Şimdi Ara

Empirizm ve Pozitivizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki kavramın aynı soruda cıkma örneği ya da ihtimali var mı?
    İkisinin net farkları var mı?

• Soracaklarını sanmıyorum çünkü sınava girenlerin %99 unun ve çoğu lise felsefe hocasının ikisinin arasındaki farkı tam olarak açıklayabilecek kapasitede değil. Sen sadece pozitivizm emprizmden geldiğini ve pozitivizmin metafizik unsurları reddetiğini bil.
    quote:

Empirist felsefe, ince nüanslar ve kavram ayrımları üzerinden ya da öncelikli ilkelerin neler olduğu ve yöntemsel yaklaşım noktasındaki ayrımlardan hareketle farklı kollara ayrılır ve kuramsal konumlanışları itibariyle birbirlerinden farklılaşırlar. Belirli bir noktada bu farklılıklar farklı felsefe eğilimleri olarak belirlemelerini getirir. Bunun yanında, hepsinin öncelikli ilkesel kavramı farklı olmakla ve farklı bir felsefi konuma yönelmeleri söz konusu olmakla birlikte, rasyonalist geleneğe karşıt olarak, deneye, gözleme, pratik olana, yaşama öncelik verdiğini iddia eden bir epistemolojik temele dayanırlar. Duyumculuk duyu verilerinin bilginin temeli olduğunu, pozitivizm gözlem ve deneyin doğrulanabilirliğin tek kaynağı olduğunu, pragmatizm somut yaşamın ve pratiğin her şeyin ölçüsü olduğunu öne sürdüğünde deneycilik felsefesinin epistemolojik konumundan kalkış yapmaktadırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 11 Ocak 2017; 1:57:35 >

• Belirgin yerleri var deney diyorsa empirizm ,bilgi doğuştan gelmez diyorsa empirizm.Metafizik felsefenin konusu değildir olgularla uğraşalım diyorsa pozitivizm
  • Deneyde olguyla uğraşmaz mi?
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Anti metafizik olduklarını biliyorum da, ikisinin aynı anda kullanılma olasılığını merak ettim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zina ve Ateizm
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.