Şimdi Ara

Emniyet kemeri cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evime çok yakın bir yerde kemer kontrolü sonucu ceza yedim.belki hatalı olabilirim ama karambole yazılan cezaya şahit oldum.polis resmen gözüne kestirdiğini durdurup cezayı yazıyordu.bu sürede birkaçtane lüx aracın kemer takmadan cezasız geçtiğine şahit oldum.ayrıca yine içi görünmeyen cam filmi kaplı bir araç hiçbirşey olmamış gibi yoluna devam etti.bu nasıl kontrol kafanıza göre caza yazıyorsunuz.sizi ve ekibinize şikayet edeceğim madem adaletli olun herkese yazın dedim.uygulamamız böyle deyip geçiştirdi dinlemedi bile.ayrıca ceza yazan ve yoldan aracı çeviren polislerin diyaloğu aynen şu: birisini daha çevirelim kaç tane oldu bak bakalım gibi sanki kotayı doldurmak istercesine konuşuyorlardı.

şimdi neymiş efendim bana kemerin önemini ceza yazarak öğreteceklermiş geçiniz.oldum olsası polisleri sevmemişimdir.böyle çifte standart dünyanın hiç bir yerinde yoktur.devlet önce lise mezunu personelini eğitse onları bilinçlendirse daha hayırlı olur..

• bu ülkede düzen böyle, polisleri de suçlayamıyorum başlarına iş almamak için lüks araçlara yanaşmıyorlar, bir keresinde çevirmenin içinden kemer takılı olmadan üstelik siyah camlı mercedes s320 ile geçtik, suratımıza bile bakmadılar, oysaki araç tamirden çıkmıştı test ediyorduk

hatta bir keresinde de gözümün önünde oldu tem otoyolunda emniyet şeridinde polis ceza yazıyor girenlere bir tane audi a8 simsiyah camlı geldi ceza yazan polisin orada yanında şağ şeride çıkıp tekrar emniyet şeridine girip devam etti, polis sadece seyretti, ha seyretmek de zorunda bırakılıyor, park yasağı olan yerden aracı çekip daha sonra çektikleri aracı araç sahibinin evine bıraktıkları durum biliyorum bu ülkede
  • daha yılını görmeden, cezalardan tahmini şu kadar gelir beklenmekde diye bütçe açıklaması yapılan zihniyetten ne bekliyorsunuzki..
  • Aslinde her kuraldisi harekette ceza uygulansa kimse kural disi davranmaz. Isyanin sebebi yuzlerce kez kural ihlali yapildiktan sonra yakalanmak. Cunku insanlarin kafasinda aslinda bunun suc olmadigina dair bir algi olusuyor. Sonrasi malum isyan. Haa ben hic mi kural ihlali yapmiyorum. Yapiyorum elbette. Ben de ceza yesem isyan ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede böyle beterin beteri var 1995-96 gibi Antalya-Kemer yolunda bir abimizin aracıyla yolculuk yapıyorduk. O kadar çok makas atıp hatalı sollama yapmışki Göğnük girişinde polisler durdurdu ceza yazmak için ekipler amirini aradı yanımdaki abi. Polisler amirim yazmak zorundayız vali ve emniyet müdürü helikopterden görmüş özellikle bu aracın durdurulmasını istediler diyince telefondaki amir başka beyaz arabamı yok durdurup yazarsınız gönderin onları dedi ve biz bastık gittik. Kimbilir arkamızdan hangi garibana ceza yazdılar. Maalesef ülkenin hali bu.
  • Konuyu görünce aklıma gelen:

https://www.youtube.com/watch?v=UQgv2X_VDSE

Lüks araçlara bir şey demeleri normal sonuçta zaten adamların araçları 2.0 ken alacakları cezayı vergi ile birlikte alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 1 Ekim 2014; 18:17:23 >
  • Sen yine iyisin 212nin önünde bir kere yedik akıllanmadık çatalca gişelerden sonra da çevirdi bir de orda yedik yaklaşik 30 dk içinde 2 kez yedik ondan beri kemerimi bir üst sokağa giderken bile takarım taktırırım.Takmayanı da öne oturtmam.Kim ne derse desin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EMNİYET KEMERİ DEĞİŞİMİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Konuyu görünce aklıma gelen:

https://www.youtube.com/watch?v=UQgv2X_VDSE

Lüks araçlara bir şey demeleri normal sonuçta zaten adamların araçları 2.0 ken alacakları cezayı vergi ile birlikte alıyorlar.

cok pis kapak yapmış

• cezalar yazılırken kafalarına göre hareket ettikleri doğrudur kendi keyfine kalmıştır polisin
    belli kota sayıları da vardır belli sayıda yazınca bulundukları noktayı terk ederler o da doğrudur.
    lakin hiç büyük bir kaza yaşamadım kemer gerektirecek
    ama 2 yıl önce yediğim cezadan beri hep kemer takarım ceza sayesinde alıştım ne acı ki..
  • Aracın kemer uyarısı vermiyor mu ? Veriyorsa niye takmıyorsun ?

Bende kemeri hep unutuyorum Fakat araç uyarı verip hatırlatıyor hemen takıyorum.

• emniyet kemerinizi keşke ceza yememek için değilde en ufak bir kazada araç içindeki yolcuların başına neler geldiğinin bilincinde taksanız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceza yiyeceğiz diye emniyet kemeri takılan bir ülkede yaşıyoruz gerçekten.
  • kemere alışın en kısa zamanda, özellikle akşamları istanbulda çok çeviriyorlar
  • geçen aylarda hava çok sıcaktı. klima soğutana kadar kemeri takmadım. trafik polisi aracı gördü, cıvk cıvk yaptı geçtim gittim. peşimden ceza yazmamış gelen tebligat yok. zaten araç ötüp duruyor sürekli takarım. ötme engelleyici kemer tokası mevcut fakat bu aralar bulamıyorum konsol ceplerinde.
  • Bundan sonra aracına her bindiğinde kontağı çalıştırmadan önce kemerini takacağına söz ver, bu cezanı ben ödeyeyim..

Seni tanıdığımdan değil, ailene değer verdiğimden...
  • yazılanları dikkatli okuyalım lütfen.

burada amaç ceza yemek sonrada isyan etmek değil.zira ben 60 lirayla ne zengin nede fakir olurum.buradaki sorun keyfi ve yanlı olarak davranılması.kemer takmamak bana suç ise lüks araç kullanan kişiye cam filminden içi görünmeyen aracada suç olmalı.

hadi bunu geçtik bari insanların gözü önünde ayrım yapmayın.yapılan hatayı başka bir hatayla düzeltmek isteyen böyle bir sistem gördünüz mü dünyada??
    ayrıca kemer takmayan bunu savunmaya kalkan biriside değilim.ve şuna eminim ki burada kemer takalım diye sosyal mesaj veren her insan mutlaka trafikte 1 kural ihlali yapıyordur.hiç 50km/h hız sınırına uyan araba gördünüz mü şehir içinde??
    ben emniyet kemeri takmayınca kendime zarar vermiş oluyorum yani trafiği tehlikeye atacak bir şey yapmıyorum.bu ülkede önüne gelen yere park eden trafikte tehlikeli araç kullanan hız sınırlarını ihlal eden yaya geçidinde durmayan kırmızı ışıkta geçen döner adalarda yol ver levhasını takmayan o kadar insan var ki.yani tabir caizse Afrika gibi bir ülkeye siz metro yapmaya çalışıyorsunuz.daha kronik sorunları görmezden gelip insanların üstünden haraç toplamaya kalkıyorsunuz.

şunu açık yüreklilikle söylüyorum.bu ülkede kurallar herkes için.eğer trafikteki düzeni sağlamak istiyorsak sadece gözümüze kestirdiğimiz insanları değil herkesi denetleyelim.ama korkarım bu ülkede o zaman sokağa çıkacak araç kalmaz ceza yemekten.

• Ben açıkçası takıyorm,bütün sevdiklerimde zorunlu tutuyorum. Iki ay öncesinde büyük kaza geçirdim emniyet kemeri olmasa şu an ya yoktum ya ağır yaralıydim.akıllı olun sizde takın, ceza için değil ama sevdikleriniz ve kendiniz için. Diyorsan ki can benim canım buyur öyleyse...

• dün akşam okmeydanı durağının önünde 2 trafik polisi sağlı sollu durmuş, ellerinde not defteri bi şeyler yazıyolardı.
    büyük ihtimalle kemer cezası yazıyorlardı. benim kemer her zamanki gibi takılıydı. ancak benim plakayı da yazdı sanki. arabanın iç lambası yanmadığından görmeyip ceza yazabilir mi ? diyelim yazdı itiraz edebilir miyim ? hani takmasam da yazsa anlarım ama kemerim takılıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniarius -- 2 Ekim 2014; 9:46:19 >
  • Defalarca bu ayrim yuzunden ceza yemediniz zaten. Birilerine ceza kesilirken size kesilmedigi icin emniyet kemeri takmadiginiz halde ceza yemediniz. Bu gun ayrimin ceza yiyen tarafindasiniz. Tek fark bu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.