Şimdi Ara

Emlak Komisyonu Hakkinda Yardim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
27.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten ben de ev baktığım için konuya cevap yazdım. 2 yıl önce olmuş olması önemsiz insanlar hala ev bakıyor sonuçta. Açıkcası sahibinden kiralık ev bulmak zor. Komisyon konusunda çingenliğimi yapmak için araştırıyorum durum nedir ne değildir diye.

Meslekleri açıkcası kolay aslında. Eğitim süreci kısa, belki tescil almak zordur bilmem. Biraz iyi ezber hafızası, çooooook iyi insan iletişimi gerektiriyor.

sorun kolay bir iş olması nedeniyle afedersiniz ama konuşamayanların da bu işe atlamaları sorun olabilir.

Bir de taraflar arasında arabulucu olmaları şarttır ve kaçınılmazdır. Ev sahibi var ben kiracı ile muhattap olmam, evimi kiralamakla da uğraşmam diyerek emekleri karşılığında hak ettikleri parayı tabii ki de alacak olan ve yukardaki hakaretleri o kadar da haketmeyen emlakçılara bırakırım diyen.

Ev ve apartman hakkındaki bir sorunda muhattabı emlakçıdır kiracının. Binaya bahçe düzenlemesi yapılıyorsa, bunu apartman yönetimi kiracıya bildirirse ve o da bunu emlakçıya bildirirse emlakçı bu konu hakkında ev sahibi ve kiracıya düşen pay da dahil olmak üzere bilirkişi babında karar vermek durumunda kalacaktır.

İSTERSE O kiracı 18. yılında mülkte iskan ediyor olsa bile. Ev sahibi yıl sonunda aşırı zam yapma isteğinde. Herhalde daireyi boşatlmadan önce kontratın yapılmasında ara bulucu emlak ofisi bu yüksek zam konusunda da kanun kuygulayıcı temsilcisi olmak zorunda. Yasal işlemlere başvurulmadan ev sahibini uyarmak ve veya ikna etmek görevi olmalı.

YOKSA arabaya al günde 10 ev göster, bu dükkanın kirasını ssk'yı ödemek kolay mı bu dükkan nasıl dönüyor dedikten sonra, "Ben komisyonumu aldım, bana ne ev sahibi ile sorun yaşıyorsan arkadaşım (siz diye hitap etme adabı yoktur böylesinin)." diye düşünüyorsa ohooooooo.

• quote:

Orijinalden alıntı: georgia

Tam 2 yıl önceki konum hortlamış:)

O zamanlar evleniyordum ev arıyordum. Çok şükür evlendim mutlu bi yuvam var, bu esnada iş de değiştirdim. O Zamanlarda emlakçılara lanet edip internetten bir ev buldum kendime, şimdi yine ev değiştirmek istiyorum, yine internetten bakacağım, emlakçılar 750-1000 den aşağı komisyon istemiyor.

İnternetten semte göre kiralık bakmak için belli bir site mi var? Ya da hangi yöntemi izlemek gerek?
  • bir çok emlakçı alım-satım işlerinde komisyonuyla yetinmez.bir yer satacaksanız kaça satacağınızı sora,bu fiyata zor gider diye fiyatı aşağı çekmeye çalışır.sonrada komisyonu hiç konuşmadan şu paradan sonrası benim der.evin değeri 100 000 se size 80,90 a gider diyip 110,120 den satmaya bakar.tabii satışta zor olur,ama senede 3,5 kere bu tip satış yaptımı karı siz hesap edin.
  • TheGodIsNoWhere77 arkadaşımız vermiş veriştirmiş katılanda olmuş katılmayanda.Şmdi arkadaşlar bizde istanbula taşınacağız İzmirde oturuyoruz işi istanbulda buldum kısmet bakalım burada ki ev satılsın paramıza göre bir ev alacağız.Evlere bakıyorum internetten komisyon hakkındada bilgi edinmek için forumları gezerken bu yazılar dikkatimi çekti.
    TheGodIsNoWhere adlı arkadaşımız kızgın ama kızacak birşey yokki yani bırak elektronik mühendisliğini madem o kadar kolay para kazanıyorlar madem o kadar kolay iş git o işi yap.(Emlakçı felan da değilim bu arada).Ha ne tartışılır aldıkları komisyonun fazlalığı.Evet burada tartışmaya açık olan konu bu.Ancak buda yasal izinleri izin vermişler %3 satıştan komisyon almalarına izin vermişler,kiralık evden bir kirayı komisyon olarak vermelerine.Yapacak birşey tartışılacak bir konu yok.Ne işler var bugün inanılmaz paralar kazanıyorlar oturdukları yerden.
    Yani diyeceğim adamlar yapıyorlar kazanıyorlar bize niye bu kadar kazanıyor demek düşmez.Yapıyorlar.Komedyenler,futbolcular,şarkıcılar,şowmanler,dizi oyuncular,vs vs o kadar çok fazla iş sayabilirim ki kazandıkları paraya göre hiç bir iş yapmayan o kadar olur yani.
    Cem yılmazın bir esprisi vardı cmylmz'de adamlar geliyorlar oyunuma bakıyorlar salona full dolu ulan 60 ytlden satıyorsa biletleri 600 kişiden şu kadar kazanıyordur bu oyunu 300 kere yapsa of of of manyak para eder.Yavvv sanane sanane benim kazandığım paradan diyordu sen buraya eğlenmeye gelmişsin boşver gerisini koy ---.gitsin.Budur yani yapıyorsan sende yap ama yapamıyorsan da ne kendine kız nede işi yapanlara laf söyle bu sadece emlakçılık için geçerli değil.
    İnşallah bende keseme göre bir ev bulurum da.Hayırlısı bakalım.i

• HERKESE MERHABA.
    her konuda her kafadan bir ses çıkmış ve birçoğu da emlak sektöründe ekmek parası kazanmak için çalışan insanları aşağılar nitelikteydi.hatta bazıları hakaretlere varacak kadar da aşağılık.o aşağılıklara cevap vermek değil niyetim.niyetim bilmediğiniz sektör hakkında sizleri bir parça da olsun aydınlatmak.
    öncelikle emlakçılık diğer adıyla GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI çok zor ve meşaketli bir iştir.düşünüldüğü gibi oturup masa başında yapılan bir iş asla değildir.gayrimenkul danışmanlarının görevleri ; sokak sokak , bina bina dolaşıp daire aramak , bulmak , mal sahipleriyle görüşüp DAİREYİ GERÇEK DEĞERİNDE SATIŞA SUNMAK,
    gelen müşterilerine öncelikle DANIŞMANLIK yaparak , bölge , lokasyon, semt hakkında bilgi vermek, ince detaylar hakkında bilgilendirmek ( örneğin bu daire çok yakında müteahhite verilecektir , bilginiz olsun tarzında),
    satış sırasında tüm satışı üstlenerek en kısa süre içinde hem alıcıyı yormadan , belediyeden de satış için gerekli evrakları alarak (sadece imzaya gelerek ) ,hem de satıcıyı tüm o formalitelerden kurtararak satışın gerçekleşmesini sağlar.
    Ayrıca Gayrimenkul Danışmanları bankalardan gerekli krediyi kolaylıkla çıkarıp hemde en düşün faiz oranıyla size sunar.aslında siz zaten gayrimenkul danışmanına verdiğiniz hizmet bedelinden daha fazlasını o zaten size kazandırmıştır...Dolayısıyle dışarıdan görünen hiç bir iş kolay değildir.ve Gayrimenkul Danışmanlığı da sizin düşündüğünüz gibi basit yolla para kazanılan bir iş hiç değildir.Bu işi amatörce yapan bir çok arkadaş var elbette.ancak yeni yasayla birlikte artık herkes emlakçılık- gayrimenkul danışmanlığı yapamayacak.
    Ben bu konuda eğitim gördüm.Asıl mesleğimi bıraktım bu işe başladım.ama bu işi amatörce yapmıyorum...
    insanları ve meslekleri eleştirken önce işin içeriğini öğrenin.sekreterlerde telefona bakıyor sadece deyip onların yaptığını aşağılamak ne kadar insanlık dışıysa , bu mesleği yapanları da aşağılamak o kadar insanlık dışıdır...ÖNCE DÜŞÜNÜN....

• Home-X adlı arkadaşım sana da ben bir şey söylemek istiyorum, hatta hiç üşenmedim işimin arasında kayıt oldum cep telefonu aktivasyonu yaptım. Öncelikle sana şunu söylemek istiyorum, ben emlakçıya verdiğim paranın her kuruşuna acıyorum, hatta düşürsem bu kadar üzülmeyebilirim. Her neyse konuya dönersem demişsin ki
    ---O kadar kolay iş değil, sokak sokak geziyorlar. Peki kim istiyor onlardan gezmelerini?
    ---Ayrıca daire gerçek değerinde satışa sunmak demişsin, mal sahibi gerizekalı mı da 1000TL lik evi 500'e kiralasın, yahut da 100 binlik evi 80 bine versin. Mutlaka herkes etrafındaki benzer durumlara göre değerlendirme yapıyor.
    ---Gelen müşteriye semti tanıtmak demişsin, ki ev kiralayanların yüzde 90'ı gideceği yeri zaten çok çok iyi bilerek gidiyor, ama sen bunu da hizmetten sayıp ücret talep ediyorsan, ben bu hizmeti almazsam para vermemem gerek.
    ---Hiçbir emlakçı daha satış işlemini üzerine almıyor, yaptıkları tek şey cama ilan asıp 2 defa evi göstermek, diğer büyün angarya işler senin üzerinde.
    ---Bankalarla senin yerine konuşup yardımcı olan değil emlakçı eş dost yok.
    ---Bir sözüm de şu ki senin söylediğin GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI tamamen profesyonel olup sokaktaki emlakçıyla aynı değerde değil. Genelde müşteri adı üzerinde gayrimenkul danışmanına, danışmaya gider ama emlakçılar ev sahibinin bir yerlerine yapışarak evi alıyorlar.
    ---Son sözüm de sana, zaten kazığı atan hiç bir zaman kötü demez, eğer sen müşteri olup 2500 lira maaş alıp, bir ev için 1000 lirayı havadan veriyorsan o zaman sen de bizim ettiğimiz lafları çok rahat kullanırdın.

NOT: Emlakçıların aldığı paranın helal olduğunu bile düşünmüyorum!!!

• Ya, aynen dediğin gibi. Eğer bu evi adam bana bulsa, ev sahiniyle şartları konuşsa tamam dicem, fakat ben bu evi netten gördüm, beğendim. Gittik emlakçıyla camlar pimapen değildi, dedim ki ev sahibini arayalım soyleyelım yapar dedım, yok yapmaz dedı. Zorla arattırdım ev sahibi tamam dedi. Sırf bu adam benim için 2 defa evi gösterdi, bir de nete resim koydu diye bu adama havadan 600 lira para vericem. Ki muhit benim eski mahallem heryerini biliyorum ve oraları gezdim bu evi de normalde gördüm ama emlakçı diye bakmak istememiştim. Zamanım olmadığı için beklyemedim, o yüzden bu para tacirlerinin eline düştüm, ve bunlar öyle insanlar ki; ev sahibiyle konuşup kirayı düşürmeye çalışırız diyorlar ama kendi komisyonlarından kuruş eksiltmiyolar.

Not: Bizim emlakçı da bana şunu diyor; bu evi de ona başkası getirmiş, 200 lirasını ona verecekmiş. Yani tamamen oturduğum yerden para kazanıyorum diyor. Millet yolunu bulmuş, biz gibileri yoluyorlar.

• Biz emlakaçının internetten ilanına bakıyoruz.
    Evin resimleri felan var zaten.

Kendimiz seçiyoruz tutacağımız evi.
    Emlakçıya gidiyoruz evi tutmak istediğimizi söylüyoruz. Ve hallediyoruz işimizi.

Emlakçıya da min. 500 komisyon veriyoruz.

Şimdi burda emlakçı 500TL yi hakedecek ne yaptı?

Biri yukarda demiş, yok showmanler şu kadar para kazanıyor, yok sporcular şu kadar kazanıyor onlara bir şey demiyorsunuz diyor. Kardeşim onların parasını biz mi veriyoruz? Emlakçılar ülkemizin mağdur vatandaşını soyuyor resmen. Zaten ülkemizin gelir düzeyi ne ki. Resmen adamın 1 aylık gelirini alıyorlar.

Tamam almasın demiyoruz, onlar da kazanacak elbet ama biraz mantıklı oranlarda alsınlar şu komisyonu.

Bir de şu konuya değinmek istiyorum. Emlakçılar hem ev kiralamak isteyene hem de mal sahibine hizmet sunuyor. Komisyonun ortak ödenmesi gerekmiyor mu? Ya da bir şekilde mal sahibinden de komisyon alınıyor mu? Eğer hem 1 kira bedeli bizden hem de mal sahibinden alıyorlarsa, emlakçılara ...

• Ev tutacaklara bir tavsiye tutacağınız daireye gidin eğer emlakçı ilanı varsa komşulara veya apartman görevlisine gidin ev sahibinin numarasını almaya çalışın mutlaka ulaşırsınız.Kapıcıya 20 30 lira verseniz bulur size numarasını emin olun.
  • Şimdi arkadaşlar diyelim ki ev sahibi evi emlakçıya verdi ve sat dedi. ben gidip aynı emlakçıdan o evi görüp alırsam, hem ben hem de evin eski sahibi komisyon verecek öyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Şimdi arkadaşlar diyelim ki ev sahibi evi emlakçıya verdi ve sat dedi. ben gidip aynı emlakçıdan o evi görüp alırsam, hem ben hem de evin eski sahibi komisyon verecek öyle mi?

%2 alıcı %2 satıcıdan olmak üzere %4 komisyon alıyorlar
  • kiralamalarda mal sahibinden komisyon alınmıyormuş öyle mi?
  • Kayınpeder ev bakıyor, satın alacak, geçenlerde bir emlakçıya gittik. Herhangi bir işten emekli olmuş heralde, ufak bir dükkana kurulmuş, emlakçı olduğunu sanan bir herif kendileri. Neyse gittik sorduk (tanıdık biz gitmeden aradı kendisini, düşünün artık tanıdık da emlakçı) bize bir ev tarif etti, köstebek yuvası gibi bir dükkanda yaşayan bu adam, adresi elimize yazdı verdi, demedi ki "gelin götüreyim arabayla", her neyse adresi aradık taradık zor bela bulduk. "sakızağzı" diye sokakmı olur Allah aşkına :D meğer "sakızağacı" yazması gerekiyormuş, Türkçe'den de muzdarip bu amcanın. (Navigasyona "sakızağzı" yazınca bana, saf mısın?, diye sordu, o kadar yanlış bir adres yani :) )

Evin anahtarını bize vermişti girdik eve baktık, neyse fena değildi ev, tam çıkacaktık kapı çaldı :D Başka bir müşteri gelmiş, o amcaya da biz hizmet verelim dedik, sahibi ya da emlakçısı olmadığımız bu evi amcaya biz tanıttık, (eğer o amca evi satın alırsa komisyon payı isteyeceğim emlakçıdan). Gelelim asıl meseleye :D

Ben bu kadar kendi işimi teee Kırıkkale'den Ankara'ya kadar sırf Kayınpederlere ev aramak için arabamla gelmişsem ve emlakçı 2 adım öteye bizi götürmemişse ve yattığı yerden sadece alıcı olan bizden 1500 tl isteyecekse ve üstüne üstlük "ben size net 106.000 lira evin net değeri" dedim diyerek bizi (4 kişiyiz bu arada) yalancı çıkarmaya çalışıyorsa, ben verdiğim paraya acırım, ha acımam niye çünkü o parayı o herife vermem, fakir fukaraya dağıtırım hayra geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: WILLIAMs

quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Şimdi arkadaşlar diyelim ki ev sahibi evi emlakçıya verdi ve sat dedi. ben gidip aynı emlakçıdan o evi görüp alırsam, hem ben hem de evin eski sahibi komisyon verecek öyle mi?

%2 alıcı %2 satıcıdan olmak üzere %4 komisyon alıyorlar

şimdiye kadar çok emlakçı tanıdım,bazıları sizi direk müşteri ile muhatap eder pazarlık'da yardımcı olur, hem alandan hem satandan komisyon alır.diğer bir kısım, ev sahibinden fiyat alır ve üzerine koyar öyle satar, burda tüm komisyon alıcıya biner.
  • eskiden açılmış bir konu ama bence her da,m güncel bir konu...18 yıldır çalıştığım iş yerinden istifa ettim.ticari gaygısı olmayan bir işti benım için.salla başını al maaşını misali.işini yap ay sonunda maaşını al.kamu yönetimi mezunuyum.emlak kursuna ablamın zoru ile gittim.yeni emlak yasasında gerekli kriterlere uygun ofis açtık.yeni yasa geçtiğinde gecerseki pekta sanmıytorum gececek çünkü forumdakı arkadaşların haklı serzenızşlerinin yanı sıra devlet kademesındeki kişiler dahi ve belediyede çalışanşar işsel imkanları kullanarak resmi olmadan bu işi yapıyorlar.merdiven altı merdivan üstü vsvs.eğitimli eğitimsiz kişiler ve sonuç felaket bir ön yargı.

emlak işine başladık.önce ne lazım ev portföyü hazırlamak.kapı kapı sizin adınıza dolaşıyoruz.yukarda demiş biri sizden kim istedi dolaşmanızı diye.direk bir kişisel şahsa değil genel olarak vakti olmayıp çevreyi tanımayan biri gelir zaten emlakçıya...allem kallem ev saihibini ikna ediyoruz evini pazarlamaya.bu sefer iş bitmiyor evle ilgili sıkıntı sorun yada evin geleceği hakkında bilgi topluyoruz.gerek belediyeden imar durumu hakkında deprem sonrasımı yoksa hasarlı mı vsvs...müşteri geliyor ofise aradığı şartlarda ev istediğinde biz o sokak sokaka dolaştığımız evlerden başlıyoruz sunuma.bu ev şurada ama sizi işinizi için ters kalıyor araç saatleri şöyle etrafında bu okul var ama istediğiniz okul buradan öğrenci almıyor alıyor diye evi size satamam.binada araştırma yapmamış kişi zaten bilemez. oturanlar komşular anlayışı bilgisi nedir bunları
    örneğin bir ev gösteriyoruz karşı komşu çıktı ay biz çok severiz komşuluğu hergün kahce çay cemiyetlerimnize koşarız dedi.müşterim ise bu kadar sıkı fıkı komşuluk istemiyordu tercih sizin ama bence bu evden vazgeçin bu kişiler daha sonrasında onlarla görüşmediğinizi için size rahat vermez dedim ve müşterimi oradan çıkardım...yada oradakı kişilerin arzuladığı tarz bir müşteri geldiğinde de jkapılarını çalıp tanıştırdım...

gelelim ev fiatini belirliyor kişi bilmez mı diyor.biz araştırmalarımız esnasında o cıvarda ev ne kadara gidecek araştırmada yapıyoruz.ev sahibi evini 15o binden satmak istiyor.oysa çevrede aynı değer ev diyelim 125 bin.biz ev sahibine durumu anlatıyoruzdiğer evleri gösteriyoruz içi böyle etrafı böyle senın evin değeri 125 bin hadi pazarlıkla 13o bin diyelim evi şişirsenız ev satılmaz yok ben keyfi satıcıyım dersenız evinizin alıcısı özel bir durum olmadıkça bu parayı vermez diyoruz.eksiklerini çıkartıyoruz. hergün 1o müşteri gelse hepside alıcı değil hobi olarakta gezen var eskıden kendımden biliyorum ben gezerdim çünkü ev alacakmış gibi evleri dolaşırdım.her defasında aynı şeyı anlatıyor gelen müşterini beklentilerini anlamaya çalışarak evi gezdirerek bilgi veriyorsunuz bu arada taciz edenler ''sizde komısyon almayın yada oturduğun yerden para kazanıyorsun vsvs diyenler.nihayet evi satışa hazır hale getiriyorsunuz.herşey süper ev eksiksiz sorunları çözmüşsünüz.hoop sizi aradan çıkarıp komısyonu vermemek için bir sürü ayak oyunları başlıyor...biz zaten ev sahibini tanıyoruz ...aaa abımın falanca yerden bilmeme nesi çıktı...yada vazgeçtim almayacağım denilerek daha sonrası için sizin yaptığınız pazarlığı baz alarak evi almaya çalışmalar....

yani ben burada yok şu emlakçıyı yok bu emlekçıyı savunacak değilim ama müşteri sıfatıyla gelip sizin bi haber olduğunuz evi sizin ulaşacağınız fatlara çekip kapısına kadar gittiniz sonradan emlakçıyı ekarte etmem için etik olmayan haller yapan müşterilerin ahlaki olmayan hallerini kim onaylıyor....

ben kendı adıma bu işi layıkıyla yapacağım diye yola çıktım ama gelin görünki bir okadarda sizin emeklerinixzi iç etmeye çalışan müşteri ki,tlesi var

• Peki ev almak isterken emlakçı ile anlaşmak zorunda kaldığımızda nelere dikkat etmeli ?

Çoğu emlakçı gezme parası falan filan istiyor ki buna hakları yok ! Tek yasak hakları hem ev sahibi hem kiracıdan alım-satım sonrası %1-3 kadar para sanırım.Ayrıca emlakçı evi satmak için ev sahibinden bir alt fiyat ister herhalde ? Yani en son ne kadara satabilirim diye ? İşte o fiyatı hissetmek lazım aslında
  • burda emlakçılara sövenler ilk önce gözünüzdeki at gözlüğünü atın sonrasında cahilliğinizi yenmeye gayret gösterin.. emlak alıcıya ev bulmak değildir. emlakçılık bir danışmanlık hizmetidir. burda ''üretim yapmadan tonla para kazanıyorlar'' diyen iktisat fakiri arkadasa da googleyi acıp danısmanlık hizmeti nedir ne değildir,hizmet sektörünün sermayesi nedir bir araştırsın öyle konuşssun. emlak sektöründe sadece satılık mülke aracı bulmak değildir... belirli bir çevreden belirli müşterilerin olur ve onlara yatırımları için danışmanlık yaparsın.
    burda millet amatör üçkağıtçı emlakcılardan başka emlakçılarla tanısmamış görmemiş genelleme yapıp ahkam kesiyorsunuz. emlak sektörü bir parazit değil danısmanlık hizmetidir ve artık Türkiye piyasasına oturmuş yerini sağlama almış bir sektördür... insanlarımız şu önyargılarını şu cahilliklerini bir yıksa 3.dünya ülkesi olmaktan o zaman kurtulacağız

• 1.750.000$'a villa almıştık, 50.000$ emlakçıya verdik.

edit;
    quote:

Orijinalden alıntı: qubse

eskiden açılmış bir konu ama bence her da,m güncel bir konu...18 yıldır çalıştığım iş yerinden istifa ettim.ticari gaygısı olmayan bir işti benım için.salla başını al maaşını misali.işini yap ay sonunda maaşını al.kamu yönetimi mezunuyum.emlak kursuna ablamın zoru ile gittim.yeni emlak yasasında gerekli kriterlere uygun ofis açtık.yeni yasa geçtiğinde gecerseki pekta sanmıytorum gececek çünkü forumdakı arkadaşların haklı serzenızşlerinin yanı sıra devlet kademesındeki kişiler dahi ve belediyede çalışanşar işsel imkanları kullanarak resmi olmadan bu işi yapıyorlar.merdiven altı merdivan üstü vsvs.eğitimli eğitimsiz kişiler ve sonuç felaket bir ön yargı.

emlak işine başladık.önce ne lazım ev portföyü hazırlamak.kapı kapı sizin adınıza dolaşıyoruz.yukarda demiş biri sizden kim istedi dolaşmanızı diye.direk bir kişisel şahsa değil genel olarak vakti olmayıp çevreyi tanımayan biri gelir zaten emlakçıya...allem kallem ev saihibini ikna ediyoruz evini pazarlamaya.bu sefer iş bitmiyor evle ilgili sıkıntı sorun yada evin geleceği hakkında bilgi topluyoruz.gerek belediyeden imar durumu hakkında deprem sonrasımı yoksa hasarlı mı vsvs...müşteri geliyor ofise aradığı şartlarda ev istediğinde biz o sokak sokaka dolaştığımız evlerden başlıyoruz sunuma.bu ev şurada ama sizi işinizi için ters kalıyor araç saatleri şöyle etrafında bu okul var ama istediğiniz okul buradan öğrenci almıyor alıyor diye evi size satamam.binada araştırma yapmamış kişi zaten bilemez. oturanlar komşular anlayışı bilgisi nedir bunları
    örneğin bir ev gösteriyoruz karşı komşu çıktı ay biz çok severiz komşuluğu hergün kahce çay cemiyetlerimnize koşarız dedi.müşterim ise bu kadar sıkı fıkı komşuluk istemiyordu tercih sizin ama bence bu evden vazgeçin bu kişiler daha sonrasında onlarla görüşmediğinizi için size rahat vermez dedim ve müşterimi oradan çıkardım...yada oradakı kişilerin arzuladığı tarz bir müşteri geldiğinde de jkapılarını çalıp tanıştırdım...

gelelim ev fiatini belirliyor kişi bilmez mı diyor.biz araştırmalarımız esnasında o cıvarda ev ne kadara gidecek araştırmada yapıyoruz.ev sahibi evini 15o binden satmak istiyor.oysa çevrede aynı değer ev diyelim 125 bin.biz ev sahibine durumu anlatıyoruzdiğer evleri gösteriyoruz içi böyle etrafı böyle senın evin değeri 125 bin hadi pazarlıkla 13o bin diyelim evi şişirsenız ev satılmaz yok ben keyfi satıcıyım dersenız evinizin alıcısı özel bir durum olmadıkça bu parayı vermez diyoruz.eksiklerini çıkartıyoruz. hergün 1o müşteri gelse hepside alıcı değil hobi olarakta gezen var eskıden kendımden biliyorum ben gezerdim çünkü ev alacakmış gibi evleri dolaşırdım.her defasında aynı şeyı anlatıyor gelen müşterini beklentilerini anlamaya çalışarak evi gezdirerek bilgi veriyorsunuz bu arada taciz edenler ''sizde komısyon almayın yada oturduğun yerden para kazanıyorsun vsvs diyenler.nihayet evi satışa hazır hale getiriyorsunuz.herşey süper ev eksiksiz sorunları çözmüşsünüz.hoop sizi aradan çıkarıp komısyonu vermemek için bir sürü ayak oyunları başlıyor...biz zaten ev sahibini tanıyoruz ...aaa abımın falanca yerden bilmeme nesi çıktı...yada vazgeçtim almayacağım denilerek daha sonrası için sizin yaptığınız pazarlığı baz alarak evi almaya çalışmalar....

yani ben burada yok şu emlakçıyı yok bu emlekçıyı savunacak değilim ama müşteri sıfatıyla gelip sizin bi haber olduğunuz evi sizin ulaşacağınız fatlara çekip kapısına kadar gittiniz sonradan emlakçıyı ekarte etmem için etik olmayan haller yapan müşterilerin ahlaki olmayan hallerini kim onaylıyor....

ben kendı adıma bu işi layıkıyla yapacağım diye yola çıktım ama gelin görünki bir okadarda sizin emeklerinixzi iç etmeye çalışan müşteri ki,tlesi var

üşenmedim okudum, hak veriyorum hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuscleJuice -- 20 Haziran 2013; 11:57:42 >

• Kbakmayında Sahibindenxcom a ilan vererek 2 resim çekerek bir kira bedeli(İstanbul gibi bir yerde bir kira bedeli yada &10 komisyon )almak demek asgari ücret almak demektir

Ev sahipleri eğer uzakta oturmuyor yada farklı bir ilde değil ise yada uğraşacak zamanı yok ise(apartman yöneticisine yada komşusuna anahtar bırakabilir gayette)
    emlakcıya vermelerini anlamıyorum AS Bİ İLAN CAMA VE CADDE SOKAK BAŞINA İŞLEM TAMAMDIR.. İnternetten anlamıyorsan çek birkaç foto çep telefonunla götür intenet cafeciye koysun sana ilana ...

Şimdi emlakçı abimiz naptı kapı kapı güya dolaştı (birkaç emlakcıda aynı ilanı görüp farklı kira yada satın alma bedelleri görmemek içten bile değil) ev sahıbıne sordu kirası ne kadar diye ev sahıbı dediki eski kıracı 750den çıktı 800 olur sanırım

Emlakcı abımız ohho bu ev 900 eder pıyasa böyle dedi bi bölgedeki aynı mantığa mantaliteye sahip emlakcı abılerımız DAHA METRO INSAATI BAŞLADIĞINDA METRO GEÇMİŞ GİTMİŞ gibi ilana koydu birde yazdı ki durağa 1dk hadi 5dk yazdı diyelim

5dk yazdığı mesafe minimum 3-5 sokak yani 1 km

AVM ye çok yakın yazdı 15dk yuruyeceksınız ..Dİyeceksınız ki AVM dibinde mi olsun istiyorsun Hayır kastım o değil Kastım AVM nin dibinde gibi gösteren Emlakcıda... Sanki o dairede de AVM deki müdürler oturacakmış gibi fiyat verenleride saymıyorum daha :) Sahile sıfırmısş gibi teyy tepelerden Deniz manzaralı yazanlarıda saymıyorum bile ATLAYINCA DENİZE GIRCEM YADA DENIZIN O FERAH KOKUSU BURNUMUN DIREGINI SIZLATACAK YA..

İstanbul gbi bi yerde balkon keyfı yapabılen mı kaldı işe git gel trafık yat aşşa...

Ha birde caddeye yakın muhabbeti var? caddeye baksanız bi tane supermarket yada durak yok dolmus bıle gecmıyor Yakın olsa ne olmasa ne???
    Ballandıra ballandıra anlatmaları da kacınılmaz.. Hayır emlakcılar en azından ev sahıbıyle arabuluculuk yapsa yıne ıyı deseki hacı amca senın daıre gecen sene pahalıydı neden hastane vardı konak vardı fln ama bunlar bu sene tasındı gıttı durakta kalktı kıran artık en fazla sabıt olur ama bız bunu asagıya cekersek daha ıyı olur demek yerıne

ben 550 ye degıl 650 ye sana kıracı bulurum demelerı benı bıtıyor.Komısyonuda kıracıya dayıyor

Neyse Konumuza Dönelim

Emlakçı abimiz evi ilana koydu 15 gün 1 ay geçti arayan bosa dönuyor nedn pahalı ucuk komısyonu cok

Kbakmayın bugun emlakcıya gıtsem 750 tl kıralık bı yer ıcın 250tl ıstese hıc ugrasmam verırım emlakcıya ama 750 tl için min 750 tl isteyene öhh be kardesım

Ne yaptı?? Hİçççç Kbakmayın Hiç tabi.. O bölgeyi biliyorsanız gidin bir kahveye takılın 1 ay dost edinin ev arıyorum deyin anında evler önünüze serilir

Ev sahiplerini zaten anlamıyorum Diyorki aileye olsun tmm kıra bedeli su olsun tmm SANKI EMLAKCI karsısına gelenın alnından Şeceresini okuyor düsürt namuslu bi işci memur aile diyor ya GBT sine bakıp anında dolandırıcı olmadıgını anlıyor ya

Ben ev tuttum dıyelım kırayı vermedım taktım 3-5 ay ev sahıbı emlakcıya neden hesap soramıyor senın bulacagın kıracıya ben dıye???

yada ev tuttum evın masrafı vs var kıra bedelı artısı fln yada ev sahıplık bır konu oldu yada ev sahıbı gelıp bana neden karısıyor benım emlakcıyla halletmem gerek mıyor mu??

EMLAKCIDAN BEKLENTIM BIR KIRA BEDELI ISTEYECEKSE EĞER;

Kardeşim Şu caddeye en fazla 3 sokak mesafede olsun şu katlı bınada su yıllıklı su özelıklı daire olsun kira bedeli de arkadaşım oturuyor o cıvarda 650 ye oturuyor hadı o eskı kıracı banada 700-750 olsun max bulabılır mısın?

Tmm sız numaranızı bırakın

Bırakıyorsunuz numaranızı 3 ay gecıyor hala arayacak??

Arasa 1 hafta 15 gun 1 ay ıcınde bulsa arastırsa tarasa hatta 3 gun ıcınde bulsa o kira bedeli komısyon Helaldir ona

Aksı halde yukarıda belırttıgım gıbı yada arkadasların belırttıgı gıbı yok adam calısıyormus yok arıyor soruyormus? HIC KBAKMA Çalıstırma adam ara bul tek calısıyorum hakkım de

Emlakcıya gıtme dıyenler olacak o zaman camlara emlakcıdan kıralık dıye asmayın bızde bos daıre dıye bınaya soralım gordugum anda soguyorum nasıl bır baglama cekıyorsanız mulk sahıbıne kımse yanasmıyor:S

UZUN OLDU KBAKMAYIN AMA PAYLAŞMAK ISTEDIM
    emlakcı abılerımıze tek sorum : Kiralık ev arayandan komısyon alıyorsunuz ya evını kıralamak ısteyendende alıyor musunuz hıc merak edıyorum :) var mı öyle dürüst olan arz talep meselesı HAK deyıp komısyon ısteyen???

Not: Lafım dürüst çalışanlara bu konuda uzman ve profesyonel olanlara değildir.Yanı bu ev sana gitmez ev sahıbı komsular huzursuz bırısı ada evı pahalıya satıyor vs dıyenler için söyluyorum.. İktisat fakiri diyen arkadaş ne mezunusun bilmiyorum ama sana sataşmak değil de derdim emlakcılarıda yüksek ihtisas yapmış olarak göstermekte olmuyor en azından benim tanıdıklarımın yada tanıstıklarımın hıcbırı öyle değillerdi hiçbir genc cocuk vs de Büyüyünce Emlakcı olcam demiyor. Arz talebe göre havayla gazla çalışan bir milletiz biz bunu unutmayalım ...

İnşaat sektörüdeki emlakcılara seslenıyorum caddeye yakın konumda Apart daireler yapın 1-2 kişilik site tarzında evi zaten otel gbi kullanıyoruz Bari kiradan ev fiyatından birikim yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak14 -- 17 Temmuz 2013; 2:34:38 >

• Bende şunu anlamıyorum. Alıcıdan neden komisyon alınıyor. Sadece satıcıdan alınması lazım. % 3 neya yuh a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belo3 -- 6 Nisan 2015; 0:33:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.