Şimdi Ara

Emniyet ventilinin düşük basınçta su akıtması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Demirdöküm Vinto kombimizle ilgili bir konuda fikir edinmek istiyorum. Kombilerde basıncın aşırı yükselip sistemin zarar görmemesi için 3 bar emniyet ventili oluyor. Basınç kritik seviyeyi geçince fazla suyu tahliye ediyor. Değişimi nispeten kolay bir parça. Bizdeki sorun ise, su doldurma musluğu açılıp kombiye su verilirken basınç 1'in üzerine çıkınca ventilin su boşaltmaya başlaması. Cihazın üzerinde ideal basıncın 1,5 bar olduğu yazıyor ama o seviyeye çıkaramıyoruz. Ventil 1'den sonra tahliye deliğinden su boşaltıyor. Normalde bunu 3 bar civarı basınçta yapması lazım.

Önce ventili çıkarıp içini temizledik, olmayınca 2 kere cihazla uyumlu yeni ventil alıp denedik ama durum aynen devam etti. 3 farklı ventilde de aynı şey olduğu için artık sorunun ventilden kaynaklı olmadığını düşünüyorum.

Bu durumda aklıma gelen ilk ihtimal cihazın basıncının aslında yüksek olmasına rağmen düşük okunması. Yani sensör problemi ihtimali (cihazdaki basınç göstergesi kadranlı değil dijital).

- Cihazdaki su basıncını haricen ölçüp sensörle kıyaslama yapmak mümkün mü?

- Sensör ihtimali dışında bu soruna neden olabilecek başka arızalar neler olabilir?

• Size kombinin emniyet ventilini değiştirmenizi tavsiye ederim. Benim başıma da bu arıza geldi. Temizlemeyle filan sorunu çözemedim. Bu arıza emniyet ventilinin hassasiyetini zamanla kaybetmesinden kaynaklanıyor. Değiştirin, problemin ortadan kalktığını göreceksiniz. Zaten yüksek bedelli bir parça değil emniyet ventili.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.