Şimdi Ara

EminEvim (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.378
Cevap
45
Favori
365.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim bi sorum var: Ben yaklaşık 2 yıldır sistemdeyim. Çekilişli vade ortası sistem galiba. ödeme yapıyorum. acaba ödeme yaptığım miktarı yükseltsem teslimat tarihim erkene çekilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpower14

benim bi sorum var: Ben yaklaşık 2 yıldır sistemdeyim. Çekilişli vade ortası sistem galiba. ödeme yapıyorum. acaba ödeme yaptığım miktarı yükseltsem teslimat tarihim erkene çekilir mi?

Değerli abicim eğer vade ortası sistemde iseniz fazla ödeyerek teslimatı öne çekebilirsiniz. Ama çekilişli sistemde öyle olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekilişli sistem ama en son vade ortasında teslimat olacak inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpower14

çekilişli sistem ama en son vade ortasında teslimat olacak inşallah.

Değerli abicim o zaman soyle olur. Mesala 1000 ödemeli 100000 için 100 aylık grupta olun. Sisteme girdiniz ve size sıra çıkmadı. Sonra durumunuz düzeldi ve ben 1500 ödeyebilirim dediniz. Burda şunu yapmaları lazım sizi 1000 lik gruptan ayırıp ki organizasyon ücreti yanması gerekir 1500 lük 80 aylık gruba dahil ederler. Geçişte organizasyon ücreti sorun olabilir. Benım bildiğim çekilişli sistemde geçişlerin zor olduğu. Yine de satış temsilcinizle görüşün. Hakkınızda hayırlısı. Sonuçtan haber verirseniz öğrenmiş olurum

• 80 000 tllik gruba girmiştim 30 000 tl ye indirebilir miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: ram0337

80 000 tllik gruba girmiştim 30 000 tl ye indirebilir miyim

Eğer vade ortası sisteme girdiyseniz baştan hesaplama yapılıp alacağınız ay belirlenerek 30000tl ye dahil olursunuz. Ama çekilişli sistemde böyle geçiş olacağını zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanacikgoz1

merhaba arkadaşlar afyonda oturuyorum yeni duydum daha firmayı oyle veya böyle bir şekilde benım yaklaşık 6 binliralık bir araba almam gerekiyor ev bana büyük gelir

benım için banka krediside önemli değil. işin faiz mi değilmi kısmında değilim kısacası bu sebeple dini acıdan herhangibir soru sormayacagım.

benım sorularım bıraz ılgınc ve farklı gelecektır. sizlere yüz yüzede konustum temsilcilerle fakat bırde sıze sormak ıstıyorum. cunku burada alan kısıler var benım sorularım sunlar. lütfen cevaplarınızı beklıyorum.

1-Benım için maliyet onemlı şimdi baktım BANKADAN 6 000 tl krediye banka kredisine masraflar hariç 7 616 tl geri ödeme yapıyorum 24 ayda düz hesap 7 700 tl yani +1700 tl boşa gidiyor faize gidiyor. Bu sistem ise %8 alıyor bildigim kadarıyla yani 6000 tl ye 480 tl ekstra ücret odeyecegım faiz veya degil onemlı degıl benım için maliyet onemlı yani 6480 tl ye mal ediyorum. burada sıkıntı varmı ?? vade ortasında verecek tabiki parayı

2-bu 6000 tl yi aldım diyelim kaç gün sonra arabayı al ruhsatı veya ne lazımsa iste belgeyı ne zaman istiyorlar benden + 6000 tllik araba değilde 3000 tllik araba alırsam bana ne diyecekler. nerde 6000 tllik arabamı dıyecekler yoksa sen 3000 lık almıssın kalan parayı bıze vermı dıyecekler ne olacak bilmiyorum. ornegın 3000 de bana lazımdı arkadas nakit ihtiyacım vardı dersem bana olmaz oyle seymı dıyecekler.

3-bu sistemin birde acıgını buldum ornegın 20 bın lıralık araba alcam diye girdik 20 aylık vadede organızasyon ucretını odedık 1000 1000 odemeye basladık taksıtlerı. Farzedın cok yakın bır arkadasım uzerınden dedimki bu arabayı bana satmış gibi göster resmi olarak satmış olacak kagıt uzerınde fakat normalde satmayacak arabaya yıne kendısı bılecek sadece araba benım uzerıme gorunecek sonra gidip bu belgelerı emin evime verecem bak arabayı aldım dıye halbukı almadım neyse 20 000 tl yi cebe atacagız. sonra sonra onun taksıtlerını odemeye devam edecegım fakat elımde hazırdan 20 000 tl para olacak istedigim yatırımı yapabılecegım. Böyle birşey yapabılırmıyım ornegın emın evımden farzedelım arkadasımla anlastık bu konuda yapılamazmı. Adını ne koyarsanız koyun bana sorun cıkartırlarmı cıkartmazlarmı benım sıkıntım burada birde merak ettıgım 20 bın deyıp 10 000 tllık araba alırsam ne oluyor.

4-sistem kendısını guvenceye alıyor ne yaparak %8 alarak birde aldıgım mala satılamaz koyuyor. birde ellerınde sozleşme var. birde kefil istiyorlar. hadi herşey tamamda benım guvencem ne burada????
    emin evim kendını sım sıkı guvenceye alırken müşterinin güvencesı ne en kötü ihtimalle bi sigorta bıle yok yani farzedelim şirket battı yarın kriz cıktı berabt bır krız ben hakkımı nasıl savunacagım ????

benım kefilim nerede ???? :))

5-Bazı yorumlar okudum düpe düz faiz diye yaw arkadaslar soruyorum size allah askına cevap verıp bedava adam şirket acarmı en ufagından actıgı dukkana kıra parası oduyor adam ister faizde ister organızasyon ucretı de adına ne dersen de bu parayı almak zorundalar ayrıca adamlar tahmın edemyecegınızden cok para kazanıyor 100 tl lık bır evde 100 kısıden %8 aldııgnda 800 000 tl para eder sadece %8 lerle yani delicesine para taş attıda kolumu yoruldu adamların yoo sızın bırıkımlerınızı bı ona bı buna ev alıverdı yaptıgı ıs bu bırde parasını odemeyenlerle falan ugrasıyor. e okadarda ugrassın artık 800 000 tl yı cukkalıyorlar. haksızmıyım ???

6-Farzedelim %8 faizle ev sahıbı olun dedi. ismine faiz koysa ne olacaktı birşeyler değişecekmiydi. O zman ne denilecekti bu faizmi alıyor diyecekti faiz almayan bir yer varsa gosterın bızde oradan allaım emin evime faiz diyenlere diyorum banka gidin 120 aya 100 tl lık konut kredısıne hayal edemeyecegınız tutarları oduyorsunuz tam 194 bin tl geri odemesı var aklınızımı kacırdınız. emin evime hesaplattırdım 134 civarında malıyet oluşuyor kuradan 1. cıkarsam yanı her durumda yine karlı anlatabılddım faiz 94 tl geri odeme istiyor emın evım 1. ay sana cıksa ev toplam odemen 134 bın lıraya denk gelecek bılemedın 150 tl olsun yine kardasın. sonuncu cıkarsanda 50 000 tl toplam odeme yapıyorsun ??? karsılıgında 100 bın tl para alıyorsun. cunku kıra yardımı var her ıkı tarafta aslında aynı parayı oduyor.

7-Benım merak ettıgım kısımsa şu 1. ay ev cıkan arkadas evi alıyor ama kira yardımıda oduyor haklımıyım pekı ya o adam evı 2014 yılında alıyor kullanmaya baslıyor. bakın simdi nereye gelecem. en sona kalan adam varde ortası 50. ay diyelim. 50 ayda evi alacak fakat bu ev 2019 model olacak yanı yenı ev olacak otekı adam ise eski evde oturacak ???? yani eski evde oturan adam 400 tl kıra parası odeyecek 2019 yılında ornek verıyorum ev eskıdıgı ıcın daha az odemesı lazım normalde fakat en son eve gecen adam ev yenı oldugu için 400 tl odemesı gerekmıyor mu. sonuncu cıkmak daha mantıklı degılmı hiç yıpranmadan eve oturmus oluyorsun yanı 0 eve giriyorsun otekı adam ise kira parasını odemesıne karsın evı eskiyecek ??????

yani normalde ilk ay eve giren adam 2019 yılı geldıgınde en son eve giren adamdan daha az para odemesı lazım çunku evi yıpranıyor ???? ama sistem burada yok 50. kişide 1. kişide 400 tl kıra parası odeyecek derse sıkıntı olur 1. ayda cıkan adam derki kardesım benım evim eskidi benım kıra 400 degıl 350 ye düşür demeyecekmı ???? oteki adam 0 evde 400 tl oduyorkan sen 5 yasındakı evdende 400 tl kıra parası talep ediyorsun ???? bu kısmı ıyı anlatacak varmı

8 ornegın 100 tllk guruba gırdım 100 ay vade yanı 50. ci kişi benım ornegınbende yine kira yardımı oduyormuyum odemıyormuyum normalde odememem lazım cunku vade ortası denen sısteme gırmıs gıbı olacam ??? değilmi

birde 1. ay ev cıktıysa bana 50. aydan sonra taksitler tekrar eski seviyesine donmesı gerekmıyormu cunku herkes ev sahıbı oldu artık yeterınce yardımı yapmadıkmı ?? eger boyleyse sıkıntı yok. ama hala devam edeceksın odemeye dıyorsa bı hesaplamak lazım bunların toplam parasının ne kadar oldugunu cunku 100 tllik eve belkide 160 bin tl para oduyorum 60 bın nerde kıra parası adı altında gıdecek ?? hoş zaten o kırayı verecektın dıyorlar yaw verecektımde vermedım sıstme verdım ve 50. ayda adam aldı evını daha nıye oduyorum ???? sıkıntı burada

9-Aaraba ornegınde verdıgım gıbı farzedelım benım babamın 120 000 tl degerınde evı var. Ve babam bana dedıkı kardesım babanda olsam parayla verecem sana evı dedı beleş vermıyorum calıs kazan getır 120 bını evi al dedi BABAM :)

bende ulen senmısın bunu dıyen baba dedim. gittim emın evıme dedımkı bana kurayla 120 tl ayarla kardesım 120 ay vadeli dedim. kurada 3. cıktım gittim babamın yanına al ulen 120 bınlıra dedım. babamda tamam oglum dedı evı benım uzerıme yaptı bak simdi gittim evı gosterdım bunlara dedımkı al evın tapusu bu satılamazı koydu herneyse ev zaten bızımdı onemlı degıl satılamaz koyması.

şimdi burada elımızde hazırdan 120 000 tl para geciyor. aile olarak 120 tl ye gidip aslında tkerar evde alabılırız boylece 2 adet kıra parası alırım ben emın evımın benden ıstedıgı taksıtler bıle fasa fıso gelır anlayacagınız kar ederım yani ? doğrumuyum. Peki bu adamlar bana bune kardesım babandan evmı satın aldın olmaz oyle şeyyyyy dermi demezmı ???

farzedelim dediki bune sen kendıne hazırdan 120 000 tl para yaratıyorsun kendı babandan ev almıs gıbı gosterıyorsun sıstemı kotuye kullanıyorsun dedi bana. bende onlara şöyle dedim.

Kira yardımı verıyormuyum veriyorum taksıtlerı zamanında oduyormuyum oduyorum %8 organızasyon ucretını pesın pesın aldınmı evet aldın o halde problem ne arkadas diye soramazmıyım. sen herturlu paranı aldınmı aldın kar ettınmı bu ısten evet ettın o halde kımden aldıgımın ne onemı var üzerine üstülük kendı öz babam bana ev satamazmı kardesım ????? yasalmı degilmi ???

sozleşmede oz akrabalardan bırsey alamazsınmı yazıyor ???

dostum alınma kırılma ama sorduğun soruların hepsi bilgi eksikliğinden dolayı. iyi bi araştırma yapmamışsın sanırım. ben daha 1 saat önce duydum araştırdım mantık masasına yatırdım inceledim süzdüm ve mantıklı geldi. bu sistemle sana ev vermiyor firma ! mantığı şu. tamamen buna göre düşün. sen para biriktiriyorsun sadece. altın gününde nası sana birikim imkanı sunuyorsa bununda hiç bir farkı yok. gelelim son soruna babamın evi vs.
    benim babamın evi var. banka kredisiyle aldı ve ödemekte sıkıntı çekiyor. dedim ki babama evi bana tapu değerinden sat. 150 bin tl. ben bankaya gidip kredi çekeyim ve senin evin üstündeki ipoteği kaldırayım. ben 120 ayda 1000 1000 öderim dedim. amaç şu. şu anda babam 2500 ödüyor her ay. ben aldığım da vade uzayacak ve taksit düşecek. yani bi anlamda yapılandırma işlemi uygulama mantığını daha farklı yoldan düşündüm. babama dedim bankayla konuş. konuştu. yapıcı soyadını taşıyan kimseye satamazmış. yani bizim düşündüğümüzü adamlar düşünüyor zaten deha biz değiliz :)

dediğin gibi bir açık eğer eminevimde varsa hiç durmam bende yaparım. ama mümkün gelmiyor bana. yarın eğer açıksa bizim eve yakın biyerde var ofisi. gidip konuşcam detaylı bilgileri konuştuktan sonra yine buraya yazarım.

bu arada bu fikri bana sunan da antepten bi kuzenim. arabasını almış bu sistemle ve arabayı satmış şimdi ev için giriyor sisteme. araba parasınıda peşinat yapcakmış. onu yapan kişide aşırı araştırmacı ve kafası çok çalışan biri. yaş tahtaya basmaz yani.

• 120 ay 120bin tl ye girdiimizi dusunelim.
    Vade ortasi teslimat.

600 tl kira veriyorsun.

60x600 - 36000
    6binde komisyon

42000. Bankanin faiziyle ayni zararda oluyorsub sayet kiradaysan ki ogunun sartlarinda 120bin e ev bulabilcen mi hemde kiran sabit kalmayacak. Yaklasik 50bin liraya kiran gelir, 60 i rahat bulur.
    Ha kendi evi olan icin elbette oluru var.

• Bugün eminevim manisa şubesine gittim. ilk bakışta aslında çok iyi gibi geliyor.
    Ama aslında hiç iyi bir sistem değil. Hemen sebebini anlatayım.
    ben 200 bin tl ye girmek istediğimi söyledim ve 40 bin peşinat kalan 160 bini de 80 ay vade yapalım dedik temsilci arkadaşla.
    her ay 2000 tl ödeme şeklinde yani. vade ortası sistemle 33.ayda 200 bin tl yi alıyorsunuz dedi. organizasyon ücreti de 10 bin tl olur dedi.

en başta şu hesabı yaptım. 33 ay her ay 800 tl ortalama kira oluyor manisada. toplam 26400+ 10000 de organizasyon : 36400 tl
    yani sadece 36400 tl fazladan para vericem.. ee süper dedim. çünkü 80 ay vade bankadan kredi 160 bin(40 bin peşin param var) çektiğimde 70 bin tl fazla veriyorum

amaaaaaaaaa :)

kardeşim ben 33. aya kadar kendi paramı ödüyorum. yani 40 bin peşinat + 33 ay 2 bin tl+10 bin organ. ücr: 116 bin tl eder.
    onlar 33 ay boyunca 116 bin tl alıp sonunda 84 bin fazladan para verecekler. olsun al işte fazladan para veriyorlar diyeceksiniz.
    ama 84 bin fazla alıcam diye 36400 tl alacaklar ekstradan kira ve organ. ücreti vericem.
    neyse sonuçta karşılıklı çıkar olacak mutlaka bunu geçelim.

peki 33 ay sonunda alacağım evin değeri artmayacak mı? bu durumda daha fazla kredi vermeyeyim için girdiğim bu işin esprisi nerde?

peki eğer ben 33 ayı bekleyeceksem bu durumda aslında o ay sadece 84 bin tlye ihtiyacım olacak. çünkü evi ozaman alıyorum.
    bu durumda 160 bin tl kredi değil 84bine ihtiyacım olacak. ve sadece 20 bin fazla kredi ödemem olacak. organ. ücreti 10 bin ise tüm bu cefa fazladan 10 bin için mi?
    o da ev fiyatı artmaycaksa tabii. zarara bile girebilirim.

anlayacağınız bana pek mantıklı gelmedi. diğer güven güvensizlik ipotek durumları da cabası..

yine de yanlış birşekilde olaya bakıyor olabilirm. forumdaki arkadaşlar bu sorulara cvp verebilirse memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurcagri -- 3 Eylül 2014; 23:20:45 >

• arabaya gireceğiniz zaman organizasyon ücreti % 4 ,3 gibi bi rakama tekabül ediyor.Kesinlikle %6 değil.
  • ben de bu sisteme girip geçen yıl ekimde paramı aldım.

bu sistem (bana göre) ödemeniz çok yüsekse ii yoksa karlı değil.120 bin için 120 ay vade ortasına peşinatsız girmek ve 61. ayda para teslimatı almak kesinlikle mantıklı değil.
  • Ankara'da yaşıyorum. Eminevim'den ev almak üzere geçen yıl 160.000 TL ve 60 kişilik gruba kayıt olmuştum. Ekim'de kura çekimi var. Kurada daha erken çıkmadığı takdirde (%12 ihtimalle daha önce çıkabilir) önümüzdeki Nisan ayında teslimat yapılacak. Şimdiye kadar 66 bin TL civarında ödeme yaptım. (7500 TL Org. bedeli dahil.) Aylık ödemem 1700 TL civarında. Ancak acil bir ihtiyacım olması nedeniyle hissemi devretmek istiyorum. 6-7 ay içerisinde 160.000 TL tutarında bir ev almak isteyenlere duyurulur.
  • Eminevimde yeniliklerden haber vereyim. Geçen gün şubede satış temsilcisi söyledi 1.arabada sadece vade ortası vardı şimdi çekilişliyi de getirmişler. Ki zaten eskiden vardı bir ara çekilişliyi durdurdular tekrar baslatmalari iyi olmuş
    2. Çekilişli sistemde girilen konutun % 5 i ile giriyorsun ve kira yardımı sabit oluyor. Eski sistemde kira yardımı her ay düşüyordu şimdi bir defa düşüyor ve ev çıkana kadar sabit oluyor
    Sisteme girmeyi düşünen kardeşlerime bildiğim ölçüde yardımcı olurum.

• Eminevimde yeniliklerden haber vereyim. Geçen gün şubede satış temsilcisi söyledi 1.arabada sadece vade ortası vardı şimdi çekilişliyi de getirmişler. Ki zaten eskiden vardı bir ara çekilişliyi durdurdular tekrar baslatmalari iyi olmuş 2. Çekilişli sistemde girilen konutun % 5 i ile giriyorsun ve kira yardımı sabit oluyor. Eski sistemde kira yardımı her ay düşüyordu şimdi bir defa düşüyor ve ev çıkana kadar sabit oluyor Sisteme girmeyi düşünen kardeşlerime bildiğim ölçüde yardımcı olurum.

• Bu aylarda yok mu eminevimi yada eminotoyu düşünen. Bildiğim ölçüde yardımcı olurum. Referansimla sisteme girene Erzurum kadayıf dolması ve oltu taşı tesbih hediye olarak gönderirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ysf044

Tamamen insanları soymak için yapılmış bir sistem, şuan bende içindeyim sistemin ama lanet olsun girdiğime 3 senedir ödüyorum hala çıkmadı 3 yıl önce almayı düşündüğüm 85- 90 bin tl lik evler şimdi 150 binin üzerine çıktı çekilişler nasıl yapılıyorsa anlamadım ne bize nede tanıdıklara çıkmıyor. Sistem kira yardımı diyor kira yardımı alanlar ile kira yardımı ödeyenlerin oranları tutmuyor. Size 40 yada 45 ay süre veriyor bu süre sonunda paranız verilecek çıkmış sayılacak diyor fakat paradan kira yardımı kesmeye devam ediyor yani herkes parasını alsa dahi kira kesintisi devam ediyor tabi kendi cebine %6 komisyon alıyor oda kendi cebine sırf faizsiz sistem diye girdik meğer kazık sistemmiş. Madem öyle çık diyeceksiniz çıktığınız takdirde girmiş olduğunuz tutar üzerinden %6 komisyonunu alıyor yani diyelim 100 bin tl ye girdiniz ve 30 bin tl ödediniz yine 6 bin tl vereceksiniz ve ödediğiniz o 30 bin tl den 24 bin tl yi en az 6 ay sonra alabiliyorsunuz yani tamamen yüksek kar amaçlı ve elini veren kolunu kaptırıyor girer girmez zaten sizden o komisyonu alıyor yani girdiniz slm verdiniz hemen % 6 komisyonu cebine koyuyor ondan sonra sen istersen vazgeç onlar parsını alıyor. Ben girdim 3 yılım param boşuna gitti şimdi çıksa da artık o paraya kümes alırım anca peşinatınız varsa gidin bankadan kredinizi çekin evinizi alın olmayan birşeye benim gibi ödeme yapmayın malesef bizim ülkemizde en fazla yapılan şey dini duygularla sömürüdür dini öne atıp insanları daha kolay kandırıyorlar bizde öyle olduk malesef faizsiz sistem dedik daldık şimdide saç baş yoluyoruz garibanın üç kuruşuna göz dikmiş soyguncu bunlar uzak durun.

sistme faizsiz diye girip sonradan insanlara gidin paşa paşa bankadan faizli para çekin demek nasıl bir mantık anlamış değilim,
    tamam sistem kötü olabilir ya da size göre caiz olmayabilir, uzak durun demenizi anlamaka beraber gidin faize girin demek tuhaf olmuş açıkçası.

ben faizsiz bir yol ararken önce katılım bankalarına baktım, onların faiz den hiçbir farkı yok sadece ödeme planına faiz yerine katılım payı yada kar payı gibi abuk sabuk bir terim kullanıyorlar ve insanlardan faiz tahsil ediyorlar, birçok insan da bunu bile bile haşa Allah (CC) ı kanırır gibi gidip kredi çekiyorlar çok yazık,

bu sistemi şuan için araştırıyorum ama insanlara bu sistem kötü gidin faiz e girin demek yerine faizden de bu sistemdemde uzak durun demenizi temenni ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m044010 -- 28 Ekim 2014; 23:38:53 >

• m044010 M kullanıcısına yanıt
    Bu sitemde alınca ne farkı var faizden %6 komisyon %10 peşinat veriyorsunuz 100 bin tl için 16 bin tl ödüyorsunuz onlar size 84 bin tl vermiş oluyor ve 84 bin tl için 147 bin tl ödüyorsunuz bu sisteme ilk başta size bunları söylemezler parayı alacağınız zaman sizin önünüze bu hesabı çıkartırlar. Bu parayı bankadan çekmiş olsanız 84 bin tl için 10 yılda ödeyeceğiniz para şuan 139 bin tl üstelik her ay çekilişte çıktımı çıkmadımı derdi var ben 3.5 yıl bekledim. Parası olmayıpta taksitle ev almak isteyene sizin bir çözümünüz varsa siz buyrun söyleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysf044

Bu sitemde alınca ne farkı var faizden %6 komisyon %10 peşinat veriyorsunuz 100 bin tl için 16 bin tl ödüyorsunuz onlar size 84 bin tl vermiş oluyor ve 84 bin tl için 147 bin tl ödüyorsunuz bu sisteme ilk başta size bunları söylemezler parayı alacağınız zaman sizin önünüze bu hesabı çıkartırlar. Bu parayı bankadan çekmiş olsanız 84 bin tl için 10 yılda ödeyeceğiniz para şuan 139 bin tl üstelik her ay çekilişte çıktımı çıkmadımı derdi var ben 3.5 yıl bekledim. Parası olmayıpta taksitle ev almak isteyene sizin bir çözümünüz varsa siz buyrun söyleyin

zaten bulamıyorum, dediğim gibi faize girmemek için katılım bankalarına baktım aklıma yatmadı, bu sistemde öyle
    o halde ya benim gibi almaktan vaz geçeceksiniz yada haram helal demeden kredinizi çekeceksiniz.

ben sadece "faizsiz diye girdim" dediğiniz için eleştirdim, önce böyle bir hassasiyete bulunup sonrasında gidin faiz alın demenize,
    neyse kimseyi kırmak ya da eleştirmek değil amacım ama bana sorarsanız para biriktirin altın vs. alın, Allah nasip ederse helalinden alırsnız evinizi
    nasip etmeyecekse de illede dünyalığımız olsun diye faize bulaşmayın. naçizane tavsiyem sadece

• Yine aynı tartışmalara dönüyor gibi. Finans kurumları ve eminevim sistemine faizdir demek sıkıntılıdır. Bencecümleleriyle ıslami hüküm oluşturulmaz. Birde sanki ıslami hükümlerle yönetilen bir sistem var ve bu finans kurumları.ve eminevim çok hatalı ve sıkıntılı sistemler. Faizle gelir elde edilen bir düzlemde ancak bu kadar olur. Mükemmel hatasız beklemek sıkıntılı. Işleri tıkar ki müslümanların hareket alanı daralır. Üste bir abi böyle sistemlere para kaptırmayın falan demiş. 23 yıllık bir şirket ve 65000 ev ve araba teslimatında büyük mağduriyet yaşandığına ben rastlamadım. 2008 yılındanberi müşterisiyim ve evimi de sorunsuz aldım. Lütfen değerlendirme ve hüküm verirken bilgiyle ve ön yargısız vede nefsi olmadan yapalım.

• Yine aynı tartışmalara dönüyor gibi. Finans kurumları ve eminevim sistemine faizdir demek sıkıntılıdır. Bencecümleleriyle ıslami hüküm oluşturulmaz. Birde sanki ıslami hükümlerle yönetilen bir sistem var ve bu finans kurumları.ve eminevim çok hatalı ve sıkıntılı sistemler. Faizle gelir elde edilen bir düzlemde ancak bu kadar olur. Mükemmel hatasız beklemek sıkıntılı. Işleri tıkar ki müslümanların hareket alanı daralır. Üste bir abi böyle sistemlere para kaptırmayın falan demiş. 23 yıllık bir şirket ve 65000 ev ve araba teslimatında büyük mağduriyet yaşandığına ben rastlamadım. 2008 yılındanberi müşterisiyim ve evimi de sorunsuz aldım. Lütfen değerlendirme ve hüküm verirken bilgiyle ve ön yargısız vede nefsi olmadan yapalım.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.