Şimdi Ara

EminEvim (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.377
Cevap
46
Favori
371.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Ben 200-250 bin civari dusunuyorum. Yuzde bes veya 10 pesinatla cekilisli sisteme girmeyi dusunuyorum esimle anlasirsak. Merak ettigim diger bir konu cekilisin nasil yapildigi. Bazi videolar var insanlar toplanmis biriler cekilisten cikiyor birileri seviniyor onlar adina falan. Sikayet sitelerinden birinde cekilise katilacaklarin listesini goremedigi iddasinda bulunan birine sirket gizlilikten noterden bahsetmis. Anlamadigim su. Ben 120 kisilik cekilis sistemli bir grupta isem cekilis listesinde olup olmadigimi nasil bilemem ? Arkadasin sikayeti ve sirketin cevabi cok sacma geldi. Bes on ayda bir cekjlis olacak, ben haftalarla hayal kurarak gunu geldiginde cekilisin yapildigi yerde ismimin cikmasini beklerken listedemiyim degilmiyim bilemicem boyle sacmalik olur mu ? Grubun tamaminin oldugu bir torbadan tombala ceker gibi isim cekmiyolar mi bunlar gizlilik de neyin nesi ? E hal boyleyken cekilisin sonucunun kimilerince bastan bilindigi suphesine dusmemek mumkun degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam banka banA kredi vermediği için sistem hakkında bir nebze yumuşamışken bunlar işi yokuşa sürmeye başlamışlar.kefil olayı çok saçma geldi bana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gevezegeyik

Cevabin icin cok tesekkurler kesreti.
    Ben 200-250 bin civari dusunuyorum. Yuzde bes veya 10 pesinatla cekilisli sisteme girmeyi dusunuyorum esimle anlasirsak. Merak ettigim diger bir konu cekilisin nasil yapildigi. Bazi videolar var insanlar toplanmis biriler cekilisten cikiyor birileri seviniyor onlar adina falan. Sikayet sitelerinden birinde cekilise katilacaklarin listesini goremedigi iddasinda bulunan birine sirket gizlilikten noterden bahsetmis. Anlamadigim su. Ben 120 kisilik cekilis sistemli bir grupta isem cekilis listesinde olup olmadigimi nasil bilemem ? Arkadasin sikayeti ve sirketin cevabi cok sacma geldi. Bes on ayda bir cekjlis olacak, ben haftalarla hayal kurarak gunu geldiginde cekilisin yapildigi yerde ismimin cikmasini beklerken listedemiyim degilmiyim bilemicem boyle sacmalik olur mu ? Grubun tamaminin oldugu bir torbadan tombala ceker gibi isim cekmiyolar mi bunlar gizlilik de neyin nesi ? E hal boyleyken cekilisin sonucunun kimilerince bastan bilindigi suphesine dusmemek mumkun degil.

değerli abicim aceleniz yoksa acizane peşinatlı sistemi öneririrm. çekilişli de de iki tane sistem var onları güzel hesaplattırın durumunuza uygun olanı ve en erken hangidsinde çıkabilirini değişik hesaplama tablolarıyla satış temsilcisinden isteyin. hatta dökümünü isteyin beraberde etüt edip en mantıklı ve karlısını düşünme karar verme zamanımız olur. tabii sisteme girmeden beni referans göstermeyi (sakıncası yoksa) unutmayın inşallah. sisteme girmeyi net düşündüğünüzde mümkünse isterseniz tl ile görüşelim.

çekilişler 10 ayda 5 ayda bir istanbulda noter huzurunda yapılıyor. isteyen katılabiliyor. gidemeyenler sisteme dahil olduğunuzda internet bankacılığı gibi bir sistem veriliyor oraya girip tüm ödemelerinizi ve çekiliş videonuzu izleye biliyorsunuz. fakat benim açıkçası o kavanozda ismim var mı diye hiç şüphe gelmedi. ve çekilişe girmeden isimlerin belli olması gibi bir durum çok su götürür. inanın bazı şikayetler veya mağdur olduğunu söyleyenlerin çoğunluğu belgesiz ispatsız duyumlarla veya sistem girerken yanlış anlamasıyla ya da yanlış anlatmayla olan şeyler. aslında bir de şu var şirket birçok ilde şube açtı bu da elamanlarını eğitimden geçiriyordur mutlaka ama yanlış bir yönlendirmeler ve yanlış bilgilendirmeleri de doğurdu az da olsa. aslında sisteme dahil olduğunuzda grup numaranız oluyor ve ordaki tüm grup üyelerini sistemde gösterebilirler fakat ben çekilşteki kavanozdaki listede ismim var mı diye çok vehimle yaklaşmamak lazım ki ilk çıkanların videolarını izleyin çoğuna sürpriz oluyor ve bir de bu durumda sistemin güvenirliliği çok zedelenir. ve ben sisteme girerken şöyle derim bana ilk sırada çıkacaksa girerim yoksa girmiyorum gibi bir şey olur. bir de liste değişebiliyor atıyorum ilk 10 kişide çıkmayan hemen sistemden çıkabiliyor yada durumları iyi gitmiyor çıkabiliyor. hakkınızda hayırlısı görüşmek üzre.

• Akli basinda bir insan ne diye boyle bilinmedik sistemelere girer anlamam, yok organizasyon ucretiydi, yok cekilisle ne zaman cikacagi belli olmayan evdi, diger uyelere kira yardimiydi, ciksa da ödemelerin inanilmaz artmasıydi, yok ev girdiginiz zaman 200 bindi size simdi cikti degeri artti 270 bin oldu bana 70 bin fazla vereceksin gibi şeylerdi... Of of... Emeginiz ucuz demek ki... Ben bir kurusumu bile yedirtme ihtimaline girmem. Minibuste bile para ustu gec gonderilince strese giren adamim 25 kurusum onda mi kalacak diye... Bu tarz islere ucretsiz gir dense girmem parami riske atmam

akli basinda adam diyen arkadas sunu soyleyeyim. Zaten boyle sistemlerden akli basinda olmayan adamlarin haberi bile olmaz. Ihtiyac ve beklentiler insanlari boyle cikislara yonlendirir. Ve akli basinda olan insanlar genellikle arastirarak tartisarak okuyarak sorarak boyle sistemler hakkinda fikir ve bilgi sahibi olabilir. Senin de miranda kerry fotolari ararken buralara geldigini varsaymazsak bir takim beklentilerin oldugunu bu beklentiler sebebiyle formda sayfalarca yorum okudugunu anlayabiliriz. Tercihler fikirler degisebilir ve saygi duyulmasi gerekir lakin, akli basinda olmamakla itham ediyorsan birilerini senin cok akli basinda biri olman gerekir. Zeka seviyesi cok yuksek bir arkadas olarak bu sistemi kullanmis 70 binin uzerinde dusuk zekali insanin ve de kullanmayi dusunen ve arastirma sahfasinda bulunan bir o kadar dusuk zekali insanin neyi goremedigini anlatma tenezulunde bulunursan buyuk bir iylik yapmis olursun. Anlat da sana biat edelim akli basinda arkadasim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gevezegeyik

Cekilisliyi tek sistem anlamistim. Artik subeye gidince anlatirlar. Referans meselesine gelince, bu kadar yardimla hakkindir diye dusunuyorum:) insallah o sahfaya gelebilelim de...

akli basinda adam diyen arkadas sunu soyleyeyim. Zaten boyle sistemlerden akli basinda olmayan adamlarin haberi bile olmaz. Ihtiyac ve beklentiler insanlari boyle cikislara yonlendirir. Ve akli basinda olan insanlar genellikle arastirarak tartisarak okuyarak sorarak boyle sistemler hakkinda fikir ve bilgi sahibi olabilir. Senin de miranda kerry fotolari ararken buralara geldigini varsaymazsak bir takim beklentilerin oldugunu bu beklentiler sebebiyle formda sayfalarca yorum okudugunu anlayabiliriz. Tercihler fikirler degisebilir ve saygi duyulmasi gerekir lakin, akli basinda olmamakla itham ediyorsan birilerini senin cok akli basinda biri olman gerekir. Zeka seviyesi cok yuksek bir arkadas olarak bu sistemi kullanmis 70 binin uzerinde dusuk zekali insanin ve de kullanmayi dusunen ve arastirma sahfasinda bulunan bir o kadar dusuk zekali insanin neyi goremedigini anlatma tenezulunde bulunursan buyuk bir iylik yapmis olursun. Anlat da sana biat edelim akli basinda arkadasim.

değerli abicim şubeye gittiğinizde siteme girseniz de girmesenizde ismimi başta verirseniz sevinirim. sonrasında kaynayabiliyor. şimdiden referans için teşekürler. yukardaki cevabınız için de ayriyeten teşekkürler. ben böyle peşin hükümlü, ön yargılı kişilerin mesajlarıyla uğraşmıyorum.

çekilişli de yeni olan sistem %5 peşinat alınıyor galiba ve sabit oranlı kira yardımı var. iki şekliyle hesaplatın teslimat ayları farkını ve toplam maliyet farklarını düşünün ona göre birine girersiniz. tabi ödeme gücünüzü ve özel şartlarınızı da hesaba katın hakkınızda hayırlısı

• Tesekkurler gidecegim gun muhakkak buradan ulasirim ...

Orijinalden alıntı: ekatmer

Şİmdi olaya benim gözümden bakalım..

Önce faiz haram vs konusuna girelim.. Ben bankadan 0,73 faiz oranı ile konut kredisi aldım ve borcumu ödüyorum evimde oturuyorum.. Hiçbir Allahın kulu bana bu haramdır diyemez ben mantığımla Allaha inanırım.. Ben 100,000 tl bir ticaret haneden borç aldım 60 ay karşılığındada o ticarethaneye bunun karşığında ödeme yapıyorum.. Buna ister faiz deyin ister kar payı deyin kısacası ne isterseniz deyin.. Ben alnımın teri ile çalışıp borçlanmışım alnımın teri ile kazanıp borcumu ödemişim buna kimsenin yada hiçbir sistemin laf etmeye yada bana akıl vermeye hakkı yok...

Haaa banka kredisi ve faizi haramdır dicektim eşşek gibi 60 ay kirada oturacaktım ve 60 ay sonunda eşşek gibi kiracı kalmaya devam edecektim neymiş bankadan aldığın kredi harammış geçeceksin bu işleri...

Gelelim EMİNEVİM olayına burasıda öyle yada böyle bir ticaret hanedir.. Örnek altın gününde nasıl insnalar -ALTIN toplama yanında pasta börek çörek yiyip gün yapıyorlarsa nasıl bu yyilip içilenlerin bir gideri varsa.. EMİNEVİMDE hayır kurumu değil yaptığı bu organizasyondan çalıştırdığı adamların tuttuğu işyerlerinin acentaların vs parasını vermek için mutlaka para alacaktır... Ve bu para fifti fifti yani sadece gideri karşılamak olmayacaktır mevcut dünyada hiçbir insanoğlu milyon tl lik operasyonları sırf insanlar ev sahibi olsun diye yapmaz..

EMİNEVİM de bu işten oldukça iyi ve garanti bir para kazanmakta ve ülkede savaş olmadığı sürece krizlerden vs bir zarar görmez sistemde risk yok.. Koyunları bir araya topla merayı göster koyunlar karınlarını doyursun sende sütlerini etlerini al olay budur... Yani al gülüm ver gülüm...

Gelelim sistemin çalışmasına;

Kar zarar dengesini siz hesaplarsınız burda önemli olan kiradan kurtulmak ev sahibi olmak yada yatırım yapmak için vs farketmez olay sizde bitiyor ödeme gücünüze ve zeka seviyenize bakıyor olay..

Örnek 150,000 tl lik ev için olaya bakalım.. sabit ödeme sistemini secelim vademızı 60 ay diyelim yani buda 60 katılımcı demek ve 30 ayda herkesin vadedilen evi (parayı) alması demek ve kalan 30 yılıda sabit ödemeden bitirmesi demek..

Olya gelirsek 100,000 tl 60 aya bölersek aylık ödemeniz 2,500 tl ye gelir eee vadenin yarısında sistem sana evi yada parayı vadettiği için 30 ay ödeyinde 30x2,500 tl = 75,000 tl eder..

Yani siz 2,5 yılda (30 ayda) 75,000 tl ödeyip elinize 150,000 tl yi almıl oluyorsunuz ve bu para ile gider istediğiniz evi alır kalan 30 aydada diğer borcunuzu sabit ücretten yani 2,500 tl den 30 ay daha ödersiniz..

AYNI OLAYI BANKA KREDİSİNE YANSITALIM..

150,000 TL 60 ay vadeli kredi aldım diyelim.. şimdi faizler yüksek 2012 de işlerin yoluna gittiğini varsayalım nasılki ben 2011 de 60 ay için %0,73 orandna faiz kullanmıştım.. Hesabımız için gerekli 60 aylık faiz oranınıda yuvarlak hesap %0,75 diyelim..

yani 150,000 tl 0,75 faiz oranı ile aylık ödemeniz 3,113 tl eder.. toplamda yani 60 ayda 3,113x60 = 187,000 tl bir değer yapar..

187,000 tl ye banka dosya ücreti ekspertiz zart zurt 3,000 tl daha eklersek toplamda 190,000 tl ye evinizi 1 haftada alır tıkıt tıkır borcunuzu ödersiniz...

GELELİM ARADAKİ FARKA..

Banka kredisi ile ev size 190,000 tl ye mal oluyor..

EMINEVIM ile faizsiz 150,000 + 8,000 komısyon = 158,000 tl para ödüyorsunuz ama bu para elinize 2,5 sene sonra geçiiiyor..Ama ev fiyatları aynı kalmıyor

Yani bankadan alırsanız evi anında alıyorsunuz ve ev yıl geçtikçe değer kazanıyor yıllık ortalama konut fiyatlarına %10 zam geldiğini sayalım ( iyi bir yerden yeni bir ev alırsanız) bu oran gayet iyidir..

Bu durumda EMINEVIMLE yola cıksaydınız 150,000 lik bir evi siz 2,5 yıl sonra ancak alabilirdiniz.. BUda 2,5 yılda konutlara %25 zam demek yani 150,000 tl lik eve 2,5 yıl sonra %25 zam eklerseniz 37,500 tl fark eder...

Aradan 2,5 yıl geçmiş bu 37,500 tl yide evin ilk değeri olan 150,000 tl fiyatına eklerseniz ettimi sana 187,500 tl buna 8,000 tl de aldıkları komisyonu koy toplamda ettimi sana 195,500 tl

YANİ 60 AYDA BANKADAN ALIRSAN (ÖRNEK FAİZ HESABI İLE ) EV 195,000 TL YE GELİYOR..

EMIN EVIMDEN 2,5 YIL GECIKMELI AYNI EVI ALIRSAN EV SANA 195,000 TL YE GELIYOR..

Artık ıkı secenek arasındaki olası maddi farkları manevi farkları ayrıca güvence farklarını değerlendirip kendi kararınızı kendiniz verin..

Vaybeee..

Emnevim ile ilgili son durumlara bakayım derken yıllar önce yazdıgım yazıyı gördüm :) Olayı nasılda net bir şekile anlatmışım :))

Bu arada benim kredi taksitleri bitmek üzere 1 yıl felan kaldı.

Artık kafamı sokacak bir evim oldugu için belki yatırım maksatlı emin evimden bir sözleşme yapabilirim.
    Müsait olduğumda bir şubesine gidip ne yapıyorlar güncel koşullar seçenekler vs nedir bakacağım.

Sonucu yazarım bir ara..

Herkese bir ev nasip olsun inş.

• Sisteme girmeyi düşünenler buraya baksın
    Devir ilanı
    Devir: Sistemde birinin haklarını ve borcunu üzerinize alıp sisteme kaldığı yerden devam etmektir.
    Ben çekilişli 120 bin TL lik 80 aylık sisteme mayıs ayında dahil oldum. Şimdi hakkımı devir etmek istiyorum. Sistemle ilgili herhangi bir problemim yok. Sistemin ve şirketin güvenilir olduğuna inanıyorum.
    Şimdiye kadar 14500 civarı ödedim. aylık taksitlerimde 1330 civarı. Mart'ta 2. çekilişe gireceğim.
    Hakkımı devir aldığınız taktirde alan kişinin herhangi bir maddi zararı olmamakla birlikte 2. çekilişe (her çekilişte 10 kişi seçilmekte) gireceği için avantajı bulunmaktadır. Bence bu sistemin en büyük dezavantajı olan zamanın geçmesi ile fiyatların artması bu şekilde biraz olsun bertaraf olmaktadır. Sisteme girmeyi düşünen kişiye ev çıkma ihtimali artmakta, teslim süresi azalmaktadır.
    Devir için ödediğim miktarın dışında birşey talep etmemekteyim. devir alan kişi miktarı artırabilir. diğer sistemlere geçiş yapabilir.

Devirin bana artısı ise: sistemden çıksam organizasyon ücretim iade edilmeyecek. Fakat biri hakkımı devir alsa bu ücret yanmayacak.
    ilgilenen kişiler talhasozer@gmail.com adresi ile benimle irtibata geçebilir. detaylı konuşabiliriz.

• 4 sene önce girdim.. geçen sene evi aldım.. bu sene taşındım.. 3 sene sonra da taksitlerim bitiyor..

100 bin tl'ye girdim.
    aylık 1010.64 TL ödüyorum.
    Peşinat 10 bin verdim.
    Organizasyon ücreti 5 bin tl verdim.

Evi 124 bine aldım.. 24 bin üstüne ekledim.

Çok merak ediyorum. Çekilişli sistemde son aylarda çıkan var mı ? Duyduğuma göre herkes orta vadeden önce evlerini alıyor.. Bu durumda kimse kira yardımı almayacak, gruptaki herkes kira yardımı yapacak.. Yapacak ama kime ? Tabiki eminevime.. İşte bu noktada tüm kira yardımlarını eminevim kendi üzerine alarak kar yapıyor.. Bir nevi parayı peşin verip, işletiyor. üstüne kira yardımını alıyor.. Bankanın aldığı faiz gibi.. Burda buna kira yardımı denmiş..

O yüzden çekilişli sistemi önermem.. Hem çok fazla ödemiş olunuyor hem de aylık ödemeler sabit değil..

En güzeli, benim de sisteme dahil olduğum, peşinat sistemli olan.. kdv bile pazarlık ettim almadılar, anlaştık. ancak, deprem sigortası/konut sigortası eminsigortadan yaptırmak zorunda kalıyorsunuz.. Ve ödemeler bitinceye kadar mecburi..

• www.sikayetvar.com
    Eminevimeminotomotiv - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/eminevim-eminotomotiv

• quote:

Orijinalden alıntı: Bornova17

https://www.sikayetvar.com/eminevim-eminotomotiv

ilk kez baktım bu şikayetlere ama şikayetler çok basit olaylar. mesala adam 10 ay ödeyememiş ve çıkış vermişler eeee ne yapsınlar bir 10 ay daha mı beklesin sözleşmede yazar sistemden çıkışlarda organizasyon ücreti yanar diye . eee sen sistemden çıkınca da org ücretini kestiler ne var bunda sözleşme maddelerini uygulamak suç mu. diğerlerini okumadım bile. her yerin bir işleyişi var bim e bile 21.02 de gitsen almıyor içeri. devlet daireleri ve bankalar da öyle düzeni var. eminevim 18.00 da bitiyor fakat ben 18.30 a kadar konuştuğumuz satış temsilcileri oldu. geri dönmemesi iyi bir davranış değil ama 19.30 da şubeye gelen kişiye mesai bitti demesini hoş karşılası lazım. o insanlarda orda çalışan sonuçta. yani tutarlı bir şikayet yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Tevhid Ehli

SORU:

Hocam ben size emin evim organizasyonu caiz midir diye bir soru soracağım. Sizin bu konuda daha önce verdiğiniz fetvayı okudum. Ancak bu sistemin size tam anlatılmadığını düşünerek tatmin olamadım. Şimdi ben size yapılan işi en ince detayına kadar anlatayım size zahmet cevap verirseniz sevinirim. 80.000 tl’lik ev için 120 kişilik gruba giriyoruz 5.000 tl organizasyon ücreti 4.000 tl peşinat ilk taksit 634 tl ikinci taksit 554 tl ikinci ay ev bana çıkarsa 934 tl x 118 ay sabit taksit ödeyeceğim. Hocam şimdi 80.000 tl’yi emin otomotiv bana vermiyor diğer üyelerin taksit toplamından bana ev alıyor.bu iş için başında benden 5.000 tl organizasyon ücreti+4.000 tl peşinat+634 tl 1.taksit+554 tl 2.Taksit+934 tl X 118 ay=110.212 tl Toplam 120.400 lirayı benden tahsil ediyor. 80.000-120.400 = 40.400 tl benden alıyor. Başta organizasyon ücretini peşin aldı. Bana parayı emin otomotiv vermedi. İnşaatı yapıp evi bana emin otomotiv vermedi. 120 kişilik gruptan topladı her ay gitti bir kişiye 80.000 tl’lik ev aldı. Emin Otomotivin cebinden para çıkmadı bir nevi gün yapıldı her ay gündeki bir kişiye ev alındı. Peki Hocam aradaki 40.400 tl kime gitti ve ne diye alındı. Ortada ev yok para yok 120 kişiyi bir araya getiriyorsunuz ve bunun karşılığı peşinen 5.000 tl alıyorsunuz. Ama gündeki gibi biz ödemeyi toplamda 80.000 e göre sabit yapmıyoruz 80.000 tl’yi 120.400 tl olarak ödüyoruz. 40.400 tlx120 kişi grup = 4.848.000 (Trilyon) gibi dev rakam ne için ne amaçla kimin cebine giriyor? Bu caiz midir? Hocam ortada İslam’ın caiz gördüğü bir sistem olarak lanse edilen çok büyük bir rant, aldatmaca ve belirsizlik yok mudur? İlla faiz veya caiz olmaması için insanlara kira yardımı,%2-3-4 Komisyon gibi laflarla herkesten alınan 40.400 tl’yi islamın neresine koyabiliriz. 120 kişi bir araya gelse her ay 667 tl x 120 kişi = 80.040 tl her ay bir kişiye ev alınabilir ve firma organizasyon ücreti olarak 5.000 tl’yi alsın ama herkes 85.040 tl ödesin. Doğrusu bu değil midir? Ortada yapılan bir inşaat yok şirket herhangi bir para ortaya koymuyor ki enflasyonik değer kaybı olsun neye göre kişi başı 40.400 tl alıyor bu nasıl caiz oluyor. Üye olan bir kişi olarak yukarıdaki sisteme göre ödeme yapan kişi olarak kafam allak bullak oldu beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür eder.

CEVAP:

Bu tür organizasyon şirketleri ve alışveriş seçenekleri hassas değerlendirilmeli, caiz olan yanlarının yanında caiz olmayan yanları da bulunması mumkundur.

Tesbit edebildiğim konu içeriklerini madde madde eklemeye çalışacağım :

1- Bu tür organizeleri düzenlemelerinden dolayı "Katılım ücreti" alınması/verilmesi caizdir.

2- Ortada olmayan bir malın (ev / araba vs) satışının geçerli olması için malın var olması ya da tesliminin mümkün olması gerekir. Zira olmayan bir şeyin satımı batıldır. Muşteri, alacağı evi daha en baştan (bina, kaçıncı katta, arsa vb) seçebilmeli, alışverişi onun üzerine yapmalıdır. Sonradan kura ile çıkacak mal, muallakta iken ödeme yapılamaz.

3- Alınan malın fiyatı en baştan bilinerek (kesin belirlenmiş bir fiyat üzerine) andlaşma yapılmalıdır.

4- Kura ile teslim andlaşmalı alışveriş sisteminde, Kuranın erken çıkması durumunda anlaşılan / belirlenmiş olan aylık ödeme taksit miktarı arttırılmaktadır ki (Kura çıkan kimse ise, grup üyelerine %3,5 -üç buçuk- kira yardımı yapmaktadır. Bu şekilde ilk ay kura çıkıp ev alınan kimse ile son ay ev sahibi olan kimsenin enflasyondan kaynaklanan paranın değer kaybetmesinden etkilenmemesi sağlanma niyetiyle), bu caiz değildir.

5- Bu tür şirketler (genelde) Alışverişi üzerine anlaşılan (satın alınan) malın (ev / araba vs) kendisini ipotek ederler ki, satın alınan malın kendisinin ipotek edilmesi alışverişi fasid kılar, caiz değildir. Bu sebeble eğer illâ ki ipotek alacaksa, satın alınan maldan başka bir malı ipotek yapmaları gerekir ki, bunu da çok zor kabul etmektedirler.

Âişe (r.anhâ)'dan, şöyle nakledilmiştir:
    "Peygamber (s.a.v.), Ebû Şahn adında bir Yahudî'den veresiye yiyecek satın aldı ve demirden zırhını ona rehin verdi"
    (Buhârî, İstikrâz, I, Bûyu,14)

Katâde'nin, Enes (r.anh)'dan rivayeti ise şöyledir:
    "Rasûlullah (s.a.v) Medîne'de bir Yahudi'nin yanına zırhını rehin bıraktı ve ondan âile fertleri için arpa satın aldı"
    (el-Cassâs, Ahkâmu'l-Kur'ân, II, 258)

6- Organizasyondan çıkmak için” bunu alışverişin öncesinde konuşmak gerekir.
    İmam Ebu Hanife ve İmam Şafi'ye göre, böyle bir şart (hıyaru’ş-şart = sonradan vazgeçebilirim) ancak 3 gün için geçerli olur. Daha fazla bir süre için geçerli değildir. Böyle bir şart koşulduğu takdirde sözleşme fasid olur.
    Hanefi Mezhebi muctehidlerinden İmam Ebu Yusuf ve İmama Muhammed’e göre, ihtiyaç olması durumunda“hıyaru’ş-şart”kaydını koymak, aylarca sonrası için de caizdir. Fakat, böyle bir şartın / cayma süresinin mutlaka belli olması -Malikîler dışındaki üç mezhebe göre- şarttır.
    (Vehbe Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, C. 4 Sayfa: 254-257)

7- Taraflar, işin başında yapılacak olan eşyanın tarif ve tavsifini yapıp (misâlen, yapılması planlanan evin aralarında ihtilaf çıkmayacak şekilde en ince ayrıntısına kadar özelliklerini, kullanılacak ürünün kalitesi vs. belirlenmeli) mâlum hale getirmek mecburiyetindedirler.
    Masnu'un (siparişi verilen malın, misâlen ev), bedeli peşin veya veresiye olarak ödenebilir. Masnu', tarif ve tavsiyeye uygun olarak imal edilmemişse/yapılmamışsa, mustasnı' (işi yaptıran, siparişi veren, muşteri), onu kabul veya red hususunda muhayyer olmalıdır. İsterse kabul eder, isterse reddeder.

8- Gününde / vâdesinde ödenmeyen taksitlerden dolayı gecikme zammı adı altında normal taksitten fazla ödeme (faiz) alınır!

Not :

Organizasyon hakkında bilgim bunlardan ibarettir. Yanlış bildiğim ya da sistemlerinde yapılan değişiklikler sebebiyle açıkladığım bazı maddelerde düzeltme, eksiltme ya da ilaveler yapılabilir.
    Tüm bu duruma rağmen, mevcut düzendeki işleyişi halinde bu tür organizasyonlardan uzak durulması (en azından ihtiyâten) hayırlı görüyorum.

ALINTIDIR.

Bu sistemi 1.5 - 2 sene boyunca araştırdım. Sayfa sayfa okudum. Diğer sitelerden de bilgiler aldım. Gittim adamlarla da konuştum.
    Fetva sitelerini dolaştım. Bu sistem hakkında yapılan veya benzer sistemler hakkında yapılan yorumları okudum.

İçime sinmedi. Faiz olmadığına kaanat getiremedim. Yok arkadaş, neresinden tutarsan elinde kalıyor.

Dini hassasiyeti olan adam için gönül rahatlığı ile girilebilecek bir şey değil bu. Ha, hiç bir hassasiyetin yoktur. Müslüman değilsindir. Yatırım amaçlı da girersin bu işe. Sadece evim olsun diye değil. Gir o zaman kardeşim. Ev de al, araba da al. Hatta ikişer tane al.

Faizsiz dendiği için araştırmayan adam alabilir. Ama şu yazdığımı okuyan, faize bulaşmak istemeyen din kardeşlerim, lütfen iyice derinlemesine araştırmadan bu işe girmesinler.

Hatta isteyen beni cep telefonumdan arayabilir, konuşuruz. Orada güzelce anlatırım kafamda neden sistem hakkında soru işaretleri olduğunu.

Bu yukarıdaki yazıda zaten bazıları söylenmiş. Sırf bunları bile okusanız kafanızda bir soru işareti oluşması lazım.

Sadece, eminevim güvenilir midir? Aman param gider mi diye bakmayın. Paranız hiç bir yere gitmez Allah'ın izniyle. Sağlam firma gibi duruyor. Zaten ben buradan faydalanan bir tanıdığımdan duyup araştırmaya başlamıştım. Millet giriyor ve evini alıyor. Ama içim hiç rahat değil.

Siz siz olun iyice araştırmadan bu işe girmeyin. Aslında hiç girmeyin diyeceğim ama buradan bazı arkadaşlar çıkıp yanlış yapıyorsun, faiz yok falan diyecekler. Ben uyarayım da, gerisini siz bilirsiniz.

• Sadece bankadan finansman almakla eminevim i kiyaslamak icin bir hesap yaptim acaba neticede saglanan finansmanin maliyeti hangisinde daha iyi sorusunun cevabini bulmak icin;
    Eminevim ornegi;
    40 bin pesinat
    10 bin org ucreti
    pesin odenen 50 bin
    33 ay × 2 bin tl odeme
    tOplam odenen 116 bin
    bu para ortalama faizsiz calisan bir bankada kar payina yatirilsa (50 bin tl pesinat 33 ay, 66 bin taksitle odenen toplam ortalama 17 ay) yaklasik 16500 tl kar payi geliyor
    sonucta eminevime odenecek 116 bin tl para bankada degerlendirilirse 132500 oluyor.

Gelelim 33. Aya

Eminevim toplam 200 bin finans sagladi ve evi aldik, 47 ayda 2 bin odemeye devam etmek durumundayiz
    Bankada 132500 olmustu 200 bin tl ye ulasmak icin 67500 tl bankadan konut finansmani sagladik diyelim 47 ay geri odemeli. Bilin bakalim aylik odemesi ne oluyor bunun; 1750 tl - 1800 tl

Bankayla net farki budur. 200 bin lik hesapta yuzde 25 pesin odemeli 33. AyDa paranin -evin teslimi programinI kisi kendisi bankayla uygularsa 47 × 200 = 8400 tl fark odemis oluyo (organizasyon ucretine ne kadar da yakin)

Burda hatali bi yer varsa bildirirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burhanoksuzler -- 4 Şubat 2015; 23:14:52 >

• Bu sistemde taksitleri geç yatırınca faiz olmuyor demişlerdi. Peki taksitleri ödeyemeyince 1-2 ay öteleme gibi birşey oluyor mu?

Orijinalden alıntı: Habidin

Bu sistemde taksitleri geç yatırınca faiz olmuyor demişlerdi. Peki taksitleri ödeyemeyince 1-2 ay öteleme gibi birşey oluyor mu?

6 ay erteleme hakkınız var biliyorum. bunu ihtiyaç duyduğunuzda da kesik kesik de kullanabilirsiniz. ben bir ay erteletmiştim. bir arkadaşım altı ay askere gidince altı ay erteletti

Bu sistemde taksitleri geç yatırınca faiz olmuyor demişlerdi. Peki taksitleri ödeyemeyince 1-2 ay öteleme gibi birşey oluyor mu?

ewet ödeme yapamayacağınızı ve kaç ay olduğunu ibraz edin o kadar öteleme olsun. yani ceza yok faiz yok. banka olsa anlatmaya gerek var mı meler yapacağını herkes bilir. ben evimi 2011 teslim aldım. o zamanlarda 3 4 ayda bir arayıp sorarlardı hocam sıkıntınız var mı sıkıntı halinde görüşelim çözüm üretiriz mağduriyet olmasın diye ... tekrr söylüyorum. iyi ki evimi bu şirket ile almışım. Allah razı olsun bunlardan.
    reklam gibi oldu ama adamlar sağlam iş yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder748 -- 20 Şubat 2015; 1:28:50 >

Orijinalden alıntı: ilhdmr

Akli basinda bir insan ne diye boyle bilinmedik sistemelere girer anlamam, yok organizasyon ucretiydi, yok cekilisle ne zaman cikacagi belli olmayan evdi, diger uyelere kira yardimiydi, ciksa da ödemelerin inanilmaz artmasıydi, yok ev girdiginiz zaman 200 bindi size simdi cikti degeri artti 270 bin oldu bana 70 bin fazla vereceksin gibi şeylerdi... Of of... Emeginiz ucuz demek ki... Ben bir kurusumu bile yedirtme ihtimaline girmem. Minibuste bile para ustu gec gonderilince strese giren adamim 25 kurusum onda mi kalacak diye... Bu tarz islere ucretsiz gir dense girmem parami riske atmam

merhaba hocam niye ön yargılısın ki bu kadar. ticarette risk tir. değil mi?
    siz yazdıklarınıza göre; elinizde fazla para olsa garanti kar edeceğiniz bir yere bırakırsınız oda anladığım kadarı ile banka faizi. şu kadar yatırırsam şu kadar fazla para alırım...
    ben 2010 da sisteme girdim hemde çok zor durumda iken girdim. normalde ew almak istesem bankalara yaklaşamazdım bile. ama bunlar sayesinde 2011 kasım ayında evimi şükür aldım. bu sistem olmasaydı sanmam alamazdım. bankaya ev kredisi için giden biri bi ev de bankaya bıraktığı için yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder748 -- 20 Şubat 2015; 2:09:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onder748

quote:

ewet ödeme yapamayacağınızı ve kaç ay olduğunu ibraz edin o kadar öteleme olsun. yani ceza yok faiz yok. banka olsa anlatmaya gerek var mı meler yapacağını herkes bilir. ben evimi 2011 teslim aldım. o zamanlarda 3 4 ayda bir arayıp sorarlardı hocam sıkıntınız var mı sıkıntı halinde görüşelim çözüm üretiriz mağduriyet olmasın diye ... tekrr söylüyorum. iyi ki evimi bu şirket ile almışım. Allah razı olsun bunlardan.

Müşteri Temsilcisi ile görüştüm.
    teslim edene kadar bu şekilde bir işlem yapılıyor, teslimattan sonra olmuyor dediler. Fakat küçük bir parça ödeme yapıp kalanı sonraki aylarla birlikte öderseniz problem olmaz dedi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onder748

quote:

Müşteri Temsilcisi ile görüştüm.
    teslim edene kadar bu şekilde bir işlem yapılıyor, teslimattan sonra olmuyor dediler. Fakat küçük bir parça ödeme yapıp kalanı sonraki aylarla birlikte öderseniz problem olmaz dedi.

ödemede her türlü kolaylık sağlanıyor. belki bilmeyenler için söyleyeyim kredi kartına da çekebilirsiniz. tabi bunu her ay yapmıyorlar biliyorum ama ben sıkıştığım aylarda sene de bir iki sefer kullandım. bunun için şubesi olan illlerde şubede hazır form var onu doldurup veriyorsunuz onlar da merkeze fakslıyor. şube olmayan illerde ise direkt merkezle irtibata geçip kart bilgilerinizi vermeniz yeterli.

ama gerek teslimat öncesi gerekse teslimat sonrası aslolan kolaylık göstermekten yana tavır almaları. bu çok güzel.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.