Şimdi Ara

Emniyetten gelen bir zarf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Emniyetten gelen bir zarf görünce insan korkuyor, Ceza olmadığını anladım acaba nedir diye düşünürken bir kaç hafta önce şikayet ettiğim otobüs olduğunu anladım.

En sol şeritte 4-5 km boyunca arkasında trafik olmasına insanların sağından geçmesine rağmen inatla duran otobüsün TEM sultanbeyli de fotografını çekmiş ve internet sitesinden şikayet etmiştim.
    Yaptığım bu sol şeriti işgaliyle alakalı olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü bilgi vermiş.

Trafikte gördüğünüz açık ihlalleri fotografla bildirin.

Emniyetten gelen bir zarf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasuson -- 31 Ekim 2013; 23:36:03 >

• Geri dönüş olması gerçekten sevindirici
  • Sizin şikayet etmeniz onların geri dönmesi güzel birşey takdir ettim doğrusu
  • bende sevindim tabi kapı da görünce insanı tedirgin ediyor birde ceza zarfı olmadığı bariz anlaşılıyor :)
    ama internetten yapılan bir şikayeti bu şekilde cevaplamaları güzel
    Sizlerde gördüğünüz açık hataları fotograflayıp yollayın
  • Hangi firma hocam bizde mail atıp şoförünüz dillere düştü diyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helal olsun

tekrar cvp yazmaları güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Hangi firma hocam bizde mail atıp şoförünüz dillere düştü diyelim

:))
    gerek yok gerekli işlemi emniyet halledecek adamlar öyle diyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cezasını kestik demiyor,denetimlerde raslarsak kulağını çekicez diyor,bence birşey çıkmaz...
  • Ankara Emniyet Müdürlüğü bu tarz olaylarda direkt şu tarz cevap veriyor.

Sayın xxx;2918 Sayılı Kara Yolları Trafik Kanununda yer alan fiilleri ihlal sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5,6,114,116 ve EK-6’ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır. Bu tür ihbar veya şikâyet konusu trafik kural ihlali ya da ihlallerinin somut olarak yukarıdaki Kanun maddelerinde belirtilen görevlilerce belirlenmiş olması gerektiğinden, ihbar içeriği hususların bu görevlilerce tespiti halinde kanuni işlem yapılabilmektedir.

Kısaca sizin görmeniz ve fotoğrafını göndermeniz önemli değil vatandaşı salamıyoruz. Ankara emniyetini boş yere meşgul etmeyin diyorlar.
  • bişey çıkmaz.
  • Yasal düzenleme olmadan bişey olacağını sanmıyorum , hatta karşı taraf izinsiz görüntü vs diyerek şikayetçi olabilir sizden. Araç içi kamera şart olmalı ve görüntüler delil kabul edilip işlem yapılmalı bence.

• Siz üzerinize düşeni yapmışsınız, gerisi önemsiz. ceza alır almaz, o polislere kalmış.
  • arkadaslar konuyla alakasiz ama birsey sormak istiyorum..
    bir sene once bir arac satmistik..
    satali 10 ay oldu..
    1 ay once tarafimiza 72 tl bir üzerine 43 lira gecikma zammi olarak trafik cezasi geldi..
    Bunun sebebi ne olabilir..
    biz aracı zaten satmisiz ama nasi bizim uzerimize ceza geliyor..biz satarken borcu yoktur diye araci satmisiz..
    araba zaten bizim olmadığına gore odemesek ne olur..
    bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa sevinirim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sırf bazı gerizekalıları şikayet etmek için( makas atanları özellikle, çünkü bneim canıma da kast ediyor) araç kamerası taktırmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathrider13

arkadaslar konuyla alakasiz ama birsey sormak istiyorum..
    bir sene once bir arac satmistik..
    satali 10 ay oldu..
    1 ay once tarafimiza 72 tl bir üzerine 43 lira gecikma zammi olarak trafik cezasi geldi..
    Bunun sebebi ne olabilir..
    biz aracı zaten satmisiz ama nasi bizim uzerimize ceza geliyor..biz satarken borcu yoktur diye araci satmisiz..
    araba zaten bizim olmadığına gore odemesek ne olur..
    bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa sevinirim..

Satış tarihinden sonra ceza kesilip kayıtlara sizin adınıza geçmişse satış yapıldığına dair belgeler ile en yakın trafik şubesine git itiraz et

• Bende ara sıra Ankara Yenimahalle'deki dolmuşçular için mail atarım, maille geri dönüş olur. Ama herhangi bir icraat olmaz. Yine aynı şekilde devam ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_brownie

Ankara Emniyet Müdürlüğü bu tarz olaylarda direkt şu tarz cevap veriyor.

Sayın xxx;2918 Sayılı Kara Yolları Trafik Kanununda yer alan fiilleri ihlal sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5,6,114,116 ve EK-6’ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır. Bu tür ihbar veya şikâyet konusu trafik kural ihlali ya da ihlallerinin somut olarak yukarıdaki Kanun maddelerinde belirtilen görevlilerce belirlenmiş olması gerektiğinden, ihbar içeriği hususların bu görevlilerce tespiti halinde kanuni işlem yapılabilmektedir.

Kısaca sizin görmeniz ve fotoğrafını göndermeniz önemli değil vatandaşı salamıyoruz. Ankara emniyetini boş yere meşgul etmeyin diyorlar.

Bu standart bir cevap... İstanbul Emniyetide aynı cevabı atıyor. Fotolu, video görüntülü (Araç içi kamerası mevcut) birkaç kez ihbarda bulunmuştum. Bazılarında bu cevap, bazılarında ise konu sahibi arkadaşa olduğu gibi A4 formatında e-mail olarak cevap gelmişti.

Sonuç; kamera kaydıda olsa, fotoda olsa... ceza kesmiyorlar!

• özet olarak şikayetinizle ilgili herhangi bir işlem yapılmamış. ben de daha önce park edilmez yerde kaldırım işgali yapan bir aracın resmini çekip yer, gün, saat belirtmeme rağmen, "ekiplerimizce park ihlali tespit edilememiştir bu yüzden cezai işlem uygulanamamıştır" gibisinden mesaj atmışlardı. bende mobeseden de mi tespit edemediniz diye cevap yazmıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.