Şimdi Ara

Emniyet kemeri ve arkadaşımın zihniyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün bir arkadaşımla alış veriş merkezine yola çıktık ben biner binmez kemeri taktım.

Kemeri takar takmaz arkadaşım sanki ona hakaret etmişim gibi bi tavırla :"Bana güvenmiyormusun ? Kemer takıyorsun ".dedi .İstemsizce hem güldüm hem üzüldüm.

Kendini usta şöför sanan arkadaşımın emniyet kemerine tepkisine hayret ettim.Sanki emniyet kemeri sadece acemiler sürerken takılıyormuş gibi.

Şu emniyet kemerinin önemini illa kaza yapınca mı anlamak zorundayız ?

• O zihniyet değişmez de, şöyle deseydiniz daha vurucu olurdu:
    Ben sana güveniyorum ama etraftaki diğer şoförlere güvenmiyorum :)
  • Yanlis anlamayın da boyle insanlara emniyet kemeri ile vuracaksın .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu hala idrak edememesi çok üzücü, her tarafta bas bas bağırıyorlar takın diye, lastik firmaları bile tv reklamlarında emniyet kemerinin önemini vurguluyor.

İlla bişey olacak , sonra anlayacak...
  • Bu yüzden kafa ütüleyen kemer sinyalini seviyorum. Yolcu için de sürücü için de ötmesi ayrı güzellik.
  • Ne kafaya takıyorsun, Allah korusun kaza olursa camdan aynı hızda uçar gider.
  • Tam bir cahil cesareti ile gelen kendine güven örneği.

Arkadaşınızın tam aksine, arabama biri bindiğinde, özellikle otostopla aldığım garibanlar ya da eve getirdiğim ustalar, sanayide ustamın beni tanıdık egzozcuya vs. gönderirken yanıma oturttuğu çıraklar kemer takmayı akıllarından bile geçirmiyor. Ben farkettiğim anda kemerini tak diye uyarıyorum çoğu da "nolacak abi ya kötü şoför müsün sen", ya da "2 sokak öte zaten abi ne gerek var" gibi tepkiler veriyoar. o 2 sokak öteye geçerken 1. sokağın sonunda bi tane serseri mayına denk gelme ihtimalimizi düşünmüyorlar malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ister yolcu olayım ister şoför.. emniyet kemeri takmazsam huzursuz oluyorum. yanımdaki takmadan arabayı çalıştırmıyorum. alışkanlık yaptım iyi oldu.
    EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR!
    (Arkadaşın biraz cahilmiş)
  • Birgun birisi arkadan yuksek hizla vurup on cama beynini brokoli gibi biraktiginda anlar emniyet kemerinin ne oldugunu.Gerci o saatten sonra anlasada farketmez..

Siz dogru olani yapmissiniz he deyip gecin

• Emniyet kemeri sesli ikazı beni yanımdakine kemer takmayı hatırlatmaktan kurtarıyor. Sağolsun, öyle bir ayarlamışlar ki sesi. Yüksek değil ama belirli bir zaman sonra frekansından mıdır nedir kulağının içinde çınlamaya başlıyor.
    Yanımdaki de rahatsız olunca sussun diye takıyro mecburen. Ama işi inada bindirip tokaya arkadan dolaştırıp takanlara da artık diyecek birşey kalmıyor.
  • Kendini düşünmeyeni siz de düşünmeyin, bırakın takmasın.
    Yeterince insan var dünyada
  • Aracıma kim biniyorsa, o kişiyi kemer takması konusunda uyarırım. Eğer takmamakla ısrar ediyorsa bende o kişi takana kadar aracı çalıştırmam.

• Insanımız cahil, her türlü imkan ellerinde tabletler, akıllı telefonlar var, ama interneti facebook'ta okey oynamaktan ibaret sanıyorlar. Internet elimizin altında, sayesinde trafik kazasında ne gibi sonuçlarla karşılaşma ihtimaliz var, kemer takmazsak neler olur gibi sorunların cevabını yazılı ve görsel olarak alabiliyoruz. Bunları gördükten sonra kemer konusunda oldukça hassas davranıyorum.
    Şu uyarı sesi sağ olsun artık çoğu kişi sesi kesmek için takıyor söylemeye gerek kalmadan.
    Yalnız arka kemer için de bu ses şart. Arka koltukta kemer mi takılırmış, ne gerek var falan gibi şeyleri sıkça duyuyorum. Uzun yolda falan taktığımda uzaylı görmüş gibi bakan oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 26 Eylül 2014; 10:20:56 >
  • o şekilde soru soranlara şu şekilde cevap veriyorum.

sana güveniyorum ama yandan, arkadan, karsıdan gelen odunlara karşı kendimi korumaya çalışıyorum diyorum. susuyorlar
  • babama bile güvenmem derim de zaten öle arkadaşım hiç olmadı .üzüm üzüme :)
  • vursaydınız emniyet kemerinin ucunda ki o demirle.
  • :) daha da ilginci bu arkadaşım üniv. mezunu bi adam. Gerçekten okumakla olmuyor bazı şeyler.
  • Her şeyi anlarımda emniyet kemeri yerine uyarı vermesin diye emniyet kemeri tokası takan cahilleri hiç anlamam, nasıl bir mantıktır

• Benim arkadaşlarım da şoförlüğüme güvenip kemer takma gereği duymazlar sağolsunlar.

Ben de her seferinde "Sen kemerini tak bana güvenme, kendime o kadar güvensem ben takmam" derim.

Artık alıştılar arabaya binen ilk iş kemerini takıyor.

• Öten kemerler sayesinde eskisi gibi sorun olmuyor. Binen adam ben hemen takınca soruyor "takayım mı" diye, tabi sorduğu soru "öter mi" anlamında, ben de "tak tabi" diyorum. Bu arada astra h de sürücü dahil ötmüyor, c-maxta sadece sürücü tarafı ötüyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.