Şimdi Ara

EMİNOTO, BİRARABAM VEYA FUZULOTO'DAN ARABA ALAN? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
4
Favori
144.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acipinsan

Hayırlısı hocam. Sizce güvenilir mi peki? Nereden alacaktiniz? Çıkınca paranızı verdiler mi?
    garantinin veya kturk sayfasina gir. finansman hesapla sayfasini ac. parayi alana kadar odedigin kismi aldigin paradan dus. vade olarak da kalan taksit sayisini gir.
    eger cikan faiz karpayi rakami o odedigin org bedeli ile ayni degilse ben de bisi bilmiyom demektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Fazla olan daireni kiraya vermekle, fazla olan paranın kullanım hakkını kiraya vererek karşılığında gelir elde etmenin ne farkı var anlamadım.
    Bu bağlamda her türlü kira geliri de haram sayılmalıdır.
    Faiz getirisi olmadan kimse veya kuruluş parasını piyasaya sürmeyecek ve sermeye eldesi sağlanamayacağından ekonomik gelişim düşecektir. Yani hiç bir zanaatkar yüksek oranda öz sermaye elde edemeyeceği için dükkanını atölyeye, atölyesini fabrikaya çeviremeyecektir.
    Hem de borç yiğidin kamçısıdır.
    Fazla olan paranı kiraya mı vermek istiyorsun. O paraya ihtiyacı olan ile iş ortaklığı kur. Fazla olan daireni kiraya vermekle para arasındaki farkı anlamamak diye birşey yok. Birisinde üretilmiş birşey var. Diğerinde ise paranın üstüne yatıyorsun. Herkes paradan para kazanmaya çalışsa sonuç ne olur ? Hiç bişey üretilmez. E o zaman paradan para kazanmayı bir kısmına meşru bir kısmına yasak mı edeceksin insanların ?
    Sizin ve pek çok insanın anlamakta sıkıntı yaşamasının sebebi, yaşadığı gibi insanmaya başlaması ve olayı özünden değil ortasından düşünmeye başlaması. Bu iki durum sağlıklı çıkarımlar yapılmasının önünde engel. Tabi yorumlar uzun olunca kimse okumuyor. Bu webde dolaşanların temel davranış şekli.
    Normalde para üretim karşılığı olması gereken birşey. Ama sistemi çıkarına göre dizayn eden ve tamamen yasal olmak isteyen tefecilerin kurduğu ve insanları alıştırdığı bu sistemde paranın karşılığı yok. Oysaki ne kadar üretim emek o kadar para basılması lazım. Böyle bir ortamda faizler ve krizler söz konusu olmaz.
    Peki başka ne olur faizli sistemle kurulan büyük sermayelerle kurulan büyük işletmeler yüzünden küçük çapta olanlar çalışamıyor. Aslında elinde sanatı olan adamlar işçileşiyor. Sen şimdi Türkiye'de el yapımı otomobil üreten yılda dört beş araç yapabilen birinden araba alırmısın ? Ya da mesela araba parçası yapıyor sanayide bir dükkanda, seri üretim değil de gelen müşteriye yapıyor. Bundan araç parçası alır mısın ? Hayır illa o marka diye bilinen büyük kuruluştan alırsın. Burdaki zihniyet kaymasını ve parayı zengine akıtan sistemi görmek ve buna karşı olmak bir insanlık görevidir. Sadece müslümanlık değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 28 Ocak 2019; 22:23:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

garantinin veya kturk sayfasina gir. finansman hesapla sayfasini ac. parayi alana kadar odedigin kismi aldigin paradan dus. vade olarak da kalan taksit sayisini gir.
    eger cikan faiz karpayi rakami o odedigin org bedeli ile ayni degilse ben de bisi bilmiyom demektir.

Alıntıları Göster
    Organize bedeli %5 civarı idi ben alırken. En son da ev alabilir miyiz diye emin evime gittiğimizde 200 bin için yanlış hatırlamııorsam 12-13 bin civarı bi ödeme çıkarmışlardı. 200 bin için bu kadar para alan bi banka var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 28 Ocak 2019; 23:9:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Organize bedeli %5 civarı idi ben alırken. En son da ev alabilir miyiz diye emin evime gittiğimizde 200 bin için yanlış hatırlamııorsam 12-13 bin civarı bi ödeme çıkarmışlardı. 200 bin için bu kadar para alan bi banka var mı ?

Alıntıları Göster
    taksitler kac kac kac ay. para kacinci ayda aliniyor?

• Bunlar faiz almıyor diyorlar ama işlem ücreti adı altında faiz gibi para alıyor. Faiz değilde ne!? 60 aylık sözleştiniz 31. Ayda araç ya da evi size alacağız diye tahahüt veriyorlar, sonra kura çekiliyor her ay çıkma ihtimali 15 te 1, 15 kişilik gruba dahil olmuş oluyorsunuz. Çıkmazsa en son size çıkıyor.. sıfır araç için tamam da 2. El araç alacaksanız eğer denk getirmek şanş yoksa araba almak kolay iş değil gözü kapalı alırsınız. Yoksa sık eleyen dokuyan biriyseniz almak bela sıkıntılı.. ayrıca sonu çiftlik bank olmasın pırrrrr kaçabilirler. Garantisi yok. Ben öyle biliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 28 Ocak 2019; 22:49:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu söyleyeyim ben bu sistem sütten çıkmış ak kaşık demiyorum. Fakat insanlar direkt olarak birbirine güvenmezken böyle kuruluşlara güveniyorlar. Sonuçta aynı amacı güden ama bir araya gelip anlaşamayan insanların işini organize ediyorlar . Bunun karşılığında ücret almak faiz olarak nitelenemez.
    Güvenilirlik olarak yıllardır var emin evim. Bir evim dedikleri de bu şirketten ayrılan biri tarafından yeni kurulmuş. Yeni derken emin evime göre yeni. Tarihi konusunda bilgim yok ben de iş yerinde duydum bunları yoksa haberim yoktu.
    200 bin için taksit 120 aydı. Ayrıca bunlar hangi sistem olursa olsun 5. Yılın sonunda paranızı veriyorlar. Tabi ben ödeyemeyeceğimi düşündüğümden girmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etusch kullanıcısına yanıt
    ben de aldiklari faiz yaptiklari haram demedim ki hocam. parayi alacaginiz zaman belli ise cikacak rakam bankalarin faiz rakamindan pek farkli olmaz dedim.

aylik 1666 odeme 10 sene. 5.sene sonunda 200.000 tli. veriyolar size? ben de sahsi olarak yapayim bunu size :)
    zaten 5 yil boyunca odediginiz 1666 nin ederi 200.000.
    geri kalan odemeleriniz onlara kar abicim.
    senden aldigim 1666 lari. biriktisem 60 ayda 100.000nyapar. bankad 5 sene bilesik isleyen 1666 lar 200 eder. bankada isletip 200 yaptigi parani sana geri veriyo 5. yil sonunda.
    geri kalan odemelerin bosa ve cebellezi.
    oraya odeyecegine 1666 lari bankaya finans kurumuna yatir 5 sene sonunda 200 un olur yani. 2. 5 yili odememis olursun boylece

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    O zaman 5 yılda ödemeyi tamamlamayı düşünerek yapmış olmalıyız. Dediğim gibi alacakları ücret 12-13 bin civarıydı ama kurada ilk çıktınız diyelim o zaman fazla para ödüyorsunuz. Bu iş karlı olmasa zaten yapmazlar bu kadar da büyümezlerdi. Parayı bankada çalıştıma filan kısımlarını hep duyuyoruz ama bilmiyorum. Olabilir.
    Siz faiz demediniz ama alttaki yorumda biri demişti. Bende arada ona da cevap vermiş olayım diye onları araya kattım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 28 Ocak 2019; 23:26:21 >
    erken veya gec kura sana sahsi fark eder ama grup ortalamasi degismeyecegi icin isletmeci acisindan herkes 5 yil sonunda aliyo gibi olur. her erken alana karsilik gec alan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 28 Ocak 2019; 23:49:58 >
  • acipinsan A kullanıcısına yanıt
    kardeşim faize bulaşmak istemiyorsan o zaman tek seçenek kalıyor
    para biriktireceksin

diğer türlüsü hep acaba sorusu oluşturuyor

bankalar kendi karını ekleyip sana ona göre para veriyor (faiz deniyor)
    diğerleri yine kendi karını ekleyip sana ona göre para veriyor (ticaret deniliyor)
    ama senin ödeyeceğin para değişmiyor

bu durumda ikisi de ticaret yapmış mı oluyor ,yoksa yöntem değişince her şey değişiyor mu ?

faiz sistemine tamamen karşıyım ama bireysel olarak ne kadar uzak durabiliriz ?
    maaşımızı o faizci dediğimiz bankalardan alıyoruz ,para gönderip alırken onları kullanıyoruz ,işyeri vs. için krediyi onlardan alıyoruz ,devletin yapacağı büyük yatırımlar için onları devreye sokuluyor vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Fazla olan paranı kiraya mı vermek istiyorsun. O paraya ihtiyacı olan ile iş ortaklığı kur. Fazla olan daireni kiraya vermekle para arasındaki farkı anlamamak diye birşey yok. Birisinde üretilmiş birşey var. Diğerinde ise paranın üstüne yatıyorsun. Herkes paradan para kazanmaya çalışsa sonuç ne olur ? Hiç bişey üretilmez. E o zaman paradan para kazanmayı bir kısmına meşru bir kısmına yasak mı edeceksin insanların ?
    Sizin ve pek çok insanın anlamakta sıkıntı yaşamasının sebebi, yaşadığı gibi insanmaya başlaması ve olayı özünden değil ortasından düşünmeye başlaması. Bu iki durum sağlıklı çıkarımlar yapılmasının önünde engel. Tabi yorumlar uzun olunca kimse okumuyor. Bu webde dolaşanların temel davranış şekli.
    Normalde para üretim karşılığı olması gereken birşey. Ama sistemi çıkarına göre dizayn eden ve tamamen yasal olmak isteyen tefecilerin kurduğu ve insanları alıştırdığı bu sistemde paranın karşılığı yok. Oysaki ne kadar üretim emek o kadar para basılması lazım. Böyle bir ortamda faizler ve krizler söz konusu olmaz.
    Peki başka ne olur faizli sistemle kurulan büyük sermayelerle kurulan büyük işletmeler yüzünden küçük çapta olanlar çalışamıyor. Aslında elinde sanatı olan adamlar işçileşiyor. Sen şimdi Türkiye'de el yapımı otomobil üreten yılda dört beş araç yapabilen birinden araba alırmısın ? Ya da mesela araba parçası yapıyor sanayide bir dükkanda, seri üretim değil de gelen müşteriye yapıyor. Bundan araç parçası alır mısın ? Hayır illa o marka diye bilinen büyük kuruluştan alırsın. Burdaki zihniyet kaymasını ve parayı zengine akıtan sistemi görmek ve buna karşı olmak bir insanlık görevidir. Sadece müslümanlık değil.

Alıntıları Göster
    Teorik olarak ihtiyaç sahibi birine paranızı teslim edip ortaklık kurmak güzel bir düşünce ama pratikte arada bir garantör olmadan kimse parasını vermek istemez. İnsanlar öz kardeşine bile borç vermekte şüpheye düşüyorlar. Bankalar ömceden belirlenmiş kanun ve kurallar çerçevesinde devlet güvencesi altında sizin paranızı kullanıyor. Paranın kontrollü bir şekilde piyasaya sürülmesini ve piyasada döndürülmesi sağlanıyor.
    Eminevim, fuzulev vb oluşumlar işte bu noktada ücret karşılığı arabuluculuk hizmeti görevini üstleniyor. Burada ki sıkıntı ihtiyacınız olan paranın elinize geçme süresi ve firmanın devlet güvencesinde olmaması.
    Kurumsal firma ürünleri yerine bireysel ürünleri tercih etme ve onların büyümesine yardım etme fikri yine tartışmalı bir konu. Otomatik makineler ile üretim yapan bir triko atölyesi bir kazağı 10-15tl ye mal edebilirken, el örgüsü yapan biri 2 günde bir kazak örebilse günlük yevmiyesi bile 70-80 tl ye gelecektir. Buyrun 200tl bir kazak. El örgüsü yapan arkadaşın mutlaka makine alması gerekli. Bunun içinde nakit gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Teorik olarak ihtiyaç sahibi birine paranızı teslim edip ortaklık kurmak güzel bir düşünce ama pratikte arada bir garantör olmadan kimse parasını vermek istemez. İnsanlar öz kardeşine bile borç vermekte şüpheye düşüyorlar. Bankalar ömceden belirlenmiş kanun ve kurallar çerçevesinde devlet güvencesi altında sizin paranızı kullanıyor. Paranın kontrollü bir şekilde piyasaya sürülmesini ve piyasada döndürülmesi sağlanıyor.
    Eminevim, fuzulev vb oluşumlar işte bu noktada ücret karşılığı arabuluculuk hizmeti görevini üstleniyor. Burada ki sıkıntı ihtiyacınız olan paranın elinize geçme süresi ve firmanın devlet güvencesinde olmaması.
    Kurumsal firma ürünleri yerine bireysel ürünleri tercih etme ve onların büyümesine yardım etme fikri yine tartışmalı bir konu. Otomatik makineler ile üretim yapan bir triko atölyesi bir kazağı 10-15tl ye mal edebilirken, el örgüsü yapan biri 2 günde bir kazak örebilse günlük yevmiyesi bile 70-80 tl ye gelecektir. Buyrun 200tl bir kazak. El örgüsü yapan arkadaşın mutlaka makine alması gerekli. Bunun içinde nakit gerekli.

Alıntıları Göster
    Bankaların sıkıntısı şu; 10 lirası varsa 100 lira kredi veriyor ve aslında olmayan parası üzerinden kar elde ediyor. Aslında olan parası üzerinden kar elde etse sadece faiz suçu olacak. Ama üstüne bi de aslında olmayan paradan kar ediyor. Bu kabul edilemez. Devletler bunları kanunlaştırdıysa bile insanların bunlara karşı olması lazım.
    Kazak olayına gelince, ortada daha önce bu konuda anlattığım faizle fiyat artışı konusu var. Yine sanaatkarın işçileşmesi olayı var. Sen fabrikasyon mu giyinmek istersin yoksa sana göre dikilmiş mi ? Ya da el yapımı mı ? Her yerde el yapımı şeyler daha değerlidir.

• Açıkcası net olarak bilmiyorum ama oradan çalışan bir tanıdığımdan duyduğum kadarı ile anlatayım.

Almak istediğiniz aracı seçtiğinizde size bir ödeme planı çıkarıyorlar ne kadar nakit verirseniz kuranın size daha erken çıkma şansı oluyor örneğin: 50.000 TL nakit verdiniz 90.000 TL'lik araba alacaksınız 10 ayda maximum veriyor ama nakit miktarı düştükçe aracın daha uzun tarihlerde elinizde olması gibi durumlar oluyor.

Aynı zamanda oranları gerçekten bankalara göre iyi %10 veya %15 eğer yanılmıyorsam çalışma payı alıyorlar. Bu şekilde yaptıklarında da ödediğiniz paranın faiz olmadığını belirtiyorlar çünkü sonuçta bir organizasyon kuruluyor bu organizasyonun düzenleme bedeli gibi bir bedel olarak veriyorsunuz bu parayı.

Bazı durumlarda da ikinci el arabanız varsa bunu belirli miktar karşılığında sattınız diyelim yeni aldığınız aracınızı hemen verip o araca ipotek koyuyorlar ve hemen aracınızı alabiliyorsunuz.

Bahsettiklerim tabi kabaca öğrendiğim kadarı ile belki yanlış bile olabilir. Güvenilirliklerine geldiğimizde ise şirketimiz varken fuzul oto'dan çok araç aldık bazen paramız biriktir aracı almadık parayı aldık genel olarak memnunduk çalışmalarından bizi maddi olarak zora soktukları bir durum olmadı.

• Bilmeden sallama ekipleri yine gelmiş her konuda olduğu gibi. Evi de arabayı da eminevim den aldım. Hiç sıkıntı yaşamadım hatta şu piyasada bu kredi oranlarına bakınca bedavaya geldi benim araba. Ödeme miktarlarını karsilastirirsaniz banka ile uzaktan yakından alakası yok. Bizzat yaşayan birisi olarak kesinlikle faiz değil sistem, faizi geç kredi oranları ile alakası yok ödemelerin.

Yukarıda arkadaşlarin dediği gibi iki handikap var, birincisi mal almak istediğinizde elinizde anında para olmuyor, beklemek gerekiyor ama enflasyonun yüksek yüzdeli seyretmesi malın değerini artırdığı için para elinize geçince o malı alamıyorsunuz. İkincisi ise devlet güvencesinin olmaması ama bu konudada söyle düşündüm ve riske girdim, adamlar bir ürün satmıyor, dolayısıyla krizlerde en fazla kar etmezler yada ödeme gelmeme durumunda sıkıntıya girerler dedim ve sistemlerine girdim, evde aldım araba da, hele şu piyasada müteahhitin önünde nakit koyunca işler çok değişiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Ben helal haram kısmı hakkında bir şey söylemedim. Banka finans kuruluşudur, ticaretine duygu katmaz. Herşey resmi ve mevzuatlara uygun olarak yapılır.
    Bankalar binlerce kişiye istihdam sağlar, 100binlerce kişinin karnı doyar, sosyal yardımlar ödenir yatırımlara destek olur. Diyebilirsin bunu halkın parası ile yapıyor diye ama banka kimsenin boğazına yapışmaz, sözleşmeler çift taraflı yapılır mutabık kalınır, bankanın da müşterinin de rızası vardır.
    Ben Türkiye'deki bankacılık sistemini eleştirmiyor değilim fakat devletin yapamadığı yatırımlarda, dışarıya borcun faizini bile ödeyememesinde bankanın hangi suçu vardır?
    Bankanın kar elde ettiği yüzlerce kalem vardır, elbette faizden de kar edecektir, etmelidir ki yeni şubeler açıp sizler sırada saatlerce beklemeyin, mobil ve internetten de işlem yapabilin diye teknolojiye yatırım yapan, devlete her türlü konuda finans konusunda destek veren de bankalardır. Eğer bankalar bunu yapamıyorsa ya da az yapıyorsa bu bankacılığı in suçu değildir.
    5 yıl sonra araba konusu ise; banka aracın kasko değerine kredi vermez, kasko değerine marj uygular. Öyle ki 2017 model bir aracın kasko değeri 100.000 TL ise 75.000 tlye kadar kredi verebilir ve bunu da maksimum 36 ay vadelendirir yani 3 yıl içinde bir aracın değeri maksimum %25 düşer diye tahmin edip bir de üstüne faiz ile müşteriyi araç sahibi yapar. Örneğin 75.000 TL kredi aldın 36 vadede geri dönüşü 120.000 diyelim sen borcu 24 ay ödedin kaldı borç 50bin TL, ve krediyi ödeyemedin, araç bankada rehinli oldugundan ve krediyi verirken marj uygulandığından banka araca el koyar ve kredi riskini kapatır. Yani burda yazdığınız öngörüden ziyade bankanın riskini yönetmesi unsurudur.
    Vergiler masrafa yazılır; doğru. Bankaların ödediği kurumlar vergisi miktarlarını internetten görebilirsin.
    Banka ödeyemeyeceği krediyi vermez, yani yazdığınız o 10 kişi başvursa apışıp kalmaz. Banka mevduat toplayamadığında kredi satmaz.
    Bakın faizi banka belirlemez. Faizi belirleyen piyasadır. Banka için faiz önemli bir gelir kalemi de değildir. Ben ne kadar yüksek faizden kredi satıyor isem, o kadar yüksek faizden de mevduat toplamak, merkez bankasına faiz ödemek durumundayım.
    Tekrar söylüyorum ben Türkiye'deki bankacılık sistemini övmüyorum lakin günümüzde malesef devletin en büyük gelir aracı haline gelmiş oldu sistem, bu konuda ben de yanınızdayım.

• gøød chãrlotté kullanıcısına yanıt
    Kamu bankalarının devlete katkısı sıfır

odatv.com
    Kamu bankalarının devlete katkısı sıfır
    https://odatv.com/kamu-bankalarinin-devlete-katkisi-sifir-03021915_m.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 3 Şubat 2019; 11:33:52 >

Kobilere, esnaflara, büyüklü küçüklü firmalara piyasa faizinin altında, konut kredileri keza aynı düşük faizli kredi, projelere finansman gibi bir çok şeye dahil olunca hazineye temettü aktaramaması normal karşılanabilir.

• gøød chãrlotté kullanıcısına yanıt
    Sen bi önceki mesajında asıl gelir faiz değil dememiş miydin? Örneğin ziraat bankası Türkiye'de kredi verdiği herkese kredi miktarını nakit olarak verebilir mi? Veremezse neden veremez? Veremezse neden bankaların olmayan parayı kredi verdiğini kabul etmiyorsun ? Verirse nasıl verir? Madem bankacısın bize verilerle konuş. A bankası 2018 yılında şu kadar kredi verdi kasasında şu kadar para vardı dolayısıyla krediyi karşılayacak
    parası vardı diye bizimle paylaş görelim. Nasıl olsa mali tablolarını paylaşıyorlar değil mi?
    Sırf tartışmış olmak için tartışmayalım. Bu verileri gösterip beni kesinlikle alt edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 3 Şubat 2019; 12:57:55 >
    Hangi yıla bakmak istiyorsan detaylı olarak inceleyebilirsin

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.