Şimdi Ara

Kombi nasıl açılır yardım lütfen.. Yeniyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
28.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben yeni taşındım evde dolcevita marka kombi var ve kombiden hiç anlamam kombiden sıcak su geliyor onda sıkıntı yok ancak evde sadece odamın peteğini açtım yarım saattir kombi ısınmadı. odamdaki peteğin vanalarını + yönlü yöne doğru çevirdim onda sıkını yok ancak hala ısınmadı. bir de kombinin altında 3 vana var bunlardan sarı olan kombiyi açıp kapamaya yarıyor onu biliyorum. diğeri su vanası onuda çözdüm ancak 3. vana ne onu bilmiyorum ? 2 vana açık halde aşağıya doğru bakıyor çevirme yönleri ancak diğer kapalı mı saat 3 yönüne bakıyor ? Bu kombiyi nasıl çalıştırabilirim bir de kombi ekranında kombi ısısını 55 dereceye aldım bu az mı ? Ayrıca ekranda ısı ayarını yaptıktan sonra 5 saniye içinde ekran tekrar su sıcaklığını gösteriyor ekranda musluk işareti çıkıyor.

Kombini Açmak İçin Adım Adım Kılavuz

Kış aylarında evinizi ısıtmak için kombiler vazgeçilmezdir. Ancak yeni kullanıcılar için kombi açmak kafa karıştırıcı olabilir. Bu adım adım kılavuz, doğalgaz kombilerini çalıştırmanıza ve evinizi sıcak tutmanıza yardımcı olacaktır.

Doğalgaz Kombisini Açma Adımları:

1. Gazı Açın: Kombiden önce evin ana gaz vanasını açmanız gerekir. Gaz vanası genellikle mutfağınızda veya giriş katınızda bulunur.
    2. Kombiyi Açın: Kombideki güç düğmesine basarak veya anahtarı çevirerek kombiyi açın.
    3. Suyu Açın: Kombideki suyu açarak sisteme su dolmasına izin verin.
    4. Petekleri Açın: Peteklerin vanalarını açarak sıcak suyun peteklerden geçmesine izin verin. Vanalar genellikle peteklerin yanında bulunur.
    5. Termostatı Ayarlayın: Evinizde istediğiniz sıcaklığı ayarlamak için termostatı kullanın.

Ek İpuçları:

• Kalorifer Modunu Seçin: Kombilerin genellikle kalorifer ve sıcak su olmak üzere iki modu vardır. Kombini kalorifer moduna aldığınızdan emin olun.
    • Peteklerin Havasını Alın: Peteklerin içinde zamanla hava kabarcıkları birikebilir. Peteklerin üzerindeki hava tahliye vanalarını açarak havayı tahliye edin.
    • Kombini Düzenli Olarak Bakım Yaptırın: Kombilerin verimli ve güvenli çalışmasını sağlamak için düzenli bakım yaptırılması önemlidir.
    • Profesyonel Yardım Alın: Kombi ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız veya emin olmadığınız bir durumla karşılaşırsanız, kalifiye bir teknisyene başvurun.

Bu adımları takip ederek doğalgaz kombinizi açabilir ve evinizi sıcak tutabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz veya sorununuz varsa, kombi üreticinizin kullanım kılavuzuna başvurmaktan veya profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Whoracle1905 kullanıcısına yanıt
    Önce kombi üzerindeki kalorifer devresi (yanında petek işareti olur genellikle) anahtarını çevirin, tüm peteklerin ısınıp ısınmadığına bakın, sonra petek vanalarından ayarlayabilirsiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir."

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.