Şimdi Ara

Emniyet kemeri takmadığım için 77TL Trafik Cezası Yedim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bugün sabah elime bir ceza ulaştı. Emniyet Kemeri takmadığım için, çevirme olmayan, polisin dahi olmadığı bir yolda ceza yemişim. 11 Kasım 2013 günü bu olay olmuş. Arabayı benden başka bir kaç kişi daha kullanıyor ama o gün kesinlikle bendeydi. Emniyet kemerini 10m mesafe için takan, can güvenliğinin mesafeyle alakası olmadığını düşünen, arabaya ilk bindiğinde emniyet kemerini takmayı adet haline getirmiş ben bu duruma çok şaşırdım.77TL çok bir ceza değil. Varsın ceza yiyelim canımızdan olmayalım. Ama gel gelelim yaptığımdan emin olduğum bir eylemde yapmamış gibi gözüküp ceza vermek de kişiliğime uygun değil. Ben bu cezaya itiraz etmek istiyorum. Acaba bu mümkün müdür? Nereden itiraz edebilirim? Kamera kaydı vs. yok. Karşı taraftan ispat istesem, onlarda benden ister mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ceza için gönderilen postayı az sonra koyacağım.

• İspat olması gerekir. Karsi taraf sizin takmadiginizla ilgili foto falan gosteremezse cezadan kurtulursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

İspat olması gerekir. Karsi taraf sizin takmadiginizla ilgili foto falan gosteremezse cezadan kurtulursunuz.

Karşı taraf dediğimiz bu cezayı bana kakalamak için çaba harcayacak olan Türkiye'nin kolluk kuvvetlerini kapsayan bir teşkilat. Acaba umut var mı, yoksa boşa kürek mi çekiyorum?
  • İtiraz edin sonuç alırsınız. Eğer ellerinde foto vs yoksa ki olsaydı tebliğ ederlerdi, kesin kazanırsınız.
  • ortada kar yok, pek sevgili memurlar yaz lastiği avına çıkmışlar, kış lastiği olmayan ticari sahiplerine giydiriyorlar, bu ülkede namusunla para kazanamazsın arkadaş, namussuz olacaksın, gayriresmi çalışacaksın, milletin tekerine takmışlar, giden kaybolan vergi düzensizliğinin peşine düşen yok çünkü onlardan alamıyorlar, Allah hepsinin belasını versin ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro_g

ortada kar yok, pek sevgili memurlar yaz lastiği avına çıkmışlar, kış lastiği olmayan ticari sahiplerine giydiriyorlar, bu ülkede namusunla para kazanamazsın arkadaş, namussuz olacaksın, gayriresmi çalışacaksın, milletin tekerine takmışlar, giden kaybolan vergi düzensizliğinin peşine düşen yok çünkü onlardan alamıyorlar, Allah hepsinin belasını versin ...

Olanların şu anda taktırmaması için hiç bir sebep yok. Olmayanlar da taktırsın bir zahmet, uygulamanın 1 Aralıkta başladığı sır değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellerinde foto yoksa kazanırsınız itirazda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dual lens araç içi kameranın işe yarayacağı örnek bir vakka
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

ortada kar yok, pek sevgili memurlar yaz lastiği avına çıkmışlar, kış lastiği olmayan ticari sahiplerine giydiriyorlar, bu ülkede namusunla para kazanamazsın arkadaş, namussuz olacaksın, gayriresmi çalışacaksın, milletin tekerine takmışlar, giden kaybolan vergi düzensizliğinin peşine düşen yok çünkü onlardan alamıyorlar, Allah hepsinin belasını versin ...

Olanların şu anda taktırmaması için hiç bir sebep yok. Olmayanlar da taktırsın bir zahmet, uygulamanın 1 Aralıkta başladığı sır değil.

kar olur kış lastiksiz dolaşıp macera arayana cezasını kesersin, ama olay bu değil, ne kadar kopartırız mantığı.....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

kar olur kış lastiksiz dolaşıp macera arayana cezasını kesersin, ama olay bu değil, ne kadar kopartırız mantığı.....

ELECTRO_G'YE KATILIYORUM.

Şimdi bir ekip otosu geçti yoldan ve kaldırım üzerine park etmiş üç araba vardı. Biri Hyundai taksi, diğeri beyaz Renault 19 ve diğeri Porsche Cayanne idi. Ekip otosu Hyundai ve Reno'nun yanında yavaşladı ve ikisini anons etti gitti. Porsche'nin yanında yavaşlamadı ve anons dahi etmeden bastı gitti.

Gerisini siz düşünün. Kış lastiği cezası da aynen böyle işte. Hava da kar olmaz adam gelip ceza yazarsa ben buna itiraz ederim. Havada kar olur ve ben kış lastiksiz çıkmışsam eyvallah.

• CAD34 kullanıcısına yanıt
    Ticari araçlarda zorunluluk olmasa emin ol şirket araçlarının çoğu takmazlar. Bu o firmada çalışan çoğu asgari ücretli insanlar için da bir güvence. Yoksa kabak lastikle geziyor çoğu ticari araçlar. Çalışanın can güvenliğini düşünen yok bu yasal zorunluluklar olmasa.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • electro_g kullanıcısına yanıt
    Aslında herkes kurallara uymak zorunda. Ancak ava çıkmak kelimesi yerinde bir laf.

Peki benim anlamadığım şey, kışın kış lastiği takması zorunlu olmayan fakat kabak lastikle yolda dolaşan araçları ne yapacaklar?

Yani electo_g nin "onlardan alamıyorlar" dedikleri ensesi kalın, kalantor, namussuz, insanlardan alınamayan vergi,

yasa boşluklarından yararlanıp vergi kaçıranların yükü bu şekilde "garanti" görülen yerlerden çıkarılıyor. Hani adalet?

Ben canım yanmadığından bela okumuyorum, Allah ıslah etsin diyorum.

Hakkımı helal etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

İtiraz edin sonuç alırsınız. Eğer ellerinde foto vs yoksa ki olsaydı tebliğ ederlerdi, kesin kazanırsınız.

Bunun hakkında nereye başvuracağım veya vereceğim itiraz dilekçesini nasıl yazabilirim hocam?
  • electro_g kullanıcısına yanıt
    yarın kar yağdığında hemen hepsinin kış lastiğini butona basarak takacağını mı düşünüyorsunuz? hepsi trafiğe çıkacak ve hepsi trafiği katledecek, mantıklı olan da kar yağmadan önce takılması zaten... sizinkisi aynen şuna benziyor, "kaza yapmadım ki emniyet kemeri yok diye ceza kesiyorsunuz"
  • Emniyetin yil sonu butce acigindan dolayi olsa gerek bu tarz haksizliklari çok fazla duymaya basladik. Sonuna kadar itiraz etmenizi oneririm. Hatta gunlerdir park halindeki bir arabanin park halinde bulundugu saatte kirmizi isik ihlali cezasi yedigini bile duydum. Tamam kontroller sikilasti acigi kapatacaklar fakat bu resmen insanlari aptal yerine koymak. Eger bunlarin hepsi büyük bi tesaduf degilse ve bilerek var olmayan ihlallerden dolayi ceza yaziyorlarsa allah belalarini versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamda porsche'ye binen adam kodamandır birşey diyemez ki poliste

• quote:

Kışlık lastiği için kar yağmasına gerek yoktur belki?

• Eğer ellerinede foto vs yoksa itiraz edin hocam. Fakat önce cezayı ödeyin sonra itiraz edin.
  • İtirazlarla ilgili bir konu vardı forumda. Olay şöyle gelişiyor.

Trafik mahkemesine ya da Ankara dışındaysanız onun yerine bakan mahkemede itiraz dosyası hazırlıyorsunuz. Dosyanın içine bir dilekçe ve kanıtlarınızı koyuyorsunuz.
    Dosyanızın sırası geldiğinde hakim dosyanıza kendisi bakıyor, duruşma olmuyor yani siz hakimle görüşmüyorsunuz.
    Eğer cezanın yanlış olduğunu dosyada kanıtlamışsanız hakim cezanızı iptal ediyor. Dosyada EDS, Mobese'den bakılmasını vs. istemeyin, kanıtları siz dosyaya koyacaksınız hakim araştırmaya girmiyor.

Yani o cezayı ödeyeceksiniz, belki hakim kanıt olmamasına rağmen dikekçenize inanıp iptal eder orası ayrı.
    Bu arada trafik cezaları için polis memurundan kanıt istenmiyor. Yani istediği gibi her gün bir koçan makbuz evinden bile ceza doldurabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.