Şimdi Ara

Emule & Cfosspeed (emule kullanan okusun) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
5.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pardon ama hangi filme 50 dolar verdin? dvd fiyatlarından pek haberin yok galiba. 50 doları bırak 15 doların altında fiyatlar ve 12 ay taksitle...

"bir photoshop" dediğiniz programın maliyeti, satış adetleri ve sahibine kazandırdığı parayı dikkate alırsanız ödenen rakam hiç de yüksek değil. Bir Celeron işlemci ile P4 3.6 işlemcinin maliyetlerinin (pazarlama hariç) hemen hemen aynı olduğunu biliyor muydunuz? Sıradan bir ev kullanıcısı (profesyonel iş amaçlı değil demek istediğim) bilgisayarının sadece işlemcisine yüzlerce dolar verebiliyor, ki bu işlemci en fazla 2 sene o kişiyi tatmin edebiliyor, ama profesyonellere yönelik ticari kazanç sağlamaya yönelik bir program sadece elle tutulamadığı (soyut olduğu) için fiyatının çok çok ucuz olması bekleniyor. Hiç rasyonel değil. Çocukça heyecanlar bunlar.
    Programın yazılırken arkasındaki yüzlerce kişilik ar-ge, binlerce kişilik satış pazarlama ekibini ve bu insanların buraya gelmek için yıllarca döktükleri alınterlerini bir anda hiçe sayıp "o zaman ucuz yapsınlar kardeşim" mantığıyla "hırsızlık" yapmayı teşvik etmeyi KINIYORUM. Madem fiyatı ürünün hakettiği düzeyin çok üstünde. E o zaman alma. Rakiplerine bak, ama KORSAN KULLANMA.
    Aslında korsan kullanarak pahalı dediğiniz ürünün reputasyonunu artırıp kendinizi kısırdöngüye sokuyorsunuz.

Konu çok dağıldı, üzgünüm. Başlığı açan arkadaştan özür dilerim saptırdığım için.
    Konunun özüne dönelim, :D evet cfosspeed güzel bir program. dün gece arkadaşımda deneme sürmünü kurdum. azureus full performans çalışırken msn ve explorer ın önceliğini artırdım ve kesintisiz forumlarda turluyoruz, msnde yazışıyoruz. Ben bu programa veririm kardeşim 30-40 dolar.
    beni çıldırtmaktan kurtardı.

Edit: İmla (ne zaman hatasız yazacağım merak ediyorum, hadi hayırlısı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azzo -- 15 Nisan 2005, 0:15:36 >

• Sana sonuna kadar katılıyorum azzo kardeş. Hiçbirşey hırsızlığın bahanesi olamaz. Ben de bir deneyeyim şu programı. Ama önce adsl almam lazım haftaya yorumlarımı eklerim.
  • güzel program.. kuruyorum hemen ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: azzo

pardon ama hangi filme 50 dolar verdin? dvd fiyatlarından pek haberin yok galiba. 50 doları bırak 15 doların altında fiyatlar ve 12 ay taksitle...

"bir photoshop" dediğiniz programın maliyeti, satış adetleri ve sahibine kazandırdığı parayı dikkate alırsanız ödenen rakam hiç de yüksek değil. Bir Celeron işlemci ile P4 3.6 işlemcinin maliyetlerinin (pazarlama hariç) hemen hemen aynı olduğunu biliyor muydunuz? Sıradan bir ev kullanıcısı (profesyonel iş amaçlı değil demek istediğim) bilgisayarının sadece işlemcisine yüzlerce dolar verebiliyor, ki bu işlemci en fazla 2 sene o kişiyi tatmin edebiliyor, ama profesyonellere yönelik ticari kazanç sağlamaya yönelik bir program sadece elle tutulamadığı (soyut olduğu) için fiyatının çok çok ucuz olması bekleniyor. Hiç rasyonel değil. Çocukça heyecanlar bunlar.
    Programın yazılırken arkasındaki yüzlerce kişilik ar-ge, binlerce kişilik satış pazarlama ekibini ve bu insanların buraya gelmek için yıllarca döktükleri alınterlerini bir anda hiçe sayıp "o zaman ucuz yapsınlar kardeşim" mantığıyla "hırsızlık" yapmayı teşvik etmeyi KINIYORUM. Madem fiyatı ürünün hakettiği düzeyin çok üstünde. E o zaman alma. Rakiplerine bak, ama KORSAN KULLANMA.
    Aslında korsan kullanarak pahalı dediğiniz ürünün reputasyonunu artırıp kendinizi kısırdöngüye sokuyorsunuz.

Konu çok dağıldı, üzgünüm. Başlığı açan arkadaştan özür dilerim saptırdığım için.
    Konunun özüne dönelim, :D evet cfosspeed güzel bir program. dün gece arkadaşımda deneme sürmünü kurdum. azureus full performans çalışırken msn ve explorer ın önceliğini artırdım ve kesintisiz forumlarda turluyoruz, msnde yazışıyoruz. Ben bu programa veririm kardeşim 30-40 dolar.
    beni çıldırtmaktan kurtardı.

Edit: İmla (ne zaman hatasız yazacağım merak ediyorum, hadi hayırlısı )

film olayıyla pek alakam yok yanılmış olabilirim en son hatırladığım o fiyatlardı..
    amaaa..işim Photoshopla alakalı olduğu için biliyorum neyin ne olduğunu..
    bir sürümü daha yeterince kullanamadan bir sürüm daha çıkar,üzerine upgrade için 500 dolar iste..niye?"salak"mı yazıyo yüzümde?

arkadaşım sen sanırım ya çok zenginsin yada program satarak falan hayatını kazanıyorsun..böyle tepki verdiğine göre?

şu anda bilgisayarımda kullanmakta olduğum programlara lisan ücreti ödeseydim en az 10 bin dolar para ödemem gerekirdi...
    evde kullanıyorum bu yazılımları,hiçbir ticari getirisi yok bana.sırf hobi olsun diye...sen ver 10 bin dolar yazılımın ücretini,ben korsan olarak kullanmam.lisanslı olmuş olur,sende darılmamış olursun bizlere...

siz amma rasyonel oluyorsunuz yahu böyle konuşarak...
    bunun adına ya"artistlik yapmak"yada kraldan çok kralcı olmak"deniyor halk dilinde...
    kardeşim senin kullandığın Azureus veya bu konunda kolaylık sağladığı düşünülen eMule ne için?
    karşılıklı altın günümü yapıyorsunuz kullanıcılarla?
    "emulede Azureusta sistemi rahatlatsın" diye programa lisans ücreti öde...bu nasıl bir ironi,nasıl bir paradoks sence?

ben yazılım firmalarının fiyatlandırırken hiç gerçekçi olmadıklarını düşünüyorum...kıytırıktan programlara 50-100 dolar ödeyeceğime craklerim olur biter...zaten kazanacakları parayı fazlasıyla kazanıyorlar..Argeymiş.neyin argesi yahu?yazılımın argesimi olur,donanım mı bu?maaşlı elemanları var,"yap ulan şunu" diyorlar onlarda yapıyor....
    ben linuxte kullanıyorum aynı zamanda.bu tarz programlar genelde parasız değıtılyor,insanlar hobi olarak,yardımlaşma olarak yazıyor bu tür programları..bunları yazanların yüzde 90nında dünyanın en büyük yazılım firmalarında çalıştıklarına hatta sahibi bile olduklarına eminim ben...
    bence yapılması gereken çok basit..profesyonel kullanım için para alırsın,aynı programın ev kullanımı için olan sürümünü yaparsın.onuda ya ücretsiz yada cüzi bir miktar para karşılığı satarsın...herkesin bedava gözüyle baktığı linuxte bile böyle bu.şirket serverlarının çoğunda linux yüklü ve firmalar hatırı sayılır bir para ödüyorlar bunun için...
    biri yaptığın program için belli bir kazanç sağlıyorsa tabiki ücret istemen doğal,bu en tabi hakkın.ama bilgisayarını evde kullanan biri için niye böyle yüksek ücretler talep ediliyor?
    herşey paramı yahu bu dünyada,böylemi olması gerekiyor?

ha bu arada bu cfos mudur ne haltsa yüklemeden önce çıldırmış beni yükledikten sonra çıldırttı.
    nasıl olacak bu iş?delirmek için üste 40 dolarmı ödemem gerekli?

• Benim de çorbada tuzum olsun istedim.Ben şu ana kadar emuleden tek dosya çekebilmişimdir herhalde. Bi türlü başlamıyor amawww.inndir.com dan şu "emule speed up pro" programını indirdikten sonra inanın tek tıklamıyla indirmeye başladı.Bilmiyorum tesadüf mü nedir ama hala çoğunluka diyeyim öyle indiriyor. Hızım kaç dersiniz?Şu ana kadar 15k yı geçemeyen ben 26k ile çekebiliyorum. Valla sizi bilmem ama bu benim için mucize. Programın boyutu çok küçük zaten. Benim durumumda olan arkadaşlar tavsiye ederim.Tabii 100% sizde de işe yarar mı bilmiyorum ama bi deneyin bi şey kaybetmezsiniz.Kolay gelsin.
  • cfosspeed programını eger emule ile indirirseniz zaten yanında cr**k li gelir. ilk başta

cfosspeed-v202.exe 'yi kurarsınız bende biraz bekletiyor kurarken ama bekleyin sorun yok.
    programı kurduktan sonra gelen dosyada
    'key.cfosspeed' adlı eklentiyi kurarız. kurarken key ister key e de password.txt deki kodları gireriz işlem tamamlanır.

arkadaşlar bu program sadece winxp içindir.

programı indirmediyseniz bana mail adresinizi verin ben size yollarım..
    saygılar..
  • Sevgili ilkerinanç ve azzo:

Her ikinize de katılıyorum. Ama şunu belirtmek isterim; internet paylaşımdır. Burada herşeyi paylaşabiliriz, ama crack olayı bana ters geliyor. Yani hırsızlık düpedüz. XP ye para vermek istemiyorsam Linux kurarım. XP yi kaçak kullanmam. Yani hem tepki ver hem de kaçak kullan olmaz ki?

Azzo'nun dediği gibi: Pahalı ise (işin içinde haksız kazanç varsa) o zaman protesto edip almamak lazım, crack'lisini kullanıp ürünün yaygınlaşmasını sağlamamak lazım.)
    İlkerinanç'ın da dediği gibi, üreticiler Profesyonel kullanım için ayrı ve Ev kullanımı için ayrı versiyon ve lisanslama yapsınlar. (Fakat burada takip zorlaşır sanırım, photoshop ve benzeri programları kullanan birçok insan evden "freelance" çalışıyor, o durumda da suistimal kaçınılmaz olur)

@ilkerinanç
    Bu arada cfos ve cfosspeed farklı programlar diye biliyorum. Sorun ordan kaynaklanmış olmasın? Belki farklı platformlara yönelik olduğu içindir. Sizde Linux vardı sanırım, 333 ün dediği gibi XP içinse sadece çıldırtması normal Ha bir de gerçekten merak ettim 10000 dolarlık ne program var sizde? Tasarımcı filan mısınız?

• Bilişimin içinde olan bir insan olarak bilişim firmaları müşteriyi kaz gibi soyuyor bence(özellikle Microsoft)
    o yüzden bilişim ürünlerini çalmaktan, paylaşmaktan (ne derseniz deyin) hiç çekinmiyorum...
    ama bir kitabı asla korsan almam...bu kitaplar beni batırsalar da olsun...
  • @mk2812,
    üzgünüm ama sana katılmıyorum. "o böyle bu böyle yapıyor, o yüzden çalarım, ama şunları çalmam beni batırsa bile" yaklaşımı hiç hoş değil.
    Intel işlemciyi pahalıya satıyorsa (ki kesinlikle öyle) örneğin onu da çalman gerekmiyor mu? Ya da elma çalmam ama domates çalarım demekten ne farkı kalıyor bu söylediğinin?
    Bazı kitaplar yüzbinler hatta milyonlar basıyor, yazarları o kadar para kazanıyor ki tahmin edemezsin. Ama yine de orjinaline 10-20 YTL istiyorlar. Bu adamlar bizi yoluyorlar mantığı ile korsan kitap almak nasılsa popularitesi yüksek bir yazılımın korsanını kullanmak aynı şey.
    Hatta daha ötesi kullanıcı, yazılımda kitaba göre avantajlı, alternatifi var, XP olmazsa Linux var mesela, IE yoksa Firefox var, ama hiç bir kitabın alternatifi yok! Yani yazılımın korsanına hayır, kitabın belki deseydin o bile bir nebze :)

Bence herşeyin KORSANINA HAYIR

• mail adresini veren olursa onlara lisans dosyasını gönderebilirim. bu programın kullanımının yaygınlaşması için elimden geleni yaparım. bu key dosyası yanlız crack falan değil. bu dosya sayesinde program neuserina anchieta diye birinin üstüne kaydolmuş oluyor. txt dosyasında yazıyor zaten yapcaklarınız
  • quote:

bu key dosyası yanlız crack falan değil

yorumsuz!...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaios

quote:

bu key dosyası yanlız crack falan değil

yorumsuz!...

ne yorumsuz birader burda yardım etmeye çalışıyorum millete. ben bu crack dosyası değil derken yani illegal bi olayı yok diye bi saçmalık kastetmedim. bunun bi cracki var. onu kullanmak için görev yöneticisinden cfosspeedi kapıyosun. çünkü normal yolla kapanmıyor. sonra cracki klasöre kopyalıyosun. benim verdiğim bu değil. direk lisans dosyası. bilip bilmeden atıp tutma nolur.yanlş bir terim kullanmadım orda. crack dosyanın .exe halindeki şeyidir. onu yüklediğin klasördekiyle değiştirirsin böylece kayıt etmiş gibi gözükür. bu key dosyası. yorumsuz gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 15 Nisan 2005, 18:28:04 >

• Bu tartışmaların arasında benim sorum kaybolurmu bilmiyorum ama, belki cevaplayan olur. Bu programın 2.02'den önceki versiyonunu kurmuştum. Emule'de HighID'im gitmiş ve bazı serverlar kaybolmuştu. Programı kurarken geri yükleme noktası oluşturmadığım için internet bağlantısını düzeltemedim. Bu yüzden makine format yedi. Modem CNet 4 Port Router. Elimde CFosSpeed 2.02 var fakat Bilgisayara kurma konusunda tedirginim. Acaba aranızda CNet modemi olupta bu programı sorunsuz kullanabilen varmı? Varsa hangi sürümü...
  • uyumlu modem listesi verilmiş.
    http://www.cfos.de/speed/docs/speedlist_e.shtml
    benim modem zoom x3 (5560) listede göremedim ama bende sorunsuz çalışıyor program..
    tekrar söylüyorum programa ulaşamayan olursa mail adresinizi verin yollarım.
    saygılar.
  • bende de onixon var ve sorunsuz çalışıyor....

altını çizmek istediğim nokta program gerçekten işe yarıyor... daha önce denemiştim ve sonuç alamamıştım şidi gayet güzel 5,5-6 upload ile DC++'de 19-21 arası gidip geliyor...Çok hoşuma gitti ayrıca daha bi paylaşımcı hissettim kendimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaios

Sevgili ilkerinanç ve azzo:

Her ikinize de katılıyorum. Ama şunu belirtmek isterim; internet paylaşımdır. Burada herşeyi paylaşabiliriz, ama crack olayı bana ters geliyor. Yani hırsızlık düpedüz. XP ye para vermek istemiyorsam Linux kurarım. XP yi kaçak kullanmam. Yani hem tepki ver hem de kaçak kullan olmaz ki?

Azzo'nun dediği gibi: Pahalı ise (işin içinde haksız kazanç varsa) o zaman protesto edip almamak lazım, crack'lisini kullanıp ürünün yaygınlaşmasını sağlamamak lazım.)
    İlkerinanç'ın da dediği gibi, üreticiler Profesyonel kullanım için ayrı ve Ev kullanımı için ayrı versiyon ve lisanslama yapsınlar. (Fakat burada takip zorlaşır sanırım, photoshop ve benzeri programları kullanan birçok insan evden "freelance" çalışıyor, o durumda da suistimal kaçınılmaz olur)

@ilkerinanç
    Bu arada cfos ve cfosspeed farklı programlar diye biliyorum. Sorun ordan kaynaklanmış olmasın? Belki farklı platformlara yönelik olduğu içindir. Sizde Linux vardı sanırım, 333 ün dediği gibi XP içinse sadece çıldırtması normal Ha bir de gerçekten merak ettim 10000 dolarlık ne program var sizde? Tasarımcı filan mısınız?

her ikisinide denedim,sonuç aynı...hiçbir işime yaramadı açıkçası.windowsta kullanıyorum tabiiki.
    genelde linux kullanıyorum ama bazen böyle esip win takılıyorum,sora sıkılınca gene linuxe geri dönüyorum

grafik işiyle uğraşıyorum,Freehand,Photoshop,CorelDraw,Quark,Pagemaker...aklınıza gelebilecek bütün masaüstü yayıncılık programları mevcut evimde...
    ama delikanlı gibi söyleyeyim,bunların hiçbirinden bir kazanç elde etmiyorum...
    çalıştığım yerdeki programlarını hepsi lisanslı...

• programı kurup denedim pek işe yaramadı bende üstelik bazı sitelerede girilmiyodu (Google)
  • arkadaşlar programı kurdum emule gokhan mode kullanıyorum, bu modda kredi kazanma olayı cracklendimi? yani ne kadar cok upload yaparsam o kadar cok source mu bulurum?
  • bildiğim kadarıyla kredi sadece sıranı etkiliyor. evet gokhan mod gercekten güzel kredi toplar,

fakat soylemem gerekir ki, eger upload yapmak istiyorsan gökhan mod'u pek tavsiye etmem..
  • gokhan modda daha önce upload 1kb yapıyordum simdi 3e cıkardım hala 20 ortalamayla indiriyorum sorun cıkarmadı... emulex ile freeangel modlarını denedim ama gokhan mod gibi hicbiri indirmedi..

Cfosspeed programını kurdum gece bilgisayarı açık bıraktım: download ortalamam 14de düştü
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.