaz
    sahip olduklarınız, sahibiniz olmasın.
    Uçurumdan düşmek üzere olsam ve sen orada bir dal olsan,Düşüpte ölmekten değil seni kırmaktan korkarım...
    İnsan avrupada tesadüfen ölür, bizde tesadüfen yasar.
    ben matrix oldum sen hala mermide kurşundasın
    insanların sizi sevmesini bekleyemezsiniz ancak siz sevilen insan olabilirsiniz...
    Çakal gibi arkadaşım olacağına, aslan gibi düşmanım olsun...
    Hızlı koşan Atın Boku Seyrek Düşer
    Dün geçti gitti. Dün gibi, dünün sözü de geçti. Bugün yepyeni bir söz söylemek gerek. (Hz. Mevlana)
    Kalem kılıçtan keskindir diyenler eminim makinalı tüfekle karşılaşmamışlardır....(GENERAL DOUGLES MCARTHUR)
    Ya kendine gel,Yada bize gidelim!
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!
    Sözler ağzınızdan çıkana kadar sizin kölenizdir,Ağzınızdan çıktıktan sonra siz onların kölesi olursunuz.
    Yarın da yapabileceğin bir iş varken neden bugün den yapasın ki!
    1 damla petrol 1 damla kandan daha değerlidir
    Sözcükler bir adamın zekasını gösterebilir ama amacını gösteren eylemleridir...
    Düşünmekten utanmıyorsan söylemekten de utanma...
    Cesur insan korkmayan değil, korktukları ile savaşabilendir. (Nelson Mandela)
    Körler görmesede, yıldızlar vardır. (Mevlana)
    Ancak durgun su yıldızları yansıtır
    Bir şeyin nedenini öğrenmeyi kral olmaya yeğlerim
    "Kendine yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkalarına yapma!" (Hadis-i Şerif)
    Kalem Silgi Nedir Hepsi Birer Oyuncak..!
    Şaheserler süngülerle yazılır ancak..!
    UNUTULANLAR UNUTANLARI ASLA UNUTMAZLAR...
    Aptalların ciddiye alındığı bir dünyada yaşıyoruz. Öyleyse bizi anlamıyorlar diye düşünmek niye? (Oscar Wilde)
    '' Bağdat' ı almaya çalışmak; Bağdat' ın kendinden daha mı güzeldi ne? '' (IV. Murat)
    '' Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. '' (Rus atasözü)
    '' İnsanlar ne kadar az düşünürlerse, o kadar çok konuşurlar. '' (Montesqieu)
    '' Dilin düşünceden önce hareket etmesin. '' (Chilon)
    '' Konuşmak ihtiyaç olabilir ama susmak bir sanattır. '' (Goethe)
    '' Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır. '' (Latin atasözü)
    '' İnsan ne söylüyorsa odur. '' (Çiçero)
    '' Dehanın yüzde 1' i ilham, yüzde 99' u terdir. '' (Edison)
    '' Hiç kimse değişime karşı değildir, yeter ki ucu kendisine dokunmasın. '' (Ahmet Hamdi Tanpınar)
    '' Konuşmadan önce düşün, hareket etmeden önce ölç. '' (Shakespeare)
    Hamdım Piştim Yandım
    Gerçekçi ol,imkansızı iste.
    ölüyorum dostlarım bu kez son durak,ama beğenmezsem geri gelirim;ölümüde öğrenmiş olarak.
    Kuzgun, bağda kuzgunca bağırır. Ama bülbül kuzgun bağırıyor diye güzelim sesini keser mi hiç? (Mevlana)
    yalnız yaşa yalnız öl..
    Düşman kelimesinin anlamını arkadaş sıfatını taşıyanlardan öğrendim.
    hayat nefes aldığın anların toplamı değil, nefesinin kesildiği anların toplamıdır.
    hayat boyunca yenilen kazıkların genel toplamına tecrübe denir.
    aldığın her nefesin değerini bil hakkını ver, ot değilsin bir daha bitmeyeceksin.
    insanin kendini berbat hissetmesi mutlu olup olmadigina onem verecek kadar bos zamani olmasindan ileri gelir
    Her yolun sonunda ölüm olsada sevenleri kimse ayıramaz ki
    Kahpelik gizli yapılır, gizli kalmaz...
    '' Zafer, zafer benimdir, diyebilenindir. Muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayan ve muvaffak oldum, diyebilenindir. '' (M. Kemal Atatürk)
    '' Çalışmak bizi şu üç beladan kurtarır; can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluk. '' (Voltaire)
    "Hızlı yaşa genç öl, cesedin yakışılı olsun"
    "Önyargıyı yok etmek atomu parçalamaktan daha zordur" (Albert Einstein)
    cesaret korkmamak değildir. cesaret aksine çok korkmak, ama yine de ben varım diyebilmektir.
    ben elimle güneşi gösterirken aptallar parmaklarıma bakıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (Yakamoz) -- 5 Haziran 2008; 12:11:20 >

• Birşeyler öğrenemediğim kimseyle tanışmadım
  • Bir yazarmıyım yoksa tek şiirlik şair mi ? ( sagodan )
  • Düşman kelimesinin anlamını arkadaş sıfatını taşıyanlardan ögrendim
  • Dünyada En güzel renk en büyük banknotun rengidir
  • Dizlerimin üstünde yaşamaktansa, ayaklarımın üstünde ölmeyi tercih ederim (Ernesto CHE Guevara)
  • ''Söylesem tesiri yok;Sussam gönül razı değil'' bu da benden olsun Fuzuli'nin dogrusu buyduuu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 3 Haziran 2008; 22:34:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜZEL SÖZLER
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "Aptallarla tartışma ! Diğerleri aranızdaki farkı anlamayabilir" ve
    "Senin bilgin karşındakinin anladığı kadardır"
  • Hello Brother - Desmond Hume

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killsomething -- 3 Haziran 2008; 22:38:25 >
  • 3 tane olsa olmaz mı?

"Gerçekten insan olan insan başkasının yanağına inmiş tokadı kendi yanağında hisseder." Che Guevara
    "Kimilerinin özgür olabilmesi için, ötekilerin köle olması gerekir." Aristoteles.
    "Cahillerle tartışmaya girmeyin, ilk önce sizi kendi seviyelerine çekerler sonra da tecrübeleriyle ezerler." Kim olduğunu bilmiyorum.
  • ŞEHİTLER ÖLMEZ,VATAN BÖLÜNMEZ...

Harbi orjinal bir cümle...
  • Sonunu düşünen kahraman olamaz
  • 1 lira için 10 km yol yürüdük, Dostum; biz uzun hayat yolunda çürüdük...
    Bizi terbiye eden hayattı, Bize verilen yaşam ekmeği bayattı.
  • Sen öyle göz, öyle toprak ve güneş ortaklığı, sen teninde cennet kayganlıgı iken, sana şiir yazmak ahmaklıktır...

şiirden bi kesit ve benim çok hoşuma gidiyor
  • Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı
  • Seni İçeren Masallarım Anlatılacak Kadar Kısa Değiller...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EterNaLFox_ -- 3 Haziran 2008; 22:41:12 >
  • Gün Olur Devran Döner, Horoz Domalır Tavuk Gömer

şaka şaka

Gerçek Çiftçi, Ürününü Göremeyeceğini Bildiği Halde, Toprağını Eken Adamdır

10 numara bi laf bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

3 tane olsa olmaz mı?

"Gerçekten insan olan insan başkasının yanağına inmiş tokadı kendi yanağında hisseder." Che Guevara
    "Kimilerinin özgür olabilmesi için, ötekilerin köle olması gerekir." Aristoteles.
    "Cahillerle tartışmaya girmeyin, ilk önce sizi kendi seviyelerine çekerler sonra da tecrübeleriyle ezerler." Kim olduğunu bilmiyorum."

güzelmiş bu
  • Her kuşun eti yenmez...
  • Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil,o güce karşı koydukları için yükselir. W.Churchill
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.