Şimdi Ara

EMULE PLUS Rehberi ( Kurulumu ve resimli anlatımı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
38.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

eMule Plus Kurulumu

Uzun zamandır p2p olarak eMule kullanıyorum ve birçok mod kullandım her zaman orjinal eMule ve eMule Plus'a öcü gibi baktım. rolleyes.gif Sonunda hadi bunlarıda deneyelim dedim ve 2 hafta orjinal eMule ve eMule Plus kullandım.Sonuç beklediğimden çok daha iyi çıktı.

eMule PLus orjinal eMule'ye göre download'da daha stabil.21-23k arasını kaynak sayısını tutturunca devamlı görüyor.Fakat ojinal eMule genellikle 15-18k arası gdip geliyordu.(Bu sadece bendede olmuş olabilir.)

Öncelikle sistemim hakkına bilgi vereyim;

İşemci: Pentium 4 1.6a
    Memory: 512mb DDR
    İşletim Sistemi: Windows Xp Professional Service Pack 2
    Firewall: Firewall yok.Ayırıca Xp'nin firewall'da kapalı.
    Modem ve Bağlantı Hızı: Alcatel Speedtouch 510i , 256k ADSL

Kuruluma geçmeden önce belirtmek istediğim şeyler var;Leecher mod kullanmayın çok konuşuldu tartışıldı fakat ben bir daha söylemek istiyorum kim yapmış olursa olsun kullanmayalım.Bilmiyorsunuz belki ama ipfilter listesine byte devils server'ında birçok ip'miz girmiş durumda.Yakında bütün server'larda ipfilter listesine girersek başımız çok ağrır.Ed2k server'ları Kazaa server gibi basit bir server değildir.Birçok güvenlik önlemi alınmıştır 1-2 ay rahat edersiniz ama eninde sonunda foyanız ortaya çıkar ve kullandığınız client banlanır.Konuştukça uzatcağım için kurulum ve ufak tefek bilgilere geçmek istiyorum.

eMule Plus oldukça güzel bir yazılım.LSD mod'da olduğu gibi ülkelerin bayraklarını görebiliyorsunuz,fakelist güncellemesi var ve ipfilter güncellemeside var.Beta aşamasında oldukları için KAD ve Webcache eMule Plus'ta yok.Bu bazılarının canını sıkabilir fakat ben Türk Filmlerini indirmediğim için Webcache zaten kullanmıyorum.Ayrıca KAD'ı şimdilik gereksiz görenlerdenim.

Testleri cfosspeed 2.02 versiyonu ile yaptım tavsiyem bu programı kurmanızdır.Netlimiter'a hiç ihtiyacımız olmayacak bu program fazlasıyla işimizi görecek.Upload'da limitlemiycez zaten.

ARTIK BAŞLIYORUZ...

eMule Plus İndirmek İçin
    Cfosspeed İndirmek İçin

Öncelikle Cfosspeed indirip kuruyoruz.Sonra eMule PLus için burda ufak tefek ayarlamalar yapıcaz.

Aşağıdaki resimde olduğu gibi Priorities'e giriyoruz.

Sonra sizde P2p diye bir bölüm çıkacaktır burada şu işlemleri yapıyoruz.

Add yapıp save dedikten sonra cfosspeed'le işimiz bitmiş oluyor.Resimde gördüğünüz gibi ben download yapıtığım programlara chat ve tarayıcılardan bir düşük öncelik verdim isterseniz side bunu yapabilirsiniz.Bunu yapmamın amacı web'de gezerken veya MSN'de biriyle konuşurken rahat edebilmek.

Sıra eMule Plus Ayarlarında eMule Plus kurduktan sonra karşımıza gelecek ilk ekran bize aynı anda başka eMule Plus kopyalarına izin verilip verilmeyeceği soruluyor buraya hayır demek daha mantıklı çünkü iki tane eMule çalışstırmak gibi bir lüksümüz yok.

Burdaki ayarlar çok fazla önemli olmadığı için açıklama yapmıycam.

Burdaki ayarları kendi bilgisayarınıza göre yapmayı unutmayın.
    Devam etmekte olan dosyalarınızın olduğu klasörü gösterirseniz problem çıkmayacaktır.

Bu bölümdeki ayarlar kaynaklarla ile ilgili.Burdaki çoğu ayarı zaten default olarak bıraktım.

İşin Önemli kısmı aslında burası...eMule forumlarında çoğu kişinin önerdiği 5662(TCP),5672(UDP) kullanıyorum.

Burda bizim tarafımızdan banlanan kullanıcıların banlı kalma süresini ben 120 dakika yaptım.
    Sülük gibiler maşallah.İsterseniz süreyi yükseltebilirsiniz.

Burasıda anlatacağımız son bölümümüz.Açılışta ipfilter listesini güncelleyin.
    Daha sonra ayarları benim yaptığım sekilde kullanın böylelikle sahte veri yollayan ve leecher olan kullanıcılara geçit vermemiş olursunuz.

Ayarlarımız bu kadar bu ayarlarla birlikte ben günde 1.6-1.7 gb veri indiriyorum.Eğer bu client ile ilgili bir probleminiz olursa elimden geldikçe size yardım etmeye çalışıcam.Son birkaç şey söylemek gerekirse;

*Bazı bölümler önemli olmadığı için atladım.
    *Dosya önizleme için VLC media player tavsiyemdir.
    *Cfosspeed mutlaka kullanın ve upload'da limitleme yapmayın.eMule Plus'a en az 1 gün süre verin ve uzun süre açık tutmaya çalışın.
    *256k'dan başa bir bağlantı çeşidi kullanmadığım için diğer bağlantılara göre deneme şansım olmadı.Toplam kaynak sayısını 256k için 3000-3500 arası tutmaya çalışın bence en önemli nokta burası.
    *Bu rehberi hazırlarken bu siteden öğrendiğim birçok bilgi bana yardımcı oldu.Burdaki arkadaşlara teşekkür ediyorum.Zaten bazı ayarlarıda default olarak kullandık.

Güncel Server Listesi

Ayarlar konusunda bir öneride bulunmak istiyorum...

Tercihler/Genel/Genel penceresinin en altında bulunan Ana İşlem Önceliği'ni Yüksek olarak ayarlayın.

eMule Plus'ın güzel bir özelliği daha var: JumpStart

Release yaparken çok işe yarayan bir özellik.
    Release'deki dosya, aynı anda dört kişi tarafından download edilirken, dördüne de ayrı part file'ları gönderiyor.
    Bu da, doğal olarak, release'de büyük avantaj sağlıyor.

Resimde nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.

Böylece aşağıdaki resimde görülen kullanıcıların her biri ayrı bir part file alıyorlar ve onlar da release etmeye başladıklarında p2p'de hızlı bir şekilde part file'lar bulunur hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zafer -- 2 Eylül 2005, 17:56:09 >

• Gayet iyi gibi duruyor.Henüz 20.5 i aşamadım ama 15 in altına da çok az düştüm ve daha yarım gün olmadı kullanmaya başlayalı.
    Ayrıca sülük kullanıcıları da banlaması çok iyi bir özellik olmuş
    Not:1.1 f versiyonu çıkmış,ben onu kullanıyorum.
  • Sormayı unuttum Zafer hocam yaw bu release olayı için önceliği yayım yapmak şart mı? Ne anlama geliyor "yayım"?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Siya

Sormayı unuttum Zafer hocam yaw bu release olayı için önceliği yayım yapmak şart mı? Ne anlama geliyor "yayım"?

sunum anlamına gelir, upload sırasında öncelik verirsin.
  • Türkçe dosyalarda yayım.Diğerlerinde en düşüğü işaretlemek gerekiyor.
  • ben de şimdi kullanmaya başladım 1.1 f sürümünü emulex i bıraktım artık leecher olmayacağım.. kurdum Cfosspeedimi verdim 4k upload şimdilik 10 kb ile indiriyor ama zamanla artacaktır.. Bu arada girişteki gözlüklü eşşek(katır aslında bilioz) pek tatlı olmuş sırf o resim için bile kullanılır walla bu mod

edit: 24 k oldu download gittikçe hızlanıyor.. durduramıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkordek -- 3 Eylül 2005, 1:31:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkordek

ben de şimdi kullanmaya başladım 1.1 f sürümünü emulex i bıraktım artık leecher olmayacağım.. kurdum Cfosspeedimi verdim 4k upload şimdilik 10 kb ile indiriyor ama zamanla artacaktır.. Bu arada girişteki gözlüklü eşşek(katır aslında bilioz) pek tatlı olmuş sırf o resim için bile kullanılır walla bu mod

edit: 24 k oldu download gittikçe hızlanıyor.. durduramıyorum...

Senin uploadı ellemen gerek yok hiç.O zaten knedisi yeri geldiğinde arttırıp ya da zalatabiliyor.Bende bazen 5.8 falan oluyor bazen 0.5

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bi de şu İsraillilere upload yapmasa çok daha güzel olacak.
  • İsrail ve ABD ye upload yok
  • "+1" ama şöyle bir düşününce bu adamlara biz de destek verdik(bkz:İNCİRLİK) Tarihimize kara bir sayfa eklendi....
    Konu dağılıyo bu arada ...
    emule plus da cok güzel canım...
  • quote:

"+1" ama şöyle bir düşününce bu adamlara biz de destek verdik(bkz:İNCİRLİK) Tarihimize kara bir sayfa eklendi....
    Konu dağılıyo bu arada ...
    emule plus da cok güzel canım...

evet evet konuyu dağıtmayalım.
    Arkadaşlar bu emule plus ta high id ya da low id olduğumuz nasıl grebiliyoruz?

• Son bir kaç saattir indirme hızım çok düştü.Dünya resminin üstüne geldiğimde low id diyor? ENden olabilir? 5662 Tcp ve 5672 udp kullanıyorum ve bakmadım ama ilk bağlandığımda snırım high id idim.
  • log da server a girerken id n yazıyor eğer id n 8 basamaklıysa low 10 basamaklıysa high id(rakamlar kesin değil)
    ama eğer senin ip no n 0 ile bitiyorsa emule bunu low id olarak algılayabiliyor.. Bir de server a bağlanırken yine log da "you have low id bik bik bik" şeklinde kırmızı bi msj cıkıyor.. Id nin nasıl hesaplandığını görmek istiyorsan da suna bir bak(eksisozlukten copy-paste):

quote:

80.139. 158.111 şeklinde bir ip'niz olduğunu düşünelim... id'yi hesaplamak için edonkey önce bunu tersine çevirir 111.158.139.80 şekline getirir. sonra hesaplamak için değerleri sırası ile alır ve şu işlemlere tabi tutar.

111 * 2^24 = 111 * 16777216 = 1862270976
    158 * 2^16 = 158 * 65536 = 10354688
    139 * 2^8 = 139 * 256 = 35584
    80 * 2^0 = 80 * 1 = 80
    id (toplam): 1872661328

eğer id'niz 11 basamaktan küçükse lowid alırsınız.

edit: Ben de şimdi dünyadan baktım ama orada serverdaki low id alan kişilerin sayısı var ben de sadece... Belki de aceleyle baktıın için öyle gelmiştir sana hatta ip no da da "195.x.x.x" yazıyor ve belçika yazıyor. Razorback 2 de belçikada

bi daha edit: dünya resmindeki oklar yeşilse high id sarıysa low id kırmızıysa bağlantı yok diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkordek -- 3 Eylül 2005, 3:19:59 >

• quote:

log da server a girerken id n yazıyor eğer id n 8 basamaklıysa low 10 basamaklıysa high id(rakamlar kesin değil)
    ama eğer senin ip no n 0 ile bitiyorsa emule bunu low id olarak algılayabiliyor.. Bir de server a bağlanırken yine log da "you have low id bik bik bik" şeklinde kırmızı bi msj cıkıyor.. Id nin nasıl hesaplandığını görmek istiyorsan da suna bir bak(eksisozlukten copy-paste):

quote:

80.139. 158.111 şeklinde bir ip'niz olduğunu düşünelim... id'yi hesaplamak için edonkey önce bunu tersine çevirir 111.158.139.80 şekline getirir. sonra hesaplamak için değerleri sırası ile alır ve şu işlemlere tabi tutar.

111 * 2^24 = 111 * 16777216 = 1862270976
    158 * 2^16 = 158 * 65536 = 10354688
    139 * 2^8 = 139 * 256 = 35584
    80 * 2^0 = 80 * 1 = 80
    id (toplam): 1872661328

eğer id'niz 11 basamaktan küçükse lowid alırsınız.

edit: Ben de şimdi dünyadan baktım ama orada serverdaki low id alan kişilerin sayısı var ben de sadece... Belki de aceleyle baktıın için öyle gelmiştir sana hatta ip no da da "195.x.x.x" yazıyor ve belçika yazıyor. Razorback 2 de belçikada

bi daha edit: dünya resmindeki oklar yeşilse high id sarıysa low id kırmızıysa bağlantı yok diye biliyorum

1-Hızım açıp kapayınca direk 18 falan oldu
    2-Id im 10 basamaklı
    3-External ip im 0 ile bitiyor
    4-Sanırım eksisozluk yanlış vermiş çünkü benim id 10 haneli ve şu anda orada ki yeşil adam üzerine getireince fareyi yüksek yazıyor(bu yeşil adamı yeni fark ettim)
    5-Dünya yeşil,hayat yaşamaya değer

Daha ne olsun be abi

• quote:

Orjinalden alıntı: Siya

1-Hızım açıp kapayınca direk 18 falan oldu
    2-Id im 10 basamaklı
    3-External ip im 0 ile bitiyor
    4-Sanırım eksisozluk yanlış vermiş çünkü benim id 10 haneli ve şu anda orada ki yeşil adam üzerine getireince fareyi yüksek yazıyor(bu yeşil adamı yeni fark ettim)
    5-Dünya yeşil,hayat yaşamaya değer

Daha ne olsun be abi

1.İyi gözün aydın
    2.benimki de 10 basamaklı noolmus
    3.seyrek rastlanan bişey şanslısın bugün
    4.Yeşil adamı sayende öğrendim saol
    5."+1"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkordek -- 3 Eylül 2005, 3:31:04 >

• Abi sabah kalktım filmlere baktıyım dedim ne durumda diye bir baktım hiç film yok Allahtan upload yaptığını görünce incominge baktım hepsi bitmiş. İşin yoksa şimdi yeni film ara (gerçi kalmadıya)

Kapatıp incomming klasorunden yabancıarı kaldırıp tekrar çalıştırdım sadece upload için bırakıp evden çıktım.
  • Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zafer_72

Divxforever sitesinden alıntısır.

eMule Plus Kurulumu

Uzun zamandır p2p olarak eMule kullanıyorum ve birçok mod kullandım her zaman orjinal eMule ve eMule Plus'a öcü gibi baktım. rolleyes.gif Sonunda hadi bunlarıda deneyelim dedim ve 2 hafta orjinal eMule ve eMule Plus kullandım.Sonuç beklediğimden çok daha iyi çıktı.

eMule PLus orjinal eMule'ye göre download'da daha stabil.21-23k arasını kaynak sayısını tutturunca devamlı görüyor.Fakat ojinal eMule genellikle 15-18k arası gdip geliyordu.(Bu sadece bendede olmuş olabilir.)

Öncelikle sistemim hakkına bilgi vereyim;

İşemci: Pentium 4 1.6a
    Memory: 512mb DDR
    İşletim Sistemi: Windows Xp Professional Service Pack 2
    Firewall: Firewall yok.Ayırıca Xp'nin firewall'da kapalı.
    Modem ve Bağlantı Hızı: Alcatel Speedtouch 510i , 256k ADSL

Kuruluma geçmeden önce belirtmek istediğim şeyler var;Leecher mod kullanmayın çok konuşuldu tartışıldı fakat ben bir daha söylemek istiyorum kim yapmış olursa olsun kullanmayalım.Bilmiyorsunuz belki ama ipfilter listesine byte devils server'ında birçok ip'miz girmiş durumda.Yakında bütün server'larda ipfilter listesine girersek başımız çok ağrır.Ed2k server'ları Kazaa server gibi basit bir server değildir.Birçok güvenlik önlemi alınmıştır 1-2 ay rahat edersiniz ama eninde sonunda foyanız ortaya çıkar ve kullandığınız client banlanır.Konuştukça uzatcağım için kurulum ve ufak tefek bilgilere geçmek istiyorum.

eMule Plus oldukça güzel bir yazılım.LSD mod'da olduğu gibi ülkelerin bayraklarını görebiliyorsunuz,fakelist güncellemesi var ve ipfilter güncellemeside var.Beta aşamasında oldukları için KAD ve Webcache eMule Plus'ta yok.Bu bazılarının canını sıkabilir fakat ben Türk Filmlerini indirmediğim için Webcache zaten kullanmıyorum.Ayrıca KAD'ı şimdilik gereksiz görenlerdenim.

Testleri cfosspeed 2.02 versiyonu ile yaptım tavsiyem bu programı kurmanızdır.Netlimiter'a hiç ihtiyacımız olmayacak bu program fazlasıyla işimizi görecek.Upload'da limitlemiycez zaten.

ARTIK BAŞLIYORUZ...

eMule Plus İndirmek İçin
    Cfosspeed İndirmek İçin

Öncelikle Cfosspeed indirip kuruyoruz.Sonra eMule PLus için burda ufak tefek ayarlamalar yapıcaz.

Aşağıdaki resimde olduğu gibi Priorities'e giriyoruz.

Sonra sizde P2p diye bir bölüm çıkacaktır burada şu işlemleri yapıyoruz.

Add yapıp save dedikten sonra cfosspeed'le işimiz bitmiş oluyor.Resimde gördüğünüz gibi ben download yapıtığım programlara chat ve tarayıcılardan bir düşük öncelik verdim isterseniz side bunu yapabilirsiniz.Bunu yapmamın amacı web'de gezerken veya MSN'de biriyle konuşurken rahat edebilmek.

Sıra eMule Plus Ayarlarında eMule Plus kurduktan sonra karşımıza gelecek ilk ekran bize aynı anda başka eMule Plus kopyalarına izin verilip verilmeyeceği soruluyor buraya hayır demek daha mantıklı çünkü iki tane eMule çalışstırmak gibi bir lüksümüz yok.

Burdaki ayarlar çok fazla önemli olmadığı için açıklama yapmıycam.

Burdaki ayarları kendi bilgisayarınıza göre yapmayı unutmayın.
    Devam etmekte olan dosyalarınızın olduğu klasörü gösterirseniz problem çıkmayacaktır.

Bu bölümdeki ayarlar kaynaklarla ile ilgili.Burdaki çoğu ayarı zaten default olarak bıraktım.

İşin Önemli kısmı aslında burası...eMule forumlarında çoğu kişinin önerdiği 5662(TCP),5672(UDP) kullanıyorum.

Burda bizim tarafımızdan banlanan kullanıcıların banlı kalma süresini ben 120 dakika yaptım.
    Sülük gibiler maşallah.İsterseniz süreyi yükseltebilirsiniz.

Burasıda anlatacağımız son bölümümüz.Açılışta ipfilter listesini güncelleyin.
    Daha sonra ayarları benim yaptığım sekilde kullanın böylelikle sahte veri yollayan ve leecher olan kullanıcılara geçit vermemiş olursunuz.

Ayarlarımız bu kadar bu ayarlarla birlikte ben günde 1.6-1.7 gb veri indiriyorum.Eğer bu client ile ilgili bir probleminiz olursa elimden geldikçe size yardım etmeye çalışıcam.Son birkaç şey söylemek gerekirse;

*Bazı bölümler önemli olmadığı için atladım.
    *Dosya önizleme için VLC media player tavsiyemdir.
    *Cfosspeed mutlaka kullanın ve upload'da limitleme yapmayın.eMule Plus'a en az 1 gün süre verin ve uzun süre açık tutmaya çalışın.
    *256k'dan başa bir bağlantı çeşidi kullanmadığım için diğer bağlantılara göre deneme şansım olmadı.Toplam kaynak sayısını 256k için 3000-3500 arası tutmaya çalışın bence en önemli nokta burası.
    *Bu rehberi hazırlarken bu siteden öğrendiğim birçok bilgi bana yardımcı oldu.Burdaki arkadaşlara teşekkür ediyorum.Zaten bazı ayarlarıda default olarak kullandık.

Güncel Server Listesi

Ayarlar konusunda bir öneride bulunmak istiyorum...

Tercihler/Genel/Genel penceresinin en altında bulunan Ana İşlem Önceliği'ni Yüksek olarak ayarlayın.

eMule Plus'ın güzel bir özelliği daha var: JumpStart

Release yaparken çok işe yarayan bir özellik.
    Release'deki dosya, aynı anda dört kişi tarafından download edilirken, dördüne de ayrı part file'ları gönderiyor.
    Bu da, doğal olarak, release'de büyük avantaj sağlıyor.

Resimde nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.

Böylece aşağıdaki resimde görülen kullanıcıların her biri ayrı bir part file alıyorlar ve onlar da release etmeye başladıklarında p2p'de hızlı bir şekilde part file'lar bulunur hale geliyor.

• hocam server ı hangisini önerirsin
  • bi de kelimesi kelimsine uyguladım eşşeğin gözünde bant çıktı...bi yardım eliii bitte
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.