Şimdi Ara

emlakçılar şeytandan zekidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bi daire ilanı gördüm sahibinden gittim emlakçı bürosuna eve bakim dedim yakındı zaten benle geldi binaya girdi kapıyı açtı gösterdi evden çıkarken başka bir adam geldi girdigimiz evi işaret ederek orayamı baktınız dedi emlakçı yok dedi sonra orda ayrıldık emlakçıdan bu büroya gitti ben adamla konuştum sonra ev benim ben kiralıyorum dedi emlakçıdan haberi bile yok emlakçı o kapıyı nasıl açtı hayret bende bişi demedim olay büyüsün istemedim evi tutucam gibi.

• zeki kısmı nerede
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Hala emlakçıyla birlikte ev arayanlar ve emlakçıya evini verenler var mı gerçekten şaşırıyorum . Eskiden internet yoktu ve ev aramak için sokak sokak gezilirdi kafalar camlara bakar halde ya da kolay yoldan emlakçıya gidilir istenen özellikler söylenir oda portföyünden bakıp sizi gezdirirdi . Şimdi internetten her odanın en ince ayrıntısına kadar fotosunu görebiliyorsunuz , bedavaya ilan verebiliyorsunuz neden emlakçılarla uğraşıyorsunuz ? Paranızın bir kısmını emlakçıyla paylaşmak hoşunuzamı gidiyor ? Düşünün 2000 tl ye evinizi kiralayacaksınız emlakçı kiralayan kişiden 1 kira peşin alıyor . Yani siz aslında evinizi 150 lira daha yükseğe kiraya verebilecekken emlakçı yüzünden kiralayan kişi sizle pazarlık ediyor . Ya da evinizi sattığımızı düşünün 1 milyonluk ev %3 sizden %3 alıcıdan istiyor emlakçı yani 1 milyonluk evi satmak için 60 bin emlakçı ücreti ödemiş oluyorsunuz hiç farketmeden . Kendiniz satsanız bu 60 bin size kalmış olacak ya da alıcıya neden araya birini sokmaya bu kadar meraklısınız anlamıyorum .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Hala emlakçıyla birlikte ev arayanlar ve emlakçıya evini verenler var mı gerçekten şaşırıyorum . Eskiden internet yoktu ve ev aramak için sokak sokak gezilirdi kafalar camlara bakar halde ya da kolay yoldan emlakçıya gidilir istenen özellikler söylenir oda portföyünden bakıp sizi gezdirirdi . Şimdi internetten her odanın en ince ayrıntısına kadar fotosunu görebiliyorsunuz , bedavaya ilan verebiliyorsunuz neden emlakçılarla uğraşıyorsunuz ? Paranızın bir kısmını emlakçıyla paylaşmak hoşunuzamı gidiyor ? Düşünün 2000 tl ye evinizi kiralayacaksınız emlakçı kiralayan kişiden 1 kira peşin alıyor . Yani siz aslında evinizi 150 lira daha yükseğe kiraya verebilecekken emlakçı yüzünden kiralayan kişi sizle pazarlık ediyor . Ya da evinizi sattığımızı düşünün 1 milyonluk ev %3 sizden %3 alıcıdan istiyor emlakçı yani 1 milyonluk evi satmak için 60 bin emlakçı ücreti ödemiş oluyorsunuz hiç farketmeden . Kendiniz satsanız bu 60 bin size kalmış olacak ya da alıcıya neden araya birini sokmaya bu kadar meraklısınız anlamıyorum .
    Yüksek rakamlara satılık evler için haklısın deli para vermeye gerek yok. ama kiralık evim olsa asla kendim uğraşmam. bir kere dükkan devir için kendim uğraştım bizim milletin ne kadar dengesiz anormal olduğunu unuttun heralde devir için dükkana gelip nasıl anormallikler yapıp sinirimi alt üst eden insanlar olduğunu görsen hak verirdin. ama bu tabikide emlakçıların %90 nının paragöz omurgasız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• emlakcılar gunde 50 kere daıre gosterıp hepsınden para almadan elı bos dönüp
    sadece 1 daıre kıralayınca,kira bedeli almasıda yanlıs uygulama degılmı..yani beleşe çalışmaları lazım
    bunu bir öğreten demıstı,kafayı emlakcıya takmıstı..ogretmen kendısı haftada 3 gun oda yarım gun calısıp ayda ek dersle 6000tl alması hafta sonu ve hafta ıcıde 2 gun yatması ogleden sonra yatması yazın 3 ay tatıl yapması ve aldıgı yuklu parayı gormemıstı
  • emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Şehir dışındaki evimi bile kendim kiraya veriyorum . İlanı koyuyorum , net resimler ve açıklayıcı bir yazıyla birlikte . Arayanlara hafta sonuna randevu veriyorum . 1 günde 16 kişiye gösterdiğimi hatırlarım . Ve 1 hafta sonunda hiç halletmeden dönmedim . Hiçte borç takan eden olmadı . Kiralayanların hepsi aynı şeyi söylüyor emlakçıdan olsa düşünmezdik birde emlakçı parası verecektik , zaten internetten araştırıp bulan biziz emlakçıya neden verelim diyor . Şehir içindeki evim içinde aynısını yapıyorum telefonda konuşup anlaştıktan sonra haftada 1 güne randevu veriyorum herkese ve aynı gün içinde de tutulmuş oluyor . Emlakçıların artık hiç bir esprisi kalmadı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 15 Şubat 2020; 18:51:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Şehir dışındaki evimi bile kendim kiraya veriyorum . İlanı koyuyorum , net resimler ve açıklayıcı bir yazıyla birlikte . Arayanlara hafta sonuna randevu veriyorum . 1 günde 16 kişiye gösterdiğimi hatırlarım . Ve 1 hafta sonunda hiç halletmeden dönmedim . Hiçte borç takan eden olmadı . Kiralayanların hepsi aynı şeyi söylüyor emlakçıdan olsa düşünmezdik birde emlakçı parası verecektik , zaten internetten araştırıp bulan biziz emlakçıya neden verelim diyor . Şehir içindeki evim içinde aynısını yapıyorum telefonda konuşup anlaştıktan sonra haftada 1 güne randevu veriyorum herkese ve aynı gün içinde de tutulmuş oluyor . Emlakçıların artık hiç bir esprisi kalmadı .
    Bak kendin diyorsun 16 kişi diye herkes günde 16 kişiyle muhabbet edip kimse haftasonunu p*ç etmek istemez. bu yüzden emlakçıyla işi hallediyor ev sahipleri. ama bence artık şu emlak işine kökten girişmeli devlet. nerde dolandırıcı haydut varsa emlakçı oldu. böyle basit kurslarla eşeğin bile emlakçı sertifikası aldığı sistemi kökten kaldırmaları lazım gerekirse emlakçılık için üni okumak gereksin. en son ben dükkan tutmak için emlakçıyla görüşürken kansız 2000 tllik dükkana 3000 tl komisyon istemişti şikayet ettiğimde ise emlakçılar odasının verdiği cevap aynen biz hiçbişey yapmıyoruz verin komisyonu sonra elinizde dekontla(bir kere fiş kesildiğini alındığını görmedim.) maliyeye şikayet edin dendi. baştan aşağıya dolandırıcılar. işini adam gibi yapana lafım yok. bu yüzden evimi ya kendim vaktim varsa veririm yoksa araştırıp adam gibi bir emlakçı bulur ona veririm yaptığı herşeyi takip etmek kaydı ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emrehan09 kullanıcısına yanıt
    2 bin liram cebimde kalıcaksa 50 kişiylede telefonda görüşürüm . Yalı kiralamıyorum 2000 tl lik dairemi verdim kiraya . Emlakçıyla vermiş olsam 2000 yerine 1800 e vericektim . Kiralayan kişi cebinden çıkıcak paraya bakar . Neden emlakçıya kaptırayım .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.